Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 22 august. Incidente grave la meciul Nice – Marseille. Partida a fost întreruptă. Video

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 22 august
22.08.2021 | 23:50
Stirile zilei din sport duminica 22 august Incidente grave la meciul Nice  Marseille Partida a fost intrerupta Video
ADVERTISEMENT
22-08-2021
20:47

Partide Nice - Marseille, întreruptă după ce fanii au intrta pe teren

Partide Nice – Marseille, din etapa a 3-a din Ligue 1, a fost înteruptă în minutul 75, după ce fanii gazdelor au intrat pe teren după un conflict cu Dmitri Payet.

În minutul 75, jucătorul lui Marseille se pregătea să execute o lovitură de colț când a fost ”bombardat” cu diferite obiecte din tribună. Payet a reacționat violent și a aruncat o sticlă de plastic înspre fanii lui Nice.

Acesta a fost momentul carer a declanșat nebunia, suporterii gazdelor intrând pe teren pentru a-l pedepsi pe starul lui Marseille. Partida a fost întreruptă în acel moment, la scorul de 1-0 pentru Nice, după golul marcat de danezul Kasper Dolberg.

22-08-2021
20:32

Mircea Lucescu a văzut de la tribuna VIP succesul lui Dinamo Kiev

Antrenorul Mircea Lucescu a văzut de la tribuna VIP victoria echipei sale, Dinamo Kiev, în fața liderului Desna, scor 4-0, în etapa a 5-a a campionatului Ucrainei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Buyalskyy (32, 57), Tsygankov (37 pen.) și Zaviyskyi (78 aut.). În urma acestei victorii, formația tehnicianului român a urcat pe primul loc în clasament, cu 13 puncte, unul mai mult decât Shakhtar Donetsk și Desna.

22-08-2021
19:38

Irina Begu s-a calificat în optimi la Cleveland

Jucătoarea Irina Begu, locul 75 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Cleveland.

Begu a învins-o în runda inaugurală pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, numărul 34 mondial şi favorită 3, scor 7-6 (3), 6-3, într-o oră şi 53 de minute. În runda următoare, românca o va întâlni pe sportiva care se va impune în confruntarea Maria Mateas (SUA, 342 WTA) – Polona Hercog (Slovenia, 85 WTA).

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 105 WTA, a acces pe tabloul principal al turneului WTA 250 de la Chicago. Românca a învins-o, în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-1, 6-2, după mai puțin de o oră, pe belgianca Kimberley Zimmermann, poziția 515 în ierarhia mondială.

22-08-2021
17:52

Un rugbyst a murit într-un meci comemorativ

Alex Evans, jucător al echipei galeze de rugby Cwmllynfell RFC, a decedat pe teren la un meci cu formaţia Crynant, care se disputa pentru a comemora dispariţia unui suporter.

Potrivit unui responsabil al clubului galez, citat de L’Equipe, Evans (31 de ani) a dat semne că nu se simţea bine în timpul meciului şi a ieşit de pe teren, după care s-a prăbuşit. Medicii au încercat să îl reanimeze pe sportiv folosind şi un defibrilator, însă fără succes.

”Am pierdut un frate pe teren şi doare foarte tare. RIP Alex. Clubul şi comunitatea sunt în stare de şoc. Zboară sus, frate… zboară sus”, a notat Cwmllynfell RFC pe contul de Twitter.

22-08-2021
14:12

Ilaix Moriba a ales să joace pentru naţionala statului Guineea

Jucătorul spaniol de 18 ani al formației FC Barcelona, Ilaix Moriba, a ales să joace pentru echipa naţională a statului Guineea.

Conform cotidianului As, Moriba a ales să evolueze pentru naţionala ţării în care s-a născut, după ce a evoluat la echipele de juniori ale Spaniei. Născut la Conakry, cu mamă din Guineea şi tată din Liberia, tânărul fotbalist a fost format la Barcelona şi va debuta la prima reprezentativă în meciul cu Guineea Bissau, de la 1 septembrie.

Moriba are probleme la club, care a decis să-l cedeze unei alte formaţii, pentru că a refuzat prelungirea contractului. Jucătorul nu a fost mulţumit de salariul care i s-a oferit şi, cel mai probabil, va merge la RB Leipzig, într-un transfer de 15 milioane de euro.

”Dacă nu îşi schimbă poziţia, nu are viitor la club. Este foarte important ca acest mesaj să ajungă la toţi tinerii din club, în acest moment dificil pentru Barcelona. Trebuie să realizeze că banii nu sunt totul şi trebuie să fie încântaţi să joace la FC Barcelona”, a declarat un oficial al catalanilor, Rafa Yuste.

Sezonul trecut, Moriba a jucat 18 meciuri pentru Barca, în toate competiţiile, dar în noua ediţie, antrenorul Ronald Koeman nu s-a mai bazat pe el. ”Banii nu pot fi lucrul cel mai important pentru un tânăr de 18 ani”, a spus tehnicianul olandez.

22-08-2021
12:25

Pacquaio, învins în primul meci jucat după doi ani

Multiplul campion mondial de box Manny Pacquiao a revenit în ring după mai mult de doi ani şi a fost învins, la puncte, de cubanezul Yordenis Ugas, într-o gală care a avut loc la Las Vegas.

În urma acestui succes, acordat prin decizia unanimă a abitrilor (115-113, 116-112, 116-112), Ugas şi-a păstrat centura WBA la categoria semimijlocie. La 42 de ani, filipinezul a înregistrat a opta sa înfrângere din carieră (pe lângă 62 de victorii şi două meciuri încheiate la egalitate).

Este foarte posibil ca acesta să fi fost ultimul meci pentru Manny Pacquiao, care doreşte să candideze la preşedinţia ţării sale. ”Nu ştiu”, a declarat el când a fost întrebat dacă a fost ultima luptă.

Despre posibila sa candidatură la preşedinţia Filipinelor în mai 2022, Pacquiao, care este deja senator, a spus că îşi va anunţa decizia luna viitoare, adăugând că vrea să ajute poporul filipinez şi că ”lumea a politicii este mai dificilă decât lumea boxului”.

22-08-2021
07:55

Capăt de drum. Chievo s-a desființat după 92 de ani

Pentru că nu a reușit să scape de problemele financiare care o macină încă din 2019, Chievo Verona, una dintre cele mai vechi echipe din fotbalul italian, cu o istorie de 92 de ani, își va înceta oficial activitatea în cursul zilei de marți, 24 august, când va expira termenul pentru înscrierea în eșalonul al patrulea.

Din păcate, azi povestea clubului care mi-a dat atât de multe a ajuns la final. E una dintre cele mai triste zile din viaţa mea. Am încercat din răsputeri, am sperat că vom putea pleca la drum cu un alt club şi vom continua acest drum fantastic. Din păcate, nu s-a putut.

Am crezut că vor fi oameni care vor face pasul în faţă şi vor salva fotbalul din această regiune, dar nu a fost cazul. Am încercat, dar a fost o perioadă prea scurtă pentru a găsi sponsori.

La revedere, iubita mea Chievo! Întotdeauna vei rămâne cea mai importantă echipă din viaţa mea”, a transmis fostul căpitan, Sergio Pelissier, prin intermediul unei rețele de socializare.

22-08-2021
07:40

Ana Bogdan, la un pas de tabloul principal al turneului de la Chicago

După Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA), care așteaptă deja meciul din turul inaugural (n.r. cu cehoaica Tereza Martincova – 26 de ani, 60 WTA), încă o româncă se apropie cu pași repezi de tabloul principal al turneului WTA de la Chicago. Ana Bogdan (28 de ani, locul 105 WTA) și-a asigurat prezența în finala calificărilor, după o victorie în trei seturi, 6-2, 5-7, 6-3, în fața reprezentantei gazdelor, Emma Navarro (20 de ani, 327 WTA).

Pentru un loc pe tabloul principal, sportiva noastră va da piept cu belgianca Kimberley Zimmermann (25 de ani, locul 515 WTA). Meciul este programat duminică, 22 august, la 19:00, ora României.

Un tânăr jucător al Barcelonei a aflat înainte de meci că bunicul său a murit

Chiar înaintea fluierului de start al partidei de la Bilbao, Eric Garcia (20 de ani), unul dintre cei mai promițători tineri jucători din lotul Barcelonei, a aflat că bunicul său s-a stins din viață. Cu toate acestea, Ronald Koeman l-a titularizat, iar decizia s-a dovedit a fi extrem de inspirată.

A făcut un fault necesar, l-a costat cartonașul roșu. Înainte de meci a fost informat că bunicul său a murit. Poate că nu a fost ziua în care ar fi trebuit să joace”, au scris spaniolii de la Marca, întrecându-se în laude la adresa fundașului central transferat de formația blaugrana din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Manchester City.

ADVERTISEMENT