LIVE Actualizat 14-04-2022
17:23

Știrile zilei din sport, joi 14 aprilie. Dinamo Kiev, victorie cu Galatasaray în turneul european pentru pace. Moruțan, integralist!

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 14 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
14.04.2022 | 14:46
Stirile zilei din sport joi 14 aprilie Dinamo Kiev victorie cu Galatasaray in turneul european pentru pace Morutan integralist
Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, la Istanbul, echipa lui Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău, Galatasaray, într-un meci din cadrul turneului european pentru pace. Sursă foto: Galatasaray SK
ADVERTISEMENT
14-04-2022
17:23

Dinamo Kiev, o nouă victorie în amicalele pentru pace

Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, la Istanbul, echipa lui Olimpiu Moruţan şi Alexandru Cicâldău, Galatasaray, într-un meci din cadrul turneului european pentru pace.

Golurile ucrainenilor au fost marcate de Buyalskyy (14), Besedin (28) și Tsygankov (80), în timp ce pentru turci a înscris Baris Yilmaz (56). La Galatasaray, Moruţan a fost integralist, iar Cicâldău a rămas pe banca de rezerve.

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, care în urmă cu două zile a învins cu 3-1 Legia Varșovia, are programat în continuare, la 20 aprilie, un meci amical cu CFR Cluj, după care, la 26 aprilie, va juca împotriva Borussiei Dortmund şi la 28 aprilie cu Dinamo Zagreb.

14-04-2022
15:59

Alexander Zverev, calificare fără emoții în sferturi la Monte Carlo

Jucătorul german Alexander Zverev s-a calificat fără mari probleme în sferturile de finală ale turneului de 1000 de puncte de la Monte Carlo, după o victorie în minimum de seturi în fața lui Pablo Carreno-Busta.

Doar de o oră și 35 de minute a avut nevoie Zverev pentru a trece de jucătorul iberic, pe care l-a învins cu 6-2, 7-5. Germanul așteaptă acum finalul disputei dintre  Andrey Rublev și Jannik Sinner, învingătorul urmând să-i fie adversar în duelul pentru un loc în semifinale.

Turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale în valoare de 5.415.410 euro, iar Alexander Zverev, numărul 3 mondial, este al doilea favorit.

14-04-2022
15:15

FIFA a stabilit data de disputare a barajului Scoția - Ucraina

Meciul Scoţia – Ucraina, din semifinalele play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar, joc amânat din cauza războiului, a fost programat să se desfășoare la 1 iunie.

Conform site-ului oficial al FIFA, câştigătoarea acestei confruntări va întâlni în deplasare Ţara Galilor, la 5 iunie, în finala play-off-ului. Partida Scoţia – Ucraina ar fi trebuit să se dispute la 24 martie, dar a fost amânată ca urmare a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

Câştigătoarea play-off-ului va juca în grupa B la Cupa Mondială, cu Anglia, Iran şi SUA.

14-04-2022
13:16

Lewis Hamilton ar putea deveni cetățean brazilian

După ce a anunțat că vrea să își schimbe numele în Lewis Hamilton-Larbalestier, pilotul britanic vrea acum să aibă cetățenie braziliană, anunță jurnaliștii de la mirror.co.uk.

Un proiect de lege care să îl facă pe superstarul de la Mercedes cetățean de onoare este depus depus la camera inferioară a Parlamentului brazilian, dar acesta nu a fost încă votat.

Legea a fost propusă de parlamentarul Andre Figueiredo după Marele Premiu al Braziliei din 2021, când fanii au scandat numele lui Hamilton şi pe cel al lui Ayrton Senna. Britanicul în vârstă de 37 de ani este un mare fan al Braziliei, el fiind surprins de multe ori purtând căști în culorile naționale ale sud-americanilor atunci când a concurat la Interlagos.

Mai mult, după victoria din 2021, Lewis Hamilton a urcat pe podium cu un steag brazilian. Pilotul de la Mercedes a declarat în dese rânduri că Senna a fost mereu marele său idol din Formula 1.

„Aș fi onorat”, a scris Lewis Hamilton, pe Twitter, când a aflat că proiectul de lege a fost depus în Parlamentul Braziliei.

 

14-04-2022
11:45

Programul confruntării România - Polonia din Billie Jean King Cup

Organizatorii Billie Jean King Cup au anunțat programul duelului România – Polonia din primul tur al calificărilor, care va avea loc în perioada 15-16 aprilie.

În primul meci de simplu, Irina Begu (64 WTA) o va întâlni pe Magda Linette (58 WTA). Partida este programată vineri, la ora 14:00.

Tot vineri, în al doilea meci de simplu, Mihaela Buzărnescu (123 WTA) o va înfrunta pe Iga Swiatek (1 WTA).

Sâmbătă, de la ora 12:00, vor avea loc celelalte meciuri de simplu: Begu – Swiatek şi Buzărnescu – Linette. Totodată, este programat meciul de dublu Magdalena Frech/Alicja Rosolska – Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

14-04-2022
10:08

Andreea Prisăcariu, responsabilă cu buna dispoziție în echipa de Fed Cup

Andreea Prisăcariu (22 de ani) se pregătește să debuteze pentru România în Billie Jean King Cup. După ce a acordat un interviu de senzație în exclusivitate pentru FANATIK, rebela tenisului românesc face senzație și la Radom, acolo unde „tricolorele” vor juca cu Polonia. A 324-a jucătoare a lumii, Prisăcariu a făcut pe toată lumea să râdă la conferința premergătoare confruntării cu polonezele. Andreea Mitu chiar a râs cu lacrimi.

Întrebată cum a fost convocată la echipa de tenis feminin a României, Andreea Prisăcariu a replicat: „Povestea v-am cam zis-o, e clasică. Am fost contactată, m-am prezentat…”. Imediat, colegele sale au izbucnit în hohote de râs, pe care au încercat să-l mascheze cu mâna la față.

„Mă iertaţi, dar îmi vine să râd de 10 minute încontinuu. Îmi doresc să-l ascult pe Horia, pe căpitanul nostru … Vai de capul meu! Şi, sinceră să fiu, chiar dacă e echipa cum e…”, a continuat jucătoarea legitimată la CS Dinamo, accentuând râsetele colegelor, dar și a căpitanului nejucător, Horia Tecău. 

„Probabil vă gândiţi că este mai complicat, dar şi întrebările au fost de aşa natură încât să sune mai negativ, dacă mă întrebaţi pe mine. Eu sunt o persoană foarte pozitivă. Nu contează că este numărul 1 mondial, că este 5, 10 sau 50, chiar nu are nicio relevanţă.

Ideea e să dăm tot ce putem şi tot ce avem mai bun pe teren. Să ne facem treaba cât mai bine putem. Că ieşim învingătoare, sau nu … Până la urmă este o experienţă pentru mine. O să învăţ de la ele, de la Horia, de la antrenorii noştri. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi.

Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută”, a adăugat Prisăcariu.

 

14-04-2022
08:53

Nebunie în Polonia! Iga Swiatek va debuta ca lider mondial contra României

În weekendul 15-16 aprilie, Polonia și România sunt adversare la Radom în barajul care decide echipa calificată la turneul final Billie Jean King Cup 2022. 

Iga Swiatek, noul lider WTA, este principalul pericol al gazdelor. Poloneza a avut o serie de 17 victorii consecutive la trei turnee, Doha, Indian Wells și Miami, toate în ultimele două luni.

„Este o arenă superbă, modernă, perfectă pentru a găzdui astfel de meciuri! Va fi, fără discuție, evenimentul anului pentru sportul din Polonia! Sperăm la o victorie care să ne asigure biletul pentru turneul final din toamnă,” a declarat Miroslaw Skrzypczynski, șeful federației poloneze.

Iga Swiatek n-a mai fost învinsă din 16 februarie, când a pierdut în optimile de la Dubai, în fața Jelenei Ostapenko, scor 6-4, 1-6, 6-7.  

„Are foarte multe lucruri speciale. Este o jucătoare care se mișcă extraordinar indiferent dacă este hard, zgură, iarbă. Alunecă și are o mobilitate foarte bună. Este agresivă în joc, servește bine, știe să varieze jocul. Este o jucătoare care vine și în față. Eu aș spune că este o jucătoare completă”, a declarat Irina Begu la conferința de presă premergătoare duelului cu Polonia.

 

 

Procuratura din Argentina a cerut să fie aduse acuzaţii de „omor din neglijenţă” împotriva personalului medical care l-a tratat pe Diego Maradona, înainte de a înceta din viață, în 2020, după cum anunță AFP.

Procurorii cer ca personalul medical care l-a îngrijit pe Maradona să fie acuzat de omucidere

La un an şi jumătate de la dispariția lui Diego Maradona, procurorii însărcinaţi cu ancheta privind decesul fostului mare fotbalist au cerut ca personalul medical să fie urmărit penal pentru „omucidere din neglijenţă”.

ADVERTISEMENT

Solicitarea a fost făcută, miercuri, de procuratură, care consideră că „omisiunile” şi manevrele defectuoase ale celor opt cadre medicale însărcinate cu îngrijirea lui Maradona l-au pus pe acesta într-o „situaţie de neputinţă”, lăsându-l „în voia sorţii”, în timpul unei spitalizări la domiciliu „scandaloase”, potrivit dosarului judiciar citat de agenţia oficială Telam.

Inculpaţii „au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

ADVERTISEMENT

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la decesul cuiva.

Toți riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 8 şi 25 de ani.

După acest rechizitoriu, apărarea acuzaţiilor trebuie să îşi prezinte argumentele şi poate solicita respingerea cauzei.

ADVERTISEMENT

Dosarul ar putea fi trimis apoi în faţa tribunalului din San Isidro, o localitate situată în suburbiile din nordul oraşului Buenos Aires.

Diego Armando Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de doar  60 de ani, de insuficienţă cardiacă acută, într-o reşedinţă din nordul capitalei argentiniene, în timp ce se recupera după o intervenție chirurghicală pe care a suferit-o la creier.

ADVERTISEMENT