Sport

Știrile zilei din sport, duminică, 8 mai. Simona Halep, antrenament de gală la Roma. Video

Simona Halep lucrează din greu pentru a fi în formă maximă la turneul WTA Roma. Astfel, ea s-a antrenat chiar cu Iga Swiatek, lidera clasamentului din tenisul feminin.
08.05.2022 | 15:47
Stirile zilei din sport duminica 8 mai Simona Halep antrenament de gala la Roma Video
Simona Halep se pregătește intens pentru turneul WTA Roma și s-a antrenat, duminică, alături de liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-05-2022
14:12

Halep s-a antrenat la Roma cu liderul WTA

Simona Halep se pregătește intens pentru turneul WTA Roma și s-a antrenat, duminică, alături de liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek.

Cele două sportive se pot întâlni în semifinalele competiției din capitala Italiei. Ele au mai fost adversare în acest an în penultimul act de la Indian Wells, atunci când poloneza s-a impus cu 7-6 (6), 6-4.

Simona Halep va juca în primul tur la Roma cu Alize Cornet din Franța, în timp ce Swiatek a fost direct acceptată în turul secund, acolo unde va da peste învingătoarea meciului dintre americancele Shelby Rogers și Alison Riske.

08-05-2022
13:16

Un suporter al lui FC Porto a fost omorât la petrecerea de titlu

FC Porto a reușit să câștige campionatul Portugaliei după ce a câștigat chiat pe terenul celor de la Benfica Lisabona, scor 2-1.

Imediat după meci, jucătorii lui Porto au revenit în oraș pentru a sărbători titlul cu suporterii, însă petrecerea a fost umbrită de eveniment tragic.

După o ceartă între fani, un bărbat a fost înjunghiat în apropierea stadionului Dragao, iar femeia care îl însoțea a fost de asemenea rănită. Agresorul nu a fost găsit până în acest moment. 

08-05-2022
12:31

Ruse a ratat calificarea pe tabloul principal la WTA Roma

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse, locul 57 WTA şi cap de serie numărul 6 în calificări, a ratat accederea pe tabloul principal al turneului WTA Roma.

Românca a primit îngrijiri medicale în primul set, la scorul de 1-5, 15-30, după aproape o jumătate de oră de joc, şi nu a mai putut continua meciul cu americanca Lauren Davis, locul 90 WTA şi favorită 13 în calificări.

Pentru prezenţa în turul al doilea al calificărilor, Ruse va primi un premiu de 5.548 de euro şi 20 de puncte WTA.

Simion Mironaș, câștigător al Cupei României, a murit

Simion Mironaș a câștigat Cupa României cu Gloria Bistrița, clubul la care s-a consacrat, însă a jucat și pentru Dinamo și Rapid.

„Fostul fundaș al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puțin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame”, a fost mesajul postat pe site-ul oficial al clubului ardelean.

ADVERTISEMENT

A rămas în istoria Ligii 1, după ce a evoluat în aceeași etapă pentru două echipe. În sezonul 1994-1995, juca în etapa a 8-a în meciul dintre Gloria Bistrița și Rapid. Două zile mai târziu, pe 15 octombrie 1994, a jucat pentru noua sa echipă la care a fost împrumutat pentru scurt timp, Dinamo, împotriva celor de la U Cluj.

Ons Jabeur a câștigat turneul Mutua Madrid Open

După ce a eliminat-o pe Simona Halep în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, tunisianca a reușit să câștige competiția.

ADVERTISEMENT

Jabeur a învins-o în semifinale pe Ekaterina Aleksandrova, scor 6-2, 6-3, în timp ce în finală a trecut de Jessica Pegula în trei seturi: 5-7, 6-0, 2-6.

Rusul Dmitri Bivol a cucerit centura WBA după ce l-a învins pe Saul “Canelo” Alvarez

Mexicanul Saul Alvarez (31 de ani) a pierdut surprinzător la puncte împotriva lui Dmitri Bivol într-un meci disputat în Las Vegas. Alvarez a intrat în istoria boxului mondial după ce în 2021 a devenit singurul luptător care a reușit să unifice centurile la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe americanul Caleb Plant, tot la Las Vegas.

ADVERTISEMENT

Canelo a decis apoi să urce la categoria semigrea și l-a înfruntat pe Dmitri Bivol. Rusul a fost declarat învingător de către toți cei trei arbitri, cu 115-113 și a suferit a doua înfrângere din carieră, după cea din 2013 cu Floyd Mayweather. Chiar dacă a pierdut, Alvarez a primit 15 milioane de dolari, în timp ce rusul a câștigat două: „Nicio problemă. Ăsta e boxul. Ai câştigat. Ai pierdut. Nu există nicio scuză. Este un boxer grozav. Se descurcă bine la distanţă. I-am simţit puterea”, a recunoscut superstarul mexican în ring, înconjurat de fanii săi dezamăgiţi.

Urcarea în categorie a fost prea abruptă pentru el. Rusul este un tehnician de nivel înalt, obişnuit să primească lovituri la categoria sa de greutate şi nu a părut niciodată prea zdruncinat de cele primite de la eroul din Guadalajara. M-a lovit în braţe, dar nu în cap, aşa e mai bine”, a spus Bivol, care este obligat să îi acorde revanșa lui Alvarez. Cei doi vor primi și o cotă din drepturile TV.

ADVERTISEMENT