Sport

Știrile zilei din sport, joi, 17 martie. România, eșec rușinos cu Macedonia de Nord în campania de calificare la Mondialul de handbal masculin

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 17 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
17.03.2022 | 22:00
Stirile zilei din sport joi 17 martie Romania esec rusinos cu Macedonia de Nord in campania de calificare la Mondialul de handbal masculin
Naționala României a pierdut fără drept de apel prima manșă a play-off-ului pentru calificarea la Mondialul din 2023. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
17-03-2022
19:55

România, înfrângere usturătoare în fața Macedoniei de Nord. Calificarea la Mondialul de handbal masculin devine o misiune imposibilă

Echipa națională de handbal masculin a României a pierdut fără drept de apel primul play-off pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023, scor 22-30, în fața Macedoniei.

În aceste condiții, prezența la turneul final devine, practic, o misiune imposibilă. Elevii lui Xavi Pascual au nevoie să învingă la peste 8 goluri diferență în manșa retur, programată sâmbătă, 19 martie, la ora 18:00, în sala Dinamo.

Pierdem în Macedonia de Nord în fața unei echipe foarte bătăioase și a unui public, din păcate, complet lipsit de fair-play. Cu atât mai mult, peste 2 zile, pe 19 martie de la ora 18.00 la sala Dinamo, putem arăta ce înseamnă să îți susții echipa favorită fără să huidui. Cu o sală plină, Naționala României va avea mai multe șanse”, a transmis Federația Română de Handbal, imediat după meci.

Câștigătoarea acestui duel va înfrunta Cehia într-o dublă manșă decisivă pentru calificarea la Mondial, unde „tricolorii” nu au mai ajuns din 2011, când s-au clasat pe poziția a 19-a.

17-03-2022
18:19

CSA Steaua, meci amical cu FC U Craiova

În pauza competițională prilejuită de acțiunea echipei naționale, CSA Steaua a programat o partidă amicală în compania celor de la FC U Craiova 1948. Aceasta va avea loc sâmbătă, 26 martie, chiar pe arena din Bănie.

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în toamna anului trecut, când oltenii – conduși atunci de Eugen Trică – au învins categoric, scor 4-1, grație golurilor înscrise de Onddan cu o dublă, Asamoah și Raicea. Pentru roș-albaștri a redus din diferență veteranul Adi Popa.

O să avem și un joc amical, cu Craiova domnului Mititelu. O să mergem din nou la Craiova, ne-au invitat. Vor să joace cu noi și sper să ne luăm revanșa pentru acea înfrângere nemeritată pe care am avut-o cu ei. Au condiții foarte bune și ei și mergem să jucăm un amical bun, cu o echipă din Liga 1”, a anunțat Daniel Oprița, în cadrul unei conferințe de presă.

17-03-2022
16:55

Căpitanii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au ajuns la Voluntari

De frica războiului, căpitanii celor două mari rivale din campionatul Ucrainei – Dinamo Kiev și Șahtior Donețk – s-au refugiat în România, la Voluntari. Ambii au fost cazați chiar în blocul în care locuiește fundașul central al ilfovenilor, Igor Armaș.

Chiar ieri am întâlnit niște refugiați trimiși de Emil Cara, de la Dinamo Kiev, și niște soții de fotbaliști. Apropo de știrea asta, căpitanii de la Dynamo Kiev și Șahtior Donețk stau cu mine în bloc, chiar azi i-am văzut, chiar o să-i întreb dacă vin la Voluntari să ne dea o mână de ajutor.

Mi-a povestit azi soția lui Karavayev (n.r. Oleksandr Karavayev, căpitanul lui Dinamo Kiev) ce se întâmplă acolo, cu amănunte, cum a început și unde se ascundeau”, a dezvăluit acesta la conferința de presă premergătoare duelului cu Universitatea Craiova, exprimându-și, totodată, îngrijorarea cu privire la o posibilă invazie a trupelor rusești în Republica Moldova, unde se află familia sa.

Eu, sincer, după fiecare antrenament și meci, primul lucru pe care îl fac e să deschid telefonul și să văd dacă s-a ajuns la ceva și e pace. Suntem foarte aproape, mai ales părinții mei sunt în Republica Moldova. Toată lumea e îngrijorată, sper din tot sufletul să se termine cât mai repede și să nu moară oameni nevinovați. 

Fiecare parte își apără pozițiile și interesele lor, trebuie văzută partea neutră. Am văzut că toți suntem împotriva războiului, vorbește și Hagi, vorbesc și președinții, dar nimeni nu ne ascultă și ei iși îndeplinesc obiectivele.

Pe rețelele de socializare toți au scris ‘NO WAR’, dar care e atitudinea care ar trebui luată? Mulți au zis că sunt împotriva războiului, dar nimic nu s-a schimbat”, a mai spus Armaș.

17-03-2022
15:48

Dosar penal pentru lovire sau alte violențe după un meci de juniori

Polițiștii din Bragadiru au deschis un dosar penal in rem după bătaia în care au fost implicate mai multe persoane la meciul de juniori din Campionatul Judeţean Ilfov, dintre Voinţa Domneşti U19 și Sănătatea Buftea U19.

Nefericitul eveniment s-a consumat pe 13 martie. În minutul 75 al întâlnirii, la scorul de 2-1 pentru echipa din Buftea, a izbucnit un conflict violent între jucătorii celor două echipe, ulterior implicându-se și membrii staff-urilor și spectatori, în cea mai mare parte părinți și rude ale jucătorilor.

Deocamdată acțiunea penală nu poate fi pusă în mișcare din cauză că niciuna dintre părțile vătămate nu a făcut plângere penală în urma evenimentelor.

”Federaţia Română de Fotbal condamnă cu fermitate comportamentele reprobabile ce au avut loc cu această ocazie, comportamente care contravin valorilor fotbalului, în general, şi urmăreşte cu atenţie modalitatea în care urmează a fi analizate şi sancţionate faptele anterior amintite, având convingerea că organismele jurisdicţionale abilitate îşi vor face pe deplin datoria şi vor aplica sancţiunile regulamentare în conformitate cu gravitatea evidentă a incidentelor petrecute la un meci de fotbal într-o competiţie de juniori, competiţie oficială organizată de o asociaţie judeţeană membră a FRF!”, a transmis Federația Română de Fotbal.   

17-03-2022
13:47

Grecia a anunțat lotul pentru amicalul cu România

Selecționerul Greciei, Gustavo Poyet, a anunțat cei 26 de jucători convocați pentru amicalul cu România. Printre aceștia se numără portarul Odysseas Vlachodimos și fundașul stânga Konstantinos Tsimikas ambii calificați cu Benfica, respectiv Liverpool în sferturile Ligii Campionilor.

La fel ca Edi Iordănescu, tehnicianul uruguayan își va face astfel debutul pe banca primei reprezentative. Partida este programată vineri, 25 martie, la 20:15, pe Stadionul Steaua din Capitală. 

Lotul Greciei pentru amicalul cu România:

Portari: Odysseas Vlachodimos (Benfica), Alexandros Paschalakis (PAOK Salonic), Giorgos Athanasiadis (Șerif Tiraspol) 
Fundași: Giorgos Tzavellas (AEK Atena), Pantelis Chatzidiakos (AZ Akmaar), Konstantinos Mavropanis (VfB Stuttgart), Konstantinos Tsimikas (Liverpool), Dimitrios Goutas (Sivaspor), Georgios Kyriakopoulos (Sassuolo), Dimitris Nikolaou (Spezia), Lazaros Rota (AE Atena)

Mijlocași: Manolis Koulousias (AEP Kozanis), Marios Vrousai (Olympiacos), Andreas Bouchalakis (Olympiacos), Sotiris Alexandropoulos (Panthinaokos), Christos Kourfalidis (Cagliari), Manolis Siopis (Trabzonspor), Dimitrios Limnios (Twente), Petros Mantalos (AEK), Georgis Masouras (Olympiacos), Tassos Bakasetas (Trabzonspor)

Atacanți: Anastasios Douvikas (FC Utrecht), Dimitrios Pelkas (Fenerbahce), Georgios Giakoumakis (Celtic Glasgow), Efthymios Koulouris (Atromisos), Vangelis Pavlidis (AZ Alkmaar).

17-03-2022
13:22

FRF a lansat campania ”Pentru fotbal, pentru viață!”

Federația Română de Fotbal a inițiat o campanie de inventariere a tuturor copiilor, juniorilor și fotbaliștilor din Ucraina refugiați pe teritoriul României, cu scopul de a-i integra în sistemul competițional intern.

Pentru a urgenta procedurile FRF colaborează cu cluburile afiliate din țară, cu Ambasada Ucrainei și cu Federația Moldovenească de Fotbal.

”Pentru a veni în ajutorul victimelor războiului din Ucraina, Federația Română de Fotbal inițiază campania ’Pentru fotbal, pentru viață!’, care se va derula pe întreaga perioadă în care refugiații ucraineni vor avea nevoie.

Federația Română de Fotbal este alături de cei care suferă în aceste vremuri cutremurătoare pentru umanitate. Conflictul sângeros din Ucraina și agresiunea armată împotriva unei țări suverane sunt realități dureroase, la care FRF nu poate rămâne impasibilă.

Este unul dintre acele momente când viziunea noastră trebuie să capete consistență. Și această viziune poziționează FRF drept un partener social relevant în România, prin impactul pe care fotbalul îl are la nivelul comunității.

Una dintre valorile declarate ale FRF este promovarea spiritului de echipă și acum avem ocazia să ducem această valoare dincolo de gazon și să ne punem în slujba umanității. Solidaritatea noastră față de fotbalul ucrainean și față de toate victimele poporului ucrainean va defini codul de conduită al familiei fotbalului.

Ne delimităm de orice opinie care promovează violența, xenofobia, agresiunea, soluțiile militare în locul diplomației. Respectul nostru față de victime este necondiționat și ajutorul acordat va fi neîntârziat. Nu este timp de lecții de democrație, de explicații. Puterea exemplului este esențială pentru salvarea de vieți.

În acest context, Federația Română de Fotbal inițiază campania ‘Pentru fotbal, pentru viață!’, care se va derula atât timp cât victimele războiului din Ucraina vor avea nevoie. 

Beneficiem de consultanță și sprijin material din partea UEFA, astfel încât să ne putem derula eficient rolul de federație avanpost la frontul ucrainean. Vom fi primul tărâm de liniște pentru refugiații familiei fotbalului ucrainean. Pentru preluarea refugiaților primim sprijinul Ministerului Sportului și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Ne vom preocupa de condițiile de trai ale jucătorilor de fotbal – copii, juniori și seniori – de familiile lor și de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acționa și pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina.

Ne vom preocupa de condițiile de trai ale jucătorilor de fotbal – copii, juniori și seniori – de familiile lor și de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acționa și pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina.

Am inițiat propunerea, iar FIFA a acceptat modificarea cadrului regulamentar, astfel încât să fie posibilă integrarea fotbaliștilor ucraineni, temporar, în competițiile din România. Totodată, este în vigoare oferta de a găzdui în România partidele reprezentativelor Ucrainei, în măsura în care acestea vor avea loc.

Următorul demers instituțional al FRF este de a inventaria prezența tuturor copiilor și juniorilor fotbaliști din Ucraina refugiați pe teritoriul României. Pentru identificarea lor, vom colabora cu afiliații noștri din țară, cu Ambasada Ucrainei și cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Federația Română de Fotbal își exprimă speranța că această criză umanitară se va încheia cât mai curând, prin încetarea războiului din Ucraina, iar ucrainenii vor reveni la viața lor de dinainte. Pe de altă parte, FRF este pregătită să mențină eforturile de ajutorare a victimelor pe toată durata crizei”, se arată în comunicatul FRF.

17-03-2022
10:07

Cererea de intrare în insolvență respinsă pentru Acadamica Clinceni

Academica Clinceni nu va putea intra în insolvență conform deciziei instanței, iar ilfovenii nu mai au nicio șansă să primească licența pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1.

Tribunalul Ilfov a resprins cererea, iar cei de la Clinceni se mai agață doar de faptul că mai pot face apel. Altfel, Dinamo are asigurat cel puțin un loc de baraj pentru menținerea în prima ligă: „Asta este România, din păcate pentru noi. Echipe precum Dinamo, care au avut datorii mult mai mari decât noi, au primit dreptul de a intra în insolvență.

Ce urmează pentru noi… Este clar că în Liga 1 nu mai putem juca, că nu mai primim licența, iar dacă nu vom reuși și la Curtea de Apel să intrăm în insolvență, ne îndreptăm către faliment.

Ar mai fi o ultimă șansă: să găsim pe unul care să plătească toate datoriile, ceea ce până acum nu am reușit. Sunt foarte trist de această decizie, deoarece moralul băieților va fi foarte afectat. Ni s-a mai reproșat că noi, în calitate de club sportiv, nu avem activitate comercială”, a declarat primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, pentru ProSport.

17-03-2022
08:49

Dan Petrescu, savuros înainte de Lille - Chelsea

Invitat în platoul Look TV, Dan Petrescu a vorbit despre meciul dintre Lille și Chelsea: „Dacă eram eu la Chelsea și făceam echipa asta ziceau: «Mamă, dar numai fundaşi ai băgat. Nu ai mai băgat şi tu pe cineva ofensiv». E 5-3-2, Kante tot un fundaş e. Jorginho tot în faţa apărării. Kovacic, tot în faţa apărării. Sunt 8 jucători care se apără”, a declarat Dan Petrescu potrivit LookSport.

Primul „11” al lui Chelsea în meciul contra celor de la Lille: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Thiago Silva, Rudiger, Alonso – Kante, Jorginho, Kovacic – Pulisic, Havertz

17-03-2022
08:33

Massimiliano Allegri, dur la adresa lui Villarreal

Antrenorul lui Juventus a fost extrem de nervos la finalul partidei pierdute cu 3-0 cu Villarreal, în urma căreia „Bătrâna Doamnă” a fost eliminată din Liga Campionilor, mai ales că spaniolii au deschis scorul abia în minutul 78, dintr-un penalty.

„În repriza secundă au avut tot timpul nouă jucători în spatele balonului și nici nu i-a interesat faza ofensivă. Villarreal nu a căutat nici măcar un contraatac, s-a blocat în apărare. Probabil au vrut să ajungă în minutul 90 la egalitate, dar o greșeală a noastră le-a permis să treacă în avantaj.

Când ești condus în Champions League este întotdeauna greu să schimbi situația. Timp de 75 de minute echipa s-a descurcat bine. În repriza secundă ne-am avântat mai mult și ne-au surprins pe un contraatac.

În Champions League se pot întâmpla astfel de lucruri, dar nu le pot reproșa nimic băieților pentru că au făcut un joc bun. Trebuie să acceptăm rezultatul, despre asta e fotbalul. Din păcate, uneori îți merge bine, iar alteori iese prost”, a declarat Massimiliano Allegri pentru Marca.

17-03-2022
06:05

Google sponsorizează echipa McLaren de Formula 1

Google îngroaşă rândul companiilor de tehnologie care se promovează prin intermediul Formulei 1, unde se va număra printre sponsorii echipei McLaren.

Conform site-ului planetf1.com, începând din sezonul 2022, vreme de mai mulţi ani, Google va sponsoriza echipa McLaren de Formula 1. Nu au fost anunţate nici durata exactă, nici valoarea contractului.

Brandul şi logo-ul sistemului de operare Android va fi vizibil pe maşinile echipei britanice,  în spatele pilotului, deasupra motorului. Logo-ul Google va fi vizibil pe costumele şi căştile celor doi piloţi, Lando Norris şi Daniel Ricciardo, iar culorile logo-ului de la browser-ul Chrome vor putea fi văzute pe capacele roţilor.

Dincolo de banii primiți de la Google, echipa britanică va integra în operaţiunile sale smartphone-uri 5G cu Android şi browser-ul web Chrome.

Borussia Dortmund își cedează portarul în MLS

Portarul elveţian al echipei Borussia Dortmund, Roman Burki, va evolua la formația St. Louis City din campionatul nord-american (MLS).

Clubul german a anunțat pe site-ul oficial că înțelegerea cu Burki, valabilă până la 30 iunie 2023, va fi reziliată la finalul sezonului în curs.

ADVERTISEMENT

Venit la Borussia Dortmund în 2015, portarul de 31 de ani a fost titular mult timp, până când s-a accidentat la umăr, în ianuarie 2021. În acest sezon, el nu a jucat niciun minut în Bundesliga, fiind înlocuit de compatriotul său Gregor Kobel.

CSM Oradea a ratat calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup

Vicecampioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a ratat calificarea în semifinalele FIBA Europe Cup, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, de formaţia daneză Bakken Bears, scor 61-70, şi în manşa retur din sferturile de finală ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 13 puncte, pentru CSM, respectiv Harris 23, pentru danezi. În tur, Bakken a câştigat la limită, scor 84-82. Iniţial, în sferturi CSM Oradea avea adversară echipa rusă Avtodor Saratov, eliminată din competiţie de FIBA, în urma conflictului armat din Ucraina.

În sezonul anterior, CSM Oradea a obţinut medalia de bronz în FIBA Europe Cup. În urma ratării calificării a orădenilor, singura echipă din România angrenată în cupele europene rămâne campioana U BT Cluj, în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Edi Grosu, locul 16 în cursa Milano – Torino

Ciclistul român al echipei Drone Hopper – Androni Giocattoli, Eduard Grosu, s-a clasat pe locul 16 în cea de-a 103-a ediție a cursei Milano – Torino.

Grosu a venit cu patru secunde întârziere față de câștigătorul cursei, britanicul Mark Cavendish (Quick-Step), care s-a impus la sprint în fața francezului Nacer Bouhanni (Arkea) şi norvegianului Alexander Kristoff (Intermarche).

ADVERTISEMENT

Cavendish a obţinut a 159-a victorie din carieră, la prima sa participare în cea mai veche cursă din calendarul ciclist, apărută în 1876. Cursa Milano – Torino, cunoscută și ca una dintre cele mai rapide semiclasice se desfășura până acum în luna octombrie, dar din acest an a fost mutată în martie, cu trei zile înaintea primului ”Monument” al sezonului: Milano – San Remo.

ADVERTISEMENT