Sport

Știrile zilei din sport, joi, 10 martie. Fanii lui Chelsea au scandat numele lui Roman Abramovich la meciul cu Norwich. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 10 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
11.03.2022 | 00:05
Stirile zilei din sport joi 10 martie Fanii lui Chelsea au scandat numele lui Roman Abramovich la meciul cu Norwich Video
ADVERTISEMENT
10-03-2022
22:20

Londonezii au jucat pe tricouri cu sigla sponsorului care i-a abandonat

Chelsea Londra se află într-o situație disperată, după ce Guvernul Marii Britanii a înghețat activele patronului clubului, rusul Roman Abramovich.

Chiar dacă o asociație a suporterilor echipei londoneze a recomandat ca numele patronului să nu mai fie pomenit, fanii prezenți la restanța Norwich – Chelsea, care a avut joi și a contat pentru etapa a 22-a din Premier League, nu s-au conformat.

La începutul partidei, ei au scandat minute la rând numele patronului, fiindu-i recunoscători pentru toate performanțele realizate de Chelsea de când a preluat el echipa, în 2003.

În acest interval de timp, londonezii au câștigat cinci titluri, tot atâtea Cupe ale Angliei, Liga Campionilor în 2011/2012 și 2020/2021, Europa League în 2012/2013 și 2018/2019, plus Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor, ambele în 2021.

De menționat că a fost ultimul meci al lui Chelsea în care a folosit pe tricouri numele sponsorului principal, Three, care a anunțat că a suspendat, temporar, contractul.

Rezultatele consemnate joi seara în Premier League:

  • Norwich – Chelsea 1-3 (Pukki 69-penalty / Chalobah 3, Mount 14, Havertz 90)
  • Southampton – Newcastle 1-2 (Armstrong 25 / Wood 32, Guimaraes 52)
  • Wolwerhampton – Watford 4-0 (Jimenez 13, Hernandez 18-autogol, Podence 21, Neves 85)
  • Leeds – Aston Villa 0-3 (Coutinho 22, Cash 66, Chambers 73)
10-03-2022
19:17

Thomas Vestenicky a semnat în Lituania cu FK Riteriai

Thomas Vestenicky, fostul atacant al lui Dinamo, adus de Mircea Rednic, și-a găsit în cele din urmă echipă după ce a fost dat afară din Ștefan cel Mare.

Atacantul slovac de 25 de ani care a trecut și pe la AS Roma, a semnat cu o echipă din prima ligă din Lituania: FK Riteriai.

Vestenicky a jucat doar șase meciuri la Dinamo și nu a reușit niciun gol, iar contractul i-a fost reziliat după mai puțin de trei luni.

10-03-2022
18:42

Daniel Isăilă, victorie dramatică împotriva lui Al Nasr

Antrenorul celor de la Baniyas a reușit să câștige pe teren propriu în campionatul Arabiei Saudite contra lui Al Nasr, după ce a fost condus cu 1-0.

Baniyas a reușit să întoarcă rezultatul în prelungirile partidei, profitând de faptul că Al Nasr a jucat în inferioritate numerică din minutul 22.

Echipa lui Daniel Isăilă a egalat în minutul 90 din penalty și a reușit să marcheze golul victoriei în minutul 90+2.  Baniyas este pe locul șase în campionatul saudit cu 28 de puncte, în timp ce Al Nasr este pe locul opt, cu 25 de puncte. Lider este Al Ain, care are 43 de puncte.

10-03-2022
14:33

35 de lei, cel mai ieftin bilet la debutul lui Edi Iordănescu pe banca României

Federația Română de Fotbal a anunțat prețurile biletelor pentru meciul de debut al noului selecționer împotriva Greciei și care se va disputa pe stadionul Ghencea. 

Vestea bună pentru fanii „tricolorilor” e că partida se va putea disputa la 100% din capacitate, în urma hotărârii Guvernului României.

Prețurile biletelor la România – Grecia: 

1. Peluze – 35 de lei

2. Tribuna 2 – 60 de lei

3. Tribuna 1 – 60 de lei

4. Tribuna 1 VIP – 600 de lei

Programul caselor de bilete: 

  • Joi, 24 martie, între orele 11:00 – 19:00
  • Vineri, 25 martie, între 12:30 și până la startul meciului
10-03-2022
14:11

FRF a depunctat-o pe Gaz Metan Mediaș cu încă opt puncte

Gaz Metan a primit o nouă depunctare. Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF le-a luat încă opt puncte medieșenilor, după cele 14 luate pe durata sezonului regulat.

„În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Gaz Metan Mediaș cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 19.02.2022 – 05.03.2022”, a motivat decizia Comisia FRF.

În urma acestei decizii, Gaz Metan va începe play-out-ul cu un singur punct. Dacă nu achită datoriile pe care până  la data pe 23 martie, medieșenii vor fi depunctați suplimentar.

„Ieri au fost declarați liberi încă trei jucători de la Gaz Metan Mediaș, deci vor rămâne cu juniorii și cu câțiva seniori. O să intre niște bani din drepturile TV, vor fi achitate niște sume după încheierea sezonului regulat. Vor putea să asigure doar câteva deplasări, nu toate, pentru că suma încasată va fi mică. Aproximativ 50.000 de euro”, a declarat președintele AFAN Emilian Hulubei, la Digi Sport.

10-03-2022
11:25

Cum vrea Horia Tecău să le ”împace” pe Simona Halep și Sorana Cîrstea

Noul căpitan nejucător al echipei feminine de tenis a României, Horia Tecău, și-a propus să discute cu Simona Halep și Sorana Cîrstea, să lase rivalitatea la o parte și să joace împreună sub ”tricolor”.

”Primul obiectiv este să reunesc echipa, să se bucure de tenis, să joace împreună pentru România la potențialul ei maxim. Sorana a luat o decizie acum câțiva ani, în continuare rămâne setată pe această decizie!

Dar las o ușă deschisă acolo. Sorana este o super jucătoare, are experiență, ar fi de mare folos pentru echipă să joace pentru România, iar fetele să se unească și să facem o treabă bună împreună.

Cu siguranță voi vorbi cu toate fetele în următoarele zile, următoarele săptămâni. Intenționez să merg să le văd la Miami”, a declarat Tecău, pentru Prosport.

10-03-2022
08:32

Simona Halep se simte entuziasmată înaintea debutului la Indian Wells

Racheta numărul 1 a României, Simona Halep, a fost eliminată în sferturile turneului demonstrativ de tip Tie Break Tens, 7-10 cu Aryana Sabalenka, dar este extrem de relaxată înaintea primului joc oficial al turneului masters.

 

Românca s-a amuzat copios la remarca crainicului turneului demonstrativ, Andrew Krasny, când acesta i-a transmis că a ”frânt multe inimi” atunci când a decis să se căsătorească.

”Întotdeauna mă face să zâmbesc”, a replicat fostul lider mondial într-o postare pe rețelele de socializare, adăugând și o fotografie cu Andrew Krasny.

Azi, Gabriela Ruse va disputa meciul din turul inaugural contra Kristinei Kucova, locul 77 WTA. Meciul este programat de la ora 22:30. În jurul miezului nopții va păși în arenă și Irina Begu pentru duelul cu Katerina Siniakova, locul 55 WTA.

10-03-2022
06:55

Raluca Olaru, înfrângere la dublu

Perechea Raluca Olaru/Nadiya Kichenok (România/Ucraina) a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de dublu de la Indian Wells.

Cele două au fost învinse în runda inaugurală de chinezoaicele Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang, scor 3-6, 6-2, 8-10, după aproape o oră și jumătate de joc.

Caroline Wozniacki, debutează în calitate de comentator

Fosta jucătoare daneză Caroline Wozniacki a decis să revină în lumea tenisului la doi ani după retragere, doar că acum din postura de comentator.

În vârstă de 31 de ani, fostul lider WTA își va începe noua carieră la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în 2011. Wozniacki a devenit mamă în 2021, fiind căsătorită cu fostul baschetbalist din NBA, David Lee.

ADVERTISEMENT

Wozniacki s-a retras din activitate la nici 30 de ani. Ultimul meci din cariera danezei a avut loc pe 29 ianuarie 2020, în turul 3 de la Australian Open, împotriva lui Ons Jabeur. Caroline avea de ceva timp probleme cu o boală care o împiedica să joace la nivel înalt și îi provoca dureri, artrită reumatoidă.

CSM Oradea, eșec dramatic în FIBA Europe Cup

Echipa baschet masculin CSM Oradea a fost învinsă, în deplasare, de formaţia daneză Bakken Bears, scor 82-84, în manşa tur din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

ADVERTISEMENT

Principalii marcatori pentru CSM Oradea au fost Bickauskis 16 puncte, Holt şi Ogden, cu câte 15. Manşa retur va avea loc în 16 martie, la Oradea, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în semifinalele competiţiei. Dacă va trece de campioana Danemarcei, CSM Oradea se va duela cu câştigătoarea din sfertul Reggio Emilia – Legia Varşovia.

Iniţial, în sferturi CSM Oradea avea adversară echipa rusă Avtodor Saratov, eliminată din competiţie de FIBA, în urma conflictului armat din Ucraina. În sezonul anterior, CSM Oradea a obţinut medalia de bronz în FIBA Europe Cup.

ADVERTISEMENT

Araujo a refuzat oferta Barcelonei

Fundașul Ronald Araujo, al cărui contract cu FC Barcelona expiră în vara anului 2023, a refuzat o primă ofertă de prelungire a înțelegerii.

Uruguayanul de 23 de ani își dorește să rămână pe Camp Nou, dar nu în orice condiții, mai ales că în prezent are unul dintre cele mai mici salarii din lotul lui Xavi, aproximativ 3.000.000 de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Araujo, care este atent monitorizat de Manchester United și Chelsea Londra, își dorește să primească o remunerație la nivelul lui Pedri sau Ansu Fati, fotbalişti care şi-au pus deja semnătura pe un nou contract.

ADVERTISEMENT
Tags: