Sport

Știrile zilei din sport, duminică 31 octombrie. Ovidiu Hațegan va arbitra la meciul lui Mircea Lucescu. Delegat la Dinamo Kiev – Barcelona, în Champions League

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de duminică 31 octombrie.
31.10.2021 | 17:39
Stirile zilei din sport duminica 31 octombrie Ovidiu Hategan va arbitra la meciul lui Mircea Lucescu Delegat la Dinamo Kiev  Barcelona in Champions League
ADVERTISEMENT
31-10-2021
17:06

Doru Dinu Glăvan s-a stins din viață. Avea 75 de an

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan a trecut în lumea celor drepți răpus de COVID-19. Fostul președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România avea 75 de ani.

”Doru Dinu Glăvan, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cunoscută personalitate a presei românești, s-a stins din viață la Reșița, orașul său natal, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19.

În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar Sportul popular, cunoscut mai târziu sub numele de Gazeta sporturilor.

În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă. Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

(…) Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de ’Uniune de creație de utilitate publică’ și căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. 

31-10-2021
15:39

Ovidiu Hațegan, delegat la Dinamo Kiev - Barcelona

Mircea Lucescu va fi arbitrat de o brigadă românească marți, 2 noiembrie, de la ora 19:45, atunci când Dinamo Kiev va primi vizita Barcelonei, în Champions League. La centru se va afla Ovidiu Hațegan ajutat de asistenții Mircea Grigoroiu și Sebastian Gheorghe. Rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Radu Petrescu.

În Liga Campionilor va arbitra și Istvan Kovacs. Centralul din Carei a fost delegat la Sevilla – Lille, meci programat în aceeași zi, marți, dar de la ora 22:00. Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Horațiu Feșnic va fi arbitru de rezervă.

31-10-2021
08:45

AZ Alkmaar, la turație maximă înaintea meciului cu CFR din Conference League

Adversara CFR-ului de la jumătatea săptămânii viitoare, în Conference League, AZ Alkamaar, a obținut o victorie spectaculoasă în campionatul Olandei, 3-2 cu Zwolle, după o revenire spectaculoasă de la 0-2.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 5, prin Mees De Wit, același jucător dublând avantajul echipei sale după încă opt minute. Alkmaar a reacționat perfect și până la pauză tabela indica 2-2, după reușitele Dani De Wit (14) și Pavlidis (38).

În minutul 52 același Pavlidis a înscris golul victoriei pentru Alkmaar. Presa din Olanda laudă evoluția adversarei campioanei României, de joi, notând că este cea mai în formă echipă din campionatul batav.   

Și CFR Cluj a obținut o victorie în ultima etapă din Liga 1, 1-0 cu FC Voluntari. Alkmaar și CFR se vor înfrunta joi, 4 noiembrie, într-un meci din etapa a 4-a a Conference League. Olandezii sunt lideri în grupa D cu 7 puncte, în vreme ce trupa lui Dan Petrescu e ultima c un punct acumulat în trei partide.

31-10-2021
08:45

Răzvan Lucescu și PAOK Salonic au câștigat cu 4-1 meciul cu Apollon Smirnis la care Florentin Matei a întrat în repriza a doua

PAOK Salonic a obținut al cincilea succes stagional în campionatul Greciei, 4-1 cu Apollon Smirnis, meci în care la oaspeți a evoluat și fostul jucător al FCSB și al Astrei, Florentin Matei.

PAOK a controlat jocul de la un capăt la celălalt și, cu 16 puncte se menține pe treapta a doua a podiumului, la patru puncte în urma liderului Olimpyakos Pireu.

Accidentat, Alexandru Mitriță a privit din tribune confruntarea, în vreme ce la oaspeți Florentin Matei a intrat pe teren în minutul 63.

Un fotbalist de 19 ani este erou în Italia după ce a salvat viața unei femei arbitru

Simone D’Avolio, fotbalist de 19 ani, căpitanul echipei Lesna Gold care activează în campionatul U19 al regiunii Torino, este eroul Italiei după ce a salvat-o pe arbitra întâlnirii, Angela Benfante.

Aceasta a fost lovită de o minge și s-a prăbușit inertă pe gazon. Lovitura în zona cefei a fost atât de puternică încât Angela Benfante și-a pierdut cunoștința. Simone D’Avolio le-a cerut celorlalți jucători să sta deoparte, timp în care i-a aplicat un masaj cardiac până când arbitra și-a revenit ș a oficiat în continuare partida până la capăt.

ADVERTISEMENT

”Am știut ce să facă pentru că am participat la un curs de specialitate. Dacă sunt un erou? Sunt mândru de mine, dar cel mai important este faptul că ea se simte bine”, a spus fotbalistul la finalul întâlnirii pe care echipa lui a câștigat-o cu 2-1.