Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 27 martie. Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 27 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
27.03.2022 | 21:44
Stirile zilei din sport duminica 27 martie Max Verstappen a castigat Marele Premiu din Arabia Saudita
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită
ADVERTISEMENT
27-03-2022
18:42

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită

Max Verstappen a cucerit Marele Premiu din Arabia Saudită. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat Charles Leclerc, respectiv Carlos Sainz, ambii piloți Ferrari.

În mod surprinzător, Lewis Hamilton a terminat pe locul 10, ultimul din puncte.

27-03-2022
12:43

Meci incredibil în Anglia. O echipă a câștigat după ce revenit de la 2-5

Anglia își merită renumele de ”patria fotbalului”. O echipă aspirantă la promovarea în fotbalul profesionist a câștigat un meci în care a fost condusă cu 5-2.

S-a întâmplat în liga a 5-a (semi profesionistă în fotbalul englez), în duelul dintre Wrexham, din Țara Galilor, și Dover. Gazdele sunt pe locul 2 în clasamentul Conference Națions și încearcă să revină în fotbalul profesionist (primele 4 ligi din Anlia). Oaspeții sunt o echipă cu mari probleme în acest sezon, foarte aproape de retrogradare.

Galezii aveau 2-0 după primele 20 de minute, dar oaspeții au egalat până la pauză. În mai puțin de 10 minute de la statul reprizei a doua Dover conducea cu 4-2, iar în minutul 63 avea deja 5-2 pe tabelă. După alte 6 minute gazdele reduceau din diferență la 4-5.

Ultimele minute au fost de-a dreptul halucinante. Jordan Davies a egala la 5, în minutul 90+1 și a dat lovitura de grație în minutul 90+8 aducând victoria celor de la Wtexham.

27-03-2022
09:02

Un incendiu a întrerupt meciul de baschet Toronto - Indiana

Meciul din NBA dintre echipele Toronto Raptors şi Indiana Pacers a fost întrerupt după ce mai multe difuzoare fixate de tavanul sălii au luat foc.

Conform CNN, incidentul s-a petrecut în al doilea sfert al meciului de la Toronto. Mai multe difuzoare montate de tavan, la câţiva metri deasupra rândurilor de scaune aflate la cea mai mare înălţime pe Scotiabank Arena, au luat foc, declanşând alarmele de incendiu.

Publicul, aflat în număr mare în tribune, aproape de capacitatea maximă de 19.800 de locuri, a fost evacuat cu calm, iar în sală au apărut pompierii. Doi dintre aceştia s-au urcat cu ajutorul unor frânghii până în apropierea incendiului şi l-au stins folosind extinctoare.

”Din cauza unei probleme a echipamentului, pompierii cer tuturor celor prezenţi să evacueze clădirea cu calm prin cea mai apropiată casă a scărilor. Nu există nicio ameninţare la adresa siguranţei publice”, a fost mesajul transmis pe ecranele gigantice ale sălii.

Meciul, oprit când mai erau patru minute din cel de-al doilea sfert, s-a reluat după o întrerupere de 70 de minute, fără spectatori. Pauza mare a fost înjumătăţită, iar jucătorii au rămas pe teren. Gazdele din Toronto s-au impus cu scorul de 131-91.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, iar spectatorii îşi vor primi banii înapoi pe bilete. Administratorii sălii au anunţat că vor remedia repede problema apărută, astfel încât Toronto Maple Leafs să poată disputa meciul din NHL, cu Florida Panthers.

27-03-2022
05:31

Favoritele s-au impus meciurile amicale interțări

Echipele naționale ale Germaniei, Angliei și Spaniei au câștigat meciurile amicale pe care le-au disputat în acest weekend.

Germania s-a impus pe teren propriu cu 2-0 în faţa Israelului prin golurile reușite de Havertz (36) și Werner (45+1). În minutul 89, Muller a ratat un penalty. Şi israelienii au ratat o lovitură de la 11 metri, în minutul 90+4, prin Cohen.

Anglia a învins Elveția, scor 2-1, pe stadionul Wembley. Golurile britanicilor au fost marcate de Shaw (45+1) și Kane (78 pen.), în timp ce pentru oaspeți a înscris Embolo (22). La Barcelona, Spania a trecut greu de Albania cu 2-1. Au punctat Ferran Torres (75) și Dani Olmo (90) pentru iberici, iar pentru oaspeți a marcat Uzuni (85).

Belgia a scos doar un 2-2 în deplasare cu Irlanda. ”Dracii roșii” au punctat prin Batshuayi (12) și Vanaken (58), irlandezii răspunzând prin Ogbene (35) și Browne (85). Croația a remizat și ea acasă cu Slovenia, scor 1-1. Gazdele au deschis scorul prin Kramaric (39), oaspeții restabilind egalitatea prin Bijol (90+1).

Reprezentativa Finlandei, adversară a României în Liga Naţiunilor, a remizat, la Murcia, scor 1-1, cu selecţionata Islandei. Golurile au fost marcate de Pukki (12) pentru finlandezi şi Bjarnasson (38) pentru islandezi.

România va întâlni Finlanda în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, primul meci acasă, în 11 iunie 2022 (ora 21:45), şi returul în deplasare, în 23 septembrie 2022 (tot la ora 21:45).

Sergio Perez, pole position în Marele Premiu al Arabiei Saudite

Pilotul mexican al echipei Red Bull Racing, Sergio Perez, va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pe locul doi s-a clasat Charles Leclerc (Ferrari), pe trei Carlos Sainz (Ferrari), pe patru Max Verstappen (Red Bull Racing) şi pe cinci Esteban Ocon (Alpine). Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) nu a trecut de Q1.

ADVERTISEMENT

Calificările de la Jeddah au fost marcate de accidentul grav suferit de Mick Schumacher (Haas) în timpul segmentului doi. Germanul a ajuns la spital şi monopostul său a fost distrus complet.

Raluca Olaru, eliminată în proba de dublu de la Miami Open

Perechea Raluca Olaru/Nadiia Kichenok (România/Ucraina) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu de la Miami Open.

ADVERTISEMENT

Cele două au fost învinse de cuplul Alexa Guarachi/Yifan Xu (Chile/China), scor 6-3, 6-7 (4), 9-11, într-o oră şi 46 de minute. Premiul pentru participarea în primul tur este de 17.580 de dolari şi 10 puncte.

Minaur Baia Mare, victorie categorică în European League

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a învins, pe teren propriu, formaţia norvegiană Sola HK, scor 40-32, în manşa tur din sferturile de finală ale European League.

ADVERTISEMENT

Principalele marcatoare ale partidei au fost Lavko 9 goluri, Burlacenko şi Fujita, câte 5, pentru Minaur, respectiv Sirum Novak şi Deila, câte 7, pentru Sola HK. Antrenorul echipei nordice, Steffen Segavik, a jucat în carieră şi la Minaur Baia Mare, în timp ce la echipa feminină Minaur a evoluat în sezonul 2014-2015 extrema Camilla Herrem.

Manşa retur va avea loc în 3 aprilie, în Norvegia, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica la Turneul Final Four al competiţiei, care va avea loc în 14-15 mai. În sezonul anterior, Minaur s-a calificat la Turneul Final Four, pe care l-a încheiat pe locul 3.

ADVERTISEMENT