LIVE Actualizat 20-06-2021
19:10

Știrile zilei din sport, duminică, 20 iunie. Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Bad Homburg

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de sâmbătă, 19 iunie.
20.06.2021 | 10:58
Stirile zilei din sport duminica 20 iunie Sorana Cirstea eliminata in primul tur la Bad Homburg
ADVERTISEMENT
20-06-2021
19:10

Sorana Cîrstea, eșec surprinzător la Bad Homburg

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 45 WTA şi cap de serie numărul 6, a fost eliminată în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Bad Homburg, dotat cu premii de 235.000 de dolari.

Românca a fost învinsă de germana Andrea Petkovic, locul 129 WTA, scor 3-6, 4-6, într-o oră şi 22 de minute. Cîrstea a obţinut, pentru participarea în primul tur, 2.682 de euro şi un punct WTA.

20-06-2021
15:44

Costel Enache este noul antrenor al echipei Poli Iaşi

Poli Iaşi a anunţat pe site-ul oficial că noul antrenor al echipei este Costel Enache, acesta urmând să încerce promovarea în Liga 1 la primul sezon după retrogradare.

”Costel Enache a acceptat propunerea conducerii clubului din Copou şi va fi tehnicianul echipei în sezonul viitor. În primele zile ale săptămânii viitoare, Costel Enache va fi prezentat oficial, prilej cu care vor fi anunţate şi alte detalii ale colaborării”, au anunțat ieșenii.

În vârstă de 48 de ani, Enache a mai lucrat în Copou în urmă cu opt ani. De atunci a condus formaţii din primele două ligi, dar şi reprezentativa sub 19 ani a României. Precedenta echipă antrenată de Costel Enache este “U” Cluj.

20-06-2021
15:06

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de F1 al Franţei

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat Marele Premiu al Franţei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce l-a depășit în penultimul tur pe campionul mondial Lewis Hamilton (Mecedes), care avea pneurile uzate.

Pentru Verstappen, care a pornit din pole position, este al treilea succes din acest sezon, după Emilia Romagna Grand Prix şi Monaco Grand Prix. Pe ultima treaptă a podiumului a terminat mexicanul Sergio Perez (Red Bull Racing).

Top 10 a fost completat de Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Sebastian Vettel (Germania, Aston Martin) şi Lance Stroll (Canada, Aston Martin).

Etapa a opta a CM de F1, Grand Prix-ul Stiriei, va avea loc în data de 27 iunie, la Spielberg.

20-06-2021
13:17

Patricia Țig s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Bad Homburg

Patricia Ţig, locul 61 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneul de categorie WTA 250 de la Bad Homburg, dotat cu premii de 235.000 de dolari.

Românca s-a impus, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6 (4), 6-3, în faţa jucătoarei germane Mona Barthel, locul 187 WTA, beneficiară a unui wild card, după un meci care a durat o oră şi 50 de minute.

În faza următoare, Ţig va evolua cu învingătoarea dintre Mara Guth (Germania), 17 ani, fără clasament WTA, beneficiară a unui wild card, şi Nadia Podoroska (Argentina), locul 40 WTA şi cap de serie numărul 5. Calificarea în turul al doilea este recompensată la competiţia germană cu un premiu de 3.653 de euro şi cu 30 de puncte WTA.

Pe tabloul principal al turneului de la Bad Homburg este acceptată şi Sorana Cîrstea, locul 45 WTA şi cap de serie numărul 6. Tot duminică, ea va da piept în primul tur cu o altă jucătoare din Germania, Andrea Petkovic, locul 129 WTA.

20-06-2021
12:14

Horia Tecău a câştigat primul trofeu cu germanul Kevin Krawietz în echipă

Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz, favoriţii numărul 3, au câştigat finala de dublu a turneului de 500 de puncte de la Halle, dotat cu premii de peste 1,45 milioane de euro.

Cei doi au învins, în ultimul act, cu scorul 7-6 (4), 6-4, echipa Felix Auger-Aliassime/Hubert Hurkacz (Canada/Polonia), după aproape o oră și jumătate. Învingătorii vor primi un premiu total de 40.200 de euro şi câte 500 de puncte în clasamentul de dublu.

Acesta este primul trofeu obţinut de Tecău în 2021, tot primul cu noul partener pe care îl are din acest an şi cel cu numărul 38 din carieră, la dublu. Românul mai are 23 de finale jucate, dintre care două în 2021, cu Krawietz în echipă, la Barcelona şi la Rotterdam.

20-06-2021
11:08

Academica Clinceni va avea o nouă denumire din sezonul 2021-2022

Academia Clinceni va purta un alt nume din sezonul viitor. Echipa lui Ilie Poenaru și-a rezervat deja denumirea la OSIM și vrea să fie emblema județului Ilfov. Anunțul a venit din partea lui Sorin Paraschiv, team managerul echipei, iar modificarea se produce din dorina de a atrage noi sponsori și pentru o mai bună colaborare cu autoritățile locale.

„Am făcut și o rezervare de schimbare de nume. Se va numi ACS FC Academica Clinceni Ilfov, în eventualitatea în care va urma o colaborare cu Consiliul Județean. Va fi Academica Clinceni Ilfov”, a declarat Sorin Paraschiv la Digi Sport.

20-06-2021
07:51

U Cluj își întărește apărarea cu un jucător de la câștigătoarea Ligii a doua

Universitatea Cluj nici nu concepe să rateze și în noul sezon revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Stau mărturie transferurile – șapte la număr – pe care oficialii echipei le-au reușit în această vară.

Cel mai recent vine chiar de la campioana en-titre a Ligii a doua, U Craiova 1948 și își propune să aducă un plus de experiență compartimentului ofensiv. Este vorba despre Denis Ispas, care a bifat în stagiunea precedentă 12 meciuri în tricoul alb-albastru, majoritatea din postura de titular și îl cunoaște foarte bine pe Erik Linkar.

Asta pentru că a lucrat sub comanda tehnicianului la începutul stagiunii precedente, când se afla în lotul echipei Turris Oltul, retrasă între timp din campionat de patronul Valentin Dragnea. De-a lungul carierei, fundașul de 27 de ani a mai evoluat pentru Farul, Dunărea Călărași, ACS Șirineasa (n.r. actuala Viitorul Pandurii) și Chindia Târgoviște.

Cu o experiență de peste 120 de meciuri la nivelul primelor două ligi din România, Denis Ispas este, începând de astăzi, jucătorul Universității Cluj.

Fundașul central originar din Târgoviște și-a început parcursul în fotbal la Chindia. A debutat în prima echipă la sfârșitul sezonului 2011/2012, într-un meci din Liga 2 câștigat de Chindia împotriva celor de la FC Maramureș.

În cei cinci ani în care a îmbrăcat tricoul târgoviștenilor, Ispas a bifat 74 de meciuri la nivelul primelor două ligi și a înscris un gol într-o partidă cu UTA din sezonul 2015/2016.

Fotbalistul a petrecut o scurtă perioadă la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în sezonul 2017/2018 (AS Șirineasa pe atunci), iar apoi a făcut pasul spre Liga 1, semnând cu Dunărea Călărași. A strâns 12 partide în prima jumătate a campionatului, toate din postura de titular, reușind să înscrie și un gol în meciul cu Politehnica Iași.

În a doua parte a sezonului 2018/2019 a îmbrăcat tricoul celor de la Farul Constanța în 10 meciuri. După experiența de la malul Mării Negre a ajuns la Turris Turnu Măgurele. A bifat 25 de partide ca titular și a înscris un gol pentru formația din Teleorman pe parcursul sezonului 2019/2020.

Turris s-a retras din campionatul Ligii a II-a la finalul turului sezonului trecut, iar Denis Ispas a ajuns la FC U Craiova.

A jucat în trei partide din sezonul regulat pentru olteni și în nouă meciuri de play-off, contribuind la promovarea de pe primul loc a formației craiovene. Bun venit la U, Denis Ispas!”, au anunțat oficialii „Șepcilor Roșii”.

Viitorul, primul transfer după anunțul oficial al fuziunii cu Farul Constanța

Gică Hagi a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru întărirea lotului noii sale echipe. FC Viitorul a reușit să perfecteze primul transfer de la anunțul oficial al fuziunii cu Farul Constanța.

Potrivit ziare.com, fundașul central Ionuț Larie (34 de ani) a ajuns deja la un acord cu „Regele” și va juca din nou pentru dobrogeni, după experiența din perioada 2010 – 2014. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru CFR Cluj, FCSB, FC Tobol (Kazahstan) și Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

Noua echipă, formată în urma fuziunii Viitorului cu Farul Constanța, va fi prezentată oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicatul de presă transmis recent.

ADVERTISEMENT
Tags: