Sport

Știrile zilei din sport, duminică 6 iunie. Sergio Busquets, depistat pozitiv cu coronavirus! Ratează EURO 2020

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de duminică, 6 iunie.
06.06.2021 | 22:30
Stirile zilei din sport duminica 6 iunie Sergio Busquets depistat pozitiv cu coronavirus Rateaza EURO 2020
Sergio Busquets a fost testat pozitiv la COVID-19 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
06-06-2021
20:31

Sergio Busquets, testat pozitiv la COVID-19

Sergio Busquets va rata meciurile de la EURO 2020, după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19. Căpitanul naţionalei Spaniei a părăsit cantonamentul, iar celelalte teste ale jucătorilor au fost confirmate ca fiind negative.

Spania ar fi trebuit să joace marţi un meci amical cu Lituania, însă jucătorii lui Luis Enrique nu vor mai intra pe teren. În locul acestora au fost chemaţi fotbaliştii de la selecţionata U21. 

06-06-2021
14:41

Selecționerul Franței l-a luat peste picior pe Jose Mourinho

Didier Deschamps i-a dat o replică genială lui Jose Mourinho. Portughezul a semnat un contract de editorialist pentru cotidianul The Sun în perioada Euro 2020, iar în analiza lui despre șansele echipelor de a câștiga Europeanul care va debuta săptămâna viitoare a scris că naționala Franței este marea favorită, dar că va urma un veritabil dezastru pentru ”Les Bleus” dacă nu câștigă trofeul.

Reacția selecționerului ”cocoșilor” nu s-a lăsat așteptată și a făcut înconjurul lumii: ”Jose a spus asta? Și eu credeam același lucru despre fosta sa echipă, Tottenham, dar nu a ieșit deloc așa cum prevăzusem!

Eu cred că Franța, care este campioană mondială en-titre, este favorită din start, acum avem și trei ani în plus de experiență. Avem un potențial ofensiv imens, dar nu e vorba doar de asta.

Și la mijloc sunt jucători care fac totul pentru a avea posesie și care luptă atunci când nu avem mingea. Nu există presiune pentru, asta e realitatea, pur și simplu: Fanța este mare favorită la Euro”, i-a răspuns Didier Deschamps, lui ”The Special One”.

06-06-2021
12:12

PSG l-a deturnat pe Georgino Wijnaldum

Dorit insistent de Ronald Koeman la Barcelona, Georginio Wijnaldum a intrat pe radarul vicecampioanei Franței, PSG, iar Mundo Deportivo anunță că gruparea blaugrana nu va licita pentru internaționalul olandez.

Sursa menționată notează că președintele catalanilor le-ar fi transmis unor apropiați că ”propunerea celor de la PSG e mult mai mare decât ceea ce putem oferi noi”. Barcelona are probleme financiare și este nevoită să reducă din cheltuieli.

Totuși, în această vară, pe Camp Nou au ajuns Kun Aguero și Eric Garcia, ambii de la Manchester City (liberi de contract), iar următoarea țintă este un alt olandez, Memphis Depay, de la Lyon.  

06-06-2021
10:08

Antonio Conte, prea scump pentru Inter Milano

La mai puțin de o săptămână după ce a oficializat ruperea contractului cu Antonio Conte, președintele campioanei Inter Milano a explicat motivele care au dus la această despărțire.

Steven Zhang a declarat, pentru Gazetta Dello Sport, că pretențiile financiare ale lui Conte puneau în pericol stabilitatea financiară a clubului.

”Aveam viziuni diferite. Ceea ce nu era fundamental pentru el era pentru club, și viceversa. Este un tehnician de top, dar eu trebuie să mă gândesc la stabilitatea financiară”, a spus Zhang, pentru sursa amintită.

Oficialul lui Inter a explicat și rațiunea pentru care a fost ales Simone Inzaghi ca succesor al lui Antonio Conte.

”Simone Inzaghi a dovedit în ultimii ani că are valoare și experiență, că e competitiv pentru clubul nostru. Cunoaște proiectul, l-a acceptat și suntem foarte fericiți să lucrăm împreună și să putem câștiga trofee. Calitățile lui îl vor ajuta să lucreze în deplină înțelegere cu conducerea”, a încheiat Zhang.

06-06-2021
07:45

De Bruyne s-a operat și va putea juca la EURO 2020

Mijlocașul echipei Manchester City și al echipei naționale a Belgiei, Kevin De Bruyne, va reveni pe teren mai repede decât se așteptau fanii. Fotbalistul a fost supus unei intervenții chirurgicale la nivelul feței şi va fi apt pentru EURO 2020

”Kevin de Bruyne nu va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare. Operaţia a durat doar 20 de minute. Echipa medicală este satisfăcută de rezultatul intervenţiei. De Bruyne se simte bine. Nu cred că va fi apt pentru primul meci, dar va putea juca la Turneul Final al Campionatului European”, a declarat selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez.

În minutul 60 al finalei Ligii Campionilor, fundașul lui Chelsea, Rudiger, a avut un atac violent asupra lui Kevin De Bruyne. Internaționalul belgian al lui Manchester City a fost obligat să părăsească terenul după duelul cu Rudiger, iar verdictul medicilor a fost înfiorător: fractură la nas şi fractură a orbitei.

Conform informațiilor oferite de selecționerul Belgiei, De Bruyne va evolua în meciurile de la EURO 2020 purtând o mască protectoare. Belgia va debuta la Turneul Final al Campionatului European sâmbăta viitoare, contra Rusiei, la Sankt Petersburg.

06-06-2021
07:34

Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, persona non grata pentru UEFA

Conflictul dintre UEFA și clubul Juventus Torino capătă noi dimensiuni. Președintele forului european de fotbal, Aleksander Ceferin, îl consideră pe oficialul ”Bătrânei Doamne” principalul responsabil pentru ideea de a înființa Superliga Europeană, o competiție ce urma să se desfășoare în paralel cu Liga Campionilor.  

”În ochii mei, acest om nu mai există. Credeam că suntem prieteni, dar m-a mințit în față până în ultimul moment din ultima zi, dând asigurări că nu era nimic de care să-mi fac grijă. Asta în timp ce, cu o zi înainte, el deja semnase toate documentele necesare pentru lansarea Super Ligii”, a declarat Ceferin, citat de Sofoot.

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Juventus, AC Milan și Inter au semnat un acord pentru formarea unei Super Ligi în fotbalul european, acțiune care a eșuat la doar 48 de ore de la anunțul înființării.

Juventus Torino, FC Barcelona și Real Madrid continuă să susțină proiectul care urma să fie finanțat de banca americană JPMorgan. Toate cele trei cluburi riscă excluderea din competițiile continentale intercluburi pentru o perioadă de doi ani. În plus, Juventus ar putea fi retrogradată în Serie B, de către Federația de Fotbal din Italia.

06-06-2021
07:25

A ratat șansa carierei, dar a încasat bursa vieții

Pugilistul Bogdan Dinu a fost învins de britanicul Daniel Dubois, prin KO, în meciul care stabilea challengerul pentru centura mondială WBA, deținută de americanul Trevor Bryan.

Meciul a fost oprit în secunda 31 din cea de-a doua repriză. Astfel, Bogdan Dinu a ratat șansa vieții de a lupta pentru centura mondială la categoria grea, dar va încasa, numai din bursă, 350.000 de euro. Suma se va dubla, însă, pugilistul român urmând să încaseze aproximativ aceeași sumă din drepturile de imagine.

În carieră Bogdan Dinu a disputat 23 de meciuri câștigând 20 dintre acestea, din care 16 prin KO. Învingătorul, Daniel Dubois, are 16 victorii (15 prin KO) şi o singură înfrângere în carieră.

Sepsi Sfântu Gheorghe pregătește primul tun financiar

Revelația ultimei ediții a Ligii 1, Sepsi Sfântu Gheorghe, a obținut în premieră dreptul de a evolua în cupele europene (Conference League) și veștile bune nu se opresc aici.

Patronul secuilor, Dioszegi Laszlo, a anunțat că începând cu sezonul viitor echipa va beneficia de o infuzie financiară datorită vânzării numelui noului stadion.

ADVERTISEMENT

”Noul stadion va fi gata la jumătatea lui august. În incintă va funcționa un restaurant, și un fanshop. Gazonul e hibrid și, cel mai important, purtăm negocieri pentru vânzarea numelui noului stadion.

Va fi o suma care va oscila între 500.000 și 1.000.000 de euro anual. Purtăm deja negocieri pentru această sumă în ideea de a întreține întreaga bază și a plăti partea administrativa”, a explicat Dioszegi, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT