Sport

Știrile zilei din sport, duminică 10 octombrie. România, doar remiză în Austria în preliminariile Euro 2022 handbal feminin. Repriză secundă de coșmar

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, duminică 10 octombrie
10.10.2021 | 21:06
Stirile zilei din sport duminica 10 octombrie Romania doar remiza in Austria in preliminariile Euro 2022 handbal feminin Repriza secunda de cosmar
ADVERTISEMENT
10-10-2021
18:11

România, rezultat dezamăgitor în preliminariile pentru Euro 2022 la handbal feminin: 33-33 în Austria

România a terminat la egalitate cu Austria, în deplasare, scor 33-33, în preliminariile pentru Campionatul European din 2022. A fost o repriză secundă de coșmar pentru “tricolore”, care au irosit avantajul de cinci goluri pe care l-au avut la pauză. 

Herbert Muller, antrenorul Austriei, născut la Timișoara, l-a surprins pe Adi Vasile cu o tactică foarte curajoasă. A ales să renunțe la portar pentru faza de atac, iar strategia sa a dat roade. “Tricolorele” s-au precipitat. Austria a avut și trei goluri avantaj, iar ultimul minut le-a prins pe gazde la plus unu și cu superioritate numerică. Bianca Baziliu a adus egalarea la ultima fază. 

Danemarca este pe primul loc în grupă, cu patru puncte din două meciuri. România are trei puncte și este pe locul 2. Pentru România urmează un meci complicat cu Danemarca, acasă, în martie 2022. Cel mai probabil, “tricolorele” se vor lupta pentru locul 2 cu Austria. Primele două clasate în grupă merg la Euro 2022.

10-10-2021
17:06

Lewis Hamilton s-a enervat la Marele Premiu al Turciei, câștigat de Bottas

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Turciei, în direct la Digi Sport 2. Max Verstappen a terminat pe locul 2 și a urcat pe prima poziție în clasamentul general. După acest rezultat, olandezo-belgianul conduce ierarhia cu 262,5 puncte. Pe poziția secundă se află Lewos Hamilton, cu 256,5 puncte. Din sezonul în curs au mai rămas de disputat doar șase curse.

În penultimul tur, Hamilton a avut o altercație la boxe cu propria echipă. Britanicul a schimbat prea târziu pneurile, lucru care l-a încurcat din cauza asfaltului rece. Pilotul de la Mercedes le-a spus celor „să-l lase în pace”, după ce Charles Leclerc a luat avans. Hamilton a terminat astfel pe pozițiaa cincea, după Bottas, Verstappen, Perez și Leclerc.

10-10-2021
15:35

Dorel Stoica, antrenor secund la FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 dă o importantă lovitură de imagine după numirea lui Flavius Stoican în funcția de antrenor principal. Potrivit unui anunț făcut cu puțin timp în urmă, prin intermediul rețelelor de socializare, din noul staff tehnic va face parte – în calitate de secund – și Dorel Stoica, fostul căpitan al echipei care în 2011 era dezafiliată.

Dorel Stoica, fostul căpitan al Științei, cu 147 de meciuri și 15 goluri în tricoul alb-albastru, va completa staff-ul clubului din postura de antrenor secund. Bine ai revenit, Dorel!”, au transmis reprezentanții clubului.

Ca jucător profesionist, Dorel Stoica a mai evoluat pentru FC Caracal, FCSB, Al-Ettifaq, Dinamo, Al-Shorta și Turnu-Severin. După ce a agățat ghetele în cui, acesta a Stoica a fost antrenor-jucător în Liga a patra, la Tractorul Cetate, dar și „principal”, pentru o scurtă perioadă, la FCU Craiova.

10-10-2021
13:36

Fostul fotbalist și antrenor Cornel Drăgușin s-a stins din viață

Cornel Drăgușin, unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul românesc a murit, duminică, la vârsta de 95 de ani. Fostul său coleg de breaslă, Mircea Rădulescu a făcut tristul anunț

”O veste foarte tristă a ajuns la mine! A încetat din viață Cornel Drăgușin, nea Cornel, așa cum era cunoscut de cei din lumea fotbalului! Dumnezeu să îl ierte!”, a scris Mircea Rădulescu, pe Facebook.

Cornel Drăgușin a activat ca fotbalist la echipele Industria Iutei București și Sindicatul Textil București, iar în ultimul an al carierei a jucat la CCA (Steaua București – n.r.).

Și-a început activitatea în antrenorat în 1950 la grupele de copii și juniori al clubului Steaua și a mai pregătit-o în mai multe mandate pe Progresul București.

A fost selecționerul României în perioada 1975-1976 și, de asemenea, a pregătit reprezentativele statelor Irak și Siria. În campania de calificare la Cupa Mondială din 1990 a fost secundul lui Emeric Ienei.  

10-10-2021
10:19

Dublu succes cu Cipru pentru România, înaintea preliminariilor Euro 2022

Naționala sub 19 ani s-a impus la limită 1-0 în fața Ciprului, în cel de al doilea meci test dintre cele două reprezentative, în cadrul stagiului de pregătire de la București.

Unicul gol al întâlnirii a fost reușit de Alexandru Pantea, în minutul 39. În precedentul meci test dintre cele două reprezentative, ”micii tricolori” s-au impus cu scorul de 2-0.

România U19 va evolua luna viitoare în preliminariile pentru calificarea la turneul final Euro 2022. Selecționata pregătită de Adrian Văsîi va întâlni echipele Letoniei, pe 10 noiembrie, San Marino în 13 noiembrie și Turcia pe 16 noiembrie.

Turneul este găzduit de Turcia, iar în Turul de Elită se califică primele două clasate din fiecare din cele 13 grupe și cea mai bună echipă de pe locurile 3.

10-10-2021
07:42

Performanțe notabile la europenele de canotaj

Echipajele românești au făcut valuri la propriu în cadrul întrecerilor de la Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori de la Munchen.

La dublu rame, Mihaela-Cosmina Dram şi Georgelia Stoica s-au calificat în ultimul act al întrecerilor cu cel mai bun timp din calificări (08:11.13).

La patru rame feminin, Elena-Maria Robitu, Daria-Ioana Dinulescu, Ancuţa-Adelina Ungurean şi Maria Guzran au câştigat cursa din calificări cu un avans important și sunt cotate cu șanse reale la o medalie.

Și echipajul bărcii amiral a canotajului românesc, 8+1 feminin, în formula Mariana-Laura Dumitru, Ana-Maria Loghin, Elena-Andreea Cerbu, Petruţa-Ionela Popa, Elena Silvia Mocanu, Valentina Amalia Azoiţei, Alexndra-Georgiana Ruşcuţă, Victoria-Ştefania Petreanu şi Florentina-Georgiana Neculaeasa vor lupta pentru o clasare pe podium.

Marian Ştefan Dunca, Constantin Emanuele Sterea, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Andrei Hemen, Eduard Angel Moldovan, Gavril Dumbravă, Alexandru-Gabriel Şteţco, Cosmin Iulian Pleşescu și Cornel-Traian Ieremciuc s-au impus în seria de calificare la 8+1 masculin.

În sfârșit, echipajul de patru vâsle feminin (Andreea-Fabiola Iorgovan, Elena-Diana Şuta, Ana-Maria Mătran şi Diana-Ionela Petian) s-a calificat în finală cu cel mai bun timp din calificări (07:06.77).

La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi, a câştigat seria a doua, cu cel mai bun timp din calificări (07:20.58).

Barca de patru rame masculin (Petru Andrei Ciornei, Costi-Daniel Neagoe, Marius-Ionel Bodnar şi Andrei-Valentin Maliş) a câștigat seria a doua, cu al treilea timp din calificări, iar echipajul de patru vâsle masculin, compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrisor-Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan, a ocupat locul 2 în seria de recalificări.

CSM Oradea, la al doilea eșec în Liga Campionilor

Poloiștii de la CSM Oradea au înregistrat al doilea eșec în cadrul turneului preliminar al Ligii Campionilor care se desfășoară în aceste zile la Split, în Croația.

Vicecampioana României a cedat cu 6-8 în fața formației Primorac Kotor din Muntenegru, diminuându-și șansele de calificare în turul 3 al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În prima partidă din Croația, CSM Oradea a pierdut cu 6-15 în fața formației CN Barcelona. Primele două clasate merg mai departe în Liga Campionilor.

Tags: