Sport

Știrile zilei din sport, joi, 12 august. România, în grupa C la Campionatul Mondial de handbal feminin

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi, 12 august.
12.08.2021 | 20:00
Stirile zilei din sport joi 12 august Romania in grupa C la Campionatul Mondial de handbal feminin
ADVERTISEMENT
12-08-2021
21:52

România, în Grupa C a Mondialului de handbal feminin. Cu cine se va duela

Naționala de handbal feminin a României va evolua în Grupa C la Campionatul Mondial din 2021, împotriva reprezentativei Norvegiei şi a celor care se vor clasa pe locurile trei, respectiv patru în Campionatul Asiei, programat în septembrie.

 Tragerea la sorţi a avut loc joi, 12 august, la Castellón, în Spania, ţară care va găzdui turneul final în perioada 2-19 decembrie. Va fi prima competiție de acest gen cu 32 de echipe, iar „tricolorele” nu vor putea conta pe Cristina Neagu.

12-08-2021
20:09

Răzvan Lucescu a rezolvat ecuația calificării. PAOK, în play-off-ul Conference League

PAOK Salonic s-a calificat în play-off-ul Conference League, după o victorie fără emoții, scor 2-0, pe propriul teren, în fața irlandezilor de la Bohemians Dublin.

Dornici să facă uitat rezultatul înregistrat în manșa tur (n.r. au pierdut, 1-2), elevii lui Mircea Lucescu au deschis scorul încă din minutul 4, prin Schwab, servit excelent de Biseswar, ca în minutul 28, australianul să reușească dubla și să tranșeze duelul în favoarea echipei sale cu 4-1 la general.

În următoarea etapă a competiției, vicecampioana Greciei va da piept cu învingătoarea dintre Rijeka (Croația) și Hibernian (Scoția). Manșa tur s-a încheiat nedecis, 1-1.

12-08-2021
16:16

Parc des Princes va găzdui mai mulți fani

Transferul lui Lionel Messi i-a convins pe finanțatorii clubului PSG că este momentul oportun pentru o renovare a stadionului Parc des Princes. În fapt este vorba de mărirrea capacității arenei pariziene. 

”Trebuie să extindem stadionul. Îmi place Parc des Princes, dar este important să-l renovăm pentru susţinătorii noştri şi pentru viitorul clubului”, a declarat patronul clubului, Nasser Al-Khelaifi.

Cotidianul lesoir.be notează că la finalul lucrărilor capacitatea stadionului va crește de la 48.500 la 55.000 sau chiar 60.000 de locuri, acesta fiind maximum posibil, având în vedere configuraţia și amplasamentul arenei.

12-08-2021
14:40

Controversatul Danilo Quarto, patronul unuia dintre cele mai vechi echipe din Italia

Plin de tatuaje și cu un fizic lucrat în nesfârșitele vizite la sala de forță, Danilo Quarto te-ar putea duce cu gândul la un lider de galerie. Ei bine, îți vine sau nu să crezi, el este noul patron al uneia dintre cele mai vechi echipe din Italia, Audace Cerignola.

 

Și chiar dacă trebuie să înceapă de jos, din Serie D, visează deja la ziua în care echipa sa va avea locul asigurat în elita fotbalului. „Această echipă a câştigat multe, dar acum ne concentrăm asupra prezentului. Vrem să ne asigurăm că acest oraş glorios va atinge obiectivele pe care ni le dorim.

Am făcut nişte schimbări importante, dar nu vi le pot dezvălui. Este visul tuturor (n.r. promovarea în Serie C), aşteptat de 85 de ani. Ar fi frumos să putem sărbători aşa 120 de ani de la înfiinţarea clubului (n.r. în 2022, clubul aniversează, de fapt, 110 ani de la înfiinţare).

Dar respectăm pe toată lumea, va fi un campionat dificil. Vom fi gata. Formăm o echipă de jucători de calitate, dar totuşi nu ne grăbim.

Vrem oameni care să transpire pentru aceste culor şi reuşesc să le onoreze. Nu vrem oameni care să aibă idei confuze”, a declarat controversatul om de afaceri la prezentarea oficială.

12-08-2021
10:49

România, tot mai jos în clasamentul mondial

Echipa națională de fotbal a României a căzut până pe poziția 45 în clasamentul FIFA, două poziții mai jos față de precedenta actualizare, din luna mai.

Lider în topul mondial se menține Belgia, cu 1.822 de puncte, urmată de Brazilia (1.798p) și Franța (1.762p). Reprezentativele Italiei și Argentinei, care au câștigat Campionatul European, respectiv Copa America, se poziționează pe locurile 5, respectiv 6.

Clasamentul mondial este stabilit în funcție de meciurile oficiale și amicale pe care le dispută echipele naționale ale țărilor afiliate la FIFA.  

12-08-2021
08:47

Mircea Lucescu, amical de gală cu Inter Milano

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, va avea un amical de gală cu Inter Milano. Meciul de pregătire va avea loc sâmbătă, 14 august, de la ora 19:30, la Monza.

Inter Milano a luat o decizie neașteptată, aceea de a nu permite accesul spectatorilor pe stadion la meciul cu Dinamo Kiev. Motivul ar fi dat de faptul că oficialii campioanei Italiei își doresc, ca jucătorii să nu fie expuși unui protest al fanilor, care sunt nemulțumiți că Romelu Lukaku este pe cale să plece la Chelsea.

12-08-2021
06:08

Inter Milano, pe cale să mai renunțe la două staruri

Inter Live anunță că Inter ar fi gata să renunțe la mijlocașul Marcelo Brozovic și fundașul Stefan De Vrij.

Cele două staruri ale campioanei Italiei ar fi dorite de Leicester. Formația engleză ar fi dispusă să ofere 50 de milioane de euro pentru cei doi jucători ai Interului.

Chinezii, care o patronează pe Inter, au mari probleme financiare, astfel că, în această vară, Achraf Hakimi a fost vândut, la PSG, pentru 70 de milioane de euro. În timp ce Romelu Lukaku ar urma să plece la Chelsea, pentru 115 milioane.

Situație disperată pentru Barcelona! Contractele lui Depay și Aguero nu au fost încă înregistrate

Deși mai sunt doar patru zile până la debutul în noul sezon de La Liga, Barcelona nu le-a înregistrat contractele noi-veniților Depay, Aguero și Eric Garcia. Impedimentul este generat de faptul că fondul salarial al Barcelonei reprezintă 95% din veniturile clubului.

Astfel că, formația catalană va trebui să renunțe la încă 25% prin vânzări de jucători sau reduceri salariale, pentru a intra în conformitate cu regulile fair-play-ului financiar din La Liga.

ADVERTISEMENT

Potrivit MARCA, Barcelona îi va ceda pe Pjanic și Umtiti pentru a face rost de bani.