Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 9 ianuarie. Meciul Everton – Leicester, amânat a doua oară în Premier League

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 9 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
09.01.2022 | 17:12
Stirile zilei din sport duminica 9 ianuarie Meciul Everton  Leicester amanat a doua oara in Premier League
ADVERTISEMENT
09-01-2022
20:08

Partida Everton - Leicester a fost amânată din nou

Meciul Everton – Leicester City, contând pentru etapa a 18-a din Premier League și care era programat marți, 11 ianuarie, a fost amânat deoarece oaspeții numărul necesar de jucători disponibili (13 jucători de câmp și un portar).

Leicester are mulți jucători infectați cu Covid-19, alții sunt accidentați, iar unii sunt plecați la Cupa Africii pe Națiuni. Este a doua oară când meciul este amânat, după ce data inițială, 19 decembrie 2021, nu s-a putut desfășura din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus în echipa ”vulpilor”.

09-01-2022
15:56

Bryan Alceus a plecat de la Gaz Metan Mediaș

Sătul de problemele financiare cu care se confruntă Gaz Metan Mediaș, Bryan Alceus și-a reziliat unilateral contractul și a anunțat oficial despărțirea, printr-un mesaj publicat în mediul online. Pe 20 ianuarie, acesta ar fi ajuns la nu mai puțin de cinci luni în care nu și-a primit niciun ban din salariile restante.

În primul rând, vreau să mulțumesc clubului Gaz Metan și în mod principal domnului președinte Iordănescu pentru șansa acordată și pentru faptul că a fost mereu alături de mine/noi și dacă am reușit să rezist 5-6 luni fără să fiu plătit se datorează în mare măsura dumnealui și respectului pe care îl port! 

Vreau să-i mulțumesc la fel de mult domnului antrenor Poenaru, în mandatul căruia am progresat cât în trei ani de carieră, este un coach extraordinar și o persoană extrem de umană și apropiată de jucători. 

Le mulțumesc colegilor mei și le urez multă baftă! La mulți ani tuturor românilor, mulțumesc pentru bunătatea și primirea voastră!”, a transmis mijlocașul originar din Haiti, arătându-se, totodată, dispus să revină în Casa Pariurilor Liga 1, dar numai „la un club la care autoritățile locale și sponsorii își respectă angajamentele și nu pun oamenii în situații disperate!”.

09-01-2022
13:24

Portarul României U20 a fost împrumutat de Bologna în Liga a patra din Italia

Antony Petre, portarul selecționatei U20 a României, a fost împrumutat de Bologna la Union Clodiense, echipă care evoluează în Serie D, cel de-al patrulea eșalon al Italiei. Cel mai probabil, decizia vine ca urmare a faptului că tânărul – care în februarie va împlini 19 ani – nu a reușit să bifeze decât un singur meci la loturile de juniori ale formației la care este legitimat.

Convocat pentru prima dată în noiembrie 2021, acesta s-a aflat între buturile „tricolorilor” lui Bogdan Lobonț chiar la eșecul umilitor suferit, 0-7, în fața Italiei. De altfel, doar intervențiile sale au făcut atunci ca scorul să nu fie mult mai mare.

Mereu am vrut că fiu convocat la naţională. Este un vis şi sunt fericit că am reuşit să-i fac mândri pe cei care ţin la mine. E foarte important, România reprezintă familia mea, toată lumea care crede în mine. Sper că o să fiu convocat în continuare să fac carieră cu steagul României şi să merg din ce în ce mai bine.

Părinţii mei s-au născut în Târgovişte, s-au mutat acum 19 ani în Vicenza, au o firmă de construcţii. La Vicenza m-am născut eu. Sunt foarte legat de oraş, acolo mi-am petrecut tinereţea.

Ca să fiu portar, am fost obligat, pentru că în teren eram «varză» şi m-au lăsat în poartă. Am început fotbalul la o echipă de cartier şi puţin cu puţin am ajuns mereu mai departe. Am ajuns la Cittadella în Serie B. Apoi am ajuns la Bologna, unde a reuşit să mă afirm şi să cresc individual”, povestea Antony Petre într-un interviu acordat recent.

09-01-2022
08:10

Amanda Anisimova, campioană la Melbourne Summer Set 2

Americanca Amanda Anisimova, locul 78 WTA, a câştigat, duminică, al doilea ei turneu WTA din carieră, Melbourne Summer Set 2.

Americanca în vârstă de 20 de ani a învins-o, în finală, cu scorul de 7-5, 1-6, 6-4, pe Aliaksandra Sasnovici, locul 107 WTA.

Amanda Anisimova, 20 de ani, a suferit o accidentare la coapsa stângă, la scorul de 7-5, 0-4. Ea a câştigat ghemul al cincilea din setul secund şi a cerut imediat time-out medical.

Anisimova a pierdut apoi cinci ghemuri la rând şi se părea că va rata trofeul. Însă de la 0-3, ea a reuşit să câştige şase din următoarele şapte ghemuri şi să se impună după două ore şi nouă minute.

Amanda Anisimova colaborează din acest an cu fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill. Ea a mai cucerit titlul la Bogota, în 2019.

Sasnovici, 27 de ani, rămâne în continuare fără titlu în carieră.

Calificarea în finală la turneul de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2 este recompensată cu un premiu de 18.037 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 31.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

După acest turneu, Sasnovici va urca până pe locul 77, iar Anisimova, pe locul 60.

Pe Rod Laver Arena, urmează finala Melbourne Summer Set 1, între Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi rusoaica Veronika Kudermetova, lcul 31 WTA şi cap de serie numărul 3.

09-01-2022
06:57

Gabriela Ruse s-a calificat în finala calificărilor de la Sydney

Gabriela Ruse e cu un pas mai aproape de tabloul principal de la Sydney. Românca s-a impus în semifinalele din calificări în fața australiencei Alexandra Osborne (locul 772 WTA).

A 87-a jucătoare a lumii, Ruse a avut nevoie de o oră și 14 minute pentru a câștiga în două seturi, scor 6-3, 6-0.

Pentru un loc pe tabloul principal al turneului de la Sydney, Gabriela Ruse se va duela cu Fiona Ferro, o franțuzoaică ce ocupă locul 103 în ierarhia mondială. Partida va avea loc luni, 10 ianuarie.

09-01-2022
06:36

Paul Pogba, undă verde de la medici să joace pentru Manchester United

Absent timp de două luni după o accidentare suferită la naționala Franței, Paul Pogba a primit undă verde din partea medicilor să revină la antrenamentele lui Manchester United.

Mijlocașul s-a recuperat la Dubai și era așteptat să revină pe gazon până la finalul lunii ianuarie. În ultima săptămână, francezul s-a antrenat la baza de la Carrington, acolo unde a făcut doar câteva alergări ușoare.

Ralf Rangnick se bucură enorm de revenirea lui Pogba, mai ales că Manchester United se confruntă cu o sumedenie de accidentări în această perioadă. Deși a intrat în ultimele șase luni de contract, iar zvonurile îl dau ca și plecat de pe Old Trafford, Pogba este unul dintre preferații lui Rangnick.

Neamțul îl vrea în continuare pe fotbalist la echipă, după ce a fost impresionat de atitudinea de care a dat dovadă pe parcursul recuperării după accidentare.

 
 

Francisco Conceicao, fiul lui Sergio Conceicao, a marcat golul victoriei dramatice a lui FC Porto

FC Porto s-a impus dramatic în etapa a 17-a din prima ligă portugheză. „Dragonii” au câștigat cu 3-2 în deplasarea de la Estoril, golul victoriei fiind marcat de Francisco Conceicao (19 ani), fiul antrenorului oaspeților Sergio Conceicao.

Estoril a condus cu 2-0, grație reușitelor lui Arthur ’38 şi Franco ’43 (pen.), dar FC Porto a reușit să întoarcă rezultatul. „Dragonii” au egalat prin Taremi ’49 şi Diaz ’84. În minutul 89 a ieșit la rampă Francisco Conceicao și astfel Porto s-a impus cu 3-2.

ADVERTISEMENT

FC Porto este invincibilă în acest campionat. Echipa lui Sergio Conceicao e pe primul loc în Primeira Liga, cu 47 de puncte. Pe locul 2 se clasează Sporting Lisabona, cu 44 de puncte, în timp ce podiumul e completat de Benfica, cu 37 de puncte, și un meci în minus disputat, la fel ca Sporting Braga, care e pe poziția a patra, cu 31 de puncte.

Estoril, echipa învinsă de FC Porto e pe locul 5, cu 25 de puncte.

Trei fotbaliști din naționala Senegalului, confirmați pozitiv cu COVID-19, înainte de startul Cupei Africii pe Națiuni

Trei jucători din naţionala Senegalului, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly şi Famara Diedhiou, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, cu două zile înainte de debutul la Cupa Africii pe Naţiuni.

ADVERTISEMENT

Edouard Mendy (Chelsea), Kalidou Koulibaly (Napoli) şi Famara Diedhiou (Alanyaspor) au lipsit de la antrenamentul de sâmbătă şi au fost plasaţi în izolare.

Naţionala condusă de Aliou Cisse debutează la Cupa Africii pe Naţiuni, luni, la ora 15.00, contra reprezentativei din Zimbabwe.

ADVERTISEMENT