Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 1 august. PSG, învinsă de Lille în Supercupa Franței

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de duminică, 1 august
01.08.2021 | 23:00
Stirile zilei din sport duminica 1 august PSG invinsa de Lille in Supercupa Frantei
ADVERTISEMENT
01-08-2021
20:14

PSG începe sezonul cu stângul

Fără vedetele Neymar, Kylian Mbappe, Sergio Ramos sau Gianluigi Donnarumma, PSG a pierdut Supercupa Franței, scor 0-1, în fața campioanei din Ligue 1, OSC Lille.

Unicul gol al întâlnirii disputate la Tel Aviv a fost marcat Xeka (45). Lille a cucerit în premjieră trofeul, după ce în alte două rânduri s-a recunoscut învinsă, în 1956 și 2012.

Partida a fost marcată de fluierăturile primite de noul fundaș dreapta al parizienilor, Achraf Hakimi, de fiecare dată când atingea balonul. Supărarea fanilor israelieni a venit după ce marocanul a fost postat pe rețelele de socializare mesajul ”Free Palestine”.

stirile zilei duminica 1 august

01-08-2021
19:33

Dinamo Kiev a început cu o victorie campionatul Ucrainei

Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa nou-promovată Veres Rivne, în prima ligă a campionatului ucrainean.

Golurile au fost marcate de Popov (5), Garmash (6), Tymchyk (42) și Tsygankov (86, pen.). Acesta a fost primul meci pentru Dinamo Kiev (a contat pentru etapa a doua), dar alte echipe au jucat deja două jocuri, între care rivala Şahtior Doneţk, care este pe locul 2 în clasament, cu şase puncte, după Desna, tot şase puncte.

01-08-2021
16:47

Keșeru, nemulțumit că a fost scos din lot la Ludogoreț

Atacantul formației Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, a reacționat dur pe rețelele de socializare după ce a fost trimis la echipa a doua a campioanei Bulgariei.

”Mă simt minunat la echipa secundă, acesta e răspunsul meu firav la nedreptatea care mi se întâmplă”, a scris Keșeru în engleză pe Instagram și a postat un video cu golul superb marcat de la 60 de metri într-o partidă din lșiga a doua a Bulgariei.

01-08-2021
15:55

Ocon a câştigat surprinzător Marele Premiu al Ungariei

Pilotul francez al echipei Alpine, Esteban Ocon, a câştigat în mod surprinzător Marele Premiu al Ungariei, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Hungaroring.

Ocon, aflat la primulo succes în Marele Circ, performanță similară și pentru echipa sa, a fost urmat de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Cursa a fost dată peste cap în primul tur de un accident provocat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

Hamilton a ocupat la un moment dat locul 14, ultimul, dar a recuperat miraculos. Graţie acestei reuşite, el este noul lider al clasamentului piloţilor, înaintea lui Max Verstappen, al zecela în Ungaria.

Spaniolii Carlos Sainz jr. (Ferrari) şi Fernando Alonso (Alpine) au terminat pe locurile 4, respectiv 5, înaintea francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al şaselea şi care a stabilit cel mai bun tur al cursei. Pe locurile 7-10 s-au clasat, în ordine, japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), canadianul Nicholas Latifi şi britanicul George Russel (ambii Williams) şi Max Verstappen (Red Bull).

După aceste rezultate, Hamilton a urcat pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 192 de puncte, urmat de Verstappen – 186, şi de Lando Norris – 113. Şi la constructori, Mercedes a trecut în frunte, cu 300 de puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 290 de puncte, iar McLaren, pe 3, cu 163 de puncte.

În Formula 1 urmează pauza de vară. Etapa a 12-a, Marele Premiu al Belgiei, va avea loc, la 29 august, la Spa-Francochamps.

01-08-2021
15:02

A murit Mario Gheorghe, unul dintre cei mai pormițători juniori de la FC Voluntari

Încă o tragedie izbește în plin lumea fotbalului românesc. FC Voluntari a anunțat că Mario Gheorghe, unul dintre cei mai promițători tineri jucători din propria pepinieră, și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier.

Avea doar doar 14 ani și toate motivele să viseze la o carieră de succes, dat fiind faptul că în 2019 a primit premiul pentru cel bun mai portar al grupei sale la turneul „Bucharest Football Cup”.

Drum lin printre îngeri, Mario! FC Voluntari regretă trecerea în neființă a lui Mario Gheorghe, component al grupei 2007 a Academiei de Fotbal Voluntari!

Unul din cei mai talentați portari ai generației sale, Mario s-a stins din viață ,aseară, într-un tragic accident de mașină. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au transmis ilfovenii.

01-08-2021
13:18

Verstappen și Bottas, implicați în accident

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei a început cu accident teribil în care au fost implicate mai multe monoposturi în chiar primul viraj după start.

Finlandezul Valtteri Bottas a plecat modest și l-a acroșat în viraj pe Lando Norris, care la rândul său a intrat în Max Verstappen. În accident au mai fost implicați Sergio Perez, Charles Leclerc și Lance Stroll.

Inițial s-a pregătit intrarea safet-car-ului, însă amploarea accidentului i-a făcut pe comisarii să afișeze steagurile roșii și astfel cursa a fost oprită, urmând a fi reluată după ce circuitul va fi curățat.

01-08-2021
09:34

Unai Emery și Jorge Sampaoli, la un pas de bătaie în amicalul Marseille - Villareal

Scene incredibile au fost surprinse recent, chiar în timpul amicalului câștigat de Oympique Marseille, scor 2-1, în fața celor de la Villareal. Totul părea să decurgă normal, doar că eliminarea lui Juan Foyth, imediat după startul reprizei secunde, l-a scos din minți pe Unay Emery.

Tehnicianul spaniol i-a adresat cuvinte grele omologului său, Jorge Sampaoli, iar de aici și până la un scandal în toată regula a mai fost doar un pas. Doar intervenția unui membru al staff-ului echipei franceze a făcut ca schimbul de replici să nu degenereze într-o bătaie.

01-08-2021
07:37

James Rodriguez, dorit de Stefano Pioli la AC Milan

Tras pe linie moartă de Everton după instalarea lui Rafa Benitez, James Rodriguez ar putea ajunge în Serie A. Cum transferul lui Isco de la Real Madrid pare să fi intrat în impas, Stefano Pioli s-a reorientat și le-a cerut oficialilor lui AC Milan să îl aducă pe San Siro. În cursa pentru transferul mijlocașului columbian a intrat și Sevilla.

Lumea mă întreabă des unde voi juca. Adevărul este că nu știu. Momentan, este o întrebare foarte complicată.

Vom vedea ce se întâmplă. Nu vreau să spun da sau nu (n.r. dacă va rămâne la Everton), pentru că nu știu. Mă antrenez bine și din greu. Nu știu unde o să joc. În fotbal, ca și în viață, nu știm nimic.

Nu cred că mă voi mai întoarce la Madrid lângă Ancelotti. Este un capitol închis și nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat recent James Rodriguez.

01-08-2021
07:32

Young Boys Berna, remiză în campionat. Urmează duelul cu CFR Cluj

Young Boys Berna, adversara CFR-ului în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, a obținut doar o remiză albă, 0-0, pe propriul teren, cu Grasshopper Club Zurich, într-un meci contând pentru etapa a doua a noului sezon din prima liga elvețiană.

În schimb, campioana României își continuă parcursul perfect în actuala stagiune a Ligii 1, după 1-0 cu Chindia Târgoviște. Unicul gol al partidei din Gruia a fost marcat de vedeta Denis Alibec, după o centrare în „gura” porții a lui Mario Camora.

Prima manșă a duelului dintre CFR Cluj și Young Boys Berna – programată marți, 3 august, la ora 21:00 – va fi condusă la centru de controversatul Danny Makkelie, nimeni altul decât olandezul care i-a făcut cadou o lovitură de la 11 metri Angliei în semifinala Campionatului European din această vară, cu Danemarca.

Bernardo Silva a luat decizia finală. Unde va evolua în sezonul viitor

Chiar dacă a revenit sub comanda lui Pep Guardiola la Manchester City, Bernardo Silva pare a fi pe picior de plecare. De altfel, presa internațională susține că acesta le-a transmis un mesaj cât se poate de clar agenților săi: își dorește să evolueze pentru o echipă din Spania.

Pentru semnătura lui se duelează de la distanță FC Barcelona şi Atletico Madrid, dar cele mai mari șanse pare să le aibă campioana en-titre, în condițiile în care catalanii sunt în continuare măcinați de probleme financiare și nu-i pot satisface pretențiile în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Diego Simeone îl vede pe Bernardo Silva drept înlocuitorul ideal al lui Saul Niguez, fotbalist care se află la rândul său în căutarea unei noi provocări în această vară. În cursa pentru transferul starului italian a intrat și Juventus Torino, care speră să-l deturneze din drumul spre La Liga și să-l aducă sub formă de împrumut, cu opțiune de cumpărare definitivă după un sezon.