Sport

Știrile zilei din sport, duminică 29 august. Mihăilă, golul victoriei pentru Parma în minutul 90+7. A revenit pe teren după 4 luni. Video

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de duminică, 29 august.
29.08.2021 | 21:52
Stirile zilei din sport duminica 29 august Mihaila golul victoriei pentru Parma in minutul 907 A revenit pe teren dupa 4 luni Video
ADVERTISEMENT
29-08-2021
20:44

Victorie dramatică pentru Parma cu Benevento. Mihăilă a înscris unicul gol în prelungiri

Revenit pe gazon după o absență de 4 luni cauzată de o accidentare, internaționalul român Valentin Mihăilă a adus victoria Parmei în partida de pe teren propriu cu Benevento. Introdus pe teren în minutul 77 în locul lui Tutino, Mihăilă a înscris unicul gol al meciului în minutul 90+7, după care a fost avertizat cu un cartonaș galben deoarece și-a scos tricoul când celebra reușita,

Celălalt internațional român din lotul Parmei, Dennis Man, a fost titular, dar a fost schimbat în minutul 60. El a primit un cartonaș galben în prima repriză.

29-08-2021
19:05

Seară de neuitat pentru jucătorii români. Nedelcearu, gol în Serie B

După Alexandru Cicâldău, care a înscris pentru Glatasaray, din pasa lui Olimpiu Moruțan, a venit rândul lui Ionuț Nedelcearu să iasă la rampă. Aflat la al treilea meci ca titular în actuala stagiune, fundașul a reluat cu capul în plasă o centrare expediată din corner, restabilind egalitatea pe tabelă (n.r. 1-1).

Golul nu a putut evita, însă, un eșec usturător, scor 2-4, în fața celor de la Citadella, așa că echipa sa, Crotone, rămâne cu un singur punct în acest debut de stagiune. Nedelcearu va face parte din lotul naționalei României pentru meciurile cu  Islanda (2 septembrie), Liechtenstein (5 septembrie) și Macedonia de Nord (8 septembrie), contând pentru preliminariile CM 2022.

29-08-2021
16:26

Cicâldău, încă un gol pentru Galatasaray. Moruțan i-a pasat decisiv la debut

Alexandru Cicâldău continuă evoluțiile bune în tricoul lui Galatasaray. După un debut cu gol, fostul mijlocaș al Universității Craiova a marcat din nou, în minutul 32 al partidei cu Kasimpasa, la capătul unei faze create alături de Olimpiu Moruțan.

Transferat de la FCSB în schimbul a 5,7 milioane de euro – informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK –  acesta a păcălit întreaga apărare adversă și i-a pasat decisiv colegului său, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Tot Moruțan a stat la originea și celui de-al doilea gol marcat de Galatasaray în minutul 38. Șutul românului a fost respins de portar, iar Akturkoglu a introdus balonul în plasă.

Cicâldău a fost schimbat de Fatih Terim la pauză, în timp ce Moruțan a rezistat pe teren până în minutul 73.

Rezultatul final al meciului Kasimpasa – Galatasaray a fost 2-2, chiar dacă oaspeții conduceau cu 2-0 în minutul 38.

Echipele de start:

  • Kasimpasa: Taskiran – Bruma, Travnik, Elmali, Hadergjonaj – Erdogan, Serbest – Hajradinovic, Jorgensen, Sadiku – Varga
  • Galatasaray: Muslera – Boey, Luyindama, Nelsson, van Aanholt – Kutlu – Yilmaz, Moruțan, Cicâldău, Akturkoglu – Diagne
29-08-2021
15:04

CSM București a pierdut finala Cupei României

Noul sezon intern din handbalul feminin a debutat cu o surpriză de proporții. Cotată cu prima șansă, CSM București a pierdut fără drept de apel, scor 25-39, în finala Cupei României, ediția 2020-2021.

Deși în teren și-au făcut apariția vedete precum Cristina Neagu – recuperată complet după o intervenție chirurgicală – și Barbara Lazovic, „tigroaicele” au fost conduse pe tot parcursul meciului cu Gloria Buzău, așa că rezultatul ridică un mare semn de întrebare înaintea primului duel din Liga Campionilor.

29-08-2021
14:27

Fabio Quartararo, victorie în Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul francez Fabio Quartararo (Yamaha) își continuă cursa pentru titlul mondial cu o nouă victorie, a cincea din acest sezon, în Marele Premiu al Marii Britanii la motociclism viteză, clasa Moto GP.

Fără să pară în vreun fel afectat de accidentul suferit vineri, când a căzut în timpul antrenamentelor libere, acesta a fost cronometrat în 40 min. 20 sec. 579/1000 și l-a devansat pe spaniolul Alex Rins (Suzuki) cu 2,6 secunde. Pe poziția a treia s-a clasat Aleix Espargaro (Aprilia).

29-08-2021
14:08

Ploaia a pus capăt Marelui Premiu al Belgiei. Verstappen, declarat învingător

Max Verstappen a fost declarat învingătorul Marelui Premiu al Belgiei, la câteva ore după întreruperea cursei din cauza ploii torențiale. Podiumul este completat de George Russell, datorită căruia Williams își trece în cont prima performanță de acest gen, respectiv Lewis Hamilton.

În mod normal, piloții vor obține doar 50% din puncte, fără ca acestea să fie rotunjite. Cursa a fost întreruptă după două tururi de recunoaștere, din cauza vizibilității extrem de scăzute.

29-08-2021
13:09

Rangers a câștigat derby-ul cu Celtic. Ianis Hagi, rezervă neutilizată

Cu Ianis Hagi doar pe banca de rezerve, campioana Scoției, Rangers, a obținut o victorie la limită, scor 1-0, în primul derby din acest sezon, contra celor de la Celtic. Soarta partidei a fost decisă încă din minutul 66, după ce Filip Helander a reluat cu capul în plasă o centrare trimisă de Barisic din lovitură de la colț.

Elevii lui Steven Gerrard acumulează astfel 9 puncte după patru etape și urcă pe poziția a treia în clasament. Doar Hibernian și Hearts stau mai bine, la o lungime distanță, în vreme ce rivala Celtic este pe 6, cu tot atâtea puncte.

29-08-2021
12:16

Eugen Trică a pierdut litigiul cu FC U Craiova

Comisia de Recurs din cadrul Federației Române de Fotbal nu i-a dat câștig de cauză lui Eugen Trică în litigiul cu FC U Craiova 1948, echipă pe care a promovat-o, la sfârșitul stagiunii trecute, în primul eșalon. Acesta își dorea să primească despăgubiri în valoare de 50.000 de euro, însă cererea i-a fost respinsă.

FRF respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată astăzi, 26.08.2021, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2”, se arată în decizia Comisiei. Tehnicianul rămâne astfel cu o singură cale de atac: recursul la TAS.

29-08-2021
11:09

Fostul fundaș bistrițean Valer Săsărman a murit la doar 52 de ani

Valer Săsărman, fost jucător emblematic al Gloriei Bistrița, a murit la vârsta de doar 52 de ani, pe care o împlinise în urmă cu patru zile. El a suferit un infarct în timp ce se afla la Măluț, în satul natal, informează Sportul bistrițean.

Săsărman a jucat timp de 13 sezoane în tricoul Gloriei Bistrița, pe postul de fundaș stânga, adunând peste 400 de meciuri în primele două ligi. A contribuit la promovarea bistrițenilor în Divizia A în 1990, a fost chiar căpitanul echipei 4 ani, a prins celebra dublă cu Fiorentina din cupele europene și a câștigat Cupa României în 1994.

După retragerea din activitate, survenită în 2001, s-a dedicat antrenoratului și a pregătit mai multe grupe de copii și juniori. A fost chiar principal la echipa mare a Gloriei, după retrogradarea acesteia în eșaloanele inferioare.

29-08-2021
10:06

Marius Șumudică ar putea semna cu turcii de la Adana Demirspor

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu CFR Cluj, dar ar putea reveni cât de curând în activitate. Tehnicianul român este dorit din nou în campionatul Turciei, acolo unde le-a mai antrenat pe Kayserispor, Gaziantep și Rize.

De serviciile lui Șumudică se interesează acum nou promovata Adana Demirspor, care nu a câștigat niciun meci în primele trei etape și vrea să se despartă de antrenorul Samet Aybaba, informație furnizată de site-ul Time Turk.

Dacă va ajunge la un acord cu cei de la Adana, Șumudică va avea ocazia să-l antreneze pe controversatul Matio Balotelli, jucător care a provocat un imens scandal la ultimul meci de campionat contra lui Konyaspor, terminat la egalitate, 1-1. Supărat că a fost schimbat de antrenorul Aybaba după o prestație modestă, Balotelli și-a vărsat nervii pe banca de rezerve, a aruncat cu sticle, ba chiar și-a bruscat și un coechipier.

29-08-2021
09:18

Cosmin Contra este noul antrenor al echipei saudite Al-Ittihad

Românul Cosmin Contra a fost anunțat oficial drept noul antrenor al echipei Al-Ittihad, din prima ligă a Arabiei Saudite. El l-a înlocuit în funcție pe brazilianul Fabio Carille, demis în urmă cu o săptămână.

Contra era liber de contract după despărțirea cu scântei de Dinamo, survenită în toamna anului trecut și se află la prima experiență în lumea arabă.

După trei etape disputate în noul sezon, Al-Ittihad ocupă locul 4 în clasament, cu 6 puncte, având două victorii și o înfrângere.

29-08-2021
07:50

Paul Anton a semnat cu spaniolii de la Ponferradina

Paul Anton nu a stat mult fără echipă după despărțirea de Dinamo. El a ajuns la un acord cu Ponferradina, formație ce activează în liga secundă spaniolă, și a fost deja prezentat pe conturile de socializare.

Fostul dinamovist a semnat un contract pe doi ani, va avea un salariu de 15.000 de euro lunar și va fi coleg la Ponferradina cu Alex Pașcanu, internaționalul român de tineret fiind împrumutat aici de CFR Cluj.

29-08-2021
07:37

Raluca Olaru a câștigat finala turneului de la Chicago

Românca Raluca Olaru a câștigat sâmbătă finala probei de dublu a turneului WTA 250 de la Chicago, unde a făcut pereche cu Nadiya Kichenok (Ucraina). În ultimul act, cele două au trecut de dublul Lyudmyla Kichenok / Makoto Ninomiya (Ucraina/Japonia) cu scorul de 7-6, 5-7, 10-8.

Pentru Olaru și Kichenok, acesta a fost al doilea turneu câștigat în acest an, ele impunându-se și la Sankt Petersburg. În urma succesului de la Chicago, au primit câte 5.150 de dolari și 280 de puncte WTA.

Tot la Chicago, finala de simplu feminin a fost câștigată de ucraineanca Elina Svitolina, care a învins-o pe Alize Cornet (Franța) cu scorul de 7-5, 6-4.

Real Madrid, ultimul asalt pentru transferul lui Kylian Mbappe

Real Madrid încearcă să dea lovitura în ultimele zile de mercato și forțează transferul lui Kylian Mbappe de la PSG. Conform cotidianului francez „Le Parisien”, președintele madrilen Florentino Perez le-a dat un ultimatum omologilor săi parizeni pentru a accepta oferta de 180 de milioane de euro (170 de milioane sumă garantată + 10 milioane bonusuri).

Oficialii lui Real Madrid vor să încheie afacerea până duminică seară, când jucătorul se va alătura lotului naționalei Franței pentru partidele din preliminariile CM Qatar 2022. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, spaniolii vor renunța acum la transfer și vor aștepta data de 1 ianuarie 2022, când îl vor putea lua pe Mbappe din postură de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Dacă, totuși, transferul se va realiza în timp util, Kylian Mbappe va primi un salariu anual de 35 de milioane de euro și va semna un contract pe 5 ani cu gruparea din capitala Spaniei.