Probleme în PARADIS? “Patronul mi-a spus că Balaci va fi MANAGER general! Dacă vine antrenor, să mi se spună ÎN FAŢĂ!”

Tehnicianul formaţiei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stîngă. a declarat pentru FANATIK că Mihai Rotaru i-a comunicat că intenţionează să îl aducă la echipă manager general pe Ilie Balaci,...
12.12.2013 | 10:55
Probleme in PARADIS Patronul mia spus ca Balaci va fi MANAGER general Daca vine antrenor sa mi se spuna IN FATA
ADVERTISEMENT

Tehnicianul formaţiei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stîngă. a declarat pentru FANATIK că Mihai Rotaru i-a comunicat că intenţionează să îl aducă la echipă manager general pe Ilie Balaci, dar nu i-a lăsat niciodată impresia că l-ar pune pe acesta antrenor în locul său. Totuşi, fostul internaţional a anunţat că e gata să plece cînd i se va spune în faţă dacă va mai conduce sau nu formaţia din Bănie şi din retur.

Salut, Ovidiu, gata te-ai întors în Olanda?

– Da! M-am întors încă de marţi seară, însă înainte de asta am avut o discuţie cu domnul Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

O să revenim şi la discuţia respectivă, dar pînă atunci aş vrea să vorbim despre cum ai ajuns antrenor la CS Universitatea Craiova, deoarece prima dată ai anunţat că te bagi la un alt proiect la Craiova.

– Ok! Ştiu unde vrei să baţi, deoarece sînt sigur că vrei să mă întrebi de ce nu am mai ajuns antrenor la FC Universitatea Craiova, nu?

ADVERTISEMENT

“Adrian Mititelu mi-a trimis mesaj în care mi-a spus că a picat proiectul cu Primăria”

De ce ai abandonat proiectul lui Adrian Mititelu?

– Eu nu am abandonat nici un proiect. Mă înţelesesem verbal cu Adrian Mititelu să preiau echipa dînsului ca antrenor principal, dar ulterior am primit un mesaj de la el în care m-a anunţat că proiectul vorbit cu mine, cu Primăria alături de noi, a picat. Apoi nu am mai primit nici un semn de la dînsul şi am văzut că l-a adus la echipă pe Nicolo Napoli.

Chiar aveai de gînd să lucrezi din nou cu Adrian Mititelu?

– Da! Dacă Primăria susţinea proiectul dînsului poate că acum făceai interviu cu mine în calitate de antrenor al celor de la FC Universitatea Craiova, însă nu a fost să fie, iar acum mă gîndesc doar la actuala mea echipă.

ADVERTISEMENT

“Pînă să ajung la CS Universitatea Craiova, Reghe m-a vrut la Steaua”

După ce a picat proiectul de la FC U ai ales să te duci la CS U. Ce te-a convins să accepţi oferta acelor oameni?

– Pînă să ajung acolo, am avut ceva discuţii cu cei de la UTA, însă chiar şi Reghe şi Anamaria Prodan mi-au propus un proiect la Steaua în care eu trebuia să mă ocup de echipa Under 19 dacă actualul antrenor al echipei mari îi califica pe elevii săi, după preliminarii în Liga Campionilor. Însă am considerat că acel proiect nu este de durată şi am declinat oferta. În plus de asta, la ora aia Steaua nici nu prea putea să alinieze o echipă competitivă la tineret pentru o eventuală calificare.

ADVERTISEMENT

Apoi, ce te-a determinat să te duci la CS Universitatea Craiova?

– În primul rînd Pavel Badea m-a pus în contact cu nişte oameni foarte serioşi care mi-au prezentat un proiect bazat pe un profesionalism desăvîrşit. Apoi am simţit nevoia, că alături de mai mulţi foşti colegi de-ai mei vom putea face treabă bună la această echipă. Am preluat centrul de copii şi juniori şi vreo şase săptămîni am muncit acolo şi recunosc că pierdusem un pic contactul cu ce se întîmplă la echipa antrenată pe atunci de Eric Linkar.

“Am vrut să plec de pe bancă cînd Gică Craioveanu a fost înjurat”

În cele din urmă ai ajuns antrenor la CS Universitatea Craiova. Ce ai simţit cînd ai văzut că echipa ta e fluierată de aproape tot stadionul, pe Ion Oblemenco, la meciul cu FC Universitatea Craiova?

– Vreau să îţi spun sincer că eu sînt învăţat cu huiduielile, am jucat pe multe stadioane la viaţa mea, însă te rog să mă crezi că la un moment dat am vrut chiar să plec de pe bancă în momentul în care Peluza Sud l-a huiduit pe Gică Craioveanu. S-a ajuns prea departe cu ura suporterilor faţă de anumite persoane. Atît eu, cît şi Craioveanu, Pavel Badea, Silviu Lung, Cristescu, Papură,Geolgău, Nae Ungureanu, doamna primar, împreună cu oamenii care conduc echipa mea dorim binele fotbalului craiovean.

Crezi că e normal ce i s-a întîmplat pînă acum lui Adrian Mititelu, trimis să se antreneze prin coclauri, să joace doar prin deplasare, hăituit lună de lună, să se chinuie efectiv să facă rost de bani pentru finanţare?

– Eu sînt antrenor profesionist şi îmi fac treaba unde sînt angajat. Sînt multe probleme de discutat despre acest subiect, iar eu din postura de antrenor de fotbal aş vrea să vorbim doar despre fotbal şi despre echipa mea dacă se poate. Despre FC Universitatea Craiova nu cred că sînt eu abilitat să vorbesc, deoarece nu lucrez acolo. Oricum şi jucătorii de la echipa domnului Mititelu au făcut o treabă bună în turul campionatului şi cred că dacă Adrian Mititelu va face rost de bani în această iarnă, iar jucătorii dînsului vor rămîne la echipă, atunci pot spune că şi formaţia dumnealui va fi o nucă tare în retur. Ştiu, o să mă întrebi dacă mi-aş dori jucători de la FC U. Îţi spun că sînt acolo 3-4 jucători care ar putea să joace datorită valorii lor la echipa mea, dar nu este frumos să îţi dau numele acestora din mai multe motive.

“Domnul Rotaru nu m-a anunţat că Ilie Balaci va antrena echipa”

Vizavi de întîlnirea cu patronul celor de la CS U, ţi-am promis că voi reveni la discuţia respectivă. Mihai Rotaru ţi-a spus în faţă că vrea să îl aducă antrenor la echipă pe Ilie Balaci în locul tău?

– Înainte să plec în Olanda m-am întîlnit cu domnul Rotaru, am discutat despre transferuri, despre următoarea noastră perioadă şi da, am discutat şi despre Ilie Balaci. Mi-a spus că intenţionează să îl aducă manager general la echipă pe Ilie Balaci, dar nu mi-a lăsat impresia sau mai bine zis nu mi-a spus în faţă că doreşte să-l pună antrenor în locul meu pe dînsul. Acum eu nu ştiu ce înţelege cu adevărat nea Ilie prin funcţia de manager. Însă, dacă domnul Rotaru consideră că trebuie să fiu înlocuit cu Ilie Balaci, pe banca tehnică, atunci să îmi spună în faţă că nu mă mai vor antrenor, iar eu mă dau la o parte. Să ştii că Ovidiu Stîngă nu ţine de scaun chiar dacă eu consider că am făcut o muncă bună la echipă şi avem şanse foarte mari să promovăm. Însă, totul e să mi se spună în faţă şi mă voi da la o parte fără nici o reţinere.

Cum crezi că se va termina la vară disputa dintre FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova?

– Eu zic că pînă la urmă noi vom promova, avem un lot bun, stabilitate financiară mult mai bună faţă de cei de la FC U şi cred că de la vară sigur vom fi în Liga I. Sper că în această iarnă suporterii îşi vor da seama că noi vrem cu adevărat să facem cinste oraşului Craiova, însă dacă şi cei de la FC U vor promova, atunci e bine pentru toată lumea, Însă eu nu cred că oraşul Craiova este pregătit să susţină două echipe în prima divizie.

 

10 meciuri a stat pînă acum Ovidiu Stîngă pe banca formaţiei CS U Craiova: 8 victorii, un egal şi o înfrîngere

24 de meciuri a jucat Ovidiu Stîngă pentru echipa naţională a României

ADVERTISEMENT