Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 30 ianuarie. Frank Lampard, noul antrenor al lui Everton

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de duminică, 30 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
30.01.2022 | 20:15
Stirile zilei din sport duminica 30 ianuarie Frank Lampard noul antrenor al lui Everton
ADVERTISEMENT
30-01-2022
21:05

Lampard a acceptat să o preia pe Everton

Fostul internaţional englez Frank Lampard a acceptat să preia postul de manager al echipei Everton, după demiterea lui Rafael Benitez şi interimatul lui Duncan Ferguson.

Conform BBC, Lampard, în vârstă de 43 de ani, și-a dat acordul pentru un contract pe doi ani și jumătate, iar anunțul oficial urmează să fie făcut luni, 31 ianuarie. Lampard era liber de un an, după ce a fost demis din funcţia de antrenor al echipei Chelsea.

30-01-2022
19:36

Răzvan Lucescu, egal cu liderul Olympiakos

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Olympiakos Pireu, în etapa a 20-a a campionatului Greciei.

Formația tehnicianului român a deschis scorul după autogolul lui Ba (42), oaspeții reușind egalarea prin Sosres (44). Atacantul Alexandru Mitriță a început meciul pe banca de rezerve și a fost introdus pe teren de Lucescu jr. în minutul 66.

PAOK Salonic se află pe locul 2 în clasament, cu 38 de puncte, la nouă puncte în urma liderului Olympiakos.

30-01-2022
16:45

Ana Bogdan a câştigat turneul de la Andrezieux-Boutheon

Jucătoarea Ana Bogdan, cap de serie numărul 3 și locul 116 WTA, a câştigat turneul ITF de la Andrezieux-Boutheon, cu premii totale de 60.000 de dolari, primul în care a evoluat sportiva de 29 de ani în 2022.

Bogdan a învins-o în finală pe rusoaica Anna Blinkova, favorită 6 și poziția 153 în ierarhia mondială, scor 7-5, 6-3, după o oră și 46 de minute.

pe favorita 6, sportiva din Rusia Anna Blinkova, scor 7-5, 6-3.

Meciul a durat o oră şi 46 de minute.

30-01-2022
15:40

Sergio Ramos, in cert pentru duelul cu Real Madrid

Fundașul echipei Paris Saint-Germain, Sergio Ramos, s-a accidentat în timpul unui antrenament și ar putea rata meciul tur cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Antrenorul Mauricio Pochettino a explicat că spaniolul a suferit de o leziune musculară la gamba dreaptă și din această cauză va lipsi în următoarele săptămâni, dar nu știe cu exactitate cât va absenta acesta.

Sergio Ramos a venit accidentat în vară, de la Real Madrid. El s-a refăcut greu şi a debutat pentru echipa pariziană abia la 28 noiembrie. De atunci, Ramos a ajucat cinci meciuri pentru PSG şi a marcat un gol.

Partida PSG – Real Madrid, din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, se va disputa la 15 februarie, pe Parc des Princes. Returul de pe Santiago Bernabeu este programat la 9 martie.

30-01-2022
08:22

Gaz Metan trebuie să achite datoriile până pe 23 februarie

Gaz Metan Mediaș a fost notificată oficial de FRF, iar ardelenii sunt obligați ca până pe data de 23 februarie să achite restanțele salariale către Mihai Teja, Mircea Diaconescu și Eusebiu Tudor.

În caz contrar, sibienii vor fi depunctați conform regulamentului: „Sancționează debitorul ACS Gaz Metan Mediaș cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Diaconescu Mircea/ Teja Mihai/ Tudor Eusebiu.

Acordă termen în data de 23.02.2022, ora 15.00, dată la care debitorul ACS Gaz Metan Mediaș să prezinte dovada plății față de creditorul Diaconescu Mircea/ Teja Mihai/ Tudor Eusebiu conform Hotărârii nr. 635/CD/04.11.2021 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, a tranmis FRF într-un comunicat.

30-01-2022
07:35

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova le-au învins pe Anna Danilina, Beatriz Haddad Maia cu 6-7 (3), 6-4, 6-4

Cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, principalele favorite ale probei de dublu la Australian Open, au câștigat proba de dublu a primului turneu de Mare Șlem al meciului.

 

Ele ce le-au învins pe Anna Danilina, Beatriz Haddad Maia (Kazahstan, Brazilia) cu scorul de 6-7 (3), 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat 2 ore și 45 de minute. Este al 10-lea titlu al cehoaicelor, dintre care al patrulea de Mare Șlem.

Ele mai au în palmares aurul olimpic, câștigat în vara anului 2021, la Tokyo, plus Turneul Campioanelor și au mai jucat, o dată, finala Turneului Campioanelor în 2018, pierdută în fața perechii Timea Babos, Kristina Mladenovic (Ungaria, Franța) cu 4-6, 5-7.

Singurul turneul de Mare Șlem care le lipsește din palmares este US Open, după ce s-au impus la Roland Garros în 2018 și 2021, la Wimbledon în 2018, iar la Australian Open în acest an.

La final, Krejcikova nu a ascuns că este o mare plăcere pentru ea să joace în Australia. „Mulțumesc publicului, pentru că îmi place să revin în Australia. Mulțumesc pentru sprijin și pentru că am văzut steagul Cehiei în tribune.

Mulțumesc organizatorilor! Am luptat mult pentru a câștiga acest titlu. A fost un turneu frumos și mulțumesc pentru asta!

Felicitări finalistelor! Ați avut 3 săptămâni exatrodinare! Spre să ne mai întâlnim și succes în turneele următoare!

Mulțumesc Barborei! Nu este ușor în fiecare zi, dar ne sprijinim una pe alta. Mulțumesc echipei mele, este multă muncă, facem multe antrenamente. Salutări acasă!”, a precizat ea.

La rândul ei, Krejcikova a început prin a mulțumi finalistelor. „Ați câștigat la Sydney, ați jucat extraordinar! Ați jucat foarte bine două turnee, sper să continuiați și la fel și să ne mai întâlnim.

Mulțumesc partenerei mele! Jucăm de mult timp îmrepună, muncim mult și bine. Abia aștept să jucăm împreună următoarele turnee.

Mulțumiri tuturor celor care ne-au ajutat în ultima perioadă. Mulțumesc organizatorilor care au făcut acest turneu. Lucrurile au fost dificile anul acesta, e dificil de organizat un asemenea turneu, dar ați avut grijă de noi. Voluntarii, copiii de mingi și toți ceilalți au fost înălțime și au avut grijă de noi.

Mulțumesc celor din lojă, în special antrenorului. Știu că este dificil, dar încerc să fac lucrurile mai ușoare. Mulțumesc că-mi oferi din timpul tău. Mulțumesc celor care mă sprijină de acasă, familiei, dar și celor care s-au uitat la meci.

Apreciez sprijinul și abia așteptăm să le aducem și mai multă bucurie!”, a declarat Barbora.

La festivitatea de premiere, Beatriz Haddad Maia a mulțumit celor care au venit în Brazilia. „Mă simt ca acasă, iar Australia are un loc special în inima mea. Îi mulțumesc Annei pentru aceste două săptămâni. Am câștigat turneul de la Sydney, am jucat, în total, 8 meciuri de 3 seturi și totul a fost superb.

Mulțumesc organizatorilopr că au făcut ca turneul să fie posibil. Este un privilegiu să mă fiu aici. Ați fost uimitori cu toții.

Felicitări adversarelor! Am mai jucat împotriva lor la junioiare, am pierdut și atunci și faceți o treabă excelentă. Știu că munciți mult chiar dacă pierdeți sau câștigați, așa că încă o dată felicitări.

Mulțumesc echipei mele, care m-a sprijinit și în teren și în afară. Când am venit în Australia nu m-am așteptat să joc o finală. Sunt foarte emoționată că am luptat pentru trofeu”, a spus ea, cu lacrimi în ochi.

La rândul ei, Danilina a mulțumit celor care au susținut-o. „Publicul a fost uimitor. Îmi voi aminti tot timpul această zi. Mulțumesc organizatorilor, ospitalitatea a fost grozavă! Mulțumesc lui Beatriz pentru aceste săpătmâni incredibile.

Am realizat acest parteneriat pe căi misterioase, dar mă bucur că am reușit. Felicitări învingătoarelor, sper să vă mai întâlnesc o dată, a fost un meci grozav. Mulțumesc prietenilor, familiei și federației. Le-am simțit sprijinul de departe. Mulțumesc antrenorului!”, a declarat kazaha.

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM CSU Oradea cu 0,2 secunde înainte de final

Echipa masculină de baschet U BT Cluj-Napoca își continuă parcursul impecabil în campionat, învingând, în deplasare, CSM CSU Oradea cu 81-79 (50-37). A fost a 16-a victorie în tot atâtea meciuri în actuala ediție, dar și cea mai tensionată.

În sfertul 3, oaspeții au avut un avantaj de 15 puncte, tabela arătând 63-48 în favoarea lor, dar orădenii nu au abandonat lupta. Cu 18 de secunde de joc. Brown a fost trimis la linia de fault, de unde a fost precis și scorul devenea 79-75 pentru U-BT, conform baschet.ro.

ADVERTISEMENT

A urmat un time-out, iar Kris Richard a semnat un four-point-play cu care a egalat. Dar, la ultima aruncare din timpul regulamentar, Brown a urmărit o minge aruncată spre coșul gazdelor, și a trimis mingea în inel când tabela arăta 0,2 secunde de joc.

Chiar dacă nu erau într-o formă bună, știam că adversara noastră e o echipă care luptă pentru titlu în fiecare sezon. Suntem rivali de mulți ani, iar Oradea e formația pe care vrem să o învingem de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Știam că va fi dificil, situația nu era deloc bună pentru noi înaintea sfertului patru. Nu suntem satisfăcuți cu felul cum am jucat, dar suntem satisfăcuți că am învins. Mergem înainte și continuăm să ne îmbunătățim.

A fost o lipsă de comunicare din partea noastră, în apărare. L-am lăsat pe Kris să obțină mingea și a marcat. Dar am rămas uniți și am încercat la următoarea posesie să înscriem coșul decisiv.

ADVERTISEMENT

Când l-am văzut pe Brandon aruncând, am alergat cât de repede am putut și am sărit să fac tip-in. Am ratat tot meciul, însă pot să îmi ajut echipa în multe alte moduri și acesta a fost unul din ele.

Stăm bine pe hârtie. Am câștigat câteva partide importante. Nu suntem surprinși de rezultate fiindcă știm câtă muncă am depus. Dar încă nu am obținut nimic, avem o mulțime de obiective.

ADVERTISEMENT

Astăzi a fost un pas în direcția potrivită, să câștigăm în deplasare. Pentru mine, personal, e prima oară când câștig aici. Chiar înainte de a juca pentru Cluj, nu am învins-o pe Oradea în sala aceasta.

Știu că este dificil să câștigi aici, însă suntem concentrați. Luăm fiecare joc pe rând. Ne așteptăm la un meci greu în Ucraina, e foarte important”, a declarat Patrick ‘Petrică’ Brown, conform paginii de Facebook a ardelenilor.

ADVERTISEMENT