Sport

Știrile zilei din sport, joi, 12 mai. Marius Șumudică l-a învins pe Marinos Ouzounidis în Arabia Saudită

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 12 mai. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
12.05.2022 | 18:38
Stirile zilei din sport joi 12 mai Marius Sumudica la invins pe Marinos Ouzounidis in Arabia Saudita
Echipa Al Shabab, antrenată de Marius Șumudică, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Al Faysaly, pregătită de grecul Marinos Ouzounidis, fostul tehnician al Universității Craiova, în etapa a 27-a a campionatului Arabiei Saudite. Sursă foto: Twitter AlShababSaudiFC
ADVERTISEMENT
12-05-2022
20:52

Șumudică pune capăt serie negre cu Al Shabab

Echipa Al Shabab, antrenată de Marius Șumudică, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Al Faysaly, pregătită de grecul Marinos Ouzounidis, fostul tehnician al Universității Craiova, în etapa a 27-a a campionatului Arabiei Saudite.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Bahebri (75). Cu trei etape înainte de finalul sezonului, trupa tehnicianul român se află pe locul 4, cu 50 de puncte. Primele trei poziții sunt ocupate de Al Ittihad (61 puncte), Al Hilal (55 puncte) și Al Nasr (51 puncte), toate cu câte un meci mai puțin disputat.

12-05-2022
19:58

Coutinho, transferat definitiv de Aston Villa. Pe câți ani a semnat brazilianul

Philippe Coutinho a fost trtansferat oficial de Aston Villa de la Barcelona, în schimbul sumei de 20.000.000 de euro, iar mijlocașul brazilian a semnat un contract valabil până în anul 2026.

Revenirea în Premier League a lui Coutinho a fost de bun augur pentru brazilian, care a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive în 16 meciuri pentru Aston Villa.

 

12-05-2022
16:37

Ajax și-a ales noul antrenor, după plecarea lui Erik Ten Hag la Manchester United

Ajax Amsterdam și-a ales noul antrenor după plecarea lui Erik Ten Hag la Manchester United. Alfred Schreuder va fi noul tehnician al „lăncierilor”, pentru următoarele două sezoane, cu opțiune de prelungire.

Alfred Schreuder a fost secundul lui Erik Ten Hag, iar conducerea campioanei Olandei a considerat că el este cea mai bună variantă pentru a continua proiectul început de Ten Hag.

12-05-2022
16:03

CSM București a câștigat cu emoții la Slatina

Echipa de handbal feminin CSM București a învins, în deplasare, scor 26-25, formația CXSM Slatina, în ultimul meci al etapei a 23-a din Liga Florilor.

După eliminarea din Liga Campionelor, ”tigroaicele” au făcut un joc modest la Slatina și erau cât pe ce să-și pericliteze și puținele șanse pe care le mai au la câștigarea titlului. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Rapid are un punct avans față de CSM București.

12-05-2022
13:37

Declarațiile sportivilor ruși și bieloruși vor fi monitorizate de organizatorii Roland Garros

Interziși în marea majoritate a competițiilor internaționale, după invazia Ucrainei, sportivii ruși și bieloruși au primit acceptul organizatorilor de la Roland Garros de a evolua în turneul parizian.

Aceștia, însă, trebuie să fie foarte atenți la declarațiile pe care le vor face pe durata evenimentului. Orice enunț pro-Rusia, respectiv pro-Putin va atrage sancțiuni severe.

”Este foarte complicat, probabil că nu există o decizie corectă de luat. Păstrăm linia a ceea ce au decis toate guvernele europene – și alte guverne – în martie, adică echipele naționale ale Rusiei și Belarusului au interzis, dar nu și sportivii ca indivizi, atâta timp cât respectă o strictă neutralitate.

Vom fi foarte meticuloși în acest sens. Dacă vreunul dintre ei face declarații pro-Putin în presă, vor exista cu siguranță sancțiuni”, a declarat directorul competiției, Amelie Mauresmo.

12-05-2022
10:10

Ovidiu Hagețan, în doliu. Tatăl lui a murit

Arbitrul Ovidiu Hațegan traversează o perioadă cumplită în viața personală. Tatăl centralului s-a stins din viață, azi, după o lungă suferință.

În vârstă de 77 de ani, Romică hațegan era internat de mai multă vreme, în stare gravă, într-un spital din Arad, la terapie intensivă și era monitorizat permanent.

Arbitrul și-a pierdut și mama, în urmă cu patru ani. A aflat cumplita veste la pauza meciului Olanda – Germania 2-2, din Liga Națiunilor.

Nici starea de sănătate a centralului nu este cea mai bună. În luna martie a acestui an a suferit un infarct și a fost operat, în acest moment cariera lui fiind pusă în pericol.    

12-05-2022
06:34

Ucraina a câștigat primul meci de la izbucnirea războiului

Echipa națională de fotbal a Ucrainei a disputat primul meci de la invazia Rusiei, de la sfârșitul lunii februarie. Este vorba de un joc amical în compania formației Borussia Monchengladbach.

Ucrainenii s-au impus cu scorul de 2-1 prin golurile marcate de Şahtior Mudrik (min. 9) şi Pihalionok (82). Golul nemților a venit în minutul 14 și i-a aparținut lui Conor Noss (14).

Aproximativ 175.000 de euro s-au adunat din vânzarea biletelor, iar banii vor fi donaţi victimelor atrocităților comise de armata rusă, în Ucraina.

Celtic Glasgow e noua campioană a Scoției

Celtic Glasgow a cucerit al 52-lea titlu de campioană a Scoţiei, după remiza obținută pe terenul echipei Dundee United 1-1. Noua campioană a deschis scorul prin Georgios Giakoumakis (min. 53). Gazdele au egalat în minutul 72 prin reușita lui Dylan Levitt.

În urma acestui rezultat Celtic are 4 puncte avans, cu o etapă rămasă de disputat din prima ligă scoțiană, în fața echipei Rangers la care este legitimat și Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Celtic Glasgow va evolua direct în faza grupelor în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, profitând de excluderea echipelor din Rusia.

Philippe Coutinho a fost transferat definitiv de Aston Villa

Oficialii cluburilor Barcelona și Aston Villa au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului brazilian Philippe Coutinho, la gruparea din Premier League.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, suma pentru care Barcelona a renunțat la fotbalist este de doar 20 de milioane de euro. În 2018, când a fost achiziționat de la Liverpool, Barca plătea nu mai puțin de 160 de milioane de euro pentru brazilian.

La începutul acestui an, Philippe Coutinho a ajuns la Aston Villa sub formă de împrumut. A jucat în 16 meciuri, a marcat 4 goluri și a oferit trei pase decisive.

ADVERTISEMENT