Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 27 noiembrie. Știrile zilei din sport, sâmbătă, 27 noiembrie. Belenenses a jucat în 9 cu Benfica, din cauza infectărilor cu Covid. Meciul a fost întrerupt la 7-0

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 27 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
27.11.2021 | 17:54
Stirile zilei din sport sambata 27 noiembrie Stirile zilei din sport sambata 27 noiembrie Belenenses a jucat in 9 cu Benfica din cauza infectarilor cu Covid Meciul a fost intrerupt la 70
ADVERTISEMENT
27-11-2021
22:29

Belenenses nu termină meciul cu Benfica din cauza Covid-19

O situație inedită a avut loc la meciul Belenenses – Benfica, din etapa a 12-a a campionatului Portugaliei, gazdele prezentându-se la joc cu doar 9 jucători, dintre care doi portari, din cauza infectărilor cu Covid-19.

Liga Portugheză de Fotbal a decis să nu amâne întâlnirea și aceasta s-a desfășurat în condiții speciale. Cu doi oameni în plus, echipa lui Jorge Jesus nu a avut nicio problemă și a condus la pauză cu 7-0.

În partea a doua, Belenenses s-a întors pe teren cu doar 7 jucători. Imediat după startul reprizei încă un fotbalist s-a accidentat, iar arbitrul s-a văzut nevoit să întrerupă jocul pentru că regulamentul nu permite ca o formație să joace în mai puțin de șapte jucători.

27-11-2021
19:19

Ana Maria Popescu s-a ținut de promisiunea făcută în 2020

Stelista Ana Maria Popescu a fost recompensată pentru a cincea oară, unic în istoria forului internațional, drept cea mai bună spadasină a anului. „Medalia olimpică de argint de la Jocurile Tokyo 2020 a încheiat un sezon lung si greu, în plină pandemie.

Ana a crezut într-un vis și a luptat pentru el. Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale și 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câștigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021”, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de facebook.

 

Anul trecut, când FIE – International Fencing Federation a decis să acorde distincțiile pentru sportivii anului, deşi sezonul fusese întrerupt la jumătate, am simțit un soi de nedreptate față de adversarele mele.

Avusesem un start bun de sezon, eram prima în clasamentul mondial, dar ştiam că lucrurile se pot schimba până la final… aşa că m-am bucurat doar pe jumătate de premiu şi mi-am promis că o să fac tot posibilul ca în următorul an să mă mențin pe poziția fruntaşă.

Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu

Un an mai târziu… iată-mă la Lausanne, la Congresul FIE, primind pentru a V a oară această distincție Mândră, onorată şi extrem de fericită.

Aşa cum am spus de multe ori… sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când îndrăzneşti să crezi şi să munceşti pentru visul tău! Credeți, oameni buni, visați… îndrăzniți

Mulțumiri infinite familiei mele, echipei şi tuturor oamenilor care m-au însoțit pe drumul performanței!”, a scris, la rândul ei, Ana Maria Popescu.

27-11-2021
18:51

O nouă victorie pentru Contra în Arabia Saudită

Echipa Al Ittihad, antrenată de Cosmin Contra, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Al Taee, în etapa a 13-a a campionatului Arabiei Saudite.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de brazilianul Romarinho (27). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe primul loc în clasament 26 de puncte, unul mai mult decât următoarele clasate, Al Shabab și Damac. Mai mult, Al Ittihad are și un meic mai puțin disputat.

27-11-2021
13:53

România - Peru 2-0 în Cupa Davis

Echipa masculină de tenis a României conduce cu scorul de 2-0 la general în întâlnirea cu Peru din barajul pentru Cupa Davis. Marius Copil a adus al doilea punct pentru ”tricolori”, după succesul din meciul inaugural al lui Nicolae Frunză, 6-2, 6-4 cu Nicolas Alvarez.

În meciul al doilea Copil s-a impus, după ceva emoții în primul set, cu 7-5, 6-2, în fața lui Conner Huertas del Pino.

Duminică de la ora 11:30 este programat meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino.

În cel de al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino.

27-11-2021
12:47

Nicolae Frunză l-a învins pe Nicolas Alvarez

Echipa de Cupa Davis a României întâlnește Peru, în semifinalele World Group I din Cupa Davis. Meciul se joacă la Cluj-Napoca, în BT Arena. În prima partidă de simplu, Nicolae Frunză (626 ATP la simplu, 954 ATP la dublu) s-a impus cu 6-2, 6-4 în fața lui Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 ATP la dublu).

A fost un meci controlat aproape în totalitate de român, care în primul set a realizat break la 1-1 și 3-1, iar în al doilea a câștigat pe serviciul adversarului la 3-3, fără ca Alvarez să ia vreaun punct în respectivul game.

Al doilea meci de simplu al zilei este cel dintre Marius Copil (275 ATP la simplu, 479 ATP la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 ATP la dublu). Românul a câștigat primul set cu 7-5.

Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, între perechea Copil, Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos, Arklon Huertas del Pino. Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.

În al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră.

Din echipei României mai fac parte Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu). Peru a venit în România fără cel mai bun jucător al său, Juan Pablo Varillas (130 ATP la simplu, 376 la dublu).

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis, iar un succes în acestă întâlnire duce România în barajul pentru turneul final al Grupei Mondiale.

27-11-2021
08:40

România mai are reprezentante doar la dublu feminin

Delegația României a rămas fără reprezentante pe tabloul feminin de simplu al Campionatului Mondial de tenis de masă, care se desfășoară în Statele Unite, la Houston. Ultima tricoloră prezentă în concurs era Bernadette Szocs.

Cea mai valoroasă tricoloră a momentului a fost învinsă, în optimile de finală, de japoneza Kasumi Ishikawa cu scorul de 4-0 (11-6, 11-9, 11-8, 11-8). Anterior, ea trecuse de Paula Vega (Chile) cu 4-0, de Natalia Bajor (Polonia) 4-1 și de sud-coreeanca Jeon Jihee cu 4-2.

Celelalte reprezentante ale țării noastre au fost învinse în turul 2 (Adina Diaconu, 0-4 cu franțuzoaica Jia Nan Yuan și Elizabeta Samara, 0-2 cu Liu Hsing-Yin din Taipei) și turul 3 (Andreea Dragoman, 2-4 cu Suthasini Sawettabut din Thailanda).

Ca urmare, România mai speră la medalii doar în proba de dublu feminin, unde Samara şi Dragoman le vor înfrunta în sferturi pe japonezele Mima Ito și Hina Hayata. Ele au trecut în optimi de rusoaicele Iana Noskova și Olga Vorobeva cu 3-2 (5-11, 11-7, 11-7, 5-11, 11-7).

Soarta lui Ionuț Chirilă se decide după meciul de la Cluj

Academica Clinceni întâlnește luni, de la ora 20:30, în deplasare, CFR Cluj, în etapa a a 17-a a Ligii I. Aflată pe ultimul loc, cu patru puncte adunate din tot atâtea remize, echipa ilfoveanu are șanse mici să-și îmbogățească zestrea după meciul de pe terenul liderului.

S-a pus deja problema postului lui Ionuț Chirilă. Eu nu am răbdare 6 luni, cum vrea el! Soarta lui se va decide zilele următoare. După jocul de la Cluj, cu CFR”, a declarat conducătorul ilfovenilor pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Sunt total nemulţumit! Nu s-a făcut nimic de când a venit!”, mai spune președiontele grupării. El dezvăluie şi argumentele lui Chirilă pentru prestațiile modeste ale echipei: „Dă vina pe condiţiile de la Clinceni, însă doar vreo 5-6 echipe din Liga 1 au bază şi terenuri de pregătire mai moderne decât noi.

El probabil a avut supercondiţii pe unde a mai antrenat… Să vedem ce se va întâmpla la meciul cu CFR Cluj. În orice caz, regret că l-am numit antrenor”, a conchis ogicialul echipei din Clinceni.

ADVERTISEMENT