News

Stimulentele pentru vaccinare au fost aprobate de Guvern. Tichete de masă și loterii cu premii în bani pentru cei care se imunizează

Tichete de masă și loterii cu premii în bani pentru cei care se vaccinează.
30.08.2021 | 17:25
Stimulentele pentru vaccinare au fost aprobate de Guvern Tichete de masa si loterii cu premii in bani pentru cei care se imunizeaza
ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat, luni, ordonanța de urgență pentru stimularea vaccinărilor, prin care vor fi acordate tichete de masă – și nu numai – celor care se vor imuniza.

Stimulentele pentru vaccinare au fost aprobate

De asemenea, tot acest document arată și că persoanele care se imunizează se pot înscrie la o loterie în care pot primi premii în bani, dacă vor câștiga.

ADVERTISEMENT

Astfel, ordonanța de urgență arată că tichetele de masă vor fi în valoare de 100 de lei și ele vor fi acordate celor care se vaccinează începând din momentul în care aceasta intră în vigoare, respectiv după ce aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Vestea proastă este pentru cei care s-au imunizat deja, pentru că ei nu vor mai primi această sumă de bani. Vizați de această ordonanța de urgență sunt doar cei care se vor vaccina împotriva coronavirusului de acum înainte.

ADVERTISEMENT

Referitor la tichetele de masă s-a anunțat că acestea vor fi acordate doar celor care s-au vaccinat complet, adică au primit ambele doze.

Acestea vor fi distribuite prin centrele de vaccinare, prin cabinetele medicilor de familie, dar și cu ajutorul ambulatoriilor de specialitate, iar regulile urmează să fie date ulterior prin ordin al Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Ce precizări mai sunt în OUG. Cum poate un român să participe la loterii

Totuși, Guvernul anunță în această ordonanța de urgență că situația este diferită pentru loteriile anunțate mai devreme.

Astfel, la acestea vor participa toți cei care s-au vaccinat până acum, dar și cei care doresc să se imunizeze de aici înainte.

ADVERTISEMENT

Tot în cadrul aceluiași document se anunță că aceste loterii naționale vor începe din luna octombrie, iar singura condiție de participare este vaccinarea împotriva COVID-19.

Se precizează, de asemenea, că cei care pot beneficia de aceste tichete de masă în valoare de 100 de lei trebuie să se vaccineze după ce proiectul a intrat în vigoare.

Referitor la loteriile naționale pentru stimularea vaccinării se mai arată că ele vor începe din această toamnă și câștigătorii trebuie să-și revendice premiile în maximum 30 de zile.

Cei care vor să participe la aceste loterii trebuie să se înscrie online, pe același site pe care se obțin și certificatele digitale verzi. Și referitor la aceste loterii vor fi stabilite mai multe reguli printr-un ordin al Ministerului Sănătății, care va fi dat ulterior.

Ce a declarat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă

Despre acest subiect a vorbit și Ioana Mihăilă. Aceasta a explicat că măsurile sunt luate pentru a-i face pe oameni să se vaccineze.

De asemenea, ministrul a precizat că fondul de premiere pentru aceste stimulente este de 15 milioane de lei, iar banii vor proveni de la Ministerul Economiei.

„Ordonanța adoptată creează cadrul legal pentru stimularea adresabilității populației spre vaccinare. Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia din momentul în care Ordonanța intră în vigoare de o alocație individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 s-a propus și organizarea Loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare.

În ceea ce privește Loteria de vaccinare, potrivit proiectului de lege, prima extragere va avea loc în luna octombrie. Fondul de premiere este de 15 milioane de lei, iar banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Economiei”, a transmis ministrul.

ADVERTISEMENT