Sport

Știrile zilei din sport, joi, 16 septembrie. Alexandru Mitriță a marcat în Conference League pentru PAOK. Video

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de joi, 16 septembrie.
Stirile zilei din sport joi 16 septembrie Alexandru Mitrita a marcat in Conference League pentru PAOK Video
ADVERTISEMENT
16-09-2021
18:10

Mitriță a înscris pentru PAOK la prima apariție în Conference League

Internaționalul româ Alexandru Mitriță a marcat primul gol într-un meci oficial în tricoul celor de la PAOK Salonic. Olteanul a înscris pentru 0-2, în partida disputată în deplasare cu Lincoln Red Imps. 

Trupa antrenată de Răzvan Lucescu a deschis scorul grație reușitei lui Akpom, din cel de al doilea minut adițional al primei reprize.

PAOK Salonic a fost repartizată în grupa F a Conference League, cea mai nouă competiție organizată de UEFA, alături de Lincoln Red Imps, Slovan Bratislava și FC Copenhaga.

Rezultatele serii din Conference League:

  • K. Almaty – Omonia 0-0
  • Flora – Gent 0-1
  • HJK – LASK 0-2
  • Lincoln Red Imps – PAOK 0-2
  • Mura – Vitesse 0-2
  • Qarabag – Basel 0-0
  • Rennes – Tottenham 2-2
  • Slavia Praga – Union Berlin 3-1
  • Slovan Bratislava – FC Copenhaga 1-3
16-09-2021
16:31

Eoții doar în primul set pentru Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Portoroz, din Slovenia, după o victorie muncită în disputa cu Tereza Martincova. 

Jucătoarea din Cehia a condus cu 5-2 în primul set, dar Cîrstea a rezistat incredibil încercărilor adversarei de a închide setul, iar lterior a întors soata acestuia, câștigându-l cu 7-5.

Al doilea act a fost la discreția româncei (numărl 40 WTA), care o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini. Cele două sportive se întâlnesc pentru prima oară în circuitul WTA. 

16-09-2021
12:47

Naționala României, urcare de trei locuri în clasamentul FIFA

Echipa națională a României a urcat trei poziții față de luna trecută în clasamentul FIFA și se află pe locul 42, cu 1.451 de puncte, după rezultatele înregistrate în luna septembrie în preliminariile CM 2022.

Adversarele României în preliminariile CM din Qatar ocupă următoarele poziţii: Germania – locul 14 (1.628 de puncte), Islanda – locul 60 (1.397 de puncte), Macedonia de Nord – locul 74 (1.345 de puncte), Armenia – locul 89 (1.262 de puncte), Liechtenstein – locul 188 (910 puncte).

Lider în clasament este Belgia, cu 1.832 de puncte, urmată de Brazilia – 1.811 puncte şi de Anglia– 1.755 de puncte.

16-09-2021
10:42

CFR Cluj, așteptată cu ploaie la meciul cu Jablonec

CFR Cluj a anunțat că în dimineața meciului cu FK Jablonec, care va avea loc de la ora 22:00, în prima etapă a Grupei D din Conference League, în Cehia este o ploaie mocănească.

Informațiile meteorologice arată că sunt șanse ca ploaia să se oprească chiar înainte de începerea partidei, dar cel mai probabil gazonul va fi afectat. La ora jocului se anunță o temperatură de 11 grade Celsius.

16-09-2021
07:54

UEFA, vizită la București și Cluj pentru EURO U21 din 2023

Cu mai mult de un an şi jumătate înainte de start, au început pregătirile pentru Campionatul European U21 – UEFA EURO 2023.

Turneul va fi găzduit de România şi Georgia în vara anului 2023. Stadioanele care vor găzdui meciuri la EURO 2023 sunt Arena Naţională şi Steaua în Bucureşti, Cluj Arena şi ”Dr. Constantin Rădulescu” în Cluj-Napoca.

În perioada 11-14 septembrie a avut loc prima vizită de lucru din partea UEFA. Această inspecţie a urmărit evaluarea stadioanelor, a hotelurilor şi a bazelor de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu.

Delegaţii UEFA au urmărit alocarea spaţiilor din interiorul arenelor (conform ghidului UEFA), selectarea hotelurilor pentru echipe (3 hoteluri în Bucureşti şi 4 în Cluj), arbitri şi staff şi selectarea bazelor de antrenament.

Potrivit frf.ro, concluziile vizitei UEFA au fost foarte bune, nefiind exprimate puncte de îngrijorare majore. Delegaţii UEFA au fost însoţiţi din partea FRF de către echipa de management a EURO 2023.

Aceasta a fost formată la această dată din 4 persoane: Alexandru Cândea – Project Leader, Vlad Munteanu – Tournament Director, Paul Zaharia – Venue Operations Manager şi Cătălin Gheorghiu – Team Services Manager.

16-09-2021
05:29

Koeman are zilele numărate la Barcelona

Eșecul usturător cu Bayern Munchen, scor 0-3, în prima etapă a fazei frupelor din Champions League, i-a pus în pericol postul lui Ronald Koeman la Barcelona.

Conform cotidianului Sport, olandezul are la dispoziție trei meciuri pentru a îndrepta situația la formația catalană. Șefii Barcei, Joan Laporta, Rafael Yuste și Mateo Alemany, s-au întâlnit de urgență pentru a analiza situația sportivă și s-au arătat nemulțumiți de prestațiile echipei.

În aceste condiții, ei au decis să-i mai acorde încă trei meciuri lui Koeman pentru a îndrepta situația. Următoarele trei partide ale catalanilor sunt cu Granada, Cadiz și Levante în La Liga.

16-09-2021
05:23

Xherdan Shaqiri are drept de joc în meciul Rangers - Lyon

Mijlocașul elvețian al echipei Olympique Lyon, Xherdan Shaqiri, are drept de joc în partida cu Rangers, din prima etapă a Grupei A din Europa League.

Shaqiri nu a fost inițial în lotul formației franceze pentru deplasarea în Scoția din cauza unui paşaport sanitar incomplet, dar Lyon a obţinut o derogare privind plasarea în carantină. În schimb, atacantul Moussa Dembele nu va fi apri pentru acest joc din cauza unei accidentări la coapsă.

Handbalista Evgenija Minevskaja a plecat de la SCM Râmnicu Vâlcea

Handbalista Evgenija Minevskaja nu va mai evolua la formaţia SCM Râmnicu Vâlcea, care a anunţat despărţirea de comun acord.

”Shenii, cum îi spun apropiaţii, a reuşit sa marcheze de 64 de ori pentru formaţia noastră, în ediţia trecută de campionat şi a fost la înălţime în Liga Campionilor, având o medie de aproximativ trei goluri pe meci, în total 33”, a anunţat formaţia vâlceană.

ADVERTISEMENT

La rândul său, conducătorul echipei SCM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu, a precizat că este regretabilă accidentarea sportivei din primăvară şi i-a urat recuperare rapidă şi mult succes.

Evgenija Minevskaja şi-ar fi dorit să poată evolua şi în faţa fanilor, însă condiţiile pandemice au făcut imposibil acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Am avut parte de o experienţă deosebită. Din păcate, nu am avut şansa să joc cu sala plină, dar în acelaşi timp vreau să le mulţumesc suporterilor pentru toată susţinerea din această perioadă. Îmi pare rău că lucrurile trebuie să se termine în acest fel, dar pentru mine, în acest moment, sănătatea este cea mai importantă”, a transmis handbalista.