LIVE Actualizat 23-05-2021
13:24

Știrile zilei din sport, duminică 23 mai. Mai mulți sportivi au murit înghețați la un maraton în munți

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 23 mai.
23.05.2021 | 10:32
Stirile zilei din sport duminica 23 mai Mai multi sportivi au murit inghetati la un maraton in munti
ADVERTISEMENT
23-05-2021
13:24

21 de participanţi la un maraton în munţi au murit înghețați

Douăzeci şi unul dintre participanţii la o cursă de 100 de kilometri în munţii din nord-vestul Chinei au murit ca urmare a condiţiilor meteorologice severe.

Sportivii au fost ucişi în urma ploilor îngheţate însoţite de vânturi puternice de sâmbătă după-amiază, din pădurea râului Galben, lângă oraşul Baiyin, provincia Gansu (nord-vest). Agenţia China Nouă a confirmat moartea a 21 de persoane.

Primarul Baiyin, Zhang Xuchen, a declarat că, sâmbătă în jurul prânzului, o parte deluroasă a traseului, situată între kilometrii 20 şi 31, a fost ”brusc lovită de condiţii meteorologice catastrofale”. ”În scurt timp, grindina şi ploaia îngheţată au lovit brusc această zonă şi au fost vânturi puternice. Temperatura a scăzut brusc”, a spus Zhang.

23-05-2021
11:07

Nice i-a găsit înlocuitor lui Adrian Ursea

Antrenorul român Adrian Ursea a reușit să o salveze de la retrogradare pe OGC Nice, dar nu va fi păstrat în funcție și în sezonul următor din Ligue 1.

Conform jurnalistului Fabrizio Romano, specialist în transferuri, Nice este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu tehnicianul Christophe Galtier, cel care o poate face campioană pe Lille la finalul ultimei etape din acest sezon.

”Galtier a conturat deja strategia cu privire la viitoarele transferuri și este tentat să accepte propunerea importantă primită de la Nice încă din aprilie”, a scris Romano pe contul de Twitter.

23-05-2021
09:51

CSM Bucureşti, campioana României la handbal feminin

CSM Bucureşti a câştigat titlul de campioană a României la handbal feminin, după victoria cu U Cluj, scor 28-20. Trofeul a fost cucerit cu trei etape înainte de finalul sezonului şi “tigroaicele” au obţinut calificarea în Liga Campionilor.

Este al 5-a lea titlu din istoria lui CSM Bucureşti, iar la meciul cu U Cluj au lipsit Cristina Neagu, Alexandrina Barbosa, Gabriela Perianu, Siraba Dembele și Denisa Vâlcan, toate accidentate. Echipa lui Adrian Vasile nu a pierdut niciun meci în actualul sezon, singura sincopă fiind remiza cu U Cluj din tur.

23-05-2021
07:27

Zidane păstrează suspansul asupra viitorului său

Antrenorul Zinedine Zidane nu a dorit să spună dacă va continua la Real Madrid, după ce echipa lui a ratat posibilitatea de a-şi păstra titlul în La Liga.

”Trebuie să-i felicităm pe cei de la Atletico, care merită acest titlu. Jucătorii mei au dat totul pe teren şi sunt responsabil pentru toate acestea. Cu timpul şi cu calm, voi vorbi cu conducerea clubului, mai târziu.

Acum trebuie să fiu calm şi în următoarele zile vom vorbi despre asta. Vom vedea ce se va întâmpla în curând. Nu numai cu mine, cu tot ce va face clubul pentru sezonul următor”, a declarat Zidane.

23-05-2021
07:26

A stabilit un record mondial la 16 ani

Înotătoarea italiancă Benedetta Pilato, în vârstă de 16 ani, a stabilit un nou record mondial în proba feminină de 50 m bras.

În semifinalele Campionatelor Europene de la Budapesta, puștoaica a fost cronometrată cu timpul de 29 de secunde și 30 de sutimi. Precedentul record (29:40) aparţinea americancei Lilly King, fiind realizat cu ocazia Mondialelor din 2017, tot de la Budapesta.

23-05-2021
07:23

Sorana Cîrstea, meci infernal la Strasbourg

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea , locul 58 de WTA, va participa săptămâna viitoare la turneul WTA de la Strasbourg, ultimul înainte de Roland Garros.

Românca, revenită după o lună de accidentare, o va întâlni în primul tur pe americanca Venus Williams, fost lider mondial și actualmente pe locul 102 WTA. Cîrstea este singura reprezentantă a României pe tabloul principal de simplu de la Strasbourg.

Sorana Cîrstea și Venus Williams s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, de fiecare dată sportiva din SUA având câștig de cauză în minimum de seturi. Toate confruntările au avut loc pe tărâm american, pe hard, una în 2010, iar celelalte două în 2018

Un copil de 14 ani a decedat la sărbătoarea lui Atletico Madrid

Un eveniment tragic a avut loc în centrul Madridului, în urma căruia un copil în vârstă de 14 ani şi-a pierdut viaţa în timpul celebrării titlului obţinut de Atletico Madrid.

Conform Marca, copilul era ieşit cu o mare parte a corpului pe geamul unei autoutilitare care se deplasa cu viteză şi s-a lovit la cap de zidul de la intrarea într-o parcare din Plaza de Santa Ana, ceea ce i-a produs un traumatism cranian sever.

ADVERTISEMENT

Autoutilitara transporta mai mulţi tineri cu corpurile ieşite din maşină, şoferul doborând câteva garduri care delimitau o zonă în construcţie, înainte de a intra în parcarea unde s-a produs accidentul.

Cinci ambulanţe au ajuns în zonă, iar medicii au încercat fără succes timp de o oră să salveze victima aflată în stop cadiorespirator, înainte ca serviciul de urgenţă să confimre moartea tragică a copilului de 14 ani.

ADVERTISEMENT

Mii de suporteri au ieşit pe străzile capitalei spaniole după ce Atletico a învins cu 2-1 pe Real Valladolid, rezultat care i-a adus trofeul La Liga echipei antrenate de Diego Simeone.