Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 3 octombrie. Mihaela Buzărnescu a câştigat turneul ITF de la Le Neubourg

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 3 octombrie.
03.10.2021 | 14:11
Stirile zilei din sport duminica 3 octombrie Mihaela Buzarnescu a castigat turneul ITF de la Le Neubourg
ADVERTISEMENT
03-10-2021
16:50

Buzărnescu, victorie facilă în finala de la Le Neubourg

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 148 WTA, a câştigat turneul ITF de la Le Neubourg (Franţa), dotat cu premii în valoare de 80.000 de dolari.

Românca, favorită 3, a învins-o în finală pe Anna Bondar din Ungaria, cap de serie 4 și locul 146 WTA, scor 6-1, 6-3.

03-10-2021
15:45

Colbrelli a câștigat în premieră Paris-Roubaix

Rutierul echipei Bahrain-Victorious, Sonny Colbrelli, a câștigat cursa ciclistă Paris-Roubaix, considerată cea mai importantă dintre cele 5 Monumente, după o desfășurare absolut extraordinară.

Italianul, campion european la zi, s-a impus după mai bine de 6 ore de cursă , învându-i la sprint pe belgianul Florian Vermeersch (Lotto-Soudal) și pe marele favorit, olandezul Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Marele pierzător a fost italianul Gianni Moscon (Ineos Grenadiers), care după ce a atacat cu 50 de kilometri înainte de final, a avut o serie de ghinioane. Mai întâi a spart și a fost nevoit să-și schimbe bicicleta, iar apoi a căzut și a fost prins din urmă. Moscon a încheiat pe 4, la 44 de seunde.

03-10-2021
13:04

Virusul a scos-o pe Sabalenka de pe tabloul principal

Jucătoarea rusă de tenis Aryna Sabalenka (locul 2 WTA) va rata ediția din acest an a turneului de la Indian Wells. Ea a fost depistată pozitiv la COVID-19 și a fost plasată în izolare. Anunțul a fost făcut de sportivă prin intermediul contului de twitter Tennis Channel.

Din păcate, am fost testată pozitiv cu COVID-19 la Indian Wells și nu voi putea concura. Am început perioada de izolare și voi sta în carantină până când voi primi acceptul doctorilor și al oficialităților”, a precizat sportiva.

Ea face parte din categoria celor care nu doresc să se vaccineze, deoarece nu are încredere în seruri. „E greu de spus, dar nu vreau să-l fac. Și nu vreau nici ca familia mea să-l facă. Dacă voi fi nevoită să-l fac, îl voi face, pentru că trebuie să călătoresc.

Trebuie să vorbesc cu doctorii mei pentru a vedea care e mai bun pentru mine. Au produs foarte repede vaccinul și nu a fost destul timp pentru a fi testat și a vedea ce se întâmplă. Nu cred că a fost suficient timp pentru a produce unul bun”, spunea ea la începutul lunii martie.

La 2021 BNP Paribas Open, denumirea oficială a turneului organizat în California, vor mai absenta, din varii motive, liderul mondial al tenisului feminin, australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka (7 WTA) și americanca Serena Williams (40 WTA).

În schimb, de pe tabloul principal va face parte Simona Halep, care de mâine va ocupa locul 17 mondial. Inițial, competiția trebuia să se desfășoare între 20 și 21 martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Competiția începe mâine, cu meciurile din calificări, atât la feminin cât și la masculin. Partidele din primele trei tururi și din optimi se joacă între 7 și 13 octombrie, sferturile pe 14 și 15 octombrie, semifinalele pe 15 și 16 octombrie, iar finalele pe 17 octombrie.

03-10-2021
10:45

Florin Andone a fost exclus din lotul lui Cadiz

Nici nu a bifat bine primul său meci ca titular în tricoul lui Cadiz, că Florin Andone a și făcut primul pas greșit. Pentru că a petrecut într-un club de noapte din Madrid imediat după meciul pierdut pe terenul lui Rayo Vallecano (1-3), antrenorul Alvaro Cervera l-a exclus din lot pentru această etapă de campionat.

În aceeași situație se află alți șase jucători care au chefuit până în zori alături de atacantul român. Cu toții au urmărit din tribunele arenei „Nuevo Mirandilla” partida cu Valencia, încheiată la egalitate, 0-0.

Ei nu aveau permisiunea noastră. Acele imagini nu mă reprezintă, nu reprezintă nici acest club, e o eroare. Toți au greșit de o manieră sau alta, totuși, nu se poate explica faptul că unii se pot distra după o asemenea înfrângere”, a fost reacția dură a tehnicianului spaniol.

03-10-2021
10:13

A murit Bernard Tapie, fostul președinte al lui Olympique Marseille

Fostul președinte al lui Olympique Marseille, Bernard Tapie, s-a stins din viață duminică dimineața, la 78 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul. Anunțul a fost făcut chiar de familie, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare.

„A murit împăcat, înconjurat de soție, copii și nepoți. Își dorea ca înmormântarea să aibă loc în orașul său de suflet, Marseille”, au transmis aceștia. Sub conducerea sa, clubul a cucerit primul și singurul trofeu al Ligii Campionilor din istorie, în 1993.

03-10-2021
07:40

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în cea de-a doua finală consecutivă

După finala de la Valencia, pierdută în fața principalei favorite a competiției, Arantxa Rus (locul 76 WTA), scor 4-6, 6-7, Mihaela Buzărnescu (locul 148 WTA) a trecut fără emoții, 6-1, 6-1, de olandeza Arianne Hartono și s-a calificat în ultimul act al turneului ITF de la Le Neubourg (Franţa).

Adversară îi va fi, însă, unguroaica Anna Bondar (146 WTA), care traversează la rândul ei un moment foarte bun al carierei. Dincolo de titlul cucerit recent la Wiesbaden, aceasta se poate lăuda cu nu mai puțin de 14 victorii în cele 16 jocuri disputate până acum.

AC Milan și Juventus luptă pentru semnătura noii senzații a Poloniei

Rivalitatea uriașă dintre AC Milan și Juventus nu se consumă doar în meciurile din Serie A. Deși mai au câteva luni bune de așteptat până la startul următoarei perioade de mercato, granzii Italiei se luptă deja pentru semnătura aceluiași jucător.

Este vorba despre Kacper Kozlowski, tânărul mijlocaș polonez care s-a făcut remarcat inclusiv la Euro 2020, drept cel mai tânăr jucător din istoria competiției, după ce a fost introdus în repriza a doua a meciului cu Spania. Avea atunci 17 ani şi 246 de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la Pogon Szczecin – unde este legitimat – a reușit să marcheze trei goluri în cele 33 de meciuri bifate până acum. Transferul nu va fi, însă, deloc ușor de realizat, având în vedere că polonezii solicită în schimbul său cel puțin 10 milioane de euro.