Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 20 martie. „Dublă” Ferrari în prima cursă de Formula 1 a noului sezon

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 20 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
20.03.2022 | 21:46
Stirile zilei din sport duminica 20 martie Dubla Ferrari in prima cursa de Formula 1 a noului sezon
Charles Leclerc a câștigat prima cursă de Formula 1 a sezonului 2022. Sursa foto: Scuderia Ferrari twitter
ADVERTISEMENT
20-03-2022
19:14

Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr. au terminat pe primele două locuri în MP din Bahrain

Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 al sezonului 2022 a avut loc în Bahrain. Piloții de la Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr., au trecut linia de sosire pe primele două locuri.

Campionul mondial en-titre, olandezul Max Verstappen (McLaren) a plecat în cursă de pe locul 2 al grilei de start, dar a abandonat cu 3 ture înainte de final.

Monopostul lui a avut probleme încă din turul 46, dar acest lucru nu a fost evident într-o primă fază. La câteva secunde, în partea din spate a monopostul lui Pierre Gasly a apărut un incendiu.

Într-o primă fază a intervenit safety car-ul virtual, după care cel real, astfel că distanța dintre mașini s-a redus. La un moment dat, Verstappen a transmis echipei lui că îi este greu să ia virajele cu viteză mare.

După ce safety car-ul a ieșit de pe pistă, în turul 51, probleme campionului mondial au fost tot mai evidente. „Ce se întâmplă cu bateria mea?”, i-a întrebat pe cei de la boxe.

Bateria este bine!”, i s-a răspuns. Olandezul a replicat că lucrurile nu merg bine, după care tehnicienii i-au transmis: „Putem vedea problema, Max. Nu este legat de baterie. Nu putem face prea multe”.

Până la urmă, Verstappen a abandonat, dar ziua celor de la McLaren a fost stricată de tot. În ultimul tur, Sergio Perez, aflat pe locul 2, a pierdut controlul mașinii, s-a răsucit și ieșit din zona punctelor, terminând pe locul 18.

20-03-2022
16:13

Noussair Mazraoui va părăsi Ajax și Olanda la finalul sezonului

Fundașul dreapta al lui Ajax, marocanul Noussair Mazraoui, și-a prezentat planurile pentru sezonul viitor. „Posibilitatea ca eu să rămân la Ajax este nulă.

Voi avea o aventură în altă țară. Dar, până la finalul sezonului, voi da totul pentru Ajax la fiecare meci. Nu mă voi menaja deloc”, a declarat jucătorul, conform as.com.

Dorit de Barcelona, jucătorul african a dat de înțeles că ar vrea să joace la echipa catalană. „Modelul meu este Dani Alves, fără nicio îndoială. Este un exemplu pentru mine.

Calitățile lui sunt incontestabile, iar stilul meu de joc, foarte ofensiv, este inspirat de al lui”, a recunoscut marocanul.

Desigur că numele clubului (n.r. – la care va juca din sezonul viitor) este important. În același timp, însă, mă interesează și ce obiective are.

Mă văd la club mare, care vrea să câștige multe trofee. Decizia pe care o voi lua va depinde de toți acești factori”, a mai precizat jucătorul.

20-03-2022
10:48

Două fotbaliste de la Șahtior Donețk vor evolua la ”U” Olimpia Cluj

Campioana României la fotbal feminin, ”U” Olimpia Cluj a anunțat că a legitimat două fotbaliste care au evoluat până de curând la Șahtior Donțek, în Ucraina.

Cele două fotbaliste sunt componente ale echipelor naționale ale Moldovei, respectiv Ucrainei și vor evolua la gruparea clujeană cel puțin până la sfârșitul actualului sezon.

”Două sportive de la Sahtior Donetk vor evolua la campioana României, Universitatea Olimpia Cluj !

Este vorba de Veronica Cojuhari (n. 1998, 1,78 m) , originară din Republica Moldova, componentă în Naționala de Senioare a Moldovei și Olexandra Krevska (n. 2002, 1,75 m), jucătoare din Naționala Ucrainei, sportive care odată cu începere conflictului militar din Ucraina au fost obligate să părăsească țara și să găsească noi soluții de supraviețuire și de continuare a practicării sportului.

Bine ați venit și mult succes fetelor la “U” Olimpia Cluj!”, anunță oficialii campioanei ”U” Olimpia Cluj.

 

20-03-2022
08:36

Gimnasta Annaliese Drăgan va evolua în două finale pe obiecte la CM de la Atena

Annaliese Drăgan s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de măciuci și va lupta pentru o clasare pe podium în ultimul act programat, azi, la Atena, în cadrul Cupei Mondiale de gimnastică ritmică.

Sportiva din România a obținut a opt notă în calificări, 27,200 puncte. Anterior Annaliese Drăgan obținuse calificarea ți în finala de la cerc, programată tot azi.

La individual compus, gimnasta noastră a încheiat competiția pe locul 11, cu 108,800 puncte. Cealaltă româncă din concurs, Sabina Enache a terminat întrecerea pe locul 23, cu 87,550. Italianca Sofia Raffaeli a câștigat medalia de aur cu 122,650 puncte.

20-03-2022
08:35

14 jucători ucraineni de fotbal, refugiați, în sală au fost preluați de FRF

Reprezentanți ai Federației Române de Fotbal au preluat 14 jucători ucraineni de fotbal în sală, de la punctul de frontieră Sighetu Marmației. Sportivii refugiați, au vârste între 16 și 18 ani și provin din Kiev, Ivano-Frankivsk şi Lvov zone intens atacate de armatele Rusiei care au invadat Ucraina.

Acțiunea face parte din programul lansat de FRF – ”Pentru fotbal, pentru viață”. Sportivii au fost direcționați către Timișoara, unde autoritățile le vor asigura cazare și masă, dar și condiții de pregătire.

Intenția FRF este de a inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor fotbalişti din Ucraina refugiaţi pe teritoriul României, pentru a le acorda sprijin. 

De asemenea, FRF a reiterat sprijinul pe care îl acordă naționalei de fotbal a Ucrainei, care va fi găzduită de România pentru partidele internaționale, dacă acestea vor fi programate.

Claudia Bobocea, locul 9 în finala mondială la 1.500 metri plat

Sportiva Claudia Bobocea a încheiat pe locul 9 finala probei de 1.500 metri plat la Campionatele Mondiale de atletism în sală de la Belgrad.

Românca a fost cronometrată cu timpul de 4:09:64, la mare distanță de câștigătoarea Gudaf Tsegay, din Etiopia, care a triumfat cu timpul de 3:57:19.

ADVERTISEMENT

Alți doi atleți din România au concurat sâmbătă. La aruncarea greutății Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul 17 în finală, cu 19,60 m, iar în proba de 60 metri garduri Anamaria Nesteriuc s-a oprit în semifinale cu timpul de 8 secunde și 13 sutimi.

Azi, în ultima zi a mondialelor de atletism indoor România va fi prezentă în probele de ştafeta 4×400 m masculin şi la săritura în lungime, prin Florentina Costina Iuşco.

ADVERTISEMENT