LIVE Actualizat 10-04-2022
16:59

Știrile zilei din sport, duminică, 10 aprilie. Gabriela Ruse s-a retras din echipa de tenis feminin a României pentru meciul cu Polonia

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 10 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
10.04.2022 | 10:41
Stirile zilei din sport duminica 10 aprilie Gabriela Ruse sa retras din echipa de tenis feminin a Romaniei pentru meciul cu Polonia
Gabriela Ruse a declarat forfait pentru meciul echipei de tenis feminin a României. Sursa foto: sporptictures.eu
ADVERTISEMENT
10-04-2022
16:59

Gabriela Ruse s-a retras din echipa de tenis feminin a României pentru meciul cu Polonia

Gabriela Ruse și-a anunțat retragerea din echipa de Billie Jean King Cup (n.r. fosta Fed Cup) a României pentru meciul cu Polonia, programat în perioada 15-16 aprilie, în primul tur al calificărilor. Potrivit spuselor sale, problemele de sănătate survenite în urma infectării cu SARS-CoV-2 au forțat-o să ia această decizie.

M-am chinuit cu pneumonia după ce am avut COVID-19 întreaga lună februarie şi chiar am jucat la Dubai pe antibiotice. Nu am dorit să renunţ şi am făcut tot ce am putut pentru a juca în Statele Unite. Am avut un început mai lent şi am simţit efectele unei boli îndelungate.

M-am simţit mai bine la Miami, dar am avut dificultăţi de a juca mai mult de două ghemuri la rând. Totuşi, la Charleston m-am simţit lentă, stoarsă de energie şi m-am chinuit când jocul s-a prelungit.

Investigaţiile efectuate au arătat o inflamaţie a inimii. Corpul meu are nevoie de odihnă şi de o revenire treptată la efort. Am fost nevoită să iau dificila decizie de a mă retrage din Billie Jean Cup şi nu voi mai juca în următoarele săptămâni.

Aştept cu nerăbdare să revin, mai puternică decât am fost. Ne vedem în curând. Mulţumesc echipei mele pentru susţinere”, a transmis Ruse, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru fac parte din echipa României pentru meciul de debut al lui Horia Tecău în calitate de căpitan – nejucător, în timp ce Polonia le va alinia la start pe Iga Swiatek, Magda Linette, Magdalena Frech, Maja Chwalinska şi Alicja Rosolska.

10-04-2022
15:13

Raliul Maramureșului, câștigat de un bulgar care nu va puncta, însă, în clasament

Prima etapă a sezonului 2022 a Campionatului Național de Raliuri al României (CNRR) – Raliul Maramureșului, a fost câștigată de echipajul din Bulgaria Ignat Isaev/ Dinko Georgiev. Cei doi au concurat, însă, în afara competiție neavând licența potrivită pentru întrecerile din calendarul FRAS.

Astfel, sextuplul campion național, Simone Tempestini, secondat de Sergiu Itu, deși a sosit pe locul secund, va fi liderul la zi al Campionatului Național. Pe treapta a treia a podiumului s-au situat Andrei Gîrtofan și Doru Vraja.

Raliul Maramureșului, revenit în calendarul Ferației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) după 14 ani, a fost marcat și de două accidente. În prima zi, echipajul Napoca Rally Academy Bogdan Marişca/Sebastian Itu a ieşit în decor pe a cincea probă specială.

Copilotul Sebastian Itu a fost transportat la UPU Baia Mare cu ambulanţa, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral uşor şi un hematom la cotul drept. 

Duminică, în ultima zi de întreceri, echipajul Cătălin Catana/Arnold Caitanu, concurând în cadrul Rally 2, a ieşit în decor pe proba specială cu numărul 8, mașina lovind un cap de pod.

Pilotul Cătălin Catana a fost transportat cu elicopterul la spital, iar copilotul Arnold Caitanu la Serviciul de Ambulanţă Judeţean pentru investigaţii de specialitate. Amândoi sunt în afara oricărui pericol, anunță organizatorii.

10-04-2022
13:08

Dinamo Kiev, refuzată de Real Madrid și Barcelona

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, începe marți seria meciurilor amicale cu caracter caritabil. Dintre cluburile contactate de oficialii campioanei Ucrainei, Real Madrid și FC Barcelona au anunțat că declină invitația.

Veniturile obținute din vânzarea biletelor la aceste evenimente vor fi donate autorităților din Ucraina pentru ajutorarea oamenilor afectați de invazia Rusiei.

”Se pare că Barcelona și Real Madrid nu pot juca aceste meciuri amicale din cauza restricției UEFA legate de Super Ligă. Noi am făcut demersuri să jucăm astfel de meciuri, pentru că una este să joci pe un stadion de 100 de mii de spectatori, în țări cu potențial financiar net superior țărilor din est.

Ajutorul trebuie să vină tot din acea parte pentru că sacrificiile mari le fac cei din estul Europei”, a spus Mircea Lucescu înainte de îmbarcarea în aeronava care a dus delegația lui Dinamo Kiev în Polinia pentru meciul cu Legia Varșovia.

După partida din Polonia echipa lui Mircea Lucescu se va deplasa în Turcia, pentru al doilea amical, cu Galatasaray Istanbul, iar pe 20 aprilie este programat meciul cu FCSB.

10-04-2022
07:37

Charles Leclerc, a doua victorie a sezonului în F1

Pilotul scuderiei Ferrari, Charles Leclerc, a câștigat cursa de pe circuitul Albert Park din Melbourne, a treia etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1.

Monegascul i-a devansat pe Sergio Perez de la Red Bull și pe britanicul George Russell (Mercedes), a doua victorie a sezonului, după succesul din prima etapă, din Bahrain.

În Marele Premiu al Australiei, campionul mondial en titre Max Verstappen a fost obligat să abandoneze în turul 39, după ce în partea din spate a monopostului a izbucnit un mic incendiu. Fostul campion al lumii Lewis Hamilton (Mercedes) a încheiat cursa pe locul 4.

România s-a calificat la CE de volei U19

Echipa națională feminină a României U19 s-a calificat la turneul final al Campionatului European, obținând două victorii în tot atâtea meciuri, în turneul găzduit de Mioveni.

În prima partidă ”tricolorele” pregătite de Marius Macarie s-au impus cu scorul de 3-1 la seturi în fața Slovacia. Cel de al doilea meci, cu Danemarca, a fost la îndemâna României care s-a impus cu scorul de 3-0 la seturi după ceva mai mult de o oră de joc.

ADVERTISEMENT

Astfel, România a ocupat locul 1 în grupă obținând calificarea la turneul final al CE U19. Anul trecut, aceeași generație de sportive a obținut locul 6 la Campionatul Mondial U18, din Mexic.

Echipa României, locul 4 la concursul de gimnastică artistică ”Citta di Jesolo”

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a încheiat pe poziția a patra turneul de senioare dotat cu Trofeul ”Citta di Jesolo”, desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni în Italia.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda, Ioana Stănciulescu, Maria Ceplinschi, Silviana Sfiringu, au acumulat un total de 152,167 de puncte, fiind devansate de sportivele din echipele Statelor Unite (164,065 p), Italiei (162,267) şi Canadei (152,266).

Și în întrecerea rezervată junioarelor echipa României a obținut un rezultat similar, locul 4, cu 147,466 puncte, fiind devansată de SUA, cu 159,766 puncte, pe locurile 2, respectiv 3 încheind două echipe ale Italiei.

ADVERTISEMENT