Sport

Știrile zilei din sport, duminică 5 septembrie. FIFA a amânat un meci din cauza unei lovituri de stat!

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de duminică, 5 septembrie.
Stirile zilei din sport duminica 5 septembrie FIFA a amanat un meci din cauza unei lovituri de stat
ADVERTISEMENT
05-09-2021
19:08

FIFA a amânat un meci din cauza unei lovituri de stat

FIFA a decis să amâne meciul dintre Guinea și Maroc, din preliminariile Campionatului Mondial 2022, din cauza unei lovituri de stat care a avut loc la Conakry.

„Suntem la hotel, au fost împușcături în apropiere toată ziua. Așteptăm un aviz ca să plecăm la aeroport, până atunci suntem blocați.

Durează 45-50 de minute drumulpână la aeroport, nu e deloc în siguranță. Palatul prezidențial este în vecinătate, am văzut mulți soldați pe străzi, dar nu știu ce se întâmplă.

Nu suntem în siguranță”, a declarat selecționerul Marocului, Vahid Halilhodzic, pentru L’Equipe.

05-09-2021
17:00

CFR Cluj a învins Gaz Metan Mediaș cu 6-0 într-un meci amical

Abia revenit pe banca lui CFR Cluj, Dan Petrescu a profitat de pauza cauzată de meciurile echipei naționale și a programat un amical cu CFR Cluj. A fost un bun prilej de a face cunoștiință cu noile achiziții, astfel că i-a folosit din primul minut pe Florin Ștefan, Nana Boateng, Mihai Bordeianu sau Emmanuel Culio.

Redebutul lui Dan Petrescu a fost unul cum nu se poate mai bun, CFR Cluj impunându-se cu un categoric 6-0, prin golurile marcate de Rusu (27), Debeljuh (49), Deac (52), Cestor (56), Costache (60 pen.) și Fica (70).

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Graovac, Burcă, Cestor, Ștefan – Nana Boateng, Bordeianu, Culio – Deac, Rusu, Debeljuh. Au mai evoluat în repriza a doua: Ciobotariu, Bouhenna, Fica, Costache, Gîdea, Hoban, Omrani, Itu, Figueiredo
  • Gaz Metan: Buzbuchi – Romeo, Yuri, Matricardi, Filip – Grădinaru, Gabriel, Iancu, Deaconu – Sarr, Morar.
05-09-2021
15:34

Max Verstappen a câștigat Grand Prix-ul Olandei

Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Olandei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru Verstappen este al şaptelea succes din acest sezon.

Pe circuitul Zandvoort, pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar poziţia a treia a fost ocupată de Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes).

Etapa a 14-a, Marele Premiu al Italiei, va avea loc la Monza, în 12 septembrie

05-09-2021
14:28

Zece medalii pentru sportivii români la Europenele de canotaj sub 23 de ani

La Europenele sub 23 de ani de la Kruszwica (Polonia), sportivii români au continuat evoluțiile bune de la Jocurile Olimpice de la Tokyo și au cucerit nu mai puțin de cinci medalii de aur și alte cinci medalii de argint.

Simona Radiș, campioana olimpică de la Tokyo, a reușit să câștige încă două medalii de aur. Campioana olimpică în proba de dublu vâsle, alături de Ancuța Bodnar a avut o vacanță foarte scurtă după Jocurile Olimpice. 

Echipajul de 8+1 al României, medaliat cu aur la Campionatele Europene din Polonia
Echipajul de 8+1 al României, medaliat cu aur la Campionatele Europene din Polonia

După ce a cucerit titlul european la simplu, Simona Radiș a mai luat un aur și în proba de 8+1.  Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Manuela Lungu, Cosmina Podaru și cârmăcița Victoria Petreanu, au luat de asemenea aurul în proba de patru vâsle, în timp ce , Ștefan Berariu, Florin Arteni, Ciprian Huc și Alexandru Danciu au cucerit aurul la patru rame. 

05-09-2021
11:02

Galatasaray - Farul Constanța 1-3. Hagi și Popescu l-au învins pe Fatih Terim de ziua lui

Farul Constanța a disputat un meci amical la Istanbul cu Galatasaray, pregătită de Fatih Terim, care a împlinit 68 de ani. „Marinarii” au obținut o victorie de prestigiu chiar în Turcia și au profitat de pauza pentru meciurile echipelor naționale.

Turcii au intrat la pauză în avantaj cu Moruțan titular, însă în repriza a doua Farul a reușit să marcheze de trei ori prin Betancor, Ely Fernandes și Ganea, reușind să întoarcă meciul în ultimele zece minute.

Galatasaray: Ozturk (75 Cipe) – Boey, Arslan, Teixeira, Bayram – Kutlu (60 Caglayan, 85 Gumus), Kara (46 Aanholt), Moruțan (85 Suer) – Kilinc (85 Aksaka), Diagne (84 Akman), Babel (85 Babacan). Antrenor: Fatih Terim.
Farul: Mușat (75 Dincă) – Dussaut (80 Chera), Larie, Dobrosavlevici (46 Mladen), De Nooijer (46 Artean) – Boboc (75 Dănuleasă), Pires (80 Josemi), Purece (60 Radaslavescu, 80 Casap) – Chițu (46 Ganea), Petre (46 Betancor), Tănasă (46 Ely). Antrenor: Gică Hagi.

CSA Steaua a fost amendată din nou din cauza suporterilor

CSA Steaua a fost din nou amendată din cauza inicidentelor provocate de propriii suporteri la meciul cu Unirea Slobozia.

”Militarii” au mai primit o amendă de 10.000 de lei, după incidentele petrecute la meciul cu Csikszereda, iar acum, potrivit unui comunicat emis de site-ul Federației Române de Fotbal, vor fi nevoiți să plătească încă 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 82.2 și 83.2.d din RD, CSA Steaua Buc se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei”, se arată în raportul emis de FRF.

Surpriză de proporții în Glory! Badr Hari a fost făcut KO

Surpriza serii vine din Glory, acolo unde Badr Hari a fost făcut ko de polonezul Arkadiusz Wrzosek.

În ciuda faptului că marele campion marocan a fost în control tot meciul, ba chiar și-a pus și adversarul la podea de două ori, Wrzosek a reușit să găsească o lovitură de picior venită pe neatenția lui Badr, moment în care acesta a fost trimis la „somn”

ADVERTISEMENT

Pentru Badr Hari, acesta este al patrulea meci pierdut în ultimii cinci ani, după cele două cu Rico Verhoeven și meciul în care a fost făcut KO de Benny Adegbuyi.

Doliu la Juventus! Un jucător al „Bătrânei Doamne” s-a stins din viață

Bryan Dodien, juniorul ”Bătrânei Doamne” diagnosticat cu cancer în 2015, a decedat la doar 17 ani. Acesta era bun prieten cu Paul Pogba, pe vremea când francezul juca la Juventus.

ADVERTISEMENT

Starul din Franța nu a rămas indiferent și a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. „Cea mai tristă veste. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către apropiați.

Să pierzi pe cineva drag nu este niciodată ușor, dar nu te voi uita niciodată”  a scris Paul Pogba pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Daniel Isăilă s-a vaccinat pentru a treia oară

Daniel Isăilă, 48 de ani, s-a vaccinat a treia oară cu varianta chinezească a serului dezvoltat împotriva COVID-19. Antrenorul celor de la FC Baniyas a declarat că așa sunt regulile în Dubai și că ele trebuiesc respectate.

„Așa sunt regulile aici, la Abu Dhabi, unde este o campanie de vaccinare în masă cu vaccinul chinezesc. Am făcut a treia doză cu serul chinezesc.

Aici, fără vaccin sau fără un test PCR valabil 48 de ore nu poți merge nicăieri. Sunt ok, mă simt bine. Și cu vaccin, la 30 de zile trebuie să facem un test PCR”, a declarat antrenorul din Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: