Sport

Știrile zilei din sport, joi, 14 octombrie. Andrei Rațiu, dorit de două nume mari din Portugalia

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 14 octombrie.
Stirile zilei din sport joi 14 octombrie Andrei Ratiu dorit de doua nume mari din Portugalia
ADVERTISEMENT
14-10-2021
20:39

Fundașul dreapta al echipei naționale, Andrei Rațiu, este pe lista de achiziții a două dintre cele mai mari cluburi din Portugalia

Fotbalistul lui Huesca și a naționalei României, Andrei Rațiu, este la mare căutare în Portugalia. Fundașul de bandă, evaluat la 600 de mii de euro, este dorit de Sporting Lisabona și Sporting Braga.

”Evoluțiile sale l-au ajutat. I-a pus pe directorii sportivi de la diferite echipe să-l urmărească. Huesca a realizat un transfer inteligent prin aducerea unui jucător care promite mult. Fundașul de 23 de ani era deja ținta mai multor echipe înainte să ajungă la Huesca.

Principalul club care îl urmărește este Sporting Lisabona. Îl are pe român pe listă, în caz că pleacă Pedro Porro. O altă echipă care l-a dorit a fost Braga, iar printre primele opțiuni l-a avut și Famalicao, care a optat pentru argentinianul Hernan De la Fuente”, notează jurnaliștii de la Marca.

14-10-2021
19:47

Femeia care a produs un carambol uriaș în Turul Franței și-a aflat sentința

Procurorii au cerut o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare în cazul spectatoarei care a provocat o căzătură în masă la ediţia din acest an a Turului Franţei.

Conform Corriere della Sera, franţuzoaica în vârstă de 31 de ani, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, femeia fiind ţinta unui val de abuzuri online, le-a spus procurorilor că îi este ruşine de “prostia” sa.

Ea s-a prezentat, joi, la un tribunal din Brest. Procurorii au cerut o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare pentru punerea în pericol a vieţii şi cauzarea de răni neintenţionată.

Conform legislaţiei în vigoare, femeia risca o pedeapsă constând într-o amendă de până la 15.000 de euro şi un an de închisoare. Deliberarea în acest caz va avea loc la 8 decembrie.

La 26 iunie, prima etapă a ediţiei din acest an a Turului Franţei a fost marcată, la mai puţin de 50 de kilometri de sosire, de căderea a zeci de concurenţi, cauzată de o spectatoare cu o pancartă, care era cu spatele la pluton şi cu un picior pe şosea.

14-10-2021
18:42

CFR Cluj riscă să nu fie programată în Conference League dacă nu achită suma de transfer pentru Ulrich Meleke

FC Botoșani a reclamat la FRF faptul că CFR Cluj refuză să achite 250.000 de euro reprezentând suma convenită de cele două cluburi în schimbul transferului apărătorului ivorian.

Campioana României s-a angajat să achite suma de transfer până la data de 14 iulie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar moldovenii și-au căutat dreptatea la Comisiile FRF.

Acestea au anunțat că CFR are termen de cinci zile să achite datoria către FC Botoșani, în caz contrar urmând a fi notificată UEFA, ceea ce ar duce la neprogramarea feroviarilor în Conference League.

14-10-2021
17:17

Interdicție pe stadioane pentru ultrașii maghiari

Suporterii Ungariei care au creat incidente pe Wembley la meciul cu Anglia din preliminariile CM 2022 au primit sancțiuni drastice.

”Mai multe persoane au fost identificate de poliţie şi au primit interdicţia, din partea MLSZ, de a mai intra pe arenele sportive timp de doi ani”, a declarat Jeno Sipos, purtător de cuvânt al Federaţiei maghiare.

FIFA a condamnat incidentele dintre fanii maghiari şi poliţia britanică și a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz.

14-10-2021
15:39

Ferran Torres va fi indisponibil o lună și jumătate din cauza unei fracturi

Ferran Torres, atacantul naționalei Spaniei și a campioanei din Premier League, Manchester City, a avut ghinion teribil în semifinala Ligii Națiunilor. Ibericii s-au impus în fața campioanei continentale, Italia, dar Torres, autorul golurilor Spaniei, a suferit o fractură la piciorul drept și nu va mai juca cel puțin 6 săptămâni.

Marca anunță că fotbalistul a forțat prezența pe teren în finala cu Franța, iar acest lucru a agravat leziunea.

Fotbalistul a efectuat mai multe investigații medicale, iar staff-ul medical al ”cetățenilor” a decis ca atacantul să intre imediat în recuperare.     

14-10-2021
14:58

Turul Franței 2022 va începe la Copenhaga

Organizatorii Turului Franței au prezentat parcursul pentru ediția din 2022, care va începe în capitala Danemarcei, Copenhaga, și se va încheia ca de fiecare dată la Paris, pe Champs-Elysees.

Competiția va avea loc în perioada 1-24 iulie, iar primele trei etape se vor desfășura în Danemarca, cel mai nordic start din istoria Marii Bucle. Ediția cu numărul 109 va avea două contratimpuri individuale, în prima și penultima etapă.

De asemenea vor fi șase etape montane și cinci sosiri la altitudine, în cinci stațiuni celebre din Franța: La Super Planche des Belles Filles, Col du Granon, Alpe d’Huez, Peyragudes și Hautacam. În rest vor fi etape pentru sprinteri, atacanți sau favorabile celor care vor merge în evadări.

Pentru această ediție, organizatorii pun la bătaie premii de 2,3 milioane de euro, dintre care 500.000 îi vor reveni câștigătorului.

14-10-2021
13:45

Arbitrul de handbal Constantin Chicuș este dat dispărut. Îl caută familia, autoritățile și prietenii

Arbitrul brașovean de handbal Constantin Chicuș este de negăsit de miercuri, 13 octombrie. Dispariția arbitrului a fost anunțată de familia acestuia după ce Chicuș nu a mai fost văzut și nu a putut fi contactat telefonic.

Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Brașov a oferit și semnalmentele celui dispărut. Astfel, Constantin Chicuș are o înălțime de 1,85 m, constituție atletică, păr șaten, tuns scurt, fața ovală, ochi verzi, ten deschis.

Persoanele care pot furniza informații cu privire la persoana în cauză, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

14-10-2021
13:05

Jucătorii lui Cruzeiro au intrat în grevă

Exasperați de întârzierile salariale care au depășit, în unele cazuri, chiar și șase luni, jucătorii din lotul multiplei campioane a Braziliei, Cruzeiro, au decis să intre în grevă până la remedierea situației. Echipa evoluează acum în eșalonul secund.

Este obositor și stresant să încercăm printr-o scrisoare să ne obținem drepturile. Nu putem tăcea, trebuie să ni se audă vocea, în special pentru angajații care suferă din aceleași cauze”, se arată în scrisoarea transmisă președintelui Sergio Rodrigues, plecat pentru câteva zile în Portugalia.

14-10-2021
12:10

David Alaba și Eder Militao s-au întors accidentați de la echipele naționale

Real Madrid se confruntă cu mari probleme de lot după pauza internațională. Apărătorii David Alaba și Eder Militao s-au întors la echipă accidentați după ultimele meciuri pe care Austria, respectiv Brazilia le-au disputat.

Alaba a suferit o leziune la genunchi și nu va putea fi recupera pentru următoarele meciuri, anunță presa din Spania. Fundașul de 29 de ani care a bifat 9 partide pentru ”los blanco” în acest sezon ar putea lipsi și din ”El clasico”, din 24 octombrie.

Eder Militao s-a accidentat în meciul Brazilia – Columbia și îngroașă lista jucătorilor indisponibili a trupei de pe Santiago Bernabeu. Cei doi nu vor evolua în meciul de la Donețk, cu Șahtior, cin Liga Campionilor.

14-10-2021
10:53

Stadionul Giulești, sistem modern de jocuri de lumini

Noul stadion al Rapidului va avea o dotare cu care se pot lăuda multe arene. Giuleștiul va beneficia de un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MutpleX) și de un sistem de iluminat pe fațada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX, după cum a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Decizia a fost luată în şedinţa Guvernului din 14 octombrie, după reprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, lucrările suplimentare, în valoare de 1.720.944,50 lei (344.000 de euro), fiind solicitate de beneficiarul final (Clubul Sportiv Rapid Bucureşti).

Mai mult în spatele porților se va amenaja o zona de protecție formată din plase, din cauza distanței mici dintre marginea suprafeței de joc și limita gradenelor pentru suporteri. În incina stadionului va exista și un spațiu special, care va avea rol de casierie, care să îndeplinească condiţiile specifice autorizării de către organele de poliţie.

14-10-2021
06:53

Suporter de la Nice, condamnat pentru că a făcut salutul nazist

Autor al unui salut nazist în timpul meciului întrerupt dintre Nice și Olympique Marseille din 22 august, un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare de suspendare și a primit trei ani de interdicție pe stadion din partea autorităților din Nisa.

Suporterul în vârstă de 30 de ani s-a predat și s-a dus singur la secția de poliție imediat după meci, el fiind arestat preventiv încă din luna septembrie. Acesta și-a aflat acum sentința.

„Știu că trebuie să fiu pedepsit pentru fapta mea, mi-e rușine de ceea ce am făcut”, a declarat bărbatul.

 

14-10-2021
05:32

A murit handbalista Julija Nikolic

Fostă handbalistă în echipa națională a Macedoniei de Nord, Julija Nikolic s-a stins din viață la vârsta de doar 38 de ani. Fosta jucătoare a murit noaptea, iar conform presei locale, decesul ar fi venit în urma unui infarct în timpul somnului

NIkolic a evoluat timp de șase ani la Kometal Gjorce Petrov, o echipă din Macedonia de Nord, iar în perioada 2005-2007 a fost aleasă printre cele mai bune jucătoare ale Campionatului Mondial. Ea și-a reprezentat țara și la Campionatul European din 2008, găzduit de Macedonia de Nord.

Fostă componentă a echipei Arvor 29, care astăzi se numește Brest Bretagne Handball, Julija Nikolic a făcut eventul în Franța în anul 2012. A mai jucat la Zvezda Zvenigorod și și-a încheiat cariera la Skopje, în tricoul lui Vardar.

Bernardo Silva, ținta numărul unu a lui Juventus. Care sunt șansele transferului de la Manchester City

Bernardo Silva este fotbalistul pe care Juventus încearcă să îl aducă în iarnă la Torino. Va fi însă greu ca portughezul să fie luat de pe Ettihad, având în vedere startul bun de sezon pe care îl are alături de Manchester City.

Lusitanul a marcat un gol în cele nouă meciuri disputate în toate competițiile în acest sezon și mai are contract pe încă patru ani cu echipa lui Pep Guardiola. Mijlocașul a fost titular în șase partide și a marcat golul decisiv cu Leicester, în meciul de luna trecută.

ADVERTISEMENT

Atitudinea și implicarea în joc a portughezului a stârnit laude din partea lui Guardiola, care l-a descris pe Bernardo drept „unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume”.

Bernardo Silva (27 de ani) este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 70 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Tot ce îmi doresc este ca el să fie fericit. Merită tot ce e mai bun. Până la urmă, e alegerea lui dacă vrea să plece sau nu. Tot ce pot spune e că Manchester City ar pierde unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

Dacă e fericit? Nu poți juca atât de bine dacă nu ești fericit. E imposibil”, a declarat Pep Guardiola despre Bernardo Silva.

ADVERTISEMENT