Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 12 decembrie. Nicolae Stanciu, gol în Slavia Praga – Mlada Boleslav 2-0

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 12 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
12.12.2021 | 22:30
Stirile zilei din sport duminica 12 decembrie Nicolae Stanciu gol in Slavia Praga  Mlada Boleslav 20
ADVERTISEMENT
12-12-2021
22:11

Nicolae Stanciu a marcat în ultima victorie a Slaviei Praga

Slavia Praga a câștigat în fața celor de la Mlada Boleslav, în etapa a 18-a din campionatul Cehiei, scor 2-0. Gazdele au deschis scorul în minutul 31, prin Bah, care a reluat în plasă o minge centrată de Nicolae Stanciu.

Mijlocaşul român a marcat golul de 2-0, în minutul 40, cu un şut puternic, cu stângul, la vinclu, de pe partea dreaptă, din interiorul careului. Stanciu a fost titular şi a jucat până în minutul 75, când a fost schimbat Ibrahim Traore.

Slavia Praga ocupă locul 1 în clasament, cu 47 de puncte, fiind urmată de Viktoria Plzen, cu 44 de puncte, şi de Sparta Praga, cu 39 de puncte.

 

12-12-2021
18:43

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, 1-1, acasă, cu Zoria

Dinamo Kiev a făcut doar 1-1, pe teren propriu, cu Zoria Luhansk, în etapa a 18-a a campionatului ucrainean.  Golurile partidei au fost reușite de Buialski ’44 și Sayyadmanesh ’49.

Şahtior Doneţk este lider în clasament, 47 de puncte, fiind urmată de Dinamo Kiev, cu 45 de puncte, şi de Dnipro-1, cu 40 de puncte. Zoria Luhansk ocupă locul al patrulea, cu 36 de puncte.

12-12-2021
17:25

PAOK, victorie după trei eșecuri la rând

PAOK Salonic a câștigat acasă, cu scorul de 2-1, împotriva celor de la Lamia, în etapa a 13-a din campionatul Greciei. Golurile au fost marcate de Lyratzis ’18, Kurtici ’64 / Arabuli ‘7. În continuare accidentat, Alexandru Mitriţă nu a făcut parte din lotul echipei lui Răzvan Lucescu.

După victorie obținută în urma a trei eșecuri consecutive, PAOK ocupă locul 4 în clasament, cu 22 de puncte, la egalitate cu Giannina, care e pe ultima treaptă a podiumului. Olympiacos Pireu este lider, cu 32 de puncte, urmată de AEK Atena, cu 27 de puncte.

Lamia este pe poziția a 12-a, antepenultima, cu zece puncte.

12-12-2021
13:42

Juniorul Andrei Racu a fost convocat la naționala Italiei

Tot mai mulți fotbaliști români aleg să evolueze pentru alte reprezentative. Este și cazul lui Andrei Racu, un fundaș central de doar 14 ani care a fost convocat în premieră la naționala U15 a Italiei pentru ”Torneo di Natale”, competiție organizată anual, de Crăciun, la centrul sportiv Novarello.

Tânărul provine dintr-o familie de băcăuani, dar s-a născut și a făcut primii pași în fotbal la Padova, ca în această vară să se transfere la Atalanta. Chiar dacă echipa evoluează constant în grupele Ligii Campionilor, decizia poate părea surprinzătoare, dat fiind faptul că Juventus, AS Roma, dar și campioana en-titre, Inter Milano au luptat pentru semnătura sa.

Am ales Atalanta atât din motive logistice, având în vedere că de acasă ajungem la Bergamo destul de repede, cât și din motive fotbalistice, pentru că ni s-a prezentat un proiect centrat pe Andrei.

Am ales bine, echipa sa este pe primul loc în campionatul Under 15, peste AC Milan, Inter sau Udinese, de exemplu. Nu m-a surprins convocarea lui la națională, pentru că numele lui Andrei era de ceva timp în circuit.

În partida de debut a și înscris după un corner, nu cu capul (n.r. are 1,89 metri înălțime), ci cu piciorul. Este dreptaci, dar își folosește bine ambele picioare, așa că poate juca apărător central în sistemul cu patru fundași atât în dreapta, cât și în stânga”, a declarat tatăl său, Marius Racu, pentru sport.ro.

Chiar dacă s-a născut în Italia, Andrei nu este deloc străin de fotbalul românesc și echipa națională. „I-am povestit despre momentele minunate de la Mondialul din 1994 și sunt convins că i-ar plăcea să evolueze pentru România.

Deocamdată ne vedem de treabă aici și așteptăm acțiunea din luna ianuarie, când Italia Under 15 va avea și primul meci internațional, cu Kosovo.

Andrei are propriile metode de pregătire, fizică și psihică. Face de trei-patru ori pe săptămână un duș rece și a citit de două ori biografia lui Ibrahimovic, ca să dau două exemple”, a mai spus tatăl său.

12-12-2021
09:04

Zlatan Ibrahimovic, la cota 300

Atacantul Zlatan Ibrahimovic a marcat golul egalizator în Udinese – AC Milan 1-1. Super reușita suedezului, foarfecă în minutul 90+2, a fost golul cu numărul 300 marcat de fotbalistul de 40 de ani în patru din cele cinci campionate importante ale Europei.

Ibrahimovic a evoluat de-a lungul carierei în Serie A, La Liga, Ligue 1 și Premier League, mai puțin în Bundesliga, și a reușit să marcheze în toate întrecerile amintite.

Cu reușita din meciul cu Udinese, Ibrahimovic i-a egalat pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, singurii fotbaliști care în ultimii 20 de ani au reușit să înscrie cel puțin 300 de goluri în campionatele de top de pe ”Bătrânul continent”.

Eric Bicfalvi a înscris din nou în campionatul Rusiei

Internaționalul român Eric Bicfalvi a marcat ultimul gol al echipei lui, Ural Ekaterinburg, 4-1, în deplasare, cu FC Rostov, într-o partidă din etapa a 18-a a campionatului Rusiei.

Cu această reușită, Bicfalvi a ajuns la cota 3 goluri marcate în acest sezon. Mijlocașul de 33 de ani este unul dintre oamenii de bază ai trupei din Ekaterinburg, pentru care evoluează din 2017.

ADVERTISEMENT

Pentru Eric Bicfalvi a fost meciul cu numărul 125 în tricoul lui Ural, numai în prima ligă din Rusia, pentru care a marcat în total 34 de goluri în campionat.