LIVE Actualizat 15-12-2021
21:30

Știrile zilei din sport, miercuri, 15 decembrie. Haaland, ”dublă” în victoria lui Dortmund din Bundesliga

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 15 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport miercuri 15 decembrie Haaland dubla in victoria lui Dortmund din Bundesliga
ADVERTISEMENT
15-12-2021
21:30

Rezultate din etapa a 16-a din Bundesliga

Borussia Dortmund a trecut fără probleme Greuther Furth, scor 3-0, atacantul norvegian Erling Haaland reulșind o dublă.

Rezultatele înregistrate, miercuri, în etapa a 16-a din Bundesliga:

  • Monchengladbach – Frankfurt 2-3 (Neuhaus 6, Bensebaini 54 pen. / Borre 45, Lindstrom 50, Kamada 55)
  • Augburg – Leipzig 1-1 (Caligiuri 86 pen. / Andre Silva 19)
  • Dortmund – Greuther Furth 3-0 (Haaland 33 pen., 82, Malen 89)
  • Leverkusen – Hoffenheim 2-2 (Schick 37, 63 / Stiller 80, Dabbur 83)
  • Union Berlin – Freiburg 0-0

bun

15-12-2021
18:29

Dinamo, victorie umilitoare împotriva Stelei la handbal

Dinamo a obținut o victorie răsunătoare în duelul cu Steaua din „Liga Zimbrilor”, în cadrul etapei 12 din campionat, scor 30-24.

Pentru Dinamo, Valentin Ghionea a reuşit 6 goluri, Dan Racoţea a dat 4 goluri, Raul Campos Nantes, tot 4 goluri, Ahmed Nasralla Khairi 4 goluri, Alex Pascual Garcia 3 goluri, Mohamed Shebib 3 goluri, Cedric Sorhaindo 2 goluri, Eduardo Gurbindo 2 goluri, Javier Humet 1 gol, Călin Dedu 1 gol.

Pentru gazde a înscris Andrei Mihalcea 5 goluri, Krsto Milosevic 5 goluri, Nemanja Grbovic 5 goluri, Ramon Şomlea 3 goluri, Ionuţ Georgescu 2 goluri, Dragoş Hanţaru 1 gol, Sabin Constantina 1 gol, Martin Johannson 1 gol, Ionuţ Ciobanu (portar) 1 gol.

15-12-2021
17:50

PAOK Salonic, al doilea succes consecutiv în campionat

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, scor 4-0, echipa Giannina, în etapa a 14-a a campionatului Greciei.

Tehnicianul român nu s-a putut baza la acest joc pe atacantul Alexandru Mitriță. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kurtic (31 pen, 63), Augusto (68) și Akpom (89).

În urma acestui succes, PAOK Salonic se află pe locul 3 în clasament, cu 25 de puncte, la 10 puncte în urma liderului Olympiakos.

15-12-2021
16:52

Supercupa Mondială se va juca la 1 iunie 2022

UEFA și CONMEBOL au decis ca superfinala mondială dintre Italia și Argentina să se desfășoare la 1 iunie 2022, la Londra.

În vara acestui an, Italia a câștigat Euro 2020, iar Argentina a cucerit Copa America, primul trofeu important obținut de Lionel Messi la echipa națională.

15-12-2021
15:45

Lewis Hamilton, al patrulea pilot de F1 care devine cavaler

Serviciile legendei F1 Lewis Hamilton în sportul cu motor au fost recunoscute după ce pilotul britanic de la Mercedes a primit titlul de cavaler, miercuri, la Castelul Windsor, informează mirror.co.uk.

Evenimentul s-a petrecut la câteva zile după ce Hamilton a pierdut, dramatic, câștigarea unui nou titlu mondial, al optulea, pe circuitul de la Abu Dhabi, în dauna belgianului Max Verstappen (Red Bull).

După ce a fost făcut cavaler de Prințul Charles la Castelul Windsor, cei doi au schimbat câteva cuvinte. Sir Lewis a devenit al patrulea pilot de F1 care a fost numit cavaler după Sir Jack Brabham în 1979, Sir Stirling Moss în 2000 și Sir Jackie Stewart în 2001.

Hamilton a fost însoţit la ceremonie de mama sa, Carmen Lockhart (fostă Larbalstier), iar la final a evitat să facă declaraţii.

15-12-2021
14:31

Fiica Ana Mariei Şomoi Lazer a pierdut lupta cu o boală cruntă

Maria Andreea, fiica fostei handbaliste Ana Maria Şomoi Lazer și a fostului voleibalist Gabriel Șomoi, s-a stins din viață la doar 13 ani. Fostul pivot al echipei naționale a făcut tristul anunț.

”Dragii noștri, azi 14.12.2021, fix la 1 an de când am început crunta luptă cu această boală nemiloasă, iubita noastră MARIA ANDREEA s-a alăturat armatei de îngeri ai Bunului Dumnezeu. Acolo va întâlni toată echipa de îngeri de la Pediatrie 2 ONCOLOGIE.

Bunul Dumnezeu sa aibă grija de sufletele lor, iar ei la rândul lor să ne vegheze tot timpul. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această luptă cruntă. Încă o dată MARIA vă mulțumește ca ați fost alături de ea pana la capăt. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”, este mesajul Ana Mariei Şomoi Lazer.

15-12-2021
14:04

Doi jucători importanți de la Real Madrid, infectați cu COVID-19

Luka Modric și Marcelo au fost testați pozitiv la COVID-19 și au intrat în carantină, anunță oficialii clubului Real Madrid. Aceștia sunt izolați la domiciliu și se simt bine conform sursei citate.

Cotidianul Marca anunță, de asemenea, că în perioada imediat următoare întreg lotul de jucători va fi testat pentru a preveni eventuala izbucnire a unui focar de coronavirus la echipă.

Marcelo și Modric sunt primii jucători de la Real Madrid depistați cu COVID-19 în ultimele luni. În acestă vară Benzema, Alaba și Odriozola au trecut și ei prin boală.

15-12-2021
10:34

Cupa Africii pe Naţiuni ar putea fi anulată din cauza pandemiei

Cupa Africii pe Naţiuni, programată între 9 ianuarie şi 6 februarie 2022, în Camerun, ar putea fi anulată din cauza situaţiei pandemice, conform RMC Sport.

Decizia de anulare este în atenţia organizatorilor, Confederaţia Africană de Fotbal, după ce varianta Omicron a coronavirsului, provenită din Africa de Sud, a devenit o ameninţare la nivel mondial.

În plus există problema jucătorilor, cărora le-ar putea fi interzisă participarea la competiţie de către cluburile lor europene, în special cele engleze.

Marea Britanie este acum în al cincilea val al pandemiei şi impune o carantină obligatorie persoanelor care revin în ţară din statele africane şi de această măsură nu sunt scutiţi fotbaliştii.

A 33-a-a ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni, o competiţie bienală, ar fi trebui să se dispute în acest an, dar a fost amânată de două ori din cauza pandemiei.

Turneul final trebuia să aibă loc în ianuarie, dar a fost amânat pentru iunie-iulie, ca să se suprapună cu turneul final al Campionatului European şi cu Copa America. Perioada ar fi fost potrivită din punctul de vedere al eliberării jucătorilor, însă competiţia africană a fost amânată a doua oară din aceleaşi motive legate de răspândirea coronavirusului.

15-12-2021
09:32

Elvir Koljic a făcut un computer-tomograf dupa U Craiova - UTA 0-0

Egalul cu UTA Arad n-a fost singurul motiv de îngrijorare pentru Universitatea Craiova. Oltenii s-au speriat după ce Elvir Koljic a ajuns de pe teren la spital. Atacantul le-a dat fiori celor prezenți la meci după ce s-a ciocnit cu Erico da Silva, având în vedere că a rămas minute bune întins pe gazon, iar fotbaliștii și staff-ul medical s-au strâns în jurul lui.

Bosniacul a fost supus de urgenţă unor investigaţii medicale. Iar la CT (computer tomograf) nu s-a văzut că ar avea vreun os rupt, o veste foarte bună având în vedere că la minute bune de la ciocnire jucătorul încă se ţinea cu greu pe picioare.

15-12-2021
08:41

Stephen Curry, record de coșuri de trei puncte în NBA

Stephen Curry, jucător la Golden State Warriors, a stabilit un record de coşuri de trei puncte, 2.977, în partida câştigată, marţi, cu 105-96, în deplasare cu New York Knicks.

Precedentul record era deţinut de Ray Allen, fost jucător la Milwaukee Bucks, Seatle Supersonics, Boston Cetics şi Miami Heat, din 2011. Allen a reuşit în carieră 2.973 de coşuri de trei puncte.

Curry (33 de ani) a înscris coşul cu numărul 2.974 în primul sfert al meciului de la Madison Square Garden. Imediat, coechipierii lui au comis un fault, apoi s-a cerut time out, pentru a sărbători reuşita lui Curry.

Acum, jucătorul de la Golden State are 2.977 de coşuri de trei puncte, după ce a reuşit cinci astfel de aruncări marţi. În total, el a marcat 22 de puncte la New York. Cele mai multe coşuri de trei puncte, 402, le-a înregistrat în sezonul 2015/2016.

 Ţinta de 3.000 de coşuri va fi depăşită în curând de Curry, care a stabilit recordul într-un număr mult mai mic de meciuri jucate în NBA, 789, faţă de 1.300, Allen.

Cel mai bun aruncător de la distanţă din NBA a jucat în cariera de profesionist numai la Golden State Warriors (13 sezoane), echipă cu care a câştigat trei campionate, în 2015, 2017 şi 2018. În 2015 şi 2016 a fost declarat cel mai bun jucător al sezonului. El nu a evoluat în naţionala SUA la Jocurile Olimpice, dar a făcut-o la Campionatul Mondial, câştigând titlul în 2010 şi 2014.

15-12-2021
07:59

Gigi Becali și interesul pentru Ianis Stoica, criticate în presa de afară

Goal.com nu crede în interesul lui Arsenal pentru Ianis Stoica. Cel mai mare site de fotbal din lume a scris un întreg articol despre atacantul în vârstă de 19 ani, scoțând în relief „Debutul la 14 ani” sau că „A refuzat Bayern pentru FCSB”.

Jurnaliștii pun la îndoială interesul „tunarilor” din cauza trecutului lui Gigi Becali, pe care îl bănuiesc că vrea doar să „umfle” prețul atacantului de la FCSB.

Finanțatorul vicecampioanei României e un maestru când vine vorba de transferuri în străinătate, el încasând nu mai puțin de 30 de milioane de euro în ultimii zece ani din vânzările lui Vlad Chiricheș, Nicolae Stanciu și Dennis Man.

„În ceea ce privește interesul aparent al lui Arsenal, nu este nimic dinspre Emirates Stadium care să sugereze faptul că sunt interesați de tânărul de 19 ani și, având în vedere istoria oarecum bombastică a lui Becali, există șansa ca acesta să caute doar să ridice prețul pentru părțile cu adevărat interesate”, scriu cei de la Goal.com.

Antoine Griezmann nu va mai juca fotbal în 2021

Atacantul francez al lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a suferit o leziune musculară în meciul cu Real Madrid şi ar putea lipsi mai mult timp de pe teren. El s-a accidentat după un duel cu Dani Carvajal.

Duminică, Griezmann a fost schimbat la pauza întâlnirii de pe Sandiago Bernabeu cu Joao Felix.

Testele efectuate, marţi, au arătat că jucătorul a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă.

ADVERTISEMENT

Perioada de indisponibilitate estimată este trei săptămâni, astfel că va lipsi din echipa Atletico Madrid cel puţin la meciurile cu Sevilla, din 18 decembrie, şi Granada, din 22 decembrie, ambele în deplasare, ultimele din acest an.

Internaţionalul francez în vârstă de 30 de ani a evoluat în 21 de partide în acest sezon, în toate competiţiile, marcând şapte goluri şi oferind trei pase decisive.

ADVERTISEMENT