Sport

Știrile zilei din sport, duminică 24 aprilie. Carlos Alcaraz, pe urmele lui Rafael Nadal după ce a câștigat turneul de la Barcelona

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 24 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
24.04.2022 | 15:25
Stirile zilei din sport duminica 24 aprilie Carlos Alcaraz pe urmele lui Rafael Nadal dupa ce a castigat turneul de la Barcelona
Carlos Alcaraz va urca pe poziția 9 în clasamentul ATP
ADVERTISEMENT
24-04-2022
19:56

Carlos Alcaraz a câștigat turneul ATP 500 de la Barcelona

Spaniolul a cucerit titlul în Catalunia după o finală în fața compatriotului său, Pablo Carreno-Busta și a câștigat al patrulea turneu din carieră. Tenismenul iberic mai are în palmares titlurile de la Umag (2021), Rio de Janeiro și Miami (2022).

Revenit pe teren la doar trei ore după ce a câștigat în semifinale împotriva lui Alex de Minaur, Carlos Alcaraz s-a impus fără emoții și a câștigat în două seturi: 6-3, 6-2. 

În urma acestei prestații excelentă, Alcaraz va urca pe locul nouă în clasamentul mondial și se află în cel mai  bun moment din carieră. La Barcelona i-a mai eliminat pe  Soonwoo Kwon (71 ATP), Jaume Munar (101 ATP), Stefanos Tsitsipas (5 ATP) și Alex De Minaur (25 ATP).

24-04-2022
16:41

Djokovic a pierdut prima finală jucată în 2022

Sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a pierdut la Serbia Open prima finală jucată în 2022, fiind învins de rusul Andrey Rublev, locul 8 în ierarhia mondială.

Rublev s-a impus cu scorul de 6-2, 6-7 (4), 6-0, în două ore şi 28 de minute. Rusul a obținut astfel al treilea trofeu din acest an, după cele câștigate la Dubai şi Marsilia.

Imediat după finală, Nole a avut un mesaj pentru Rublev: ”Felicitări, ești un mare campion, un băiat grozav. Belgrad și Serbia te iubesc, te așteptăm anul viitor să îți aperi titlul”.

24-04-2022
15:32

Verstappen a câştigat la Imola

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Regiunii Emilia Romagna, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Imola.

Campionul mondial en-titre a fost urmat de coechipierul său Sergio Perez şi de britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes). Într-o cursă disputată pe o pistă umedă la început, dar care s-a uscat foarte repede, Verstappen a condus din start până la final şi a obţinut şi cel mai bun timp pe un tur de circuit.

La Imola, pe locul al patrulea a încheiat un alt britanic, George Russel (Mercedes), iar pe locul 5, finlandezului Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Pe locurile 7-10 au trecut linia de sosire în ordine japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), danezul Kevin Magnussen (Haas) şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin).

Septuplul campion mondial Lewis Hamitlon a trecut linia de sosire pe locul 14, cel de pe care a plecat, fiind întrecut de primii clasaţi cu un tur. Timp de mai mult de două treimi din cursă el nu a reuşit să-l depăşească pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al 13-lea.

Pentru Verstappen, aceasta este victoria cu numărul 22 în carieră, a doua a sezonului şi a tot a doua la Imola. El a recuperat multe puncte în clasamentul piloţilor, în care a acumulat în total 34 de puncte (26 plus 8 pentru că s-a impus la sprint). Lider rămâne Leclerc, cu 86 de puncte, urmat de Verstappen, 59, Perez, 54, Russel, 49 şi Sainz, 38.

La constructori, Ferrari este pe primul loc, cu 124 de puncte. Şi în această ierarhie Red Bull s-a apropiat de lider, fiind pe locul 2, cu 113 puncte. Mercedes încheie podiumul, cu 77 de puncte.

Următoarea etapă, Miami Grand Prix, va avea loc la 8 mai. Va fi o cursă în premieră în Florida, pe un circuit stradal.

24-04-2022
12:26

Andrei Burlacu, golgheter la FCSB II

Andrei Burlacu (25 de ani) a ajuns la FCSB în vara lui 2021, transferul de la U Craiova fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK. Atacantul născut la Botoșani a debutat la prima echipă abia în februarie 2022. De atunci și până în prezent a evoluat în doar 83 de minute, fără să îl convingă însă pe Gigi Becali.

Trimis la echipa secundă, care joacă în Liga 3, Burlacu și-a recăpătat simțul de marcator. Atacantul a înscris până acumc de cinci ori în primele etape din play-out, acolo unde FCSB II e lider. Andrei Burlacu a dat câte un gol în 3-1 cu FC Argeș 2, 3-2 cu Flacăra Moreni și 4-1 cu Dinamo 2, și o „dublă” realizată în două minute în ultima rundă, 6-1 vineri, 22 aprilie, cu Real Bradu.

În Casa Pariurilor Liga 1, Andrei Burlacu nu a mai jucat la FCSB din finalul sezonului regulat, când roș-albaștrii pierdeau la Pitești, scor 0-1, cu FC Argeș.

24-04-2022
09:17

Cosmin Olăroiu a ratat calificarea în optimile de finală din Liga Campionilor Asiei

Al Sharjah (Emiratele Arabe Unite), echipa lui Cosmin Olăroiu, a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, după ce a remizat, pe teren propriu, scor 2-2, cu Al Hilal, din Arabia Saudită, în etapa a cincea, penultima, a Grupei A.

Gazdele au condus cu 2-0, prin reuşitele lui Camara ‘5 şi Rashid ’45+1. Oaspeţii au revenit în repriza a doua, după ce au marcat Al Mufarrij ’78 şi Al Dawsari ’90+6 (p).

În celălalt joc al grupei, Al Rayyan (Qatar) a trecut, pe teren propriu, cu 1-0, de Istiqlol Duşanbe (Tadjikistan). 

Clasamentul Grupei A este următorul:

  1. Al Hilal – 13 puncte
  2. Al Rayyan – 10 puncte
  3. Al Sharjah – 5 puncte
  4. Duşanbe – 0 puncte

În optimi se califică echipele de pe primul loc din fiecare grupă şi cele mai bune trei formaţii de pe locurile secunde. În optimi a acces echipa saudită Al Shabab, antrenată de Marius Şumudică, care va încheia Grupa B pe primul loc.

Davide Lippi, fiul celebrului antrenor italian, Marcello Lippi, a urmărit din tribunele Giuleștiului partida câștigată de Rapid, cu Sepsi, scor 1-0, din etapa a șasea a play-out-ului Casa Pariurilor Liga 1 și l-a remarcat pe Rareș Ilie.

Fiul lui Marcello Lippi, Davide, a fost prezent la Rapid – Sepsi 1-0. Rareș Ilie, remarcatul italianului

Fiul lui Lippi este în prezent agent FIFA și reprezintă jucători titrați, precum Giorgio Chiellini, căpitanul lui Juventus, sau Leonardo Spinazzola,  de la AS Roma. Davide a fost și el impresionat de Rareș Ilie, fotbalistul care a decis partida și pe care îl vede, în viitor, în Serie A.

ADVERTISEMENT

„Cred că Rareș Ilie este un jucător bun, dar este încă tânăr. Când un fotbalist de vârsta lui joacă titular în prima ligă mereu vor fi echipe interesate. A fost bine pentru să văd un jucător ca el. Voi merge zilele viitoare să văd și alți fotbaliști. Apreciez fotbalul românesc.

Cred că nu sunt mulți români care au venit în ultimul timp în Italia. Da, Dennis Man și Mihăilă, dar pot să fie și alții. Fotbalul din România este într-o creștere și reprezintă o piață interesantă”, a declarat Davide Lippi, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Laszlo Dioszegi, neimpresionat de noul stadion din Giuleşti: „Tot al nostru este mai frumos”

Unul dintre oamenii supărați după meciul din Giulești a fost Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi. Eșecul din derby-ul play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1 l-a făcut pe finanțator să critice noua „bijuterie” de sub Podul Grant.

„Eu ştiam că suntem foarte obosiţi. Dacă ne uităm per ansamblu la meciul de astăzi, Rapidul a avut o ocazie şi a marcat. Eu cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil astăzi.

ADVERTISEMENT

Puteam să facem 1-1. Dacă făceam un egal cu Rapidul, mai aveam şanse la locul 7. Aşa este foarte greu. În 7 zile să ai 3 meciuri e mult pentru campionatul din România.

Dar nu vreau eu să acuz oboseala. Ştiam că vom avea un meci greu. Trebuie să ne recunoaştem învinşi.

ADVERTISEMENT

A fost prima dată când am venit la Rapid, dar am văzut câteva lucruri care nu sunt în regulă la stadion. Pentru mine, stadionul nostru este mai frumos”, a spus Laszlo Dioszegi, după Rapid – Sepsi 1-0.

ADVERTISEMENT