Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 3 aprilie. Victorie pentru Cosmin Olăroiu în Emiratele Arabe Unite

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 3 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
03.04.2022 | 21:49
Stirile zilei din sport duminica 3 aprilie Victorie pentru Cosmin Olaroiu in Emiratele Arabe Unite
Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Al Nasr, în etapa a 20-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite. Sirsă foto: Twitter SharjahFC
ADVERTISEMENT
03-04-2022
20:07

Olăroiu, încă un succes cu Al Sharjah

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, în deplasare, scor 2-0, formația Al Nasr, în etapa a 20-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Golurile au fost marcate de brazilienii Bernard (42) și Meloni (69). Cu șase etape înainte de finalul sezonului, trupa tehnicianului român este pe locul 4 în clasament, cu 39 de puncte, la egalitate cu Al Wahda, aflată pe poziția a patra. Pe primele două locuri se află Al Ain (46 de puncte) și Al Jazira (41 de puncte).

03-04-2022
17:57

Van Der Poel a câștigat a doua oară Turul Flandrei

Ciclistul echipei Alpecin-Fenix, Mathieu Van Der Poel, a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei, una dintre cele cinci curse de o zi reunite sub denumirea de ”Monumente”.

Olandezul de 27 de ani, care s-a mai impus și în 2020, a făcut o cursă tactică perfectă și i-a învins la sprint pe conaționalul său Dylan Van Baarle (Ineos Grenadiers) și pe francezul Valentin Madouas (Groupama-FDJ). Marele învins al acestei curse este slovenul Tadej Pogacar (UAE), care în final nu a mai avut forța să se bată la sprint. 

Van Der Poel este al doilea olandez din istorie care face dubla în Turul Flandrei, după Jan Raas, care s-a impus în 1979 și 1983. El are astfel șansa în viitor să intre în categoria selectă a cicliștilor care au câte trei victorii (Cancellara, Boonen, Museeuw, LemanBuysse și Magni).

Următorul ”Monument” din calendarul ciclist este cursa Paris-Roubaix, programată la 17 aprilie.

03-04-2022
15:46

Minau Baia Mare, al doilea an la rând în Final Four-ul European League

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare s-a calificat în Final Four-ul European League, după ce a remizat, în deplasare, cu formaţia norvegiană Sola HK, scor 29-29, în manşa retur din sferturile de finală.

În tur, Minaur s-a impus pe teren propriu cu scorul de 40-32. Băimărencele au jucat și în sezonul anterior în Final Four-ul European League, terminând pe locul 3. Trofeul a fost câștigat de formația franceză Nantes, care acum a fost eliminată în faza grupelor.

Turneul Final Four va avea loc în 14-15 mai. În semifinale a ratat calificarea SCM Râmnicu Vâlcea, care a fost învinsă de danezele de la Herning-Ikast Handbold, scor 28-33, după ce acestea s-au impus și în tur cu 39-33.

 

03-04-2022
14:32

Eurogol marcat în partida dintre CS Tunari și Rapid 2

CS Tunari a obținut o victorie de senzație împotriva lui Rapid 2, scor 3-2, în prima etapă din play-off-ul Seriei 4 din Liga 3. Reușita care a închis tabela a venit în primul minut de prelungiri, după o execuție de la centrul terenului.

Vasile Mihai, mijlocașul lui CS Tunari, a recepționat balonul în propria jumătate de teren, a avansat și a profitat de ieșirea din poartă a lui Valentin Mărgărit. Decarul gazdelor a tras puternic, cu piciorul drept, iar mingea s-a dus la vinclu.

Vasile Mihai a fost cel mai bun jucător de la CS Tunari în confruntarea cu Rapid , el fiind autorul unui hattrick. CS Tunari este pe locul doi în Seria 4 a Ligii 3, în urma primului meci din play-off, cu 42 de puncte, la nouă puncte de liderul Progresul Spartac. Rapid 2 este pe locul trei în clasament, cu 31 de puncte.

Istvan Kovacs va „fluiera” Manchester City – Atletico Madrid, din sferturile UEFA Champions League

Istvan Kovacs (37 de ani) va arbitra super partida Manchester City – Atletico Madrid, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Turul dintre cele două formații e programat marți, 5 aprilie, de la ora 22:00, pe arena Etihad, din Manchester. Returul se va disputa miercuri, 13 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul„Wanda Metropolitano”

În partida de pe Etihad, „centralul” din Carei va fi ajutat la cele două tușe de către Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Marco Di Bello, un italian în vârstă de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

„De-a lungul carierei am avut foarte multe meciuri dificile din care am avut câte ceva de învăţat, însă nu pot să scot în evidenţă vreun meci anume. Cele mai mari satisfacţii le-am avut la meciurile arbitrate în Europa.

Este un sentiment de mare satisfacţie când, la sfârşitul meciului, am reuşit să părăsim terenul de joc având fotbaliștii ambelor echipe în jurul nostru, aşteptând să ne strângă mâna ca un semn de mulţumire şi de recunoaştere pentru modul în care am arbitrat partida respectivă”, spunea Kovacs, recent, într-un interviu acordat pentru FRF.ro.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek s-a retras de la Charleston, din cauza unei accidentări. Cât va lipsi liderul mondial

Locul 1 WTA, Iga Swiatek s-a retras de la turneul de la Charleston, de categorie 500. Polonează în vârstă de 20 de ani are o serie de 17 succese la rând.

Swiatek s-a impus la fiecare din ultimele trei turnee pe care le-a jucat, Qatar Open, Indian Wells, unde a învins-o și pe Simona Halep, și Miami Open, primele ale anului de categorie WTA 1000, o performanţă nemaiîntâlnită până acum în tenisul feminin. Noul lider mondial, după retragerea din activitate a lui Ashleigh Barty, a dezvăluit ce a determinat-o să ia această pauză.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare foarte rău, dar, după maratonul de trei turnee în care am jucat finala la fiecare, mă simt puţin accidentată la braţ. Nu e grav, dar trebuie să mă odihnesc”, a declarat Iga Swiatek.

Organizatorii de la Charleston au anunțat tabloul principal, acolo unde se regăsesc și două sportive din România: Irina Begu și Gabriela Ruse. Acestea vor începe din primul tur competiția desfășurată pe zgură verde. O altă româncă își joacă șansa în calificări: Gabriela Tarabă.

ADVERTISEMENT

„Suntem dezamăgiţi, dar înţeleg că ea a jucat mult tenis în ultima lună”, a afirmat directorul turneului, Bob Moran, după retragerea lui Swiatek.

ADVERTISEMENT