LIVE Actualizat 04-07-2021
18:13

Știrile zilei din sport, duminică 4 iulie. Căpitanul naționalei Cehiei și-a anunțat retragerea

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de duminică, 4 iulie.
04.07.2021 | 21:14
Stirile zilei din sport duminica 4 iulie Capitanul nationalei Cehiei sia anuntat retragerea
ADVERTISEMENT
04-07-2021
18:13

Vladimir Darida și-a luat rămas bun de la coechipieri

Mijlocașul echipe Herta Berlin și al Cehiei, Vladimir Darida și-a anunțat retragerea din circuitul echipei naționale. Pentru fotbalistul de 30 de ani meciul cu Danemarca din sferturile Euro 2020 a fost ultimul în tricoul primei reprezentative a țării sale.

”Echipa națională şi-a luat rămas bun de la EURO 2020. Eu mi-am luat rămas bun de la colegii mei de echipă”, a postat Darida pe site-ul Federaţiei cehe.

Vladimir Darida a evoluat în 76 de meciuri pentru Cehia și a marcat 7 goluri. În carieră a jucat pentru Viktoria Plzen și Freiburg, iar din 2015 este fotbalistul Hertei Berlin.  

04-07-2021
15:02

Max Verstappen a încheiat a 50-a cursă pe podium

Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, s-a impus duminică, în Marele Premiu al Austriei, a cincea victorie din sezon. Victoria de la Spielberg coincide cu al 50-lea podium al carierei pentru pilotul olandez.

Plecat din pole-position, Max Verstappen a dominat cursa de la un capăt la altul și a trecut primul linia de sosire cu un avans considerabil, de 16 secunde față de al doilea clasat, Valtteri Bottas, de la Mercedes.

Podiumul a fost completat de Lando Norris, de la McLaren, în vreme ce multiplul campion mondial, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a încheiat doar pe poziția a 4-a.  

04-07-2021
11:13

Trincao, împrumutat de Barcelona la Wolverhampton

Atacantul portughez Francisco Trincao, în vârstă de 21 de ani, a fost împrumutat un sezon de FC Barcelona la Wolverhampton.

Gruparea catalană a anunțat pe site-ul oficial că englezii, la care există o adevărată colonie portugheză (nouă jucători și antrenorul Bruno Lage), are o opţiune de cumpărare a tânărului fotbalist, la finalul împrumutului.

Trincao a venit la Barcelona vara trecută, de la Sporting Braga, pentru 31 de milioane de euro, jucătorul semnând atunci un contract valabil până în 2025. În Catalonia, el a jucat 42 de meciuri în toate competiţiile, dintre care şapte în Liga Campionilor.

04-07-2021
10:23

Un voleibalist sârb, descoperit cu coronavirus la sosirea la Tokyo

Un sportiv din echipa olimpică de volei a Serbiei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea în Japonia, cu trei săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice.

Conform Marca, acesta este al treilea caz cunoscut de acest fel, au anunţat autorităţile sanitare japoneze. Sportivul este unul dintre cei cinci membri ai delegaţiei care a ajuns sâmbătă în arhipelag şi a ieşit pozitiv după un test antigen efectuat pe aeroportul Haneda din Tokyo.

Sportivul în cauză a fost izolat, iar celelalte patru persoane au fost transferate la facilităţile desemnate de guvernul japonez. Echipa plănuia să călătorească în oraşul Nanto, în prefectura Toyama, la nord-vest de Tokyo, unde ar fi trebuit să petreacă săptămânile dinaintea începerii competiţiei olimpice pentru a se antrena.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat la sosirea unei părţi a delegaţiei ugandeze, la 19 iunie. Acest prim caz, un antrenor, a provocat nelinişte şi a condus la o înăsprire a controlului delegaţiilor olimpice la frontieră.

După cazul detectat la aeroport a fost găsit pozitiv un al doilea membru al echipei ugandeze, căruia i s-a permis să călătorească într-un autobuz privat până în oraşul Izumisano, unde era programat cantonamentul. Şoferii şi mai mulţi oficiali municipali au trebuit să fie plasaţi în carantină după aceea.

04-07-2021
07:50

Patrick Vieira, aproape de a o prelua pe Crystal Palace

După ce s-a despărțit de Roy Hodgson, echipa Crystal Palace va fi preluată de francezul Patrick Vieira, cel care în sezonul trecut a pregătit-o OGC Nice până în decembrie când a fost demis și înlocuit cu Adrian Ursea.

Conform The Athletic, cele două părți au ajuns deja la o înțelegere, iar Vieira va fi prezentat oficial în cursul zilei de duminică. Tehnicianul francez este așteptat la Londra pentru a semna contractul valabil până în vara anului 2024.

04-07-2021
07:46

Milwaukee - Phoenix, finala din NBA

Echipa Milwaukee Bucks s-a calificat în finala NBA după o pauză de 47 de ani, trecând în ultimul act al Conferinței de Est de formația Atlanta Hawks, scor 4-2 la general.

În meciul șase, disputat la Atlanta, Milwaukee s-a impus cu scorul de 118-107. În absența vedetei Giannis Antetokounmpo, accidentat la genunchi, Bucks i-a scos în față pe Khris Middleton (32 de puncte) și pe Jrue Holiday (27 de puncte).

În finala NBA, Milwaukee Buck va întâlni Phoenix Suns, care a trecut în Conferința de Vest de Los Angeles Clippers, scor 4-2 la general.

Răzvan Lucescu aduce la PAOK Salonic un atacant portughez

Presa din Grecia anunță că echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, este foarte aproape de a reuși transferul atacantului portughez Nelson Oliveira, care și-a încheiat înțelegerea cu AEK Atena.

”Nelson Oliveira poate fi considerat jucătorul lui PAOK Salonic. Un rol esenţial în această mutare îl are antrenorul Răzvan Lucescu, care a reuşit să-l convingă pe portughez”, scrie athina984.gr.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a debutat în fotbalul mare la Benfica Lisabona și apoi a mai jucat la Rio Ave, Pacos Ferreira, Deportivo La Coruna, Rennes, Swansea City, Nottingham Forest, Norwich City, Reading și AEK Atena. Oliveira are 17 selecții și două goluri la naționala Portugaliei.