Stiri sportive

Mai mulți suporteri care au fost la derby-ul Serbiei, infectați cu coronavirus / Cine merge în Europa League dacă nu va fi finalizată Cupa României

Mai multi suporteri care au fost la derbyul Serbiei infectati cu coronavirus  Cine merge in Europa League daca nu va fi finalizata Cupa Romaniei
Mai mulți suporteri care au fost la derby-ul Serbiei, infectați cu coronavirus / Cine merge în Europa League dacă nu va fi finalizată Cupa României. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă în fiecare zi un Live Blog cu ştirile sportive de ultimă oră, informaţii proaspete din sportul mondial şi românesc.

UPDATE, 18 iunie, ora 21:10 / Mai mulți suporteri care au luat parte la derby-ul Serbiei dintre Partizan Belgrad și Steaua Roșie Belgrad au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Este clar că deplasarea cetăţenilor noştri la derbiul jucat la Belgrad a provocat această situaţie. Mă aștept la mai multe cazuri în următoarele zile!”, a declarat Jevto Erakovic, directorul Centrului clinic de la Podgorica.


UPDATE, 18 iunie, ora 19:31 / Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre ce se va întâmpla cu un loc în Europa League, în cazul în care nu se poate finaliza Cupa României: Totul se joacă în terenul DSP. Un focar apare de la trei cazuri în sus. Dacă o echipă stă 14 zile, nu mai are când să termine sezonul.

ADVERTISEMENT

E o întrebare care trebuie să o adresați LPF, cea despre finalizarea competiției. Eu, ca președinte al FRF, nu știu în momentul de față”.

„În cazul Cupei României, dacă nu o mai putem finaliza, avem un scenariu. Următoarea echipă din clasamentul Ligii 1 merge pe locul din Cupa României în cupele europene”, a mai spus Răzvan Burleanu la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

USR, ironii la adresa lui Gigi Becali

UPDATE, 18 iunie, ora 16:56 / După ce Gigi Becali a comparat partidul USR cu „satana”, pagina de Facebook „USR Tineret” a reacționat la jignirile patronului FCSB: Pe această cale îl intrebăm pe nea Gigi: În ce să ne distrugă? Warzone, Animal Crossing sau încă joacă Metin?

P.S.: FCSB nu e Steaua”.

Postarea pusă de USR. Sursă foto: Facebook
Postarea pusă de USR. Sursă foto: Facebook

Schimbări în programul etapei din weekend

UPDATE, 18 iunie, ora 15:15 / LPF a acceptat solicitarea clubului Dinamo de a juca meciul cu Sepsi OSK duminică, 21 iunie, o zi mai târziu decât era programat oficial, pentru a le permite elevilor lui Adrian Mihalcea să aibă o zi în plus de pregătire.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea din Ștefan cel Mare a fost programaată de la ora 17:00, iar partida Poli Iași – FC Voluntari, care ar fi trebuit să se joace la acea oră, a fost devansată pentru ora 13.00.

Partida Dinamo – FC Voluntari, din etapa a 6-a a play-out-ului, se va disputa duminică, 28 iunie, cu începere de la ora 17:00.

”Câinii” intră în cantonament la Săftica

UPDATE, 18 iunie, ora 14:16 / Oficialii clubului Dinamo au anunțat că rezultatele testelor făcute pentru depistarea coronavirusului sunt negative şi că jucătorii intră în cantonament.

”Rezultatele testelor RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19, efectuate miercuri, 17 iunie 2020, de către toţi componenţii lotului dinamovist, membrii staff-ului tehnic, medical şi administrativ al echipei, sunt negative”, a declarat medicul Liviu Bătineanu.

TESTE RT-PCR. Rezultate negativeBucurești, 18 iunie 2020. Rezultatele testelor RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19,…

Nai-post ni FC DINAMO BUCURESTI noong Huwebes, Hunyo 18, 2020

A fost a cincea testare pentru diagnosticarea Covid-19, programată înaintea reluării acestui sezon competiţional. Echipa antrenată de Adrian Mihalcea va intra joi în cantonamentul de la Săftica pentru a-şi continua programul de pregătire.

Partidele Dinamo – Chindia Târgovişte (etapa 3) şi Hermannstadt – Dinamo (etapa 4) vor fi reprogramate, primul meci oficial al ”roş-albilor” după pandemia care a oprit fotbalul în toată lumea fiind împotriva celor de la Sepsi OSK, fără spectatori, pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Sepsi nu e de acord cu amânarea

UPDATE, 18 iunie, ora 13:18 / Testele pentru coronavirus ale jucătorilor dinamoviști au ieșit negative, astfel că formația lui Adrian Mihalcea va putea juca în weekend, dar ”câinii” vor amânarea întânirii cu Sepsi OSK.

Principala motivație a dinamoviștilot este faptul că aceștia au fost nevoiți să stea în izolare și nu au la dispoziție decât două zile pentru a pregăti partida prograamată să se joace sâmbătă, 20 iunie.

Managerul clubului Sepsi OSK, Cornel Șfaițer, a declarat la Pro X că gruparea sa nu este de cord cu o astfel de cerere: ”Noi nu suntem de acord, am făcut rezervări, am pregătit totul ca să facem deplasarea”.

Alibec va fi lăsat să plece de la Astra în această vară

UPDATE, 18 iunie, ora 13:08 / Președintele Comitetului Director al clubului Astra Giurgiu, Petre Buduru, a declarat că atacantul Denis Alibec putea pleca liber de contract pentru că au existat întârzieri salariale de peste trei luni.

”Tot respectul pentru Denis Alibec. El avea trei luni întârziere și putea să-și depună memoriu ca să rămână liber de contract, dar nu a făcut-o.

A înteleș toată situația și îi mulțumim. Are un caracter frumos. E posibil să plece în vara asta, noi nu o să-i punem piedici. Ne vom înțelege cu siguranță”, a spus Buduru pentru ziare.com.

Oficialul Astrei a mai anunțat că gruparea giurgiuveană va merge la TAS pentru a se judeca după ce nu a primit licența pentru cupele europene în sezonul viitor.

Mihai Stoica, glume pe seama ”câinilor”

UPDATE, 18 iunie, ora 12:14 / Managerul general al clubului FCSB, Mihai Stoica, a făcut o nouă glumă la adresa rivalei Dinamo București, care a ajuns pe loc de baraj în Liga 1.

Oficialul ”roș-albaștrilor” nu a putut rata momentul și a postat pe contul de Instagram o poză cu Barajul Vidraru, ironizându-i astfel pe ”câini” după ce au ajuns pe loc de baraj în Liga 1. Între timp, MM Stoica a șters postarea.

ştiri sportive de ultimă oră 18 iunie

Finala Cupei Germaniei se va disputa cu porțile închise

UPDATE, 18 iunie, ora 12:12 / Autorităţile din Berlin au respins solicitarea Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) ca finala Cupei Germaniei să se dispute cu public, astfel că partida din 4 iulie va avea loc cu porţile închise.

Federaţia spera să beneficieze la meci de măcar 1.000 de spectatori, însă consiliul municipal a exclus opţiunea prezenţei spectatorilor. În finala Cupei Germaniei se vor întâlni, la 4 iulie, echipele Bayer Leverkusen şi Bayern Munchen.

Guardiola, rușinat de ce le-au făcut albii oamenilor de culoare

UPDATE, 18 iunie, ora 11:35 / Antrenorul echipei Manchester City, Josep Guardiola, a transmis un mesaj emoționant pentru persoanele de culoare după meciul cu Arsenal Londra din Premier League.

”Oamenii albi ar trebui să îşi ceară iertare pentru felul în care i-au tratat pe cei de culoare în ultimii 400 de ani. Îmi este ruşine pentru ce le-am făcut oamenilor de culoare în lume, nu doar în America. Problema există peste tot.

Ar trebui să transmitem o mie de milioane de mesaje pentru oamenii de culoare. Îmi este ruşine de ce oamenii albi le-au făcut celor de culoare. Cum pot gândi oamenii că sunt diferiţi?

Toate gesturile sunt bune, pozitive, dar trebuie mai mult. Tot ce putem face trebuie să facem pentru a că nu este acceptabil. Trebuie să facem multe pentru oamenii de culoare, lucruri pe care nu le-am făcut până acum”, a spus Guardiola.

Dinamo are șanse mari să joace în etapa din weekend

UPDATE, 18 iunie, ora 10:46 / Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a declarat, joi, că rezultatele parţiale ale testelor făcute la Dinamo pentru depistarea coronavirusului sunt negative şi că se mai aşteaptă un singur rezultat.

”Ieri au venit veşti bune în primul rând de la Botoşani. Toate testele au fost negative. Astăzi de dimineaţă am aflat rezultatele parţiale ale testelor de la Dinamo, am vorbit cu domnul Bălănescu, sunt toate negative.

Ei mai au de primit un rezultat în jurul orei 11:30, însă nu există emoții acolo, așa că meciul lui Dinamo se poate programa în weekend”, a spus Ștefan la emisiunea Digi Sport Matinal.

Ceața, principala cauză a accidentului de elicopter

UPDATE, 18 iunie, ora 10:35 / Anchetatorii au stabilit că cea mai probabilă cauză a accidentului de elicopter în care a murit fostul baschetbalist Kobe Bryant este ceața densă care l-ar fi dezorientat pe pilot.

Ara Zobayan le-a spus controlorilor de trafic aerian că elicopterul urcă pentru a trece dincolo de nori, deşi de fapt aparatul cobora şi apoi imediat s-a prăbuşit, a precizat National Transportation Safety Board (NTSB).

Ralf Rangnick va prelua pe AC Milan

UPDATE, 17 iunie, ora 21:10 / Germanul Ralf Rangnick va semna în zilele următoare un contract pe 3 ani cu echipa italiană AC Milan, urmând să devină noul manager general al clubului. Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Mediaset, care susțin că tehnicianul va primi un salariu stagional de 5 milioane de euro.


FC Botoșani poate juca în Liga 1. Sâmbătă e meciul cu CFR Cluj

UPDATE, 17 iunie, ora 18:10 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că jucătorii echipei FC Botoșani au fost declarați apți pentru a participa la partidele din Liga 1. În consecință, formația moldoveană a fost programată la meciuri, urmând să joace sâmbătă cu CFR Cluj, marți restanța de la Craiova și vinerea viitoare la Mediaș.

„În urma testelor medicale efectuate în cursul acestei săptămânii, fotbaliștii și staff-ul tehnic – administrativ al echipei FC Botoșani au fost declarați apți pentru a relua activitatea în CASA Liga 1.

Astfel, FC Botoșani va juca sâmbătă, 20 iunie, ora 20.00, partida cu CFR Cluj de pe propriul teren, contând pentru etapa a 4-a play-off. Marți, 23 iunie, cu începere de la ora 20.00, FC Botoșani va disputa la Craiova, cu Universitatea, meciul restant din etapa a 3-a play-off.

În fine, partida din etapa a 5-a play-off, dintre Gaz Metan Mediaș și FC Botoșani va avea loc vineri, 26 iunie, cu începere de la ora 20.00”, se arată în comunicatul LPF.


Campion mondial, suspendat pentru că a încălcat regulamentul antidoping

UPDATE, 17 iunie, ora 15:49 / Christian Coleman, campion mondial la 100 de metri, a fost suspendat pentru că a încălcat regulamentul antidoping.

El a mai fost în această situație chiar înainte de CM 2019, unde a câștigat aurul la 100 m. Christian Coleman se află într-o nouă situație dificilă: „Nu am folosit și nici nu voi folosi substanțe care să-mi îmbunătățească performanțele sportive.

Sunt dispus să fiu testat în fiecare zi din restul carierei mele pentru a-mi demonstra nevinovăția”.

Suporterii FCSB și-au lansat „Liga Suporterilor”

UPDATE, 17 iunie, ora 15:33 / Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, a susținut o conferință de presă în care a anunțat lansarea „Ligii Suporterilor”.

La eveniment a fost prezent și Laurențiu Reghecampf, fostul antrenor al FCSB-ului. Și Helmut Duckadam a fost invitat, însă a refuzat să ia parte la eveniment.

Nai-post ni Skins Berceni Oficial noong Miyerkules, Hunyo 17, 2020

Francezii vor să joace finalele Cupei Franţei şi Cupei Ligii cu spectatori!

UPDATE, 17 iunie, ora 12:40 / Ligue 1 a fost stopată de oficialii fotbalului francez, însă aceştia vin cu o surpriză de propporţii, conform Le Parisien. Pentru că trebuie să dea la UEFA lista exactă a participantelor în cupele europene şefii fotbalului din Hexagon s-au sucit brusc şi au decis ca pe 24 şi 31 iulie să aibă loc finalele din Cupa Franţei şi respectiv Cupa Ligii. Finala Cupei Franţei va fi PSG – Saint Etienne iar cea a Cupei Ligii între PSG şi Olympique Lyon.

Ambele partide vor avea loc pe Stade de France şi noutatea este că se studiază varianta de a se juca pentru prima dată după pandemie cu o capacitate de 30 la sută din stadion ocupată de spectatori.


Astra le-a prelungit contractele antrenorului Bogdan Andone și fundașului Gabi Tamaș

UPDATE, 17 iunie, ora 12:21 / Antrenorul Bogdan Andone și Fundașul Gabriel tamaș și-au prelungit în această dimineață contractele cu Astra Giurgiu, după cum anunță un comunicat postat pe site-ul clubului.

„Astra va continua cu antrenorul Bogdan Andone și în sezonul viitor, 2020-2021, tehnicianul punându-și semnătura pe un nou angajament cu clubul nostru! Staff-ul său rămâne același, secunzii Vasile Maftei, Octavian Chihaia, Massimo Stalteri și Ionuț Boșneag punându-și de asemenea semnăturile pe noile contracte cu Astra. Mult succes în realizarea obiectivelor de performanță propuse!

Tot astăzi, internaționalul Gabi Tamaș a semnat prelungirea actualului angajament până la finalul sezonului în curs!”, se arată în comunicatul Astrei.

Gigi Becali s-a prezentat la Curtea de Apel Craiova în procesul cu Mititelu

UPDATE, 17 iunie, ora 12:50 / Gigi Becali s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Craiova pentru a fi audiat în procesul lui Adrian Mititelu din dosarul transferului lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua.

Gigi Becali și Valeriu Argăseală, președintele FCSB, au fost citați ca martori la Curtea de Apel Craiova. Este vorba de procesul în care Mititelu e acuzat de evaziune fiscală la transferul lui Mihai Costea, din 2011, de la formația sa la cea a lui Gigi Becali.

Gigi Becali la Curtea de Apel din Craiova

Nai-post ni Oltenia TV noong Miyerkules, Hunyo 17, 2020


Valeriu Iftime, optimist înainte de meciul cu CFR Cluj

UPDATE, 17 iunie, ora 12:00 / Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, este optimist că echipa sa va disputa meciul cu CFR Cluj, chiar dacă nu are încă rezultatele testelor de coronavirus.

„100% se va juca! Încă nu avem rezultatele testelor de coronavirus, le așteptăm. Nici nu mai pot să spun că sunt sigur de ceva, pentru că mi-e și frică să nu mai apară. Doamne Ajută să fie totul bine! Dacă jucăm cu ei, sigur le luăm puncte”, a spus Valeriu Iftime la TV Pro X.

Probleme mari pentru Ionel Dănciulescu după ce a fost prins băut la volan. Riscă închisoarea sau 600.000 de euro amendă

UPDATE, 17 iunie, ora 10:06 / Săptămâna trecută, Ionel Dănciulescu a fost prins băut la volan de polițiștii de la Brigada Rutieră, iar după testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că directorul sportiv al lui Dinamo avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus mai apoi la IML pentru a i se recolta probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform legii, dacă alcoolemia este de cel puțin 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge) atunci fapta devine infracțiune și se pedepsește cu închisoarea între 1 și 5 ani sau cu amnedă penală.

Conform GSP, dacă scapă de închisoare, oficialul lui Dinamo riscă o amendă uriașă. „Dacă n-a provocat accident, poate să scape cu suspendare sau cu amendă penală. Pentru persoanele fizice, se calculează zile de amendă, legislația spune în acest caz de la 30 de zile la 600 de zile de amendă, iar penalitățile sunt situate între 100 și 5.000 de lei pe zi!”, au declarat surse din Poliție.  Dacă ar fi să primească amenda maximă, Dănciulescu ar fi nevoit să achite 3 milioane de lei, adică peste 600.000 de euro.


3 etape de suspendare și 5.000 de lei amendă pentru Dumitru Cardoso

UPDATE, 17 iunie, ora 9:20 / Dumitru Cardoso, jucătorul formației Gaz Metan Mediaș, a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF pentru o perioadă de 3 etape și penalizat cu suma de 5.000 de lei în urma eliminării suferite în partida de luni cu Astra Giurgiu (scor 0-0).

În cadrul aceleeași ședințe de marți a Comisiei de Disciplină, s-a mai hotărât penalizarea clubului FC Voluntari cu suma de 3.000 pentru incidentele de la meciul cu Academica Clinceni, precum și suspendarea jucătorului Alexandru Vlad pentru o etapă și amendarea lui cu 740 de lei, deoarece a fost eliminat în minutul 85.


Bogdan Andone şi-a prelungit contractul cu Astra

UPDATE, 16 iunie, ora 22:10 / Bogdan Andone, antrenorul giurgiuvenilor de la Astra a pus la punct prelungirea contractului în ziua în care vechea înţelegere expira. „Am discutat azi cu Dani Coman şi cu avocaţii, iar ei pun la punct ultimele detalii. Mâine dimineaţă, la stadion, voi semna noul contract. Contractul e pe încă un sezon. Am căzut de acord să ne facem o stategie pentru sezonul următor. Discuţia mea cu ei a fost despre contract şi despre ce vrea clubul în următorul sezon. Vom vedea ce se întâmplă cu Denis Alibec, cu Gabi Tamaş, vedem ce jucători pleacă şi ce jucători vin. În acest sezon, trebuie să terminăm cât mai sus posibil“, a spus Bogdan Andone la Telekom Sport.


Fostul medic al FC Universitatea Craiova s-a spânzurat

UPDATE, 16 iunie, ora 21:56 / Liviu Mugur Riza, fostul medic sportiv al echipei FC Universitatea Craiova, a fost găsit spânzurat, marţi, 16 iunie. Vestea morţii acestuia a fost anunţată pe reţelele de socializare de prietenii săi. Marcel Iancu, fost preşedinte al clubului a confirmat trista veste.

Nu pot sa cred ca a murit Dr..Mugur Riza fost medic sportiv al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova. Am aflat…

Nai-post ni Marcel Iancu noong Martes, Hunyo 16, 2020

„Nu pot să cred că este adevărat. În anul 1992, a fost cu noi, cu echipa FC Universitatea Craiova 1948, în turneul de pregătire de la Lyon, Franţa. Debuta ca medic sportiv. Un băiat extraordinar! De ce ne-ai părăsit aşa de tânăr, doctore? Nu-mi mai trebuie nici fotbal, nici bani. Vreau să trăiesc liniştit. Am copii de crescut. Se pare că-n Craiova cearta şi duşmănia au devenit o preocupare de bază. Este loc sub soare pentru toată lumea!“, a mai spus Marcel Iancu

„În cursul acesti zile, în jurul orei 14:30, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit spânzurat în locuinţa pe care o deţine pe raza localităţii Floreşti. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat de 64 de ani, din Craiova, care a fost găsit spânzurat într-o anexă gospodărească. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Medicul Liviu Mugur Riza a fost doctor în medicină, specializat în urologie. De asemenea, era cadru didactic în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, iar în trecut a ocupat şi funcţia de director al Spitalului Judeţean Craiova.


 

Florin Andone, primul mesaj după accidentare

Florin Andone s-a accidentat în ultimul meci jucat de Galatasaray în campionat și a transmis un mesaj pe Instagram în care le mulțumește fanilor pentru gândurile bune transmise:

„Nu știu cum să încep, dar vreau să exprim ceea ce simt și să împărtășesc cu voi. Foarte multă lume a fost preocupată de mine și mi-a dat mesaje de încurajare, au fost foarte multe și vreau să vă mulțumesc din inimă.

Pentru mine sezonul s-a terminat, unul în care am suferit două accidentări grave. Simt o frustrare, că nu am atins obiectivele pe care le aveam în minte când am venit la acest mare club”.

„Îmi pare rău că am dezamăgit și că accidentările nu m-au lăsat să demonstrez ceea ce pot. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat și chiar dacă perioada mea la Galatasaray nu a adus multe lucruri pozitive, eu mă simt privilegiat că am îmbrăcat tricoul și am jucat pentru o mare echipă.

Vă mulțumesc pentru dragostea arătată, în special fanilor Galatei care au demonstrat încă o dată că sunt cei mai buni din lume. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul atacantului român, la care a comentat Ryan Babel, fostul său coleg de la Galatasaray și Deportivo La Coruna, și Emre Colak.

Mesajul lui Florin Andone de pe Instagram. Sursă foto: Instagram
Mesajul lui Florin Andone de pe Instagram. Sursă foto: Instagram

Ultrașii FCSB vor înființa „Liga suporterilor”

UPDATE, 16 iunie, ora 18:10 / Ultrașii FCSB-ului vor da drumul la proiectul „Liga suporterilor”, la care speră să adune cât mai mulți membri și ai cărui președinte de onoare va fi Helmut Duckadam, care a demisionat recent din funcția pe care o avea la vicecampioana României.

„Miercuri, 17.06.2020, începând cu ora 15:00, Gheorghe Mustață va susține o conferință de presă prin care va anunța înființarea Ligii suporterilor.

Veți afla toate informațiile necesare despre cum vă puteți înscrie, precum și o parte dintre demersurile ce vor urma a fi făcute în perioada imediat următoare.

De asemenea, îi veți cunoaște pe membrii de onoare ai ligii, iar aici vă asigurăm că vă pregătim unele surprize.

Alături de Gheorghe Mustață vor fi prezenți Virgil Boblea – președintele Ligii, Helmut Duckadam – președintele de onoare al Ligii, precum și toți cei care vor coordona activitatea Ligii.

Conferința va putea fi urmărită integral pe pagina noastră de facebook”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook „Skins Berceni Oficial”.


CFR Cluj înlocuiește meciul cu Botoșani cu un amical tare

UPDATE, 16 iunie, ora 16:53 / CFR Cluj a stabilit un meci amical cu UTA, liderul din Liga 2, în locul partidei cu FC Botoșani, care nu se va mai disputa din cauza infectării medicului moldovenilor.

Meciul ar urma să se desfășoare duminică, 21 iunie, de la ora 20:00, conform sportarad.ro.


O brigadă de arbitri a fost amenințată în Belarus

UPDATE, 16 iunie, ora 14:28 / O brigadă de arbitri din Belarus a fost oprită pe pe marginea șoselei și amenințată după meciul de duminică dintre liderul BATE Borisov şi Şahtior Soligorsk, locul 2, 2-2.

Federația de Fotbal din Belarus a calificat gestul drept „categoric inacceptabil” și vor pune la dispoziție pentru autorități o înregistrare video.


Ministrul Roxana Mărăcineanu vrea ca în Franța să se reia competițiile cu spectatori în tribune

UPDATE, 16 iunie, ora 13:23 / Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a acordat un interviu postului de televiziune RTL și și-a exprimat dorința ca la reluarea competițiilor sportive să fie spectatori în tribune. „Am făcut o prioritate din prezenţa suporterilor la reluarea acestor competiţii… Trebuie să le reluăm cu lume pe stadioane, este esenţial. Vânzarea biletelor este cea care face să funcţioneze sportul profesionist”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

Minstrul francez de origine română a mai precizat că deocamdată se discută de un maximum 5.000 de spectatori care vor putea urmări competițiile sportive, însă aceasta e doar o cifră estimativă, care ar putea suferi modificări în funcție de evoluția situației sanitare.


Vestea bună a lui Justin Ștefan pentru Dinamo

UPDATE, 16 iunie, ora 13:03 / Justin Ștefan a vorbit despre posibilitatea ca Dinamo să joace meciul cu Sepsi: „Da, este posibil să se întâmple asta. Acestea sunt regulamentele, combinate cu o decizie venită de la DSP”.

„E o testare care se face conform regulamentului, este o chestiune agreată cu DSP-urile competente și doar în măsura în care, bineînțeles, avem adrese clare de la aceste instituții, care să permită reluarea competiției, o vom face pentru cluburile în cauză”, conform prosport.ro.


Marius Șumudică trage un semnal de alarmă

UPDATE, 16 iunie, ora 11:18 / Marius Șumudică a vorbit despre situația din România și trage un semnal de alarmă: E foarte greu, nu am reușit să îi capacitez la maxim pe jucători. Nu toți s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dar e de înțeles.

E dificil, mai avem nevoie de încă 2-3 puncte pentru a rămâne în prima ligă, dar măcar am câștigat un punct. La noi, indiferent dacă cineva e infectat sau nu, cel bolnav e îndepărtat și ni se fac mai multe teste, dar competiția continuă.

Am văzut și accidentarea lui Florin Andone, a arătat urât, îmi pare rău pentru el, și Muslera, cel mai bun portar din ligă s-a accidentat, din cauza regulamentului ăsta idiot, că nu ridică fanionul până nu se încheie faza”.

„Șapte puncte sunt multe, nu cred că mai poate pierde CFR-ul campionatul și nu cred că ei pot pierde trei jocuri consecutive.

Hagi are dreptate în ceea ce spune, chiar dacă lumea râde de el, dar situația e jalnică în România, nu e posibil să existe jucători neplătiți de 5-6 luni.

În Israel nu începe campionatul până nu ai plătit salariile către jucători și antrenori. Trebuie să fie ajutați, să tragem un semnal de alarmă, ca să poată să-și facă practice meseria în condiții normale.

Budescu are un litigiu cu Al Shabab de mai bine de doi ani și încă nu se știe dacă își ia banii.

Trebuie ajutați și patronii, că și Gigi Becali e aproape să lase FCSB-ul. Mă tot uit pe Netflix să văd noul episod Dinamo, nu e normal ce se întâmplă nici acolo. Autoritățile trebuie să se implice”, a mai spus Șumudică la TV Pro X.


Lazio poate da marea lovitură de mercato a verii dacă Immobile va pleca la Newcastle

UPDATE, 16 iunie, ora 10:50 / Newcastle vrea să devină o forţă în Premier League şi pentru asta trebuie să îşi facă un lot care să rivalizeze cu loturile echipelor considerate în TOP 6 al fotbalului englez. Prima lovitură pregătită este aducerea golgeterului lui Lazio, Ciro Immobile. Pentru aceasta coţofenele au un plan bine pus la punct. 95 de milioane clubului roman şi un contract de opt milioane euro net pe sezon, timp de cinci ani jucătorului.


Și Ionel Dănciulescu a condus băut. Avea o alcoolemie de 0,79 mg/l

UPDATE, 16 iunie, ora 9:17 / Ionel Dănciulescu are probleme cu legea. Conform gandul.ro, directorul sportiv al lui Dinamo a fost prins săptămâna trecută de polițiștii de la Rutieră conducând autoturismul sub influența băuturilor alcoolice pe Bulevardul Magheru din București. Dănciulescu ar fi refuzat să se supună alcooltestului și i-ar fi sfidat pe agenți. „A fost extrem de recalcitrant. Le-a zis agenților să-și vadă de treaba lor fiindcă își vor pierde locul de muncă. N-a vrut în prima fază să sufle, s-a eschivat, a scos chiar o sticlă cu alcool și a luat o gură din ea spunându-le că nu au ce să-i facă”, susține sursa citată.

Până la urmă, el a fost dus la IML, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar rezultatul a fost șocant: avea o alcoolemie de 0,79 mg/l. I s-ar fi deschis deja dosar penal. Dănciulescu neagă incidentul și spune că informația nu este adevărată.


Mihai Costea s-a ales cu dosar penal

UPDATE, 15 iunie, ora 21:37 / Fostul fotbalist de la Craiova și FCSB, Mihai Costea, a fost prins băut la volan în noaptea de duminică spre luni pe A3, în apropiere de București.

Conform prosport.ro, Mihai Costea avea o alcoolemie de 0.58 miligrame/litru în aerul expirat. Pe numele fotbalistului s-a întocmit deja un dosar penal, iar permisul i-a fost suspendat până la finalizarea cercetărilor.


Jucătorul CFR-ului, printre cei mai buni tineri 100 de jucători

UPDATE, 15 iunie, ora 20:38 / Portarul echipei CFR Cluj, Ionuţ Rus, se află între cei 100 de jucători nominalizaţi pentru titlul de Golden Boy, distincţie atribuită de cotidianul italian Tuttosport celui mai bun tânăr jucător din Europa.

Portarul în vârstă de 20 de ani aparţine de CFR Cluj, dar a evoluat în sezonul trecut în Liga 2 la Turris Oltul Turnu-Măgurele.

Printre cei 100 de fotbaliști nominalizați se află și câteva staruri deja consacrate în fotbalul mare precum Ethan Ampadu (RB Leipzig), Eduardo Camavinga (Rennes), Alphonso Davies (Bayern), Karamoko Dembele (Celtic), Sergino Dest (Ajax), Sebastiano Esposito (Inter Milano), Ansu Fati (Barcelona), Phil Foden (Manchester City), Mason Greenwood (Manchester United), Erling Haaland, Jadon Sancho (ambii Dortmund), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Dejan Kulusevski (Parma), Daniel Maldini (Milan), Gabriel Martinelli (Arsenal) sau Rodrygo, Vinicius (ambii Real Madrid).

Derby-ul CFR – Craiova se joacă duminică, 28 iulie

UPDATE, 15 iunie, ora 17:36 / LPF a anunțat pe site-ul oficial programul următoarelor două etape din Casa Pariurilor Liga 1: a 4-a și a 5-a din play-off și a 5-a și a 6-a din play-out.

Etapele a 4-a play-off și a 5-a play-out

Vineri, 19 iunie
Ora 20:00 Universitatea Craiova – Astra Giurgiu
Duminică, 21 iunie
Ora 17:00 FC Voluntari – Poli Iași
Ora 20:00 FCSB – Gaz Metan Mediaș
Luni, 22 iunie
Ora 17:00 Academica Clinceni – Chindia Târgoviște
Ora 20:00 FC Viitorul – FC Hermannstadt.

Partidele Dinamo – Sepsi OSK și FC Botoșani – CFR Cluj vor fi programate ulterior.

Etapele a 5-a play-off și a 6-a play-out

Vineri, 26 iunie
Ora 17:00 FC Hermannstadt – Academica Clinceni
Sâmbătă, 27 iunie
Ora 15:30 Chindia Târgoviște – Poli Iași
Ora 20:00 Sepsi OSK – FC Viitorul
Duminică, 28 iulie
Ora 20:00 CFR Cluj – Universitatea Craiova
Luni, 29 iunie
Ora 20:00 Astra Giurgiu – FCSB.

Partidele Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani și Dinamo – FC Voluntari vor fi programate ulterior.

Meciurile restante din etapele a 3-a play off/out și a 4-a play-out Universitatea Craiova – FC Botoșani, Dinamo – Chindia Târgoviște, respectiv FC Hermannstadt – Dinamo vor fi, de asemenea, reprogramate.


Chiricheș revine în Serie A după 9 luni

UPDATE, 15 iunie, ora 16:52 / Fundaşul Vlad Chiricheş, accidentat din octombrie trecut, ar putea reveni pe teren, duminică, în partida pe care echipa lui, Sassuolo, o va disputa, în deplasare, cu Atalanta, prima după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

Conform Corriere dello Sport, căpitanul naţionalei României este refăcut şi antrenorul Roberto De Zerbi doreşte să-i acorde mai mult timp de joc în partea finală a campionatului, astfel că fundaşul ar putea apărea în echipă încă de la primul meci.

Împrumutat în vară de Sassuolo de la Napoli, Chiricheş (30 de ani) s-a accidentat la 12 octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe – România, scor 0-3. El a suferit o leziune musculară la bicepsul femural drept.

Ultima partidă jucată de internaționalul român în campionat a fost tot împotriva Atalantei, scor 1-4, pe Mapei Stadium, la 28 septembrie 2019.


Craiova – Astra deschide programul meciurilor din etapa a 4-a play-off

UPDATE, 15 iunie, ora 15:43 / LPF a stabilit programul partidelor din etapa a patra a play-off-ului și a cincea a play-out-ului, care se vor disputa la finalul săptămânii.

Din cauza problemelor cu COVID-19, meciurile FC Botoşani – CFR Cluj şi Dinamo – Sepsi urmează să fie programate în funcţie de decizia DSP.

Vineri, 19 iunie
Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, play-off, ora 20:00
Sâmbătă, 20 iunei
Dinamo – Sepsi, play-out, ora 18:00 (se aşteaptă rezultatele teselor COVID-19)
FC Botoşani – CFR Cluj, play-off, ora 20:00 (se aşteaptă rezultatele teselor COVID-19)
Duminică, 21 iunie
FC Voluntari – Poli Iași, play-out, ora 17:00
FCSB – Gaz Metan Mediaş, play-off, ora 20:00
Luni, 22 iunie
Academica Clinceni – Chindia Târgoviște, play-out, ora 17:00
FC Viitorul – FC Hermanstadt, play-out, ora 20:00.


Marius Șumudică a făcut show la primul meci

UPDATE, 15 iunie, ora 11:51. Marius Șumudică le-a spus jurnaliștilor turci după remiza cu Ankaragucu, scor 1-1, că a strigat mult la jucătorii să cerându-le să pună mingea jos, să joace fotbal, să nu le fie frică:

„A fost vina noastră că am încercat prea mult lansările în adâncime. Am pregătit altfel partida, cu o filosofie diferită. Să ți se facă frică, deși conduci cu 1-0, și să vrei să joci numai cu pasă lungă, iată ce nu-mi place!

Am urlat ca un nebun, cerându-le să punem mingea jos și să pasăm, să jucăm fotbal. Și dacă pierdem, vreau fotbal. Nu mă interesează altceva. Nu am înțeles de ce ne-a fost teamă. Vreau să uit asta.

Niciodată nu am mai antrenat în asemenea condiții. Nici jucătorii mei nu s-au mai confruntat cu așa ceva. Acum, fiecare punct e important. Nu mai e nicio diferență dacă întâlnești prima sau ultima clasată. Ați văzut ce s-a întâmplat: Beșiktaș a pierdut acasă, Galatasaray învinsă la Rize, se poate întâmpla orice”, a spus Șumudică după meci.


Maxim a marcat în Turcia, Stanciu a dat pasă de gol în Cehia

UPDATE, 14 iunie, ora 23:27 / Atacantul echipei Galatasaray Istanbul, Florin Andone, a suferit o accidentare extrem de gravă în meciul pierdut cu Rizespor, scor 0-2.

Intrat la pauză, Andone a suferit o ruptură de ligament și a fost înlocuit în minutul 72. Portarul advers a căzut peste genunchiul său drept care a cedat imediat.

Alexandru Maxim a marcat un gol în partida pe care echipa lui Marius Șumudică, Gaziantep a ăncheiat-o la egalitate cu Ankaragucu, scor 1-1. Internaționalul român a obținut un penalty pe care tot el l-a transformat. VEZI AICI GOLUL

Mijlocașul Nicolae Stanciu a dat pasa ddecisivă la unicul gol al întâlnirii Slavia Praga – Zlin 1-0, în campionatul Cehiei. Internaționalul român a centrat perfect pentru reușita lui Masopust. VEZI AICI FAZA


Ghiță, mulțumit că marile echipe se interesează de el

UPDATE, 14 iunie, ora 20:34 / Fundașul echipei FC Viitorul, Virgil Ghiță, a marcat golul victoriei în meciul cu Poli Iași, scor 2-1, iar apoi a vorbit de interesul arătat de finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, pentru el, despre care FANATIK a anunţat în exclusivitate.

”Am avut un joc defensiv bun și orice e în plus e bine venit. E normal să joci bine când știi că lumea te observă, se uită după tine, nu neapărat FCSB, dar cred că este bine pentru mine că sunt dorit și sper să fac treabă buna aici, deocamdată”, a spus Ghiță.


Spaniolii îl anunță pe Ruben Albes la Hermannstadt

UPDATE, 14 iunie, ora 16:15 / Cotidianul spaniol As a anunțat, duminică, că viitorul antrenor al formației FC Hermannstadt va fi Ruben Albes, care aa ajuns la o înțelegere cu Anamaria Prodan.

”După ce a trecut pe la Valladolid, Celta sau Murcia, antrenorul galician va deveni cel mai tânăr antrenor din prima ligă din România. FC Hermannstadt şi-a găsit un nou antrenor.

După remiza de sâmbătă de pe terenul lui Sepsi, clubul din  România a decis să rupă contractul cu Vasile Miriuţă, al cărui loc va fi luat de un spaniol: Ruben Albes.

După o scurtă perioadă la Murcia, acolo unde a antrenat timp de doar şapte meciuri în 2019, galicianul va fi la conducerea proiectului Anamariei Prodan, impresar şi fost model Playboy, care a preluat clubul cu doar câteva zile în urmă cu obiectivul ferm de a duce echipa în Europa”, scrie publicația iberică.

Ruben Albes își va aduce cu el și doi colaboratori: Ivan Cabezudo pe postul de secund și Toni Madrigal, preparator fizic.


Vasile Miriuţă, demis de Hermannstadt după remiza cu Sepsi

UPDATE, 14 iunie, ora 12:37 / Vasile Miriuţă este primul antrenor demis după reînceperea sezonului în Liga 1. Conform Telekom Sport, tehnicianul lui Hermannstadt a fost dat afară după ce remiza cu Sepsi, scor 1-1, decizia fiind luată de Anamaria Prodan, care a preluat clubul în urmă cu două săptămâni.

“Înainte de meci au venit străinii şi românii şi mi-au zis: ‘We fight for you, mister’. Când jucătorii sunt aproape de tine mă obligă să mă duc mai departe. Important e să salvăm echipa. Dacă şefii îşi vor dori să rămân, voi rămâne să salvez echipa”, spunea Vasile Miriuţă la finalul meciului cu Sepsi.

În locul lui Miriuţă, Hermannstadt îl va aduce pe Ruben Albes. Antrenorul spaniol de 35 de ani le-a mai pregătit în trecut pe Real Valladolid, Celta Vigo B și UCAM Murcia.

Hermannstadt a confirmat pe pagina de Facebook despărțirea de Vasile Miriuță și a anunțat că viitorul antrenor va fi anunțat în scurt timp.

Mulțumim, Tati! Mulțumim, Vasile Miriuță!A.F.C. Hermannstadt a incetat astăzi înțelegerea contractuală cu dl Vasile…

Nai-post ni FC Hermannstadt noong Linggo, Hunyo 14, 2020


Napoli – Juventus, finala Cupei Italiei

UPDATE, 13 iunie, ora 23:58 / Napoli a reușit să se califice în finala Cupei Italiei, după ce a remizat pe teren propriu cu Inter Milano, 1-1, în tur napoletanii câștigând partida cu 1-0. Finala Cupei Italiei se va juca miercuri, 17 iunie.

Golul echipei lui Gennaro Gattuso a fost înscris de Dries Mertens în minutul 41, în timp ce pentru „nerazzurri” a înscris Christian Eriksen direct din corner în minutul 2.

Dries Mertens a intrat în istoria lui Napoli, atacantul belgian devenind cel mai bun marcator al echipei, cu 122 de reușite, devansându-i pe Marek Hamsik, cu 121 de goluri și pe Diego Armando Maradona, cu 115 goluri.


Eriksen, gol de generic TV

UPDATE, 13 iunie, ora 22:09 / Mijlocașul echipei Inter Milano, Christian Eriksen, a deschis scorul încă din minutul 3 în partida din deplasare cu SSC Napoli, cu o execuție de maestru.

Internaționalul danez a marcat direct din corner, execuția sa surprinzându-l pe portarul columbian David Ospina. VEZI GOLUL AICI


Peste 8 milioane de oameni au văzut penalty-ul ratat de Ronaldo

UPDATE, 13 iunie, ora 21:50 / Partida Juventus – AC Milan, din manșa secundă a semifinalelor Cupei Italiei, a înregistrat audiențe record în contextul în care a fost primul meci jucat în Peninsulă după pandemia de coronavirus.

Aproximativ 8,3 milioane de telespectatori au urmărit întâlnirea transmisă pe Rai Uno, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 34%. Este vorba de cea mai bună audiență a sezonului pentru un meci de fotbal în Italia.


Valeriu Iftime, noi informații despre doctorul infectat cu COVID-19 de la FC Botoșani

UPDATE, 13 iunie, ora 19:45 / Valeriu Iftime a vorbit despre situația doctorului infectat cu COVID-19: „Nu am venit cu avionul de la Iași la București. Doctorul a fost la masă ca oricare alt om, la Mogoșoaia, la distanță de ceilalți. Copilul de 17 ani nu a fost nicio secundă la antrenamente.

El era în echipa a doua, nici nu știu cum îl cheamă, el nu a fost în cantonament cu noi și nu a intrat în contact cu grupul fotbaliștilor. El a venit pur și simplu, și-a făcut testul COVID-19 și asta a fost, de el nu mai trebuie să discutăm.

Eu știu că doctorul a plecat cu Ignat și cu Brânză în aceeași mașină. Eu zic că el nu e pozitiv, cred că e un test greșit, toată familia lui a ieșit negativ”.

„Niciodată nu a trecut la UPU la Botoșani, el nu are nimic, nu are simptome. El va face încă un test, el acum e la Craiova, într-un salon cu doi pacienți infectați cu COVID-19. El stă într-un spital plin de infectați, am discutat cu el și mi-a spus că nu simte nimic. 

Toată lumea urla la ei și îi dădea afară că cică sunt infectați, că sunt un focar. Eu am vorbit cu prefectul de Dolj și mi-a spus că avem un sfert de oră să părăsim orașul. Doctorul nu a stat cu fotbaliștii”, a mai spus patronul lui FC Botoșani la TV DigiSport.

Turneul ar putea avea loc anul viitor

UPDATE, 13 iunie, ora 17:17 / Comitetul Executiv al FIBA a decis, în contextul actualei situaţii epidemiologice, să anuleze ediţia din 2020 a Campionatului Mondial U17, cel feminin fiind programat la Cluj-Napoca, iar cel masculin la Sofia.

”Totodată, Executivul FIBA a decis că vor fi examinate toate opţiunile posibile pentru ca aceste evenimente juvenile U17 să se desfăşoare în 2021”, a precizat FR Baschet pe site-ul oficial.

Jankovic și-a revenit după accidentare

UPDATE, 13 iunie, ora 16:12 / Fostul lider al clasamentului WTA, Jelena Jankovic, a declarat că se gândește la o revenire în tenis, după ce a jucat un meci de dublu mixt la Adria Tour, acolo unde a făcut pereche cu Novak Djokovic.

Sârboaica în vârstă de 35 de ani nu a mai evoluat în circuitul WTA de mai bine de trei ani, din cauza unor probleme medicale la spate.

”M-am vindecat complet, dar nu ştiu dacă este o revenire. Uşa este deschisă. Nu m-am retras niciodată oficial, însă acum am o viaţă diferită”, a spus ea, confor L’Equipe.

Mesajul ”Black lives matter” în locul numelor de pe tricouri

UPDATE, 13 iunie, ora 16:03 / Jucătorii din Premier League au primit acceptul ca la următoarele 12 meciuri, două restanțe din etapa a 29-a și la partidele din runda cu numărul 30, să afișeze mesaje împotriva rasismului.

Astfel, de pe tricourile de joc ale fotbaliștilor vor fi scoase numele lor, iar în locul acestora va părea mesajul ”Black lives matter”, sloganul protestelor din SUA după moartea lui George Floyd.

De asemenea o bandă cu ”Black lives matter” va fi purtată de jucătorii din campionatul Angliei până la finalul sezonului, alături de o alta de mulțumire pentru cadrele medicale și munca depusă în timpul paandemiei de coronavirus.

Înfrângere dureroasă pentru Săpunaru și Silviu Lung pe terenul lui Fenerbahce

UPDATE, 12 iunie, ora 23:00 /Românii Silviu Lung și Cristian Săpunaru de la Kayseri au fost aproape de o mare surpriză pe terenul lui Fenerbahce. La reluarea SuperLig, Kayseri a condus până în minutul 86 la Istanbul, după golul lui Mensah (59). A egalat din penalty Muriqi (86), apoi Luis Gustavo (88) a adus victoria Fenerului. Cei doi români au fost integraliști. VEZI GOLURILE MECIULUI.

Kayserispor rămâne pe ultimul loc, după 27 de etape, cu 22 de puncte. În celălalt meci al zilei, Trabzon a bătut la Izmir, pe Goztepe, cu 3-1. Trabzon e lider cu 56 de puncte.

Ciprian Tătărușanu vrea să plece de la Lyon

UPDATE, 12 iunie, ora 20:23 /Ciprian Tătărușanu nu mai vrea să continue la Olympique Lyon, fiind nemulțumit de șansele pe care le-a primit. Portarul român a jucat doar 6 partide pentru „OL”, mult prea puțin, în condițiile în care oficialii clubului îi promiseseră mai multe minute de joc în momentul transferului său de la Nantes.

Chiar dacă mai are doi ani de contract, Ciprian Tătărușanu consideră că nu are niciun viitor la Lyon.

Vasile Miriuță, taxat de finanțatorul sibienilor

UPDATE, 12 iunie, ora 17:32 / Finanțatorul clubului FC Hermannstadt, Claudiu Rotar, s-a arătat supărat de declarațiile făcute de Vasile Miriuță, care anunța că nu știe dacă mai rămâne la echipă din 30 iunie.

”I-am spus să se focuseze pe meci și pe echipă. Cu declarațiile astea el își face mai mult rău, pune paie pe foc. Oricum, el a semnat hârtia potrivit căreia i se extinde înțelegerea cu o lună și jumătate, cât a durat starea de urgență. Mai trebuie s-o activez.

Dar dacă nu vrea să mai stea, eu nu țin pe nimeni cu forța. Ne strângem mâna și rămânem prieteni. O să rezolvăm, probabil, cu secunzii. Pe viitor am în vedere mai degrabă un antrenor de afară. Și așa avem mai mulți jucători străini decât români.

Am avut o înțelegere cu Miriuță că rămâne dacă ne salvăm de la retrogradare. Eu îl susțin în continuare, dar trebuie să-i conving și pe Anamaria Prodan și pe ceilalți doi nou-veniți în Comitetul Director”, a declarat Rotar pentru gsp.ro.

S-a anunțat prima etapă din Liga Florilor. Derby pentru CSM București și Cristina Neagu

UPDATE, 12 iunie, ora 16:04 / Liga Florilor a fost încheiată definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, fără să fie desemnată nicio campioană. Între timp, FRH a decis ca noul sezon să înceapă pe data de 27 august, stabilindu-se și prima etapă.

Turul se va încheia pe 10 ianuarie 2021, iar returul va debuta imediat, campionatul urmând să se încheie pe 23 mai.

Astfel, CSM București se va deplasa la Buzău pentru un duel cu SCM Gloria, iar SCM Râmnicu Vâlcea va juca împotriva SCM Craiova.

Meciurile din prima etapă a Ligii Florilor:

  • AHCM Slobozia – Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud
  • HC Zalău – CS Minaur Baia Mare
  • Rapid Bucureşti – CSM Slatina
  • formaţia clasată pe locul 3 la turneul de promovare – ”U” Cluj-Napoca
  • formaţia care a ocupat primul loc în turneul de promovare – Măgura Cisnădie
  • echipa aflată pe locul 2 în turneul de promovare – HC Dunărea Brăila
  • SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova
  • SCM Gloria Buzău – CSM București

Maria Luana Grigoriu, al doilea rezultat pozitiv

UPDATE, 12 iunie, ora 14:27 / Halterofila Maria Luana Grigoriu, componentă a lotului naţional, a fost depistată pozitiv la metaboliţi de stanozolol (steroid). Acesta este cel de-al doilea rezultat pozitiv în cazul sportivei legitimate la Rapid Bucureşti.

Conform Agerpres, rezultatul testului B a fost comunicat în data de 5 iunie de către Laboratorul de Control Doping Bucureşti, în urma unei a doua testări efectuate la 15 ianuarie, în afara concursului, la cererea sportivei.

Grigoriu, care concurează la categoria 64 de kg, este considerată una dintre sportivele de viitor ale acestei discipline în România, având în palmares două medalii, argint şi bronz, în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru juniori şi tineret care s-au desfăşurat în octombrie 2019 la Bucureşti.

Formula 1 mai pierde trei curse în acest sezon

UPDATE, 12 iunie, ora 14:01 / Șefii din Formula 1 au anunțat anularea oficială a trei curse din acest sezon. Este vorba de Marile Premii din Azerbaidjan, Singapore şi Japonia.

”Deciziile s-au luat din cauza provocărilor cu care se confruntă organizatorii din ţările respective”, se arată pe site-ul formula1.com.

În Singapore şi Azerbaidjan sunt probleme legate de realizarea circuitului stradal într-o perioadă de incertitudine, iar în Japonia există restricţii de deplasare din cauza coronavirusului.

Conform unui calendar revizuit, sezonul va începe la 5 iulie, în Austria. Primele opt etape sunt următoarele:

  • 5 iulie – Austria, Spielberg;
  • 12 iulie – Austria, Spielberg;
  • 19 iulie – Ungaria, Budapesta;
  • 2 august – Marea Britanie, Silverstone;
  • 9 august – Marea Britanie, Silverstone;
  • 16 august – Spania, Barcelona;
  • 30 august 30 – Belgia, Spa;
  • 6 septembrie – Italia, Monza.

Paolo Maldini a ajuns din nou la spital după ce în martie a avut coronavirus

UPDATE, 12 iunie, ora 12:23. Fostul căpitan al Milanului, Paolo Maldini, are din nou probleme de sănătate. Sky Sport Italia scrie că Maldini a fost internat din cauza unor probleme la rinichi. Acum este în recuperare după ce i-au fost extirpate pietrele de la rinichi.

În luna martie, Paolo Maldini a testat pozitiv la coronavirus, la fel ca și fiul său Daniel, în vârstă de 18 ani, jucător tot la Milan. Cei doi au depășit cu bine acea perioadă.

Turcii i-au prelungit contractul lui Marius Șumudică. Ce va face Alex Maxim

UPDATE, 12 iunie, ora 10:17. Gaziantep a anunțat, prin vocea vicepreședintelui Muslum Ozmen, că românului Marius Șumudică i s-a prelungit contractul la formația din SuperLig. Ozmen a vorbit și despre situația lui Alex Maxim, împrumutat la Gaziantep de la Mainz.

“Am prelungit contractul antrenorului nostru, Șumudică. Ne dorim să rămână la noi. Situația financiară este greu de controlat vizavi de vedetele echipei.

Suntem extrem de încântați cu Maxim, Kayode, Twumasi. Sperăm și vrem ca Maxim să fie cu noi sezonul următor, dar lucrurile s-au schimbat în fotbal. Trebuie să acționăm în funcție de bugetul nostru. Ne gândim să continuăm dacă cifrele corespund”, a declarat Muslum Ozmen pentru beIN Sports.

Vasile Miriuță  nu va mai continua la Hermannstadt

UPDATE, 11 iunie, ora 20:35 / Vasile Miriuță a anunțat în această seară că nu va mai continua la Hermannstadt, după preluarea clubului de către Anamaria Prodan. Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, antrenorul sibienilor spune că fostul patron Claudiu Rotar l-a anunțat că nu-și mai poate ține promisiunea de a-i prelungi contractul cu încă un an dacă reușește evitarea retrogradării și că la finalul acestui campionat se vor despărți.

Vasile Miriuță mai avea contract cu echipa sibiană până la 30 iunie și i s-a oferit o prelungire doar până la 10 august, atunci când ar trebui să se încheie sezonul fotbalistic din România, inclusiv meciurile de baraj. Antrenorul spune că se gândește serios dacă va semna noul contract, fiind foarte probabil ca despărțirea să se producă în aceste zile.

„Acum 2-3 săptămâni mi s-a promis că mi se prelungește contractul cu un an, acum nu se mai prelungește pentru că având o discuție cu șefii, mi s-a spus că nu se mai poate acum acest lucru. Am primit niște acte adiționale în care se specifică faptul că mi se prelungește contractul până pe 10 august, până la încheierea ediției.

Eu pe banii șefilor nu pot să comand și, dacă ei vor să aducă alt antrenor, eu nu pot să zică nimic. Ne strângem mâna frumos și gata. Nu sunt supărat pe nimeni la club, s-au întâmplat niște lucruri în ultimele zile, au fost schimbări și nu am eu de ce să mă supăr. Dacă vii în față și-mi spui cum stă treaba, eu nu mă supăr. Eu nu am nicio problemă, cât voi sta aici îmi voi face treabă” a declarat Miriuță pentru sursa citată.


Ion Țiriac a fost confirmat ca președinte al Federației Române de Tenis

UPDATE, 11 iunie, ora 18:10 / După mai bine de trei ani de procese, Ion Țiriac a fost confirmat ca președinte al Federației Române de Tenis, decizia dată de Curtea de Apel București fiind definitivă și irevocabilă. În urma acestei hotărâri, Federația Română de Tenis va putea primi din nou finanțare de la Bugetul de Stat, prin intermediul MTS.

„Întreaga conducere a Federaţiei Române de Tenis a fost recunoscută în Istanţă, după ce a câştigat procesul cu mai multe asociaţii de tenis. Conducerea FRT aleasă în 19 iunie 2019, confirmată printr-o hotărâre definitivă a Curții de Apel București: Ioan Țiriac – Președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu – Vicepreședinți.

Prin hotărârea definitivă pronunțată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel București a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociațiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp și Triumf 2000 împotriva sentinței Tribunalului București prin care s-a dispus înscrierea noii componențe a organelor de conducere ale Federației Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

Demersurile de înscriere în Registrul Federațiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acțiunilor abuzive ale asociației Tenis Club Pamira, care a fost și amendată de Tribunalul București pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale. Această tergiversare a condus la pierderea de catre FRT a finanțării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat și afectează nedrept și grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii și juniori.

Contrar credinței manifestate de Asociația Tenis Club Pamira, formularea de multiple cereri și acuzații lipsite de temei şi defăimătoare nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat printr-o hotărâre judecătorească cu caracter definitiv”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Tenis.


Dele Alli, suspendat și amendat drastic pentru că a glumit pe seama coronavirusului

UPDATE, 11 iunie, ora 16:00 / Englezii nu se joacă! Dele Alli, jucătorul lui Tottenham, a fost suspendat pentru partida cu Manchester United și amendat cu 50.000 de lire sterline pentru că a glumit pe seama coronavirusului. În februarie, Alli a postat pe o rețea de socializare un filmuleț în care apărea cu masca pe față și lua în derâdere problema coronaviruslui. “Corona ce? Vă rog, ascultaţi asta cu volumul ridicat”, a fost mesajul care a însoțit filmarea.

În plus, jucătorul lui Tottenham a glumit apoi și pe seama unei persoane cu origini asiatice. A îndreptat camera spre aceasta, apoi spre o sticlă de dezinfectant, imaginile fiind însoțite de textul „Acest virus trebuie să fie mai rapid decât asta pentru a mă prinde”.


Reacția Rapidului după ce la Dinamo a apărut un caz de coronavirus: „Suntem îngrijorați, ne vom testa din nou!”

UPDATE, 11 iunie, ora 14:45 / Săptămâna trecută, Dinamo și Rapid au disputat un meci amical la Săftica, înainte de reluarea partidelor din Liga 1 și Liga 2. Iar vestea că la Dinamo a fost depistat un caz de coronavirus nu le-a picat prea bine oficialilor giuleșteni, care acum sunt îngrijorați, deoarece există riscul unei contaminări în cazul tuturor persoanelor care s-au aflat în contact în ziua respectivă.

„Normal că suntem îngrijorați după ce am aflat ce s-a întâmplat la Dinamo, pentru că am jucat acum o săptămână cu ei. Noi ne-am testat cu o zi înainte de acel amical, pentru a 3-a oară, totul a fost ok. Nu știm exact cum se transmite acest virus, ce dinamică are, dar la meci s-a respectat protocolul sanitar. Jucătorii au avut contact numai pe teren cu adversarii și n-au fost în apropierea magazionerului. Noi, oficialii, am stat separat, n-am intrat în nicio incintă, nu am fost împreună. Urma ca noi să facem următorul test la 14 zile distanță, dar e posibil să-l facem puțin mai repede.  Sper să fie bine. Jucătorii noștri sunt în regulă, nu s-au plâns că ar avea vreo problemă până acum. Sperăm că lucrurile vor rămâne la fel și în continuare”, a spus Ovidiu Burcă, managerul general al Rapidului, pentru Gsp.


TAS va anunța în iulie dacă Manchester City va fi out din Liga Campionilor

UPDATE, 11 iunie, ora 13:35 / La începutul anului, Manchester City a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru două sezoane din cauza nerespectării fair-play-ului financiar, decizie pe care gruparea engleză a contestat-o la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv. Apelul s-a judecat ieri printr-o videoconferință la care au participat reprezentanții UEFA și ai lui Manchester Citu, precum și cei trei judecători TAS.

Verdictul va fi anunțat la jumătatea lunii iulie, iar dacă va fi menținută decizia inițială locul „cetățenilor” în Liga Campionilor va fi luat de ocupanta poziției a cincea în Premier League. În acest caz, foarte probabil, Manchester City va fi părăsită în vară de foarte multe vedete, nefiind exclusă nicio plecare a antrenorului Pep Guardiola.


Magazionerul clubului Dinamo are COVID-19!

UPDATE, 11 iunie, ora 11:35 / Stare de alertă la Dinamo: Prosport anunță că magazionerul clubului, Cătălin Clincea, a fost depistat pozitiv cu COVID-19!

„În această dimineață, la ora 9:30, au venit rezultatele unor teste făcute la club și a fost depistat acest caz, pozitiv, de coronavirus. Respectiva persoană nu face parte din staff-ul echipei și nu a intrat în contact cu jucătorii. Momentan, nu s-a luat nicio decizie care să schimbe programul formației”, au declarat oficialii lui Dinamo pentru Gsp.


Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 2-1, în semifinalele Cupei Germaniei

UPDATE, 10 iunie, ora 23:40 / Bayern Munchen a învins pe Eintracht Frankfurt cu 2-1 în semifinalele Cupei Germaniei, prin golurile marcate de Perisic (14) și Lewandowski (74), respectiv D. da Costa (69). În ultimul act al competiției, Bayern va întâlni pe Leverkusen, care s-a impus în cealaltă semifinală cu 3-0 în fața lui Saarbrucken.


30.000 de oameni în tribune la semifinala Cupei Serbiei: Partizan Belgrad – Steaua Roșie 1-0

UPDATE, 10 iunie, ora 23:15 / Atmosferă incendiară la Belgrad, în semifinalele Cupei Serbiei. Partizan Belgrad s-a impus cu 1-0 în fața rivalei de moarte Steaua Roșie și s-a calificat în finală, dar mai important decât scorul este ce s-a întâmplat în tribune. Guvernul sârb a decis că meciul se poate disputa cu spectatori, astfel că au fost prezenți peste 30.000 de oameni, care au creat o atmosferă cu adevărat de vis, așa cum ne-au obișnuit mereu fanii  celor două echipe.


Suspendări record în cazul de dopaj de la Corona Brașov

UPDATE, 10 iunie, ora 20:15 / Astăzi s-a dat o decizie în cazul de dopaj de la echipa feminină de handbal feminin Corona Brașov. După audierea tuturor persoanelor implicate, jucătoare, antrenori, conducători sau medici, ANAD a stabilit pedepsele pentru cele 17 sportive care au încălcat regulamentul anti-doping și au apelat la terapii cu laser intravenos, procedură interzisă de WADA.

S-au stabilit următoarele pedepse:

  • 1 an și 3 luni suspendare din activitatea sportivă pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu;
  • 1 an și 4 luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevici;
  • 1 an an și 8 luni de suspendare din activitatea sportivă pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova.

Nicolae Stanciu a marcat un nou gol pentru Slavia

UPDATE, 10 iunie, ora 19:20 / Astăzi se dispută penultima etapă din campionatul Cehiei. Slavia Praga, deja campioană din urmă cu o etapă, evoluează pe terenul celor de la Ostrava și a reușit să deschidă scorul în minutul 15 prin golul spectaculos marcat de Nicolae Stanciu din lovitură liberă ( VEZI VIDEO). Ostrava e egalat în minutul 17. Partida s-a încheiat 2-2.


Dorin Goian l-a înlocuit pe Grigoraș la Foresta

UPDATE, 10 iunie, ora 18:50 / La puțin timp ce s-a despărțit de antrenorul Petre Grigoraș, clubul Foresta Suceava i-a anunțat și înlocuitorul: Dorin Goian.

„În urma discuțiilor purtate în ultima perioadă, dorim să anunțăm faptul că în cursul zilei de astăzi am ajuns la un acord cu domnul Dorin Goian în ceea ce privește funcția de antrenor principal al ACS Foresta Suceava, urmând să parafăm înțelegerea contractuală. Pe această cale dorim să asigurăm publicul sucevean că vom face toate demersurile pentru a construi o echipă pe măsura așteptărilor suporterilor noștri”, se arată în comunicatul postat de suceveni pe contul oficial de Instagram al clubului.

Dorin Goian este un fost fotbalist de marcă al României, cu origini sucevene, care a evoluat în carieră la defuncta Foresta Suceava (nicio legătură cu actuala Foresta din Liga 3), la Ceahlăul, FCM Bacău și Steaua. În străinătate, Goian a jucat la Palermo, Glasgow Rangers și Asteras Tripolis.

Pentru o bună bucată de timp, Dorin Goian a îndeplinit și funcția de președinte la clubul pe care tocmai l-a preluat din postura de antrenor.


Au venit mascații la Politehnica Iași!

UPDATE, 10 iunie, ora 18:20 / Politehnica Iași se pregătește de reluarea Ligii 1, urmând să joace primul meci în deplasare cu Viitorul duminică, de la ora 17:00. Înainte de plecarea spre Constanța, jucătorii ieșeni și staff-ul tehnic au realizat o fotografie de grup, pe care au postat-o pe pagina oficială de Facebook a clubului. Inedit este faptul că toți fotbaliștii și membrii staff-ului tehnic s-au pozat cu măștile de protecție pe față, accesoriu care nu a lipsit nici măcar de pe… mingi!

💙😷#PutemPentruPoli

Nai-post ni FC Politehnica Iasi noong Miyerkules, Hunyo 10, 2020

În altă ordine de idei, în urma tragerii la sorți de astăzi, s-a stabilit ca gruparea ieșeană să întâlnească în semifinalele Cupei României în dublă manșă pe Sepsi Sf. Gheorghe.


Foresta Suceava a renunțat la antrenorul Petre Grigoraș

UPDATE, 10 iunie, ora 17:13 / Clubul Foresta Suceava a anunțat astăzi că a decis să nu-i prelungească contractul antrenorului Petre Grigoraș, care era scadent la 30 iunie. Motivul este acela că echipa suceveană a ratat promovarea în Liga 2 după ce FRF a decis înghețarea sezonului, în urma acestei hotărâri pasul spre eșalonul superior făcându-l Aerostar Bacău, care era pe primul loc.

„Mulțumim, Petre Grigoraș! Având în vedere faptul că la 30 iunie contractul domnului Petre Grigoraș ajunge la scadență, în urma discuțiilor purtate în ultima perioadă, am luat decizia de a nu prelungi contractul pentru sezonul viitor”, se arată în comunicatul postat de Foresta pe contul oficial de Instagram.


FRH a respins contestația clubului CSM București. SCM Rm. Vâlcea rămâne pe primul loc și merge în Liga Campionilor

UPDATE, 10 iunie, ora 16:53 / După o ședință maraton care s-a întins pe mai bine de 6 ore, Consiliul de Adminsitrație al Federației Române de Handbal a decis astăzi să respingă memoriul clubului CSM București cu privirea la stabilirea ierarhiei finale în „Liga Florilor”. Astfel, rămâne în vigoare decizia inițială, prin care SCM Râmnicu Vâlcea era clasată pe primul loc și va reprezenta România în grupele Ligii Campionilor.

„Contestația celor de la CSM București a fost discutată și a fost menținută hotărârea luată la precedentul Consiliu de Administrație. Nu s-a schimbat nimic”, a declarat Alexandru Dedu, presedintele FRH.


Real Madrid și-ar putea disputa meciurile de „acasă” pe stadionul rivalei Atletico

UPDATE, 10 iunie, ora 16:33 / Real Madrid și-ar putea disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Wanda Metropolitano”, care aparține rivalei de moarte Atletico. Real a început modernizarea arenei „Santiago Bernabeu” și are în plan să joace în continuare pe micuțul stadion „Alfredo di Stefano”, din Valdebebas, acolo unde își are și baza de pregătire. Numai că Enrique Cerezo, președintele lui Atletico Madrid, a venit cu o propunere surprinzătoare, fiind de acord să-i lase pe rivali să-și dispute meciurile de pe teren propriu în fief-ul clubului său.

„Le vom permite celor de la Real să folosească Wanda metropolitano. Nimeni nu trebuie să aibă vreun dubiu legat de acest aspect. Dacă, spre finalul sezonului, vom putea avea fani pe stadioane, vom fi la dispoziția Madridului în cazul în care vor dori să joace pe arena noastră”, a declarat Cerezo.


Răzvan Burleanu şi Justin Ştefan au cerut spectatori la fotbal, deschiderea tuturor bazelor sportive şi reluarea fotbalului amator şi de copii şi juniori

UPDATE, 10 iunie, ora 15:27 / Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Justin Ştean, secretarul general LPF, au mers la Ministerul Sănătăţii unde au discutat cu reprezentanţii instituţiei şi cu cei ai MTS.

Cei doi conducători ai fotbalului românesc au avut două cereri pentru oficialii guvernului. Prima a fost permiterea prezenţei suporterilor la meciurile de Casa Pariurilor Liga 1, iar a doua, deschiderea tuturor bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor la fotbalul amator şi la nivelul copiilor şi juniorilor.

Conform propunerii, la meciurile de fotbal din acest final de sezon ar fi trebuit să fie permis accesul spectatorilor în arene, într-un număr egal cu 10% din capacitatea stadionului. Locurile ocupate ar fi trebuit să respecte distanţarea socială, trei poziţii libere stânga-drepta şi două rânduri sus-jos să rănână libere. Propunerea a fost refuzată! Discuţiile pe acest subiect se vor relua după 1 iulie.

Cea de-a doua problemă, deschiderea bazelor sportive şi reluarea fotbalului amator şi de copii şi juniori, a fost acceptată. Din 15 iunie, ea intră în vigoare, dar activităţile se pot desfăşura numai pe terenuri în aer liber, cu respectarea normelor de siguranţă impuse. Decizia poate fi revocată, dacă situaţia epidemiologică la nivel naţional se schimbă. Copiii au nevoie de acordul scris al părinţilor pentru a participa.


Mihăilă  nu s-a antrenat nici azi cu echipa și ratează meciul Craiovei cu FC Botoșani

UPDATE, 10 iunie, ora 14:15 / Pierdere importantă pentru Universitatea Craiova. Acccidentat în timpul primului amical de sâmbăta trecută împotriva Viitorului, Valentin Mihăilă nu s-a refăcut complet și va rata meciul de vineri seara cu FC Botoșani. El s-a pregătit separat de restul coechipierilor și mai mult ca sigur nu va fi forțat de Cristiano Bergodi.

Ca variante de înlocuire, antrenorul italian îi are la dispoziție pe Baiaram sau pe Koljic. Dacă îl va folosi din start pe Koljic, atunci cei doi jucători eligibili U21 ar putea fi Vlădoiu și Nițu.


Ce lovitură! CSM București, omisă de pe lista echipelor care vor primi wild-card pentru Liga Campionilor

UPDATE, 10 iunie, ora 13:45 / Echipa feminină de handbal CSM București ar putea primi o lovitură dură din partea Federației Europene de Handbal. În urmă cu puțin timp, au fost anunțate echipele care vor evolua în sezonul viitor în Liga Campionilor, iar formația bucureșteană lipsește pe lista celor care au solicitat un wild-card. Oficialii echipei noastre cred însă că e vorba doar de o greșeală, care va fi remediată de forul european. „Este o greșeală, CSM București este pe listă. Federația Europeană de Handbal ne-a spus că va reveni”, a comentat Gabriela Szabo informația.


Un nou derapaj al lui Radu Banciu la adresa lui Ilie Năstase: „Probabil își bătea nevasta cu parul”

UPDATE, 10 iunie, ora 12:10 / Controversatul jurnalist Radu Banciu l-a desființat pe IlieNăstase, după ce fostul mare tenisman s-a căsătorit în weekend cu Ioana Simion.

„Ilie Năstase cică s-a căsătorit religios a 5-a oară. A luat-o pe una care fusese nevastă de mare grangur înainte. O s-o liniștească Ilie. N-are nicio importanță că a fost un jucător mare de tenis. Vreau să vă spun un lucru. N-a fost niciodată jucător de tenis, el a fost soț! Ideea e următoarea, a spus una dintre fostele sale neveste. Nu l-a părăsit că o snopea în bătăie, o dădea afară din casă, o înșela sau că i-a trimis una cerere pe Facebook, nu chestiile astea pentru care te lasă o femeie astăzi. Femeia respectivă a spus că nu a mai putut suporta violența verbală a lui Ilie. Atât vreau să vă imaginați. Nu era vorba că o bătea cu parul, aia nu a mai apucat să scrie așa ceva, deși probabil că o bătea și cu parul. Evident, aia știe cine e Ilie Năstase. Și-a dat seama imediat după ce l-a cunoscut”, a spus Radu Banciu la B1TV.


Federer nu va mai juca în 2020. Vrea să revină la anul

UPDATE, 10 iunie, ora 11:15 / Roger Federer a anunţat pe contul personal de Twitter că nu va ma juca în acest an, dar că plănuieşte să revină la începutul lui 2021.

„Dragi fani, 

Sper că sunteţi în siguranţă şi sănătoşi. În urmă cu câteva săptămâni, după ce recuperarea nu a decurs conform programului iniţial, am fost nevoit să suport o intervenţie chirurgicală rapidă la nivelul genunchiului drept. Acum, la fel ca înainte de sezonul 2017, am de gând să-mi acord timpul necesar pentru a reveni la 100% pentru a juca la cel mai înalt nivel. O să-mi lipsească fanii şi circuitul, dar aştept cu nerăbdare şă ne revedem la startul sezonului 2021“, a fost mesajul campionului elveţian.

Roger Federer are cele mai multe Grand Slamuri din istorie, 20, iar pe 8 august va împlini 39 de ani.


Moment de reculegere înaintea partidelor din actualul sezon al Ligii 1

  • Fanii ar putea să revină pe stadioane din iulie! Anunţul LPF: “10% din capacitatea arenei”

UPDATE, 9 iunie, ora 20:15 / FRF a anunțat pe site-ul oficial că la toate partidele care mai sunt de jucat din actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1 se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19.

De asemenea, cluburile organizatoare vor avea posibilitatea de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori.

În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.

Difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi tv.

Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF.

UPDATE, 9 iunie, ora 18:44 / Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Franţa, a suspendat retrogradarea echipelor Amiens şi Toulouse și a cerut LFP să reexamineze formatul campionatului 2020/2021 al Ligue 1.

Conform France Football, judecătorul a considerat că nu există o bază legală astfel încât să se decidă retrogradarea ultimelor două echipe din clasamentul Ligue 1 ţinând cont că actuala convenţie prevede o limită de 20 de cluburi, pentru că acest acord se încheie la 30 iunie şi va trebui semnat un nou acord.

În schimb, Consiliul de Stat a respins solicitarea clubului Olympique Lyon de a relua sezonul Ligue 1, oprit definitiv la finalul lunii aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Numele arbitrului nu a fost dezvăluit

UPDATE, 9 iunie, ora 17:23 / Federația Spaniolă a anunțat pe site-ul oficial că un arbitru a fost depistat pozitiv cu coronavirus cu două zile înainte de reluarea sezonului din La Liga.

Identitatea arbitrului a rămas secretă, dar acesta a fost scos din calcule pentru runda din weekend și a intrat deja acasă în izolare. El nu va reveni alături de colegi decât după ce va avea două examene negative la rând.

Toți arbitrii vor mai efectua un rând de teste până să plece spre orașele unde sunt delegați.

Când ajunge cehul în România

UPDATE, 9 iunie, ora 16:41 / Președintele clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a anunțat într-o conferință de presă că noul antrenor Dusan Uhrin va ajunge în România luni, 15 iunie, și va merge direct la Giurgiu pentru meciul cu Astra. FANATIK a anunţat în exclusivitate detaliile contractului lui Dusan Uhrin.

”Antrenorul a fost propus administratorului judiciar, administratorul judiciar a avizat contractul, rămâne să-l înregistrăm la ligă. Domnul Dusan Uhrin trebuie să aibă trei teste în 14 zile, pe care le face în Cehia, apoi poate să vină şi să intre în anturajul echipei.

În momentul acesta nu putea să intre pentru că avem un protocol şi jucătorii, inclusiv eu, am făcut testele ca să putem să-l respectăm. Pe legea română, în data de 15 iunie, la ora 14:30, aterizează la Bucureşti, cu toate testele făcute şi poate să ia contact cu echipa şi să stea pe bancă la meciul cu Astra Giurgiu.

Dânsul va conduce şi va da indicaţii şi are o bază reală a situaţiei de la echipă, atât fizică, dar şi tehnico-tactică, pentru că şi meciul-şcoală pe care l-am jucat între noi şi ce am jucat la CFR Cluj au fost filmate şi dânsul face o analiză, împreună cu staff-ul lui.

Tot staff-ul dânsului este băgat în carantină. O singură persoană care a venit din Anglia este băgată la Bucureşti şi o să iasă în data de 14. După ce avem toate contractele semnate, avizate şi cele ale staff-ului, o să prezentăm tot staff-ul”, a declarat Mărginean.

#GazMetan #IoanMargineanPreședintele Ioan Mărginean a vorbit despre situația actuală de la echipă, a explicat încă o dată plecarea lui Edi Iordănescu și a vorbit totodată despre noul antrenor, Dusan Uhrin Jr. Acesta va sta pe banca tehnică la partida cu Astra Giurgiu.

Nai-post ni Gaz Metan Mediaș noong Martes, Hunyo 9, 2020

Continuă scandalul dintre Brescia și Balotelli

UPDATE, 9 iunie, ora 15:20 / Atacantul Mario Balotelli s-a prezentat la antrenamentul de marți dimineață al echipei Brescia, dar nu a fost lăsat să intre în baza sportivă, deoarece nu s-a primit certificatul medical care să ateste că nu mai are gastroenterită.

Conform Gazzetta dello Sport, Balotelli a trimis certificatul medical pe mail luni seară, la ora 21:30, însă, fiind în afara orelor de program, acesta nu a fost luat în considerare. Atacantul de 29 de ani are contract cu Brescia până în 2022.

Ramos rămâne pe Bernabeu până în 2022

UPDATE, 9 iunie, ora 14:11 / Fundaşul Sergio Ramos a acceptat o ofertă de prelungire pentru încă un an a contractului cu Real Madrid, care expiră la finalul sezonului viitor.

Conform cotidianului As, căpitanul ”galacticilor” și-ar fi dorit o înțelegere pe două sezoane, dar în cele din urmă ar fi acceptat oferta care îl va ține pe Santiago Bernabeu până în vara anului 2022.

Antrenorul lui Hoffenheim a fost demis

UPDATE, 9 iunie, ora 13:48 /Alfred Schreuder, antrenorul lui Hoffenheim, a fost demis marţi, după mai multe neînţelegeri cu oficialii clubului. De la reluarea campionatului, formaţia avea 2 victorii, 2 remize şi o înfrângere, ocupând locul 7 în clasament.

“Știam de la început că va fi o provocare majoră la Hoffenheim. Am fost bucuros de munca depusă aici și îi mulțumesc clubului că mi-a dat șansa să antrenez în Bundesliga. Din nefericire, nu am reușit să ne punem de acord asupra anumitor lucruri legate de viitorul clubului. A trebuit să fim sinceri și să tragem concluziile potrivite”, a declarat Schreuder pentru site-ul clubului.

Serena Williams, victimă a rasismului din America

UPDATE, 9 iunie, ora 12:10 / Serena Williams a vorbit despre problema rasismului în SUA. Ultimele săptămâni au adus proteste de amploare în întreaga lume după ce George Floyd, un bărbat afro-american, a fost omorât de un poliţist.

“Multă lume nu știe că am fost nevoită să mă confrunt cu foarte multe probleme toată viața. Am întâmpinat foarte multă nedreptate, m-am confruntat cu rasismul. Sinceră să fiu, din păcate, a devenit o normă pentru persoanele de culoare.

Este ceva cu care, în cele din urmă, am fost nevoită să mă obișnuiesc. Am fost întotdeauna mândră de ceea ce sunt. Dacă nu aș fi fost o persoană de culoare nu aș fi fost atât de puternică, nu aș fi fost ceea ce sunt astăzi, nu aș fi reușit atâtea performanțe în carieră”, a declarat Serena Williams pentru Tennis World USA.

Florinel Coman nu a vrut să plece în MLS

UPDATE, 9 iunie, ora 10:30 / Victor Becali a dezvăluit că Florinel Coman nu a dorit să se transfere în MLS, de unde a avut o ofertă. Impresarul a precizat că internaţionalul român este capabil să evolueze pentru echipe mult mai puternice.

“Îmi doresc să plece. Ar fi momentul să facă pasul la o echipă mai bună. Sincer, SUA nu ar fi un pas bun acum! Nici el nu era foarte încântat de ideea asta. Își dorește un alt fotbal. Cei din SUA nu sunt la nivelul Europei. Florinel poate face față cu brio la echipe mai bune, din campionatele puternice.

Îl simt capabil să facă față la echipele puternice, dar înainte să fac un pas intermediar la o echipă de mijlocul clasamentului. Gigi înțelege că nu mai sunt banii din trecut. Înțelege și ascultă. Dacă va fi o ofertă concretă, care-l va mulțumi, nu cred că se va pune problema să nu plece Coman”, a declarat Victor Becali pentru gsp.ro.

Dusan Uhrin este noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaş

UPDATE, 9 iunie, ora 10:00 / Dusan Uhrin este noul antrenor al lui Gaz Metan Mediaş, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Ioan Mărginean, preşedintele ardelenilor şi cel care a negociat cu tehnicianul ceh, a susţinut că acesta urmează să facă testele împotriva coronavirus pentru a ajunge lângă jucători şi deja a dat programul de pregătire.

“Eu am convingerea că vine Dusan Uhrin. În mod normal, toată lumea își ia precauții suplimentare. Mi se pare normal să aibă două teste ca să intre în contact cu echipa. Și atunci, exact același lucru pentru noul antrenor și noul staff. Echipa are staff. Are antrenor secund, are un program pe care domnul Uhrin îl va comunica și îl vom pregăti pentru meciul cu Astra”, a declarat Ioan Mărginean la Digi Sport.

Roxana Mărăcineanu autorizează show-uri pirotehnice la meciurile din Franța

UPDATE, 8 iunie, ora 21:28 / Ministrul Sporturilor din Franța, Roxana Mărăcineanu, a anunțat că spectatorii să revină în tribune la realuarea meciurilor de fotbal.

”Am cerut ligilor şi federaţiilor să-mi ofere planuri de a reveni la competiţie. Îmi doresc ca această revenire la competiţie să fie cu publicul în tribune, deoarece suporterii sunt sufletul stadionelor.

Experimente cu spectacole pirotehnice care implică suporterii ar putea avea loc când meciurile se reiau, la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, dacă suporterii şi cluburile sunt de acord.

Astăzi, INS (n.r. – instanţa naţională a suporterilor) a lucrat la aceste subiecte. Va trebui să le oferim la momentul primelor meciuri după reluarea campionatelor sau la finalul competiţiilor care trebuie să se încheie. Mă refer la finalele cupelor”, a spus ea.

Deşi Ligue 1 a fost oprit definitiv, iar ediţia 2020/2021 va începe în august, finalele Cupei Ligii şi Cupei Franţei vor avea loc. La aceste evenimente vor avea acces cel mult 5.000 de fani în tribune, dar Roxana Mărăcineanu a precizat că acest număr poate fi mărit, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Chipciu, primul gol pentru CFR Cluj

UPDATE, 8 iunie, ora 20:02 / CFR Cluj a învins Gaz Metan Mediaș, scor 6-1, într-un meci amical disputat înainte de reînceperea sezonului din Casa Pariurilor Liga 1. În poarta campioanei a revenit Giedrius Arlauskis, iar Alex Chipciu a marcat primul gol la formația din Gruia.

Golurile clujenilor au fost marcate de Djokovic (4, 30), Bordeianu (35), Deac (62), Vinicius (65) și Chipciu (77), în timp ce pentru medieșeni a înscris Romeo (90).

CFR Cluj a început în următoarea formulă de echipă: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Păun.

Gaz Metan i-a titularizat pe Pleșca – Butean, Larie, M. Constantin, Velisar – Fofana, Droppa, Chamed – Cardoso, S. Buș, Hora.

Prunea pleacă de la Dinamo după meciul cu Chindia

UPDATE, 8 iunie, ora 19:58 / Florin Prunea nu este de acord cu decizia jucătorilor de la Dinamo de a nu se antrena și de a boicota meciul amical cu FC Voluntari.

”Mai am contract până sâmbătă, până după meciul cu Chindia. Are dreptate Răuță. Mergeți să vedeți ce condiții au juniorii lui Dinamo acolo la Granitul. E un teren unde se pune în pericol integrtatea jucătorilor.

Am deranjat când mi-am dat cu părerea, nu mai vreau să vorbesc, m-am săturat. Mizeria nu mai poate fi ascunsă sub preș. Nu sunt de acord cu gestul băieților, dar îi înțeleg. Ei ar fi trebuit să-și facă antrenamentul, chiar să joace amicalul cu Voluntari, dar când jucătorilor le dai 1% din salariu, iar alții din club îl iau pe tot, e normal ca jucătorii să răbufnească. Jucătorii nu mai trebuie mințiți.

Ce fac băieții ăștia din galerie fac ceva fantastic, dar nu știu cât o să mai țină. Suporterii trebuie să-și canalizeze forțele pentru construirea stadionului. Jucătorii și-au luat o foarte mare responsabilitate. Cred că acest lucru i-a apropiat foarte mult și veți vedea o altă echipă la meciul cu Chindia”, a spus Prunea la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Lung a cerut timp de gândire după oferta de la Denizlispor

UPDATE, 8 iunie, ora 19:31 / Portarul Silviu Lung este foarte aproape să retrgradeze în acest sezon în liga a doua din Turcia cu Kayserispor, însă el nu duce lipsă de oferte interesante.

Conform publicației Sabah, românul de 31 de ani este în discuţii cu Denizlispor. Fosta echipă a lui Cristi Săpunaru este în căutarea unui portar, după despărțirea cu scandal de polonezul Adam Stachowiak.

Silviu Lung ar fi fost deja ofertat de ocupanta locului 10 din campionatul Turciei, dar a cerut timp de gândire. El mai are contract cu Kayserispor până în această vară și vrea să aștepte finalul sezonului pentru a vedea dacă echipa se va salva de la retrogradare.

Variantă de rezervă pentru Serie A

UPDATE, 8 iunie, ora 18:24 / În Italia se va juca un play-off şi un play-out, dacă Serie A va fi din nou întreruptă, în urma apariţiei vreunui caz de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor.

Conform Corriere dello Sport, Federaţia Italiană de Fotbal a ales să treacă la o formulă cu play-off şi play-out în cazul unei noi întreruperi din cauza regulilor de carantină pentru jucătorii infectaţi cu Sars-Cov-2.  Formatul acestora va fi stabilit până la 20 iunie.

Sezonul este programat să se încheie la 2 august. Din actuala ediţie a campionatului mai sunt de jucat 12 etape şi patru restanţe.

În plus, Consiliul Federal a validat, luni, promovarea echipelor Monza, Vicenza şi Reggina în Serie B.

Becker, înspăimântat de reacția conaționalilor săi

UPDATE, 8 iunie, ora 18:21 / Fostul tenismen Boris Becker a fost insultat pe reţelele de socializare pentru că a participat la o manifestaţie împotriva rasismului.

Conform L’Equipe, fostul lider ATP, în vârstă de 52 de ani, a participat la demonstraţiilor care au avut loc, sâmbătă, în centrul Londrei, în semn de solidaritate cu mişcările de protest din Statele Unite după moartea lui George Floyd.

De atunci, fostul jucător german a primit numeroase mesaje de ură. Becker a fost şocat atât de aceste insulte, cât şi de faptul că majoritatea acestor mesaje venea de la compatrioţi de-ai săi.

”Sunt zguduit, şocat, înspăimântat de numeroasele insulte venite doar din Germania pentru sprijinul meu acordat demonstraţiei Black Lives Matter de la Londra! De ce, de ce, de ce? Am devenit o ţară de rasişti?”, a scris Becker pe contul lui de Twitter.

Cosmin Contra, amintiri de la bătaia cu Edgar Davids

Cosmin Contra a povestit celebra bătaie a sa cu Edgar Davids, pe vremea când evolua la AC Milan: „Sunt un tip mai aprins, dar nu încep eu conflicte. E clar că Davids și-a dorit acel scandal, m-a așteptat în tunel. L-am lăsat pe Davids să plece primul la vestiare, vreo 50 de metri înaintea mea și m-a așteptat pe tunel. Pot să spun că eu pot fi considerat învingător. Nu este un lucru de care eu sunt mândru, cu toate că eu doar m-am apărat”.

Întotdeauna mă urcam printre ultimii în avion și la acel turneu am zburat împreună cu cei de la Inter. Pe o parte era echipa Milan și pe o parte Inter, inclusiv cu conducerea. În momentul în care am urcat, s-au ridicat cele două echipe și au început să mă aplaude. În acel moment, dacă era o gaură în avion să mă bag ca să mă ascund, o făceam. Nu credeam că un jucător poate să fie așa de urât în Italia, precum Davids. Vieri s-a ridicat pe scaunele din spate și a strigat că sunt o legendă. Așa rușine n-am simțit în viața mea”, a povestit fostul selecționer pentru gsp.ro.


PSG, în pericol să i se retragă titlul

Titlul de campioană în Franța s-a acordat mai devreme, pentru că Ligue 1 a fost oprită definitiv din cauza pandemiei de coronavirus. PSG a câștigat titlul, însă Jean Michel Aulas, patronul lui Lyon, a fost nemulțumit din cauza desfășurării evenimentelor, mai ales că echipa sa a ratat locurile care duc în Europa.

Totuși, mai multe echipe au amenințat cu tribunalul și vor să transforme restul meciurilor care nu se jucaseră în play-off și play-out.


Jesus Fernandez, enervat de manifestațiile împotriva rasismului

UPDATE, 8 iunie, ora 15:45 / Portarul spaniol al echipei CFR Cluj, Jesus Fernandez, care este împrumutat la formația elenă Panetolikos, a făcut o postare controversată după manifestațiile împotriva rasismului.

Fernandez, născut în Madrid, a fost deranjat că mii de oameni au demonstrat duminică în diferite orașe din Spania împotriva rasismului, fără a respecta distanțarea socială sau reglementările în vigoare impuse din cauza noului coronavirus, care nu permit astfel de adunări.

”Cei care protestau pentru moartea a 40.000 de oameni și contra minciunilor guvernanților erau considerați iresponsabili și aproape catalogați drept criminali fasciști. Dar, cei care protestează acum pentru moartea unei persoane aflate la 7000 kilometri distanță sunt apărători ai vieții și ai egalității”, a scris ironic Fernandez pe rețelele de socializare.

El reamintește faptul că în urmă cu câteva săptămâni mii de spanioli au ieșit pentru a protesta din mașini față de măsurile de restricție impuse după pandemia coronavirus și au fost aspru criticați de autorități.

Viitorul deschide sezonul la vânzări

UPDATE, 8 iunie, ora 14:57 / Viitorul este pregătită să vândă, după ce echipa a ajuns în play-out în actualul sezon din Liga 1. Cristian Bivolaru, director general al clubului din Ovidiu, a anunţat ce jucători ar putea să aducă bani buni în bugetul clubului.

Mi-e greu să spun acum. Boboc și Ghiță sunt printre cei mai vandabili jucători de la noi, alături de Iancu, Bradley de Nooijer, Căbuz, Louis Munteanu. Oferim pieței mulți jucători interesanți”, a declarat Cristian Bivolaru la PRO X.

Ianis Hagi, sfaturi de la fostul selecționer

UPDATE, 8 iunie, ora 13:57 / Cosmin Contra i-a răspuns portarului Ionuț Radu, cel care în urmă cu ceva timp a refuzat să vorbească despre conflictul cu fostul selecționer motivând că ”așa e mai bine pentru binele meu și al domunului Contra”.

”Cred că Radu poate să fie viitorul echipei naționale și cred că lucrurile care s-au spus între noi trebuie să rămână între noi. Cu toate că el a zis că e spre binele meu, cred că e mai mult spre binele lui ca lucrurile să rămână acolo, cum au fost. Îmi doresc ca el să fie viitorul naționalei, să ne aducă multe bucurii. Sper ca aceasta să fie doar o învățătură pentru ambele părți, dar mai mult pentru el”, a declarat Contra pentru gsp.ro.

Fostul selecționer consideră că Ianis Hagi este un jucător dornic să învețe, dar căruia îi trebuie continuitate: ”Fizic, s-a schimbat foarte mult după cei doi ani la Fiorentina. Cu toate astea, eu cred că trebuie să mai muncească la nivel fizic, mai ales dacă vrea să joace într-un campionat fizic cum e Scoția. El are talent mult”.

În ceea ce îl privește pe Răzvan Marin, Cosmin Contra crede că din cauza folosirii sale mult prea rapide în primul ”11” al lui Ajax, nu a profitat de șansa oferită imediat după transferul de la Standard Liege.

”Răzvan, dacă ar fi avut mai mult noroc la primele meciuri, dacă ar fi profitat de șansa pe care a avut-o la început la Ajax…Dar cred că șansa asta a venit prea devreme. I s-a dat șansă în primele meciuri, fără ca Răzvan să se adapteze la fotbalul olandez, la sistemul de joc al lui Ajax. Totul era diferit față de Standard”, a afirmat tehnicianul.

Manchester United, ofertă ”extraterestră” pentru Ansu Fati

UPDATE, 8 iunie, ora 13:08 / FC Barcelona a primit o ofertă de 100 de milioane de euro pentru tânărul Ansu Fati. Conform cotidianului Sport, Manchester United este clubul care a făcut această ofertă, prin impresarul Jorge Mendes.

”Oferta a fost atât de mare, încât directorul sportiv a trebuit să meargă la conducere pentru decizia finală. Bartomeu a fost clar: nu! Preşedintele îl vede pe tânărul promovat din La Masia un jucător-cheie pentru viitorul clubului”, a scris publicația catalană.

Ansu Fati, în vârstă de 17 ani, a fost promovat în acest sezon la prima echipă a Barcelonei și are o clauză de reziliere de 170 de milioane de euro.

Ionel Dănciulescu, alături de jucătorii lui Dinamo în protest

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, este alături de jucătorii „câinilor” în protestul din cauza salariilor neplătite de patronul Ionuț Negoiță:

„Da, așa am înțeles și eu, toată lumea aștepta (n.r. banii). De aceea sunt de acord cu jucătorii pentru că și eu am jucat fotbal, știu trăirile și simțirile lor, mai ales că totul vine după o perioadă grea, după pandemie, după aceste probleme financiare, acest șomaj tehnic despre care, oricât ar spune ei, nimeni nu s-a simțit confortabil, trebuie să recunoaștem.

Și mai ales când ai avut promisiuni că vei primi banii până pe 5. Și eu am avut o perioadă când n-am fost plătit 6 luni, dar atunci a venit un conducător la mine, Cristi Borcea, și mi-a spus: vezi că iei banii pe data cutare.

OK. Iar pe data respectivă am primit banii pe 6 luni. De asta spun că e foarte important să ai cuvânt”, a spus Ionel Dănciulescu pentru DigiSport.

Harlem Gnohere, în discuții cu Lens, nou promovată în Ligue 1

Harlem Gnohere și-a reziliat contractul cu FCSB, informație oferită în exclusivitate de FANATIK, iar acum este liber să semneze cu orice echipă vrea. Atacantul a mărturisit că nu crede că va mai rămâne în România și este foarte aproape de a-și îndeplini visul, și anume de a juca în Franța, acolo unde e dorit de Lens.

Harlem Gnohere a vorbit despre visul său de a juca în Franța, iar Lens pare că s-a interesat de fostul atacant al FCSB-ului, mai ales că aceștia au promovat în Ligue 1 și au nevoie de întăriri pentru duelurile cu PSG și Marseiile.

„Un interes din partea celor de la Lens? Am fost surprins de acest interes. Cred că agenții mei au grijă de acest aspect. Pentru moment nu există propuneri concrete. Dar discuții există. Sigur că Lens m-ar interesa.

Este un mare club francez și eu sunt francez, așa că ar fi o mare provocare să revin în țara mea. Soția mea este fană a formației Lens, așa că trebuie să se țină cont și de acest lucru.

Să joc în Ligue 1 a fost întotdeauna visul meu de când eram mic, așa că dacă aș găsi o echipă n-aș ezita să semneze cu una dintre formații”, a declarat Harlem Gnohere pentru Le Petit Reporter.

Lionel Messi va fi apt de joc pentru prima etapă a reluării campionatului din Spania

Deși s-a confruntat cu probleme la coapsă, Lionel Messi a primit o veste bună din partea medicilor, care îi dau voie să fie pe teren la meciul cu Mallorca, din prima etapă de la reluarea campionatului în Spania.

În schimb Luis Suarez are șanse mici să joace în prima etapă, deși s-a recuperat mai repede decât au crezut inițial doctorii, după operația la menisc suferită la jumătatea lunii ianuarie.

„El este mai bine decât ce ne puteam aştepta, însă problema este să ştim care este forma sa după o lungă absenţă şi dacă va fi în măsură să înceapă meciul”, a spus antrenorul Quique Setien.

Transferul de senzație pe care l-ar putea prinde Sorina Tîrcă de la Corona Brașov

Sorina Tîrcă este dorită insistent de Podravka Koprivnica, formație la care ar putea să o aibă colegă pe Yulia Dumanska, achiziționată recent de croate, și unde ar putea ajunge și Mariana Tîrcă.

„Într-o zi, la începutul anilor 1990, Zvonko Pavlek l-a sunat pe Josip Samaržija și l-a întrebat: ”. În acei ani, Podravka voia să urce pe tronul european. Parcă dintr-un tun, legendarul antrenor al lui Podravka i-a spus marelui director: Mariana Tîrcă.

La acea vreme, România era top, la fel și Mariana, pentru că, se știe, Tîrcă este deținătorul recordului absolut în ceea ce privește numărul de apariții și numărul de goluri pentru echipa națională chiar și astăzi (335 meciuri /2043 goluri).

Odată cu sosirea Marianei Tîrcă a început epoca de vârf la Podravka”, și-au început omagiul jurnaliștii croați de la Sportske Novosti.

„Îi place handbalul, poate juca și în centru. Da, sunt sigură că va fi mai bună decât mine, sută la sută. Acum vom vedea, pentru că mamele sunt mereu mame…

Cu toate acestea, Sorina vrea acum să arate acest lucru, în timp ce mama ei ar trebui să se ocupe de copiii care sunt foarte necesari și importanți pentru Podravka”, a spus Mariana Tîrcă pentru publicația croată.

ADVERTISEMENT