Sport

Știrile zilei din sport, joi 1 iulie. Sepsi a câștigat amicalul cu FC Krasnodar. Bărbuț, primul gol

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi, 1 iulie
01.07.2021 | 16:42
Stirile zilei din sport joi 1 iulie Sepsi a castigat amicalul cu FC Krasnodar Barbut primul gol
ADVERTISEMENT
01-07-2021
17:15

Sepsi, victorie în amicalul cu FC Krasnodar. Bărbuț a marcat primul său gol

Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus, scor 2-1, în amicalul disputat joi seară, împotriva rușilor de la FC Krasnodar. Adus în această vară din postura de jucător liber de contract, după ce i-a expirat înțelegerea cu Universitatea Craiova, Cristian Bărbuț și-a trecut în cont primul său gol în tricoul covăsnenilor.

Elevii lui Leo Grozavu se pregătesc în cantonamentul de la Kaprun (Austria) pentru primul sezon european din istoria echipei. Calificați în turul doi preliminar al Conference League, aceștia vor întâlni învingătoarea dintre FC Spartak Trnava (Slovacia) și Mosta FC (Malta).

01-07-2021
16:54

Romario Pires a semnat cu Farul Constanța. Ce obiectiv și-a propus pentru sezonul viitor

Farul Constanța continuă să-și întărească lotul pentru noul sezon. După Mihai Aioani, Ionuț Larie și Adi Petre, a venit rândul brazilianului Romario Pires (32 de ani) să ajungă sub comanda lui Gică Hagi.

Născut la Rio de Janeiro, acesta are 32 de ani, 1,82 metri înălțime și evoluează pe postul de mijlocaș central. De-a lungul carierei, a mai fost legitimat la echipe precum FC Hermannstadt, Astra Giurgiu, Maccabi Petah Tikva, Maccabi Haifa, Maccabi Netanya, Petrolul Ploiești, Gloria Bistrița sau Botafogo.

Farul e o echipe de tradiție în România. Am văzut numele implicate în acest proiect, se dorește performanță, nu am avut cum să spun altceva decât da.

Hagi e cel mai important factor, Mister e un învingător și orice jucător își dorește să fie antrenat de el. Obiectivul meu e să ajut echipa să atingă țintele propuse”, a declarat Pires, la prezentarea oficială.

01-07-2021
14:32

Dragoș Grigore a semnat pe un an cu Rapid

Rapid a dat o nouă lovitură pe piața transferurilor: l-a convins să se alăture lotului pe fostul internațional Dragoș Grigore, care a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul.

“Sunt fericit că am reușit să semnez cu Rapid, este un club mare, cu tradiție și cu niște fani superbi. Îmi doresc să avem rezultate bune și să îi facem fericiți pe toți cei care iubesc acest club”, a declarat Grigore pentru pagina de Facebook a clubului giuleștean.

 

01-07-2021
13:39

Phoenix Suns, prima finalistă în NBA

Phoenix Suns s-a calificat în finala NBA după meciul cu numărul 6 din finala Conferinței de Vest din NBA, contra celor de la Los Angeles Clippers, în fața cărora s-au impus cu scorul de 130-103.

Chris Paul, cu 41 de puncte înscrise, a fost MVP-ul întâlnirii, iar Phoenix Suns obține prima calificare în finală celui mai puternic campionat de baschet al lumii, după 28 de ani.

În cealaltă finală, în conferința de Est, Milwaukee Bucks și Atlanta Hawks se află la egalitate după 4 meciuri, 2-2. Meciul cu numărul 5 este programat joi noapte, pe terenul celor de la Milwaukee.

01-07-2021
12:25

FCSB a împrumutat 2 jucători și a scăpat de Alexandru Stan

FCSB și FC Voluntari au ajuns la un acord privind împrumutul lui Robert Ion la gruparea ilfoveană. Mijlocașul de 20 de ani va evolua la trupa antrenată de Liviu Ciobotariu sub formă de împrumut. În sezonul precedent, la FCSB, Ion a bifat 4 apariții în tricoul roș-albaștrilor, două în Liga 1 și tot atâtea în Europa League.

De asemenea, atacantul Andrei Istrate a fost împrumutat la Politehnica Iași pentru următorul sezon. Fotbalistul cumpărat de la Școala de Fotbal Ardealul Cluj are 19 ani și a ajuns la FCSB la pachet cu alți patru jucători.

Tot la Poli Iași va evolua și fundașul de bandă Alexandru Stan. Acestui i-a expirat contractul cu gruparea patronată de Gigi Becali. Stan nu a mai jucat la FCSB de mai bine de un an din cauza accidentărilor.

01-07-2021
10:19

Fosta jucătoare a Rapid-ului a murit în urma unui stop cardio respirator

Fostul inter al echipei feminine de handbal Rapid, Mihaela Drăghici a murit, anunță clubul giuleștean. Fosta sportivă a suferit un stop cardio respirator și, în ciuda eforturilor medicilor de a o resuscita, inima acesteia a încetat să mai bată.

”Soarele vieții a apus pentru Ecaterina Mihaela Drăghici (Katy Niță), fostă jucătoare a echipei Rapid. Interul dreapta, născută pe 6 noiembrie 1986, a făcut junioratul la CSS Nr. 5, perioadă în care a avut și selecții la lotul național al României.

Rapidistă din tată în fiică, visul ei era să joace în culorile alb-vișinii. În 2008 visul a devenit realitate și publicul îi striga numele în sala din Giulești. Chiar dacă și-a încheiat cariera la Zalău, Rapid a rămas echipa ei de suflet. În noaptea de 28-29 iunie, după eforturi îndelungate de resuscitare, Katy s-a stins.

A lăsat în urmă un copil, un soț, o soră, o mamă și numeroși prieteni. Gândurile noastre sunt alături de familia îndurerată. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul transmis prin intermediul paginii de Facebook Handbal Rapid Bucureşti.

01-07-2021
09:32

Sandomierski pleacă de la CFR Cluj după un sezon și jumătate

Oficialii campioanei CFR Cluj au anunțat că au ajuns la un acord cu portarul polonez Grzegorz Sandomierski pentru o despărțire amiabilă. Fotbalistul a fost achiziționat de gruparea feroviară în ianuarie anul trecut și și-a trecut în palmares două titluri de campion și o Supercupă cu CFR. 

”Mulțumim, Grzegorz Sandomierski!

Clubul CFR 1907 Cluj anunță oficial despărțirea de jucătorul Grzegorz Sandomierski. Sosit în Gruia de la Jagiellonia Białystok, în ianuarie 2020, portarul polonez a câștigat două titluri de campion (2019-20, 2020-21), respectiv o Supercupă a României (2020) în perioada petrecută la echipa noastră. Cu acest prilej îi mulțumim pentru efortul depus în culorile clubului și îi dorim multă baftă în carieră!

Succes, Sando, powodzenia!”, a anunțat CFR, pe pagina oficială de Facebook.

01-07-2021
08:46

Ainsley Maitland-Niles și-a făcut praf mașina de 100.000 de lire sterline

Fotbalistul lui Arsenal Londra, Ainsley Maitland-Niles, a fost implicat într-un teribil accident rutier. Mașina internaționalului englez, care a costat peste 100.000 de lire sterline, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul și s-a răsturnat pe carosabil.  

Conform publicației The Sun un alt participant la trafic a filmat cu ajutorul unei camere de bord momentele de după impact. Martorul susține că Ainsley era în stare de conștiență, pe marginea drumului vorbind la telefon, probabil pentru a solicita intervenția medicilor și pentru a anunța accidentul.  

Fotbalistul de 23 de ani a scăpat ca prin minune din teribilul accident. ”Am aflat de accidentul în care a fost implicat Ainsley Maitland-Niles. Putem să confirmăm că Ainsley nu a suferit nicio vătămare și acasă”, au transmis oficialii clubului Arsenal Londra.

01-07-2021
07:34

Lucian Filip a semnat cu Academica Clinceni

Lucian Filip nu a rămas mult timp fără echipă după despărțirea de FCSB. El va evolua în sezonul viitor la Academica Clinceni, revelația ultimei ediții din Casa Pariurilor Liga 1.

„Rezultatele echipei din sezonul trecut, antrenorul, grupul și feedback-ul primit de la jucătorii care au jucat aici m-au făcut să aleg Academica Clinceni. A contat și faptul că este aproape de București. Astfel, pot juca fotbal și să fiu și alături de familie. Vreau să profit mult de cantonamentul acesta, să fiu într-o formă cât mai bună. Urmează o perioadă frumoasă, de activare sau de relansare a mea. Vreau să joc toate meciurile și să ajut echipa să ne atingem obiectivul. Adică locurile 1-6”, a declarat LUcia Filip pentru site-ul oficial al grupării ilfovene.

 

01-07-2021
06:59

Meciul care inaugurează noul stadion ”Arcul de Triumf” se vede la TVR

Întâlnirea dintre echipele naționale de rugby ale României și Argentinei va fi transmisă în direct de postul național de televiziune. Partida este programată la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, 3 iulie, și va putea fi urmărită pe VR 1, de la ora 21:00.

Meciul România – Argentina va inaugura noul stadion ”Arcul de Triumf”. ”Stejarii” dispută cu această ocazie primul meci pe stadionul considerat ”casa rugby-ului”, după trei ani.

Întâlnirea dintre România și Argentina este prima organizată la București după 29 de ani. Anterior s-au mai înfruntat în 1992, când ”pumele” s-au impus cu scorul de 21-18.

01-07-2021
05:28

Interes major pentru amicalul Steaua – OFK Belgrad, meciul care va inaugura noua arenă din Ghencea

Noua arenă din Ghencea va fi inaugurată la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, 7 iulie, cu întâlnirea amicală dintre Steaua și OFK Belgrad. Oficialii roș-albaștrilor au pus în vânzare biletele pentru acest eveniment, iar interesul în rândul suporterilor este major.

Numai în prima zi s-au vândut deja 7.500 de tichete, conform team-manager-ului George Ogăraru. ”Se anunță un eveniment de poveste”, a scris Ogăraru pe Facebook. Organizatorii evenimentului au anunțat, de asemenea, că toate biletele din sectorul rezervat Peluzei SUD au fost deja epuizate.

OFK Belgrad este echipa care a inaugurat și vechea arenă din Complexul Sportiv Ghencea. Pentru acest meci, biletele puse în vânzare sunt în limita a 50% din capacitatea stadionului.

Peluze: 15 LEI;

Tribuna II: 25 LEI;

Tribuna I: 40 LEI;

Bilet virtual susținere: 10 lei.

01-07-2021
05:21

La Liga a stabilit calendarul noului Sezon. Când se joacă ”El clasico”

Campionatul Spaniei, ediția 2021/2022, pornește la drum la data de 13 august și se va încheia anul viitor pe 22 mai, conform calendarului anunțat de La Liga, organizatoarea competiției.  

Prima întâlnire din cel mai așteptat meci din Spania, Barcelona – Real Madrid, va avea loc în etapa a 10-a, pe Cam Nou, returul fiind programat în 20 martie anul viitor, la Madrid, în cadrul etapei a 29-a.

Derby-urile Madridului, între Real și campioana în exercițiu Atletico, se vor juca în 12 decembrie, cu Real Madrid în calitate de gazdă, respectiv în 8 mai pe Wanda Metropolitano.  

La Liga, etapa 1 – 13 august

  • Alavés – Real Madrid
  • FC Barcelona – Real Sociedad
  • Celta – Atletico
  • Mallorca – Betis
  • Cádiz – Levante
  • Osasuna – Espanyol
  • Sevilla – Rayo Vallecano
  • Valencia – Getafe
  • Villarreal – Granada
  • Elche – Athletic

Încă trei jucători au părăsit Gaz Metan Mediaș

Gaz Metan Mediaș se restructurează din temelii. Șase jucători s-au despărțit deja de gruparea sibiană. Ultimii trei sunt Ondrej Baco, Ricardo Valente și Idrisa Sambu. Valente va evolua din sezonul viitor în liga a doua a Turciei, la Tuzlaspor, în vreme ce Baco și Sambu își caută noi angajamente.

Anterior, Răzvan Pleșca, retras din activitate, Ionuț Larie, a semnat cu Farul și Mihai Butean, care s-a pus la dispoziția campioanei CFR, după ce i-a expirat împrumutul, sunt ceilalți fotbaliști care s-au despărțit de gruparea medieșeană.

ADVERTISEMENT

La capitolul achiziții doar Octavian Vâlceanu și Mihai Dobrescu au ajuns la un acord cu oficialii Gazului. Trupa lui Mihai Teja va disputa patru meciuri amicale până la startul noului sezon: cu Unirea Ungheni, pe 1 iulie, și FC Hermannstadt, pe 3 iulie, la Mediaş, cu Rapid, în 6 iulie, la Ghimbav şi cu  Csikszereda, în 8 iulie, la Miercurea Ciuc.