Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 8 ianuarie. Fabio Cannavaro și Andrea Pirlo sunt doriți la naționala de fotbal a Poloniei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 8 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport sambata 8 ianuarie Fabio Cannavaro si Andrea Pirlo sunt doriti la nationala de fotbal a Poloniei
ADVERTISEMENT
08-01-2022
22:24

Fabio Cannavaro este principalul candidat pentru a-l pregăti pe Robert Lewandowski

Federația de fotbal din Polonia își caută selecționer după ce portughezul Paulo Souza a renunțat, la jumătatea lunii decembrie, pentru a pregăti echipa braziliană Flamengo.

Cannavaro s-a întâlnit, deja, cu președintele federației italiene. Acesta și-a reînnoit marea considerație și respect pe care le are pentru italian, atât pentru cariera sa de fotbalist, cât și pentru trecutul său de antrenor și selecționer.

S-a făcut și o ofertă: un contract pe doi ani pentru a conduce echipa națională, informează jurnalistul italian Gianluca Di Marzio pe site-ul personal. După o întâlnire de mai multe ore, care a fost pozitivă, Fabio Cannavaro a cerut câteva zile pentru a da un răspuns.

Posibilitatea de a antrena o mare națională îi fascinează pe fostul tehnician al lui Tianjin Quainjan și Al-Nassr, dar problema este legată de timpul scurt pe care-l are la dispoziție pentru a pregăti prima manșă a barajului de calificare la CM 2022, organizat în Qatar.

Într-o prima fază, Polonia va înțâlni Rusia, în deplasare, iar dacă învinge primește replica Suediei sau Cehiei pe 29 martie, pentru un loc la Mondialul organizat între 21 noiembrie și 19 decembrie.

Gianluca Di Marzio a mai scris că Andrea Pirlo nu a avut încă nicio întâlnire cu federația poloneză de fotbal, dar va fi invitat la negocieri, dacă răspunsul lui Cannavaro este negativ.

08-01-2022
21:25

Măgura Cisnădie a învins Storhamar Handball Elite cu 33-28

Echipa feminină de handbal CS Măgura Cisnădie a obținut primele ei puncte în cupele europene, învingând Storhamar Handball Elite, pe teren propriu, cu 33-28, în Grupa C din EHF European League, actuala denumire a Cupei EHF.

 

După ce în precedentele două ediții ale Cupei EHF a pierdut toate meciurile, Măgura Cisnădie a simțit, pentru prima dată, gustul victoriei europene.

Elevele antrenate de Ildiko Kerekeș Barbu și Alexandru Mircea Weber au controlat partida de la un capăt la altul, chiar dacă la jumătatea reprizei secunde echipa scandinavă se apropiase la un singur gol distanță.

Al doilea meci al grupei, HC Lada Togliatti (Rusia) – Herning-Ikast Handbold (Danemarca), va avea loc duminică. Pentru Măgura Cisnădie urmează partida din deplasare cu Herning-Ikast, care va avea loc pe 15 ianaurie.

08-01-2022
20:11

Limită de spectatori la partidele din Serie A

Liga Italiană de Fotbal a decis să reducă numărul spectatorilor ce pot asista la un meci din Serie A la 5.000 din cauza valului mare infectări cu Covid-19.

Conform tuttomercatoweb.com, această hotărâre va intra în vigoare la 15 ianuarie și va dura trei săptămână, până la 5 februarie. În plus, în această perioadă nu se vor pune în vânzare bilete pentru fanii echipelor oaspete pentru a împiedica deplasările între orașe.

08-01-2022
18:55

Handbaliștii au șanse să câștige grupa de la Cluj-Napoca

Naționala masculină de handbal a Israelului a învins reprezentativa Republicii Moldova cu 42-31 în al doilea meci al turneului de calificare la Campionatul Mondial din 2023, care contează pentru Grupa preliminară a 3-a.

Turneul are loc la Cluj-Napoca, iar în primul meci România a învins Israel cu 33-30. Jucătorii antrenați de spaniolul Xavi Pascual întâlnesc Republica Moldova duminică, de la ora 18:05.

La competiție trebuia să participe și naționala statului Cipru, dar aceasta nu a mai făcut deplasarea după ce a anunţat 9 cazuri pozitive de COVID-19 în lot. Ca urmare, a pierdut toate meciurile la „masa verde” cu 0-10.

Primele două din fiecare grupă preliminară – în total, 8 echipe – ajung în prima fază play-off a CM 2023. Partidele se vor juca între 14 și 20 martie, în dublă manșă. Învingătoarele acced în faza a doua, la care vor fi prezente și 10 formaţii provenite de la CE2022.

Câştigătoarele dublei manşe (meciurile au loc între 11 și 17 aprilie) ajung la CM, unde sunt calificate gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, plus deţinătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor ajunge și finalistele CE programat la sfârșitul lunii ianuarie.

08-01-2022
17:49

Olăroiu, victorie în fața liderului în Emiratele Arabe

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Al Ain, în etapa a 13-a, ultima a turului din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de brazilienii Caio (11) și Luanzinho (18). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul secund în clasament, la 7 puncte în spatele liderului Al Ain.

Într-o altă întâlnire din această rundă, echipa Bani Yas, pregătită de Daniel Isăilă, s-a impus, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Al Ittihad Kalba. Golurile oapeților au fost înscrise de Alhammadi (2, 70) și Thelin (25), în timp ce pentru învinși a punctat Mlapa (63). Cu această victorie, Bani Yas a urcat pe locul 6 în clasament.

08-01-2022
16:47

George Pușcaș a deschis scorul pentru Reading în Cupa Angliei

Atacantul român George Pușcaș a fost titular pentru Reading, în meciul din turul 3 al Cupei Angliei, jucat în deplasare cu echipa Kidderminster Harriers, care activează în al șaselea eșalon.

Pușcaș a deschis scorul în ultimele secunde ale primei reprize. Plecat de la limita ofsaidului, el a urmărit o minge deviată de un coleg, după care a șutat puternic din alergare, fără nicio speranță pentru portarul advers.

A fost primul gol al atacantului român după o pauză de 277 de zile. Precedenta reușită data din ziua de 5 aprilie 2021, când a înscris în victoria lui Reading pe teren propriu cu Derby County, din a doua ligă engleză.

Diferența de eșaloane dintre Reading și Kidderminster a fost insesizabilă, în condițiile în care gazdele au preluat conducerea pe tabela de marcaj. Austin a adus egalarea în minutul 69, iar Morgan-Smith a adus Kidderminster în avantaj, după reușita din minutul 82, stabilind scorul final.

Arbitrul a acordat nu mai puțin de 12 minute de prelungire, care, până la final, s-au făcut 17. În urma acestei victorii, Kidderminster s-a calificat în turul 4 al Cupei Angliei, care va avea loc pe 5 februarie.

08-01-2022
16:12

Bodyguarzii l-au împiedicat pe antrenorul Ionuț Moșteanu să urce în autocarul echipei Foresta

Este scandal mare la Foresta Suceava, echipă aflată pe locul 2 în Seria 1 din Liga 3. Echipa trebuia să plece sâmbătă într-un cantonament în Croația, dar jucătorii au refuzat să facă deplasarea, fiind solidari cu antrenorul lor.

Ionuț Moșteanu este de mai mult timp în conflict cu persoanele din conducerea clubului, criticându-le că au organizat acest cantonament cu două luni înainte de reluarea sezonului. Ca urmare, tehnicianul a fost înștiințat că nu poate conduce sedințele de antrenament.

Sâmbătă dimineața, antrenorul a vrut să se urce în autocarul echipei pentru a-și însoți elevii în Croația, dar mai mulți bodyguarzi l-au împiedicat să facă acest lucru, deoarece nu era trecut pe lista celor care urmau să plece la Istria, informează obiectivdesuceava.ro.

Am fost pus într-o situație penibilă. Eu eram pregătit să merg în acest cantonament, dar mi se îngrădește dreptul la muncă. Sunt mai mult decât dezamăgit. Utilitatea acestui stagiu nu era tocmai bună.

Era foarte important ca noi să avem o pregătire de iarnă profesionistă. Nu am mai văzut așa un mod de pregătire în toată cariera mea. Eu sunt deschis, îmi doresc să continuăm”, a spus Moșteanu.

Foresta Suceava
Antrenorul Ionuț Moșteanu a fost oprit de bodyguarzi să urce în autocarul echipei Foresta. Sursa foto: obiectivdesuceava.ro

Ionuț Moșteanu are o înștiințare din partea clubului că nu poate conduce sedințele de antrenament. Sunt o multitudine de motive pentru care am ajuns la această decizie.

Nu a fost de acord cu programul echipei, considerând că avem prea multe amicale. Apoi, refuză jucătorii propuși de către club. Nu înțelege că diferența dintre Liga 1 și Liga 3 este una foarte mare”, a declarat, la rândul lui, președintele clubului, Andrei Ciutac.

08-01-2022
14:48

Sala Polivalentă din Iași va fi cea mai mare din țară

România va mai avea o Sală Polivalentă, în Iași. Clădirea va fi construită nu departe de viitorul Spital Regional de Urgență, informează bzi.ro, și va avea 10.000 de locuri, conform caietului de sarcini.

Lucrări de construcții aferente proiectului Construire Sală de Sport competițională de nivel internațional Regina Maria. Tipul procedurii este prin licitație deschisă, iar autoritatea contractantă este municipiul Iasi”, se arată în anunțul Primăriei.

Ofertele pot fi depuse până pe 10 martie 2022, la ora 15:00, iar valoarea totală a construcției este estimată la 212.653.247 de lei (aproximativ 43 de milioane de euro la cursul de azi).

Obiectivul specific al proiectului constă în construirea unui complex ce va deservi activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg”, se mai arată în anunţul făcut de Primăria Iaşi.

Instituția a mai făcut cunoscut că va demara în curând modernizarea terenului sintetic al Stadionului „Emil Alexandrescu”. Acesta a fost inaugurat în urma cu aproximativ 15 ani, iar de atunci nu a mai beneficiat de îmbunătățiri.

08-01-2022
12:58

Amicalul Rapidului, anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Alte două echipe românești sunt în aceeași situație

Vremea capricioasă dă peste cap planurile echipelor românești care se pregătesc în Antalya pentru ultima parte a sezonului. Din cauza ploii torențiale, Rapid și Gaz Metan Mediaș au anulat partidele amicale pe care ar fi trebuit să le dispute în această după-amiază, în compania turcilor de la Diyarbakirspor, respectiv Șile Yildizspor, ambele din eșalonul al patrulea.

Tot astăzi, UTA avea programat duelul cu Charleroi, formație din prima ligă a Belgiei, dar nici acesta nu va mai avea loc. În plus, arădenii ratează și cel de-al doilea meci de verificare, din cauza focarului de Covid-19 cu care se confruntă maghiarii de la Honved.

08-01-2022
11:55

După ce l-a bătut pe McGregor, Dustin Poirier i-a pus gând rău lui Nate Diaz

În 2021, Dustin Poirier a obținut o victorie de răsunet în UFC, atunci când l-a învins pe Conor McGregor, iar americanul vrea un nou meci de calibru.

Invitat în podcastul fostului antrenor al lui Mike Tyson, Teddy Atlast, Poirier a spus că urmează să oficializeze lupta cu Nate Diaz, care va avea loc luna aceasta sau luna viitoare.

„În general nu accept astfel de meciuri, dar acesta este special”, a afirmat Dustin Poirier.Confruntarea are o conotație specială pentru fostul rival al lui McGregor, deoarece, în loc să încerce să obțină o nouă șansă la titlul mondial, acceptă să se bată cu un luptător foarte popular și să fie parte a unui meci care va face vânzări foarte bune.

Meciul cu Dustin Poirier ar putea fi ultimul pentru Nate Diaz, care mai are doar o luptă în contractul cu UFC, iar acesta ar urma să nu se mai prelungească în cazul unei înfrângeri.

Nate Diaz a răspuns pe Twitter la anunțul lui Poirier, anunțând că n-a discutat nimic cu UFC și afirmând că Dustin este un luptător slab. Nici oficialii UFC n-au confirmat o luptă între cei doi în această seară, dar ea ar putea avea loc, foarte posibil, în primăvară sau în vară.

08-01-2022
10:58

Florin Niță, tricolorul anului 2021

Provocați de Federația Română de Fotbal să aleagă tricolorul anului 2021, suporterii echipei naționale i-au oferit acest premiu lui Florin Niță. Astfel, veteranul dintre buturile primei reprezentative a ajuns la nu mai puțin de cinci trofee și s-a instalat confortabil pe prima poziție în clasament, în detrimentul lui Ianis Hagi, care are „doar” patru. Vă prezentăm Topul 10:

  1. Florin Niță – 50p
  2.  Ianis Hagi – 40p
  3.  Nicolae Stanciu – 36p
  4. Florin Tănase – 35p
  5.  Alex Cicâldău – 24p
  6. Dennis Man – 21p
  7.  Răzvan Marin – 16p
  8. Andrei Ivan – 16p
  9.  Claudiu Keșeru – 10p
  10. Alex Pașcanu – 9p
08-01-2022
07:48

Darren Cahill va fi antrenorul Amandei Anisimova

Liber de contract din septembrie după despărțirea de Simona Halep, Darren Cahill și-a găsit un nou angajament. Tehnicianul australian o va pregăti pe americanca Amanda Anisimova, locul 78 WTA.

Anunțul colaborării cu Cahill a fost făcut chiar de către sportiva din Statele Unite ale Americii, la Melbourne.

„De abia începem să ne cunoaștem mai bine. Vom vedea cum merg lucrurile, dar eu sper să devină o colaborare pe termen lung pentru că e un real ajutor”, a declarat Amanda Anisimova.

Cu Cahill la timonă, Anisimovei îi merge foarte bine, cel puțin la Melbourne Summer Set 2, acolo unde s-a calificat în finală după patru victorii la rând. Americanca s-a impuis în fața sportivelor Alison van Uytvanck, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Daria Kasatkina. În ultimul act, noua elevă a australianului va da piept cu învingătoarea dintre Ann Li și Aliaksandra Sasnovich.

08-01-2022
07:10

Care e situația lui Florin Andone la Cadiz

Florin Andone e dorit la Rapid, dar antrenorul lui Cadiz îl dorește în continuare la gruparea iberică, la care e împrumutat de Brighton până la vară.

Alvaro Cervera a anunțat că se va baza pe atacantul român cât timp acesta va fi la club și a recunoscut că Florin Andone a avut probleme de adaptare, însă internaționalul român este la un nivel superior acum.

„Mă bazez pe el și voi continua să o fac cât timp va fi aici. A fost greu pentru el să se adapte și poate că asta m-a costat și pe mine. Acum este mai bine față de momentul în care a venit, e pe drumul cel bun. Cât timp va fi aici, îl vom folosi. Am vorbit cu el acum ceva timp, i-am spus ce are de făcut aici. Se antrenează bine”, a declarat Alvaro Cervera.

Florin Andone a jucat șase meciuri sezonul acesta pentru Cadiz, patru în LaLiga și două în Cupa Spaniei, competiție în care a și marcat singurul gol din actuala ediție, în confruntarea cu Albacete, din turul al doilea.

08-01-2022
05:50

Irina Begu şi Nina Stojanovici au ratat calificarea în finala Melbourne Summer Set 2

Irina Begu și partenera ei, sârboaica Nina Stojanovici, cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în ultimul act al probei de dublu a turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2.

Begu şi Stojanovici au fost învinse cu scorul de 6-7 (7), 6-1, 10-5, de perechea Bernarda Pera/Katerina Siniakova (SUA/Cehia), cap de serie numărul 2.

Calificarea în semifinale este recompensată la această competiţie cu un premiu total de 3800 de dolari şi cu câte 110 puncte WTA.

La simplu, Begu a părăsit turneul în sferturi, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-2, de americanca Amanda Anisimova, locul 78 WTA.

Pierdere mare pentru Leicester City. Cât timp va lipsi accidentatul Jamie Vardy

Ocupanta locului 10 din Premier League, Leicester City, a suferit o pierdere extrem de importantă. Managerul „vulpilor”, Brendan Rodgers, a anunțat că atacantul Jamie Vardy, accidentat la ischiogambieri, va lipsi de pe gazon aproximativ opt săptămâni.

„Jamie va fi absent mai multe săptămâni. Este păcat pentru el, dar ne aşteptăm să dureze până la opt săptămâni”, a declarat Brendan Rodgers.

ADVERTISEMENT

„Singura veste bună” pentru fotbalistul care s-a accidentat în finalul anului trecut, 28 decembrie, la meciul cu Liverpool, câștigat de „vulpi” cu scorul 1-0, este că nu are nevoie de operaţie, a adăugat Rodgers.

În ultimele săptămâni, Leicester a avut nu mai puțin de trei meciuri amânate din cauza accidentărilor din cadrul lotului și a focarelor de COVID-19 care au împânzit campionatul Angliei.

ADVERTISEMENT

Astfel, deținătoarea trofeului FA Cup va trebui să găsească mai multe improvizații pentru primul meci din cupă, cu Watford, programat sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 17:00.