Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 28 noiembrie. Jurnalistă agresată după un meci din Serie A. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 28 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
28.11.2021 | 17:54
Stirile zilei din sport duminica 28 noiembrie Jurnalista agresata dupa un meci din Serie A Video
ADVERTISEMENT
28-11-2021
17:06

Anchetă în Italia după agresarea unei jurnaliste

Jurnalista Greta Beccaglia de la postul Toscana TV a fost agresată de un suporter la finalul partidei Empoli – Fiorentina, 2-1, din etapa a 14-a din Serie A.

Aflată în transmisie directă din afara stadionului, ziarista a fost pălmuită peste fund de un fan care pleca de la arena din Empoli. Ironia sorții, această etapă din fotbalul italian a fost dedicată luptei pentru eradicarea violenței împotriva femeilor.

Poliția din Empoli a demarat cercetări pentru identificarea bărbatului. Oamenii legii încearcă, prin intermediul martorilor și imaginilor de supraveghere video, să dea de urma persoanei responsabile de hărțuire și, de asemenea, o va asculta pe jurnalistă pentru a reconstitui incidentul.

28-11-2021
11:56

Horia Tecău și Marius Copil s-au impus la dublu

Meciul cu Peru din Cupa Davis a fost câștigat de echipa României cu scorul general de 3-0. Punctul decisiv a fost adus la dublu, de Horia Tecău și Marius Copil, care i-au învins pe Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino cu 4-6, 6-3, 6-2.

La finalul meciului, Horia Tecău a declarat: „Sunt foarte emoționat. Nu cred că poți să te pregătești pentru acest moment. Te gândești la el, dar este greu să te pregătești.

Vă mulțumesc pentru această surpriză. Vă mulțumesc că am avut ocazia să revăd câteva momente și să ascult un mic copil, jucător, inspirat de ceea ce a văzut.

 

Până la urmă, pentru asta o facem. Încercăm să aducem să aducem bucurie, să motivăm tinerii să vină către sport, către sănătate, către performanță cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public. Eu mereu am fost alături de ei și este minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale.

Vă mulțumesc că ați fost aizi, astăzi! Mă bucur că s-a putut realiza acest lucru. Ar fi fost altfel fără voi în tribună, deci vă mulțumesc că ați creat acest moment de bucurie pentru mine.

Multă lume mi-a fost alături aici azi, toată ziua. Dacă aș putea, aș mulțumi oricărei persoane care mi-a atins cariera și performanța în orice mod. Au fost multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi: echipă, staff, federație, public.

Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, când aveam atunci când am jucat prima dată în echipa de Cupa Davis. Mereu am încercat să ajung titular, să ajung să aduc puncte României.

Dar, mai mult decât atât, am dorit să reprezint România la cel mai înalt standard de efort, atitudine, profesionalism. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit pentru că am realizat acest lucru.

Vă mulțumesc încă o dată! Mă opresc aici, până nu devin prea emoționat, și, în această campanie frumoasă, pe care o desfășurăm acum, echipa de Cupa Davis merge înainte și se pare că va mai fi un meci”, a declarat Horia imediat după meci.

Ulterior, el a confirmat, la postul Look Sport, că va mai juca un meci pentru echipa de Cupa Davis a României. „Voi fi mprezent și la meciul de baraj pentru accederea în Grupa Mondială. Este cea mai înaltă performanță pentru echipa României în ultimii ani”.

După victoria în fața naționalei statului Peru, echipa de Cupa Davis a României va juca meciul de baraj pentru accederea în Grupa Mondială, fază în care meciurile se joacă în sistem turneu. Adversara din baraj va fi stabilită în urma tragerii la sorți.

28-11-2021
08:31

România nu mai are niciun reprezentant la CM de tenis de masă

Jucătoarele române de tenis de masă Elizabeta Samara și Andreea Dragoman au fost învinse în sferturile de finală ale probei de dublu, de la Campionatul Mondial de la Houston (Statele Unite ale Americii), astfel că România nu mai areprezentanți pe niciun tablou.

Samara și Dragoman au fost învinse în meciul pentru un loc în semifinale de japonezele Mima Ito și Hina Hayata, cu scorul de 3-0 (11-8, 11-8, 11-1). Anterior, ele trecuseră de egiptencele Farah Abdel-Aziz și Yousra Helmy cu 3-0 și de rusoaicele Yana Noskova și Olga Vorobeva cu 3-2.

Rezultatele complete ale românilor înregistrate la Campionatul Mondial:

Simplu feminin – Optimi: Bernadette Szocs – Kasumi Ishikawa (Japonia) 0-4 * 16-imi: Szocs – Jihee Jeon (Coreea de Sud) 4-2, Andreea Dragoman – Suthasini Sawettabut (Thailanda) 2-4 * 32-imi: Elizabeta Samara – Liu Hsing-Yin (Taipei) 0-4, Szocs – Natalia Bajor (Polonia) 4-1, Adina Diaconu – Jia Nan Yuan (Franța) 0-4, Dragoman – Petrissa Solja (Germania) 4-3 * 64-imi: Szocs – Paulina Vega (Chille) 4-0, Samara – Anna Wegrzyn (Polonia) 4-0, Diaconu – Sofia Polcanova (Austria) 4-3, Dragoman – Anastassiya Lavrova (Kazahstan) 4-3

Simplu masculin – 32-imi: Cristian Pletea – Kirill Skachkov (Rusia) 2-4 * 64-imi: Ovidiu Ionescu – Yang Wang (Slovacia) 0-4, Pletea – Padasak Tanviriyavechakul (Thailanda) 4-0, Hunor Szocs – Ruwen Filus (Germania) 0-4, Rareș Șipoș – Martin Allegro (Belgia) 0-4

Dublu feminin – Sferturi de finală: Samara/Dragoman – Mima Ito/Hina Hayata (Japonia) 0-3 * Optimi: Samara/Dragoman – Yana Noskova/Olga Vorobeva (Rusia) 3-2 * 16-imi: Samara/ Dragoman – Farah Abdel-Aziz/Yousra Helmy (Egipt) 3-0, Szocs/Sofia Polcanova (Austria) – Kasumi Ishikawa/Miu Hirano (Japonia) 0-3 * 32-imi: Szocs/Polcanova (Austria) – Elina Maharjan/Nabita Shrestha (Nepal) 3-0

Dublu masculin – Optimi: Ionescu/Alvaro Robles (Spania) – Wang Chuqin/Fan Zhendong (China) 1-3 * 16-imi – Ionescu/Robles – Khalid Assar/Ahmed Saleh (Egipt) 3-2 * 32-imi – Șipoș/Pletea – Kwan Kit Ho/Chun Ting Wong (Hong Kong) 0-3

Dublu mixt – Optimi: Ionescu/Szocs – Robles/Maria Xiao (Spania) 1-3 * 16-imi: Ionescu/ Szocs – Cho Daeseong/Shin Yubin (Coreea de Sud) 3-0 prin neprezentarea adversarilor

Dennis Man este dat titular în meciul de la Como

Echipa italiană Parma, aflată pe locul 15 în Serie B, va juca, duminică, pe terenul loui Como, în etapa a 15-a, de la ora 21:30 a României.

Având un nou antrenbor pe banca tehnică, Giuseppe Iachini luându-i locul lui Enzo Maresca, Parma nu-și permite pași greșiți dacă vrea ca ecartul față de plutonul fruntaș să nu se mărească.

ADVERTISEMENT

Ultimele ore au adus vești neplăcute pentru fanii Parmei și Iachini. Tehnicianul nu numai că nu a reușit să-i recupereze pe Valenti, Dierckx și Camara, dar va trebui să se descurce și fără Mihaila și Coulibaly, care s-au accidentat la antrenament, informează parmalive.com.

Site-ul scrie că Iachini ar merge pe un sistem 3-4-1-2, cu Busi în stânga și Delprato în dreapta. Totuși, este luată în calcul și varianta unui 4-3-1-2 cu Delprato, Osorio, Danilo și Cobbaut în fața lui Buffon.

ADVERTISEMENT

La mijloc, Vazquez va juca aproape sigur în spatele atacanți, în timp ce Juric și Schiattarella vor juca la mijloc. În atac, English si Tutino par favoriti, dar Man ar putea fi redescoperit pe pozitia de al doilea atacant.