Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 14 noiembrie. Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al statului Sao Paulo

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 14 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
14.11.2021 | 17:00
Stirile zilei din sport duminica 14 noiembrie Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al statului Sao Paulo
ADVERTISEMENT
14-11-2021
20:38

Hamilton, victorie spectaculoasă în Brazilia

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat Marele Premiu al statului Sao Paulo, a 19-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Multiplul campion mondial a plecat de pe poziţia a zecea a grilei de start şi l-a depăşit pe pistă pe olandezul Max Verstappen (Red Bull). Pe locurile 3 şi 4 s-au clasat în ordine ”secunzii” celor două echipe, finlandezul Valtteri Botats (Mercedes) şi mexicanul Sergio Perez (Red Bull), care a înregistrat şi cel mai rapid tur.

Aceasta a fost victoria cu numărul 101 pentru Hamilton în Formula 1, a şasea în acest sezon şi a treia în Brazilia. Piloţii Ferrari, Charles Leclerc şi Carlos Sanz jr., au ocupat, în ordine, locurile 5 şi 6. Pe locurile 7-10 s-au clasat Pierre Gasly (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpine) şi Lando Norris (McLaren-Mercedes).

Cu trei etape înaintea finalului sezonului, Verstappen a pierdut din avantajul pe care îl avea în fruntea clasamentului piloţilor. El are acum 332,5 puncte, iar Hamilton, 318,5 puncte. La constructori, Mercedes se menţine pe primul loc, cu 521,5 puncte, echipa germană fiind urmată de Red Bull, cu 510,5 puncte. Următoarea etapă, Qatar Grand Prix, va avea loc, la 21 noiembrie, la Lusail.

14-11-2021
16:32

Medvedev a început cu dreptul Turneul Campionilor

Tenismenul rus Daniil Medvedev a început cu o victotie Turneul Campionilor de la Torino, învingându-l în primul meci din Grupa Roșie pe polonezul Hubert Hurkacz.

Ocupantul locul 2 în clasamentul ATP s-a impus cu scorul de 6-7 (5), 6-3, 6-4, după uin meci care a durat puțin peste două ore. De la ora 22:00, tot în Grupa Roșie, se vor întâlni germanul Alexander Zverev și italianul Matteo Berrettini.

14-11-2021
15:07

OLăroiu, noul antrenor al formației Al Sharjah

Tehnicianul Cosmin Olăroiu a fost prezentat oficial la echipa Al Sharjah din Emiratele Arabe Unite, el declarând că negocierile au fost foarte scurte şi de fapt nici nu pot fi considerate negocieri, ci doar o discuţie cu preşedintele clubului.

”Au fost cele mai scurte negocieri, de fapt eu n-am negociat nimic. Am discutat cu preşedintele despre proiectul echipei, asta e tot ce am vorbit. Am primit mesaje de felicitare înainte de a discuta cu Sharjah.

Echipa are forţa de a lupta pentru fiecare meci în parte. Trebuie să ne regăsim spiritul, determinarea, entuziasmul, plăcerea de a juca fotbal. Rezultatele trebuie să fie o consecinţă a jocului, dar pentru asta trebuie să facem sacrificii, să fim o echipă, o unitate. După care ne vom gândi la obiective majore.

De-a lungul anilor petrecuţi în fotbal am învăţat să merg pas cu pas. Să nu vorbim lucruri mari, să vorbim lucruri concrete la momentul respectiv, aşa că vom lupta din răsputeri pentru fiecare meci. M-aş bucura să reuşesc performanţa pe care a reuşit-o antrenorul dinaintea mea”, a spus Olăroiu.

Tehnicianul român a semnat un contract pe două sezoane cu Al Sharjah, formație aflată după nouă etape pe locul 8, cu 13 puncte, la opt puncte în urma liderului Al Ain. Olăroiu va debuta oficial la noua sa echipă sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 16:00, cu un meci în deplasare în fața formației Khorfakkan.

14-11-2021
12:31

Horia Tecău, înfrângere în primul meci de la Turneul Campionilor. Și-ar fi anunțat retragerea din tenis

Horia Tecău și Kevin Krawietz au debutat cu stângul în proba de dublu a Turneului Campionilor, după o înfrângere în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, în fața celor mai dificili adversari din Grupa Verde, croații Mate Pavic și Nikola Mektic, aflați pe prima poziție în ierarhia mondială.

Pentru a fi sigură de calificarea în următoarea etapă a competiției, perechea româno-germană trebuie să câștige următoarele două meciuri, cu Dodig/Polasek (Croația/Slovacia), respectiv Granollers/Zeballos (Spania/Argentina).

Potrivit spaniolilor de la Punto de Break, sportivul originar din Constanța intenționează să se retragă din circuit imediat după acest turneu. Pentru moment, informația nu a fost confirmată, însă, oficial.

14-11-2021
07:59

Paula Badosa, în careul de ași la WTA Finals

Paula Badosa, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Guadalajara.

Iberica s-a impus în partida cu grecoaica Maria Sakkari, locul 6 WTA și cap de serie numărul 4, scor 7-6 (4), 6-4, după un meci de două ore şi patru minute, din etapa a doua a Grupei Chichen Itza.

În cealaltă partidă a grupei, bielorusa Arina Sabalenka, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a trecut, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-5, de poloneza Iga Swiatek, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 5, după două ore şi 18 minute de joc.

Badosa are două victorii în grupă, Sabalenka şi Sakkari, câte una, iar Swiatek, niciuna, fiind deja eliminată din competiţie.

Luni, 15 noiembrie, în ultima etapă, se vor întâlni Swiatek şi Badosa, reapectiv Sabalenka şi Sakkari. Câştigătoarea ultimului meci o va însoţi pe Badosa în semifinale.

Duminică, în ultima etapă a Grupei Teotihuacan, sunt programate confruntările Barbora Krejcikova (Cehia), locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2 – Karolina Pliskova (Cehia), locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3 şi Garbine Muguruza (Spania), locul 5 WTA şi cap de serie numărul 6 – Anett Kontaveit (Estonia), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8.

Cu două succese obţinute deja, Kontaveit e calificată în careul de ași, în timp ce toate celelalte trei sportive din grupă au şanse să meargă mai departe.

14-11-2021
07:27

Președintele din Belarus, star într-un meci de hochei pe gheață

Preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko a jucat, sâmbătă, 13 noiembrie, într-un meci de hochei pe gheaţă într-un turneu de amatori.

Echipa la care evoluează șeful statului a învins-o pe Minsk Oblast, scor 5-2, președintele Belarusului fiind atracția principală a partidei

Liderul în vârstă de 67 de ani, aflat la putere în Belarus de 27 de ani, poate fi văzut în imagini postate de preşedinţia bielorusă încercând să înscrie şi dând pumn în pumn cu colegii de echipă.

La fel ca liderul rus Vladimir Putin, Lukaşenko este un fan al hocheiului pe gheaţă.

Săptămâna aceasta, Uniunea Europeană a acuzat Belarusul, aliat apropiat al Rusiei, că a încurajat mii de oameni care fug din părţile lumii sfâşiate de război să încerce să îi treacă graniţele. Bruxelles-ul ar urma să impună noi sancţiuni împotriva Belarusului săptămâna viitoare.

14-11-2021
06:49

Măgura Cisnădie, remiză cu Debrecen în European League

Handbalistele de la Măgura Cisnădie au remizat sâmbătă, 13 noiembrie, în deplasare, cu maghiarele de la DVSC Debrecen, scor 22-22 (11-12), în primul meci din dubla manşă a turului 3 al European League. Returul se va disputa duminica viitoare, 21 noiembrie, pe terenul Măgurei.

În ziua în care Cisnădie a remizat la Debrecen, SCM Rm. Vâlcea s-a impus cu 34-28 (13-16), tot în turul 3 din European League, în fața celor de la Super Amara Bera Bera.

Duminică, 14 noiembrie, Gloria Buzău va evolua în deplasare, în turul cu Storhamar Handball Elite, dublă cu returul programat pe 21 noiembrie. Echipele care se vor impune în dubla manșă vor obține calificarea în grupele European League, acolo unde Minaur Baia Mare a fost deja repartizată.

 

Carlos Alcaraz, campion la Next Gen Finals! Ibericul nu i-a dat nicio șansă lui Sebastian Korda

Carlos Alcaraz a câștigat contra lui Sebastian Korda ultimul act al competiției Next Gen Finals (Turneul Campionilor pentru sportivii sub 21 de ani). Spaniolul s-a impus în  trei seturi, scor 4-3 (7-5), 4-2, 4-2.

Sebastian Korda a început mai bine partida și a pus presiune contraserviciului, dar Alcaraz a reușit de fiecare dată să și-l păstreze miraculos. Ibericul a salvat cinci mingi de break în primele două game-uri de serviciu, iar totul s-a decis la tie-break (la scorul de 3-3 se joacă tie-break, conform regulamentului de la Next Gen Finals). Americanul a avut 5-4 și două servicii, dar Carlos Alcaraz a înclinat balanța în favoarea lui și s-a impus cu 7-5.

ADVERTISEMENT

În actul secund, echilibrul s-a păstrat până la 2-2. Alcaraz a reușit apoi un break și a servit excelent pentru a face 2-0 la seturi. Americanul putea reechilibra partida în startul setului trei. A condus cu 1-0 și a avut și o minge de break, dar spaniolul a salvat din nou și nu a mai avut probleme până la final.

Ultimul act al Next Gen Finals a durat o oră și 33 de minute de joc.

Carlos Alcaraz are doar 18 ani și este al patrulea campion de la Next Gen Finals, după Chung Hyeon ( 2017), Stefanos Tsitsipas (2018) și Jannick Sinner (2019). Spaniolul a încheat astfel excelent anul. La Milano a pierdut doar un set în cinci meciuri, iar înaintea a cucerit primul trogeu din carieră, la Umag, și a ajuns până în sferturile US Open.

ADVERTISEMENT