Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 3 decembrie. Dragoș Nedelcu a revenit pe gazon. Cum s-a descurcat fundașul împrumutat de FCSB la Dusseldorf

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 3 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 3 decembrie Dragos Nedelcu a revenit pe gazon Cum sa descurcat fundasul imprumutat de FCSB la Dusseldorf
ADVERTISEMENT
03-12-2021
19:58

Dragoș Nedelcu a jucat în Darmstadt - Dusseldorf 1-3

Dragoș Nedelcu (24 de ani) a jucat 22 de minute pentru Fortuna Dusseldorf în etapa a 16-a din 2.Bundesliga, în succesul obținut contra lui Darmstadt, scor 3-1 în deplasare.

Mijlocașul împrumutat de la FCSB a început meciul pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren de Christian Preuser în minutul 68, atunci când l-a schimbat pe Bodzek. În momentul intrării lui Nedelcu, Fortuna conducea cu 2-0.

Nedelcu a fost rezervă, la fel ca în ultimele două runde, însă antrenorul Christian Preuser a decis să-l introducă în minutul 68, în locul lui Bodzek. Nedelcu a intrat pe teren la scorul de 2-0 pentru Fortuna.

Dragoș Nedelcu nu mai jucase în al doilea eșalon german de 49 de zile, de pe 16 octombrie, de la un egal cu Hamburg în deplasare, scor 1-1. Românul a fost lăsat pe bancă sau în afara lotului la ultimele șase partide oficiale.

În urma victoriei cu 3-1 contra lui Darmstadt, Fortuna a urcat pe locul 11, cu 19 puncte. În ceea ce îl privește pe Nedelcu, acesta are o pasă decisivă în cele nouă partide jucate în Germania.

03-12-2021
18:44

Steag roșu în antrenamentele din Arabia Saudită! Accident grav pentru Charles Leclerc

A doua sesiune de antrenamente libere din Arabia Saudită a fost abandonată după ce pilotul Ferrari, Charles Leclerc, a avut parte de un accident grav. Monegascul a pierdut controlul monopostului cu aproximativ patru minute înainte de finalul sesiunii, la circa 250 de km/h, iar pilotul Ferrari a intrat în decor.

Monopostul roșu s-a făcut praf, dar vestea bună este că Leclerc a ieșit singur din mașină și a făcut semn că totul este în regulă. După accident a fost fluturat steagul roșu, iar sesiunea a fost abandonată imediat.

03-12-2021
17:15

Horst Eckel, ultimul campion mondial cu Germania în 1954, a murit

Fotbalul germani trece printr-un moment dificil, asta după ce Horst Eckel a murit. Era singurul campion mondial cu Germania în 1954 care mai rămăsese în viață.

Acesta avea 89, iar el fusese cel mai tânăr jucător din lotul Germaniei de la Campionatul Mondial din 1954, când germanii se impuneau în fața Ungariei, scor 3-2, reușind „minunea de la Berna”.

03-12-2021
16:38

Sergio Ramos s-a accidentat și va rata meciul lui PSG cu Lens

Coșmar fără final pentru Sergio Ramos la Paris. Stoperul abia debutase pentru PSG, dar s-a accidentat din nou și nu va juca împotriva lui Lens.

Sergio Ramos nu a fost inclus de Mauricio Pochettino pentru următoarea deplasare a vicecampioanei Franței. Conform L’Equipe, veteranul se confruntă cu probleme musculare şi se va întoarce la ședințele de pregătire începând de duminică. Ander Herrera, Julian Draxler şi Neymar sunt şi ei accidentaţi şi vor rata partida cu Lens.

Sergios Ramos e în suferință de când a ajuns în Hexagon. Stoperul de 35 de ani e cotat de transfermarkt.com la 10 milioane de euro și mai are contract cu PSG până în vara lui 2023.

 

03-12-2021
15:26

Quick Boys s-a antrenat la 5 dimineața, iar fanii au trezit tot cartierul

Quick Boys, o echipă de amatori din Olanda, s-a antrenat la cinci dimineața din cauza restricțiilor împotriva noului coronavirus. Fanii au venit și ei la antrenament și au trezit tot cartierul.

Amatorii formației batave merg la muncă în timpul zilei și sunt nevoiți să se antreneze în afara intervalului 17:00 – 5:00, conform restricțiilor anti-covid din Olanda. Din echipă face parte și Ricky van Haaren, fost fotbalist la Dinamo.

03-12-2021
14:24

Amendă de 2.500 de lei pentru Universitatea Craiova după meciul cu FCSB

Comisia de disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal s-a întrunit vineri, având pe ordinea de zi patru puncte. Două au fost soluționate, iar două au fost amânate pentru 8 decembrie.

Astfel, conform unui comunicat apărut pe site-ul LPF, se anunță că, din cauza unui mesaj obscen afișat de galeria echipei gazdă la meciul cu FCSB, „în temeiul art. 54.2 și art. 54.6 din RD, se sancționează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 2.500 lei”.

În Art. 54.2 din Regulamentul Disciplinar se face referire la „inscripții conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe” afișate de spectatori și prevede sancțiuni de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susținut spectatorii respectivi.

De asemenea, la punctului 6 al aceluiași articol de regulament, se scrie: „sancțiunile pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică”.

În ședința de vineri, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a mai luat următoarele decizii:

Gliga Gheorghe Ciprian vs. ACS FC Academica Clinceni – Neexecutare Hotărâre CNSL – Închide procedura.

U Craiova 1948 CS SA vs. U Craiova 1948 SA – Plângere – Termen: 08.12.2021

FC Rapid 1923 vs. U Craiova 1948 – Incidente Termen: 08.12.2021.

03-12-2021
11:42

Fostul președinte al IAAF a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani

Lamine Diack, fostul șef al federației internaționale de atletism s-a stins din viață în noaptea de joi spre vineri, la Dakar. Cauza morții nu a fost făcută publică, dar se prea poate ca senegalezul să-și fi găsit sfârșitul în liniște, la cei 88 de ani ai săi.

Lamine Diack a fost unul dintre cei mai controversați președinți ai IAAF. În 2015 a fost pus sub acuzare pentru corupţie şi abuz de încredere. Un tribunal din Franța la condamnat la închisoare, dar Diack a făcut recurs, iar data procesului nu fusese stabilită.

Acesta a fost acuzat că a acoperit cazurile de dopaj din Rusia sau a întârziat sancţiunile împotriva atleţilor ruşi dopaţi, în schimbul unor finanţări.

03-12-2021
09:49

Rusia este ultima echipă calificată în semifinalele Cupei Davis

Vineri și sâmbătă vor avea loc meciurile din faza semifinală a Cupei Davis. Serbia, condusă din teren de liderul mondial Novak Djokovic, și Croația lui Marin Cilic se vor duela vineri.

Cea de a doua finalistă se va decide la capătul înfruntării dintre Rusia și Germania. Ambele echipe au jucători de top mondial, aceasta fiind de departe cea mai echilibrată semifinală.

Deținătoarea trofeului este Spania, însă echipa iderică nu a reușit anul acesta să treacă de faza grupelor. Finala Cupei Davis va avea loc duminică, 5 decembrie, la Madrid. 

03-12-2021
08:44

Atletico Mineiro a câștigat titlul în Brazilia. Hulk a fost omul numărul 1

La 35 de ani Hulk a fost eroul lui Atletico Mineiro. Echipa a câștigat primul titlu de campioană după o jumătate de secol de așteptare. Fostul internațional a fost cel mai bun om al ”minerilor”.

Hulk a încheiat campionatul pe prima poziție în topul marcatorilor cu 18 reușite și este și cel mai bun pasator decisiv al echipei sale, cu 7 assist-uri.

La Atletico Mineiro evoluează și fostul internațional spaniol Diego Costa.

03-12-2021
07:52

Michael Carrick se desparte de Manchester United după 15 ani

Fostul fotbalist și antrenor al echipei Manchester United, Michael Carrick, a decis să se despartă de gruparea de pe Old Trafford, după 15 ani.

Carrick a asigurat interimatul pe banca tehnică a ”diavolilor” după ce Ole Gunnar Solkjaer a fost demis. Numirea în funcția de antrenor a germanului Ralf Rangnick, l-a determinat pe fostul fotbalist să-și anunțe despărțirea de clubul la care a cunoscut gloria.

”După 15 ani de servicii excepţionale ca jucător şi antrenor, Michael părăseşte clubul cu mulţumirile noastre cele mai sincere şi cu urări de bine. Suntem trişti că pleacă, dar îi înţelegem decizia”, a afirmat John Murtough, director la Manchester United.

Ca jucător al lui Man United, Carrick a cucerit cinci titluri în Premier League, liga campionilor și Europa League, Campionatul Mondial al Cluburilor, Cupa a Angliei și de două ori Cupa Ligii și șase Supercupe ale Angliei.

464 de meciuri a jucat Michael Carrick pentru Manchester United

03-12-2021
07:00

Autoritățile din Germania au anunțat că derby-ul Borussia Dortmund – Bayern Munchen se joacă cu spectatori

Cel mai așteptat meci din Bundesliga Borussia Dortmund – Bayern Munchen este programat sâmbătă și se va disputa cu fani în tribune, deși oficialii clubului din Dortmund anunțaseră că au anulat cele 67.000 de bilete.

Reprezentanții cluburilor de fotbal din Germania se așteptau ca autoritățile să închidă stadioanele din cauza evoluției accelerate a pandemiei de coronavirus, acesta fiind motivul pentru care Borussia a anunțat anularea tichetelor.

În cele din urmă, autoritățile sanitare au decis că evenimentele sportive se pot derula cu fani în tribune, dar într-un număr restrâns. Astfel, la meciul de sâmbătă va fi permis accesul în stadion doar pentru 15.000 de fani.

Barcelona și Atletico Madrid se luptă pentru semnătura unui puști de 17 ani

Alberto Moleiro, în vârstă de 17 ani, este fotbalistul pentru care se luptă Barcelona și Atletico Madrid. Moleiro este considerat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din Spania și este legitimat la Las Palmas.

Clubul din Gran Canaria solicită în schimbul fotbalistului nu mai puțin de 30 de milioane de euro. Dată fiind criza financiară fără precedent pe care o traversează gruparea catalană, este forte probabil ca Moleiro să semneze cu trupa din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Alberto Moleiro este atacant și a evoluat în 14 din cele 18 etape din actualul campionat în Segunda Division pentru as Palmas și a marcat un gol.

FA va amenda cluburile Crystal Palace și Aston Villa pentru ”comportament necivilizat” al jucătorilor

Federația engleză de fotbal (FA) a notificat cluburile Crystal alace, respectiv Aston Villa, după ce între jucătorii celor două oponente au avut mai multe incidente în timpul partidei de la Selhurst Park, pe care Villa l-a câștigat cu 2-1.

ADVERTISEMENT

FA face referire la două momente din startul reprize a doua. Primul dintre acestea s-a derulat în minutul 54 când arbitrul a fluierat un fault la Zaha, oprind astfel echipa gazdă dintr-o acțiune extrem de periculoasă.

Fotbaliștii lui Palace au reacționat vehement și s-a creat un meleu în jurul centralului la care au participat și jucători ai lui Aston Villa. Un minut mai târziu, mai mulți jucători de la Villa au reacționat nesportiv după ce Luka Milivojevic l-a lovit pe Ollie Watkins.

ADVERTISEMENT

Pentru comportamentul ”necivilizat” al jucătorilor lor, cele două cluburi vor fi cel mai probabil amendate de Federație.

Federația Română de Rugby a reprogramat finala Cupei României

Reprezentanții Federației Române de Rugby (FRR) întruniți în cadrul Birului Federal au decis ca finala Cupei României, ediția 2021, să aibă loc pe 2 aprilie anul viitor.

ADVERTISEMENT

Inițial ultimul act al Cupei, dintre Știința Baia Mare și SCM Timișoara, a fost programat pe 11 decembrie, dar FRR s-a văzut obligată să reprogrameze evenimentul din cauza suspiciunii infectării cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, după ce maramureșenii au participat la un turneu în Africa de Sud.

Este vorba de internaționalul Ovidiu Cojocaru a cărui test, la revenirea în țară, a ieșit pozitiv. Sportivul se află internat în spitalul județean din baia Mare, iar echipa a fost izolată în carantină.

ADVERTISEMENT