Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 26 septembrie. PAOK Salonic a câștigat derby-ul cu AEK Atena. Mitriță a intrat pe final

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de duminică, 26 septembrie.
Stirile zilei din sport duminica 26 septembrie PAOK Salonic a castigat derbyul cu AEK Atena Mitrita a intrat pe final
ADVERTISEMENT
26-09-2021
19:53

PAOK Salonic câștigă cu AEK Atena și urcă pe locul 2 în Grecia

Echipa românilor Răzvan Lucescu și Alexandru Mitriță, PAOK Salonic, a câștigat duminică, cu scorul de 2-0 meciul cu AEK Atena, contând pentru etapa a 4-a.

Trupa tehnicianului român a deschis scorul în minutul 42 prin reușita lui Bisewar, iar în minutul 79 Kurtic a stabilit scorul final. La PAOK, Alex Mitriță a intra în minutul 90 în locul lui Murg.

În urma acestui rezultat PAOK Salonic a urcat pe treapta a doua a clasamentului, cu 9 puncte, unul mai puțin decât liderul Olympiacos Pireu. 

26-09-2021
16:14

Mihăilă și Marin, integraliști în remiza dintre Parma și Pisa

Duelul dintre Parma și Pisa s-a terminat la egalitate 1-1, într-o partidă din etapa a 6-a din Serie B. La gazde, Valentin Mihălă a fost integralist, la fel ca și Marius Marin la oaspeți. Acesta din urmă a încasat un cartonaș galben în minutul 59. Dennis Man nu a făcut parte din lotul Parmei din cauză că este infectat cu COVID.

Pisa a deschis scorul în minutul 13, prin Lucca, în vreme ce golul Parmei a fost reușit de Del Prato în minutul 54, din pasa lui Mihăilă. În urma acestui rezultat Pisa este lider în Serie B cu 16 puncte. 

Echipa lui Valentin Mihăilă și Dennis Man a acumulat doar 8 puncte în cele șase partide disputate și se situează pe locul 13.  

26-09-2021
14:58

Eşec pentru Randers înaintea confruntării cu CFR Cluj

Formaţia Randers, viitoarea adversară a celor de la CFR Cluj în grupele Conference League, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de echipa Midtjylland, într-un meci din etapa a 10-a campionatului Danemarcei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Sviatchenko (17). Antrenorul Thomas Thomasberg a folosit următoarea formulă de echipă: Carlgren – Kallesoe (Kopplin 46), Graves (Piesinger 82), Marxen, Bundgaard – Kehinde (Klysner 74), Johnsen, Lauenborg (Odey 62), Tibbling (Ankersen 62), Hammershoy-Mistrati – Kamara.

Randers ocupă locul patru în clasament, cu 17 puncte, în timp ce Midtjylland este lider, cu 24 de puncte. CFR Cluj va întâlni Randers joi, 30 septembrie, pe teren propriu, de la ora 19:45.

26-09-2021
14:12

Hamilton a câștigat Marele Premiu de F1 de la Soci

Lewis Hamilton a reușit o nouă victorie fabuloasă în Formula 1, după ce l-a depășit pe Lando Norris cu două tururi înainte de final.

Acesta a avut probleme din cauza ploii și a căzut până pe locul șapte, fiind nevoit să intre la boxe cu un tur înainte de final. 

Verstappen a prins surprinzător locul doi, iar Norris  a fost depășit și de Carlos Sainz Jr. Au mai terminat în puncte Bottas, Fernando Alonso, Raikkonen, Sergio Perez și Russell.

26-09-2021
12:47

Samir Nasri spune adio fotbalului

Fosta mare speranță a fotbalui francez s-a retras la 34 de ani după o ultimă aventură la Anderlecht. În 2018, fotbalistul a fost suspendat timp de 18 luni pentru dopaj, lucru care i-a schimbat definitiv percepția asupra fotbalului.

„A fost doar o injecţie cu vitamine pentru că eram bolnav”, a declarat Samir Nasri pentru ziarul Journal du Dimanche, unde şi-a anunţat retragerea.

Nasri are 41 de selecții la naționala Franței pentru care a marcat de cinci ori. A mai jucat la Manchester City, Olympique Marseille sau Arsenal. Cu „cetățenii” a cucerit două titluri de campion (2012, 2014), Cupa Ligii (2014) și Supercupa Angliei (2012). 

26-09-2021
10:50

Vlad Ardeleanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Şah

Vlad Ardeleanu este noul președinte al Federației Române de Șah, după ce a fost ales în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce a avut loc la sediul Academiei de Studii Economice din București.

Vlad Ardeleanu este unul dintre profesioniștii care au reușit să aducă circuitul Grand Chess Tour în România, precum și omul din spatele parteneriatului Federației Române de Șah și Superbet.

“Proiectele lui Vlad dedicate sportului minții includ, pentru anii care urmează, atât transparentizarea tuturor cheltuielilor FRȘah cât și creșterea vizibilității „jocului regilor” prin campanii de popularizare ale competiților naționale, triplarea bugetului Federației, susținerea jucătorilor de top și crearea unor proiecte naționale pentru promovarea și sprijinirea șahului juvenil. Îi urăm pe această cale mult succes domnului Vlad Ardeleanu!”, se notează într-un comunicat al FRȘah.

“Sportul te învață sa fii determinat și să nu renunți atunci când ceilalți îți spun să te oprești. Te învață ce sunt satisfacțiile și, foarte important, îți arată cum să treci peste dificultăți, să ți le însușești și să câștigi de pe urma lor.

Consider că o bună parte din succesul meu profesional este datorat șahului, iar acum cred că e timpul să dau înapoi comunității și să contribui la dezvoltarea acest minunat sport” – Vlad Ardeleanu

26-09-2021
07:23

Anthony Joshua, învins la puncte de Oleksandr Usyk

Ucraineanul Oleksandr Usyk este noul ”rege” al greilor după ce l-a învins, la puncte, pe englezul Anthony Joshua, deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF.

Conform BBC, decizia arbitrilor a fost unanimă în favoarea boxerului de 34 de ani, 117-112, 116-112, 115-113. Partida a avut loc pe stadionul echipei de fotbal Tottenham, în faţa a 64.000 de spectatori.

Usyk are 19 victorii la profesionişti, fără nicio o înfârnegre, dintre care trei la categoria grea. Ucraineanul a fost campion mondial cu centurile unificate la categoria semigrea.

El va boxa pentru centura WBC cu învingătorul dintre englezul Tyson Fury (33 ani), deţinătorul titlului, şi americanul Deontay Wilder (35 ani), meci prevăzut la 9 octombrie, la Las Vegas.

În ceea ce-l priveşte pe Joshua, el a cunoscut la 31 de ani a doua înfrângere în 26 de lupte (22 de victorii înainte de limită), iar viitorul său în acest sport este incert, fiind posibil să se retragă după eşecul de sâmbătă.

26-09-2021
07:20

Lando Norris în pole position la Marele Premiu al Rusiei

Britanicul Lando Norris (McLaren) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Rusiei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

”Sentimentul este extraordinar. Nu te gândeşti că obţii un pole position până când reuşeşti, însă suntem în acest punct. Îi mulţumesc mult echipei mele”, a declarat Norris, aflat la primul pole position în F1.

Pe locul doi în calificări s-a clasat Carlos Sainz (Spania, Ferrari), iar pe trei George Russell (Marea Britanie, Williams).

PSG merge ceas în Ligue 1

PSG a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, pe Montpellier, în etapa a 8-a a Ligue 1 și are maximum de puncte.

Parizienii, lipsiți de superstarul Leo Messi, s-au impus prin golurile reușite de Idrissa Gueye (32) și Julian Draxler (88).

ADVERTISEMENT

Într-un alt meci, Olympique Lyon a remizat, acasă, scor 1-1, cu Lorient. Oaspeții au descis scorul prin Lauriente (20), gazdele reușind egalarea prin Toko Ekambi (60). PSG este ldier detaşat în clasamentul Ligue 1, cu maximum de puncte, 24. Cu două meciuri mai puţin, Olympique Mareille ocupă locul al doilea, cu 14 puncte, iar Nice este pe locul al treilea, cu 13 puncte şi cu un joc mai puţin.