Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 1 mai. Baadur Jobava, campion la Super Chess Rapid, prima etapă din Romanian Grand Prix. David Gavrilescu, locul 3

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 1 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
01.05.2022 | 15:23
Stirile zilei din sport duminica 1 mai Baadur Jobava campion la Super Chess Rapid prima etapa din Romanian Grand Prix David Gavrilescu locul 3
Baadur Jobava, campion la Super Chess Rapid, prima etapă din Romanian Grand Prix. David Gavrilescu, locul 3. FOTO: Facebook FR Șah
ADVERTISEMENT
01-05-2022
20:01

David Gavrilescu, locul 3 la Super Chess Rapid

Performanță reușită de românul David Gavrilescu, care a ieșit pe locul 3 la Super Chess Rapid, în prima etapă din Romanian Grand Prix.

„Prima etapă a Romanian Grand Prix s-a încheiat în forță, cu emoții până la ultima rundă la Super Chess Rapid. Până la urmă, georgianul Jobava Baadur a câștigat marele premiu de 5.000 de euro cu 8,5 puncte. Ucraineanul Kuzubov Yuriy s-a clasat al doilea, cu 8,0 puncte, la egalitate cu David Gavrilescu!

Prima etapă a circuitului Grand Prix România, Super Chess Rapid, s-a desfășurat în perioada 30 aprilie – 1 mai, la Palatul Parlamentului.
Pe lângă faptul că s-a jucat în cea mai mare clădire din Europa, și fondul de premiere este unul impresionant, 100.000 de lei! Pentru că încurajăm performanța, câștigătorul turneului va pleca acasă cu un cec în valoare de 25.000 lei!

Se anunță cel mai puternic turneu open de șah-rapid organizat vreodată în România! La start s-au anunțat deja nume importante, atât din țară, cât și din străinătate”, a scris Federația Română de Șah, pe Facebook.

01-05-2022
18:09

Emma Răducanu a obținut calificarea în optimile de la Madrid

Emma Răducanu (locul 11 WTA) şi favorită numărul 9, s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului Madrid Open, trecând în 16-imi de ucraineanca Marta Kostiuk, numărul 60 mondial.

Răducanu s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi patru minute. În faza următoare, britanica va întâlni tot o jucătoare din Ucraina, pe Anhelina Kalinina, locul 37 WTA. Prin calificarea în optimi, Răducanu şi-a asigurat un premiu de 90745 de euro şi 120 de puncte WTA.

01-05-2022
12:23

Bianca Andreescu - Danielle Collins 6-1, 6-1

Bianca Andreescu (locul 111 WTA) s-a impus categoric în fața lui Danielle Collins (locul 8 WTA), a șasea favorită a turneului de la Madrid și finalistă la Australian Open 2022. Canadianca a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-1, și s-a calificat astfel în sferturile de finală.

Andreescu a învins-o pe Collins în doar 70 de minute pe americancă și se va duela în optimi cu câștigătoarea meciului dintre Jessica Pegula (SUA, 14 WTA) și Kaia Kanepi (Estonia, 55 WTA).

01-05-2022
10:09

Ionuț Coza, delegat la FCSB – FC Argeș

Centralul Ionuț Coza a fost delegat la partida FCSB – FC Argeș, din cadrul etapei a 7-a în play-off-ul campionatului. Arbitrul bucureștean este la primul meci în această fază în Casa Pariurilor Liga 1.

După încheierea sezonului regulat a fost doar rezervă la meciurile Chindia Târgoviște – FC Botoșani, Universitatea Craiova – CFR Cluj și FC Voluntari – CFR Cluj.

Centralul a primit destul de puține partide în ultima perioadă după ce, la începutul acestui an, a comis mai multe erori la partida Farul Constanța – U Craiova, când nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru olteni.  

01-05-2022
08:02

Al Sharjah, cu Cosmin Olăroiu pe bancă, a făcut spectacol cu Al Oruba

Echipa tehnicianului român Cosmin Olăroiu, Al Sharajah, a făcut spectacol în meciul cu Al Oruba, în campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Prima repriză a fost una magnifică pentru Al Sharajah, care a intrat la cabine la scorul de 4-0 după reușitele lui Alemao (26), Bernard (33) și Caio (42, 44).

În actul secund, pentru trupa lui Olăroiu a mai înscris şi Saleh, în minutul 75. În aceeași etapă, Baniyas, echipa lui Daniel Isăilă, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat acasă cu Al Jazira.

Simone Tempestini a câștigat Raliul Harghitei

Multiplul campion național Simone Tempestini s-a impus în cea de a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano – Raliul Harghitei, obținând astfel al șaselea succes în carieră în cursa amintită.

Pilotul clujean a fost cronometrat în 59 min 55 sec și a fost urmat în clasament de Sebastian Barbu la un minut și 7 secunde distanță. Podiumul a fost completat de Andrei Gîrtofan, care a sosit la un minut și 45 de secunde de învingător.

ADVERTISEMENT

Simone Tempestini conduce și în clasamentul general al Campionatului Național, urmat de Andrei Gîrtofan şi Norbert Maior. Etapa viitoare, Raliul Argeșului se va desfășura în perioada 21 – 22 mai.

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat campionatul național de baschet feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cucerit al șaselea titlu consecutiv de campioană în întrecerea feminină de baschet, după ce a învins-o cu scorul de 78-60 pe Baschet UAV Arad.

ADVERTISEMENT

Covăsnencele nu au avut o misiune ușoară în finala din acest an. Au câștigat primele două meciuri, 76-61 şi 84-68, dar le-au pierdut pe cele jucate la Arad, 61-67 şi 63-67.

Astfel, a fost nevoie de meciul decisiv, pe care echipa din Sfântu Gheorghe la câștigat fără prea mari emoții și și-a adjudecat un nou titlu național. Britney Simone Jones a fot cea mai bună jucătoare de la campioane, cu 23 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive.

ADVERTISEMENT