Sport

Știrile zilei din sport, joi, 18 noiembrie. Alexandru Cicâldău, una dintre cheile derby-ului Galatasaray – Fenerbahce. Terim îi da libertate deplină românului în atac

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 18 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 18 noiembrie Alexandru Cicaldau una dintre cheile derbyului Galatasaray  Fenerbahce Terim ii da libertate deplina romanului in atac
ADVERTISEMENT
19-11-2021
08:27

Alexandru Cicâldău a primit libertate deplină de la Fatih Terim

Duminică va avea loc încă un duel, al 129-lea în campionat, între Galatasaray și Fenerbahce. Echipa antrenată de Fatih Terim nu a mai câștigat pe teren propriu în fața rivalilor din toamna lui 2014, când s-a impus cu 2-1.

Cu toate acestea, Cimbom pleacă favorită. Terim a stabilit, deja, strategia pentru meci, mai ales că a descoperit și care este punctul slab al adversarilor: portarul Berke. „Trageți la poartă din toate pozițiile”, le-a spus tehnicianul elevilor lui.

Pentru a pune și mai multă presiune pe Fenerbahce, Terim a luat decizia să-i dea libertate deplină în atac lui Alexandru Cicâldău. De altfel, tehnicianul a făcut mai multe ședințe de pregătire ‘1 la 1’ cu jucătorul român și i-a spus clar ce are de făcut, informează ziariștii de la Fanatik.

Antrenorul turc știe că punctul forte al adversarilor lor îl reprezintă loviturile de colț, motiv pentru care, la ultima ședință de antrenament, a lucrat mult cu elevii lui, pentru ca aceștia să nu mai primească gol din astfel de faze fixe.

Meciul dintre Galatasaray și Fenerbahce începe la ora 18:00 a României.

18-11-2021
20:13

Valeriu Tița, noul selecționer al Siriei

Federația Siriană de Fotbal a numit un român la cârma primei reprezentative, în locul lui Nizar Mahrous, demis pentru rezultatele slabe din preliminariile CM 2022 – zona Asiei. Este vorba despre Valeriu Tița, antrenor care a activat timp de aproape 15 ani în Orientul Mijlociu, la echipe precum Al-Ittihad Aleppo, Al-Shorta (toate trei din Siria), Al Naser (Kuweit), Al Sharjah (Emiratele Arabe Unite), Al Faisaly (Iordan), Al-Safa, Nejmeh (Liban), Al-Orobah (Arabia Saudită), Al-Talaba și Al Mina (ambele din Iraq).

Conform publicației DubaiWeek, anunțul oficial va fi făcut în cursul zilei de marți, 23 noiembrie, de îndată ce tehnicianul va ajunge la Damasc pentru semnarea contractului. Acesta a mai pregătit naționala Siriei în decembrie 2010 – februarie 2011, perioadă în care a înregistrat două victorii și cinci înfrângeri.

18-11-2021
18:07

Quincy Promes, pus sub acuzare pentru tentativă de omor

Quincy Promes, atacantul cu peste 50 de selecții în naționala Olandei, inclusiv la Campionatul European din 2020, a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat fără milă un membru al familiei. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să-și petreacă următorii trei ani și jumătate în spatele gratiilor.

În comunicatul emis recent, Spartak Moscova – club care în februarie a oferit 8,5 milioane de euro pentru a-l transfera de la Ajax Amsterdam – dă, însă, asigurări că Promes este „pe deplin concentrat asupra meciurilor viitoare”. Peste o săptămână, rușii vor da piept cu Napoli în grupele Europa League.

18-11-2021
16:53

Ronaldo Deaconu s-a săturat de Gaz Metan și dorește să devină liber de contract

Mijlocașul ofensiv al lui Gaz Metan, Ronaldo Deaconu, care la jmumătatea lunii octombrie a învins Dinamo de unul singur, s-a săturat de problemele financiare de la echipa din Mediaș și vrea să devină liber de contract.

DEACONU OCTAVIAN RONALDO vs. CS GAZ METAN MEDIAŞ – Încetare raporturi contractuale şi pretenţii financiare – Acordă termen la data de 24.11.2021”, este decizia publicată pe site-ul LPF.

Deaconu a ajuns la Gaz Metan în vara anului 2020 din postura de jucător liber de contract. De atunci, jucătorul care pe 13 mai a împlinit 24 de ani a bifat 49 de meciuri, în care a marcat de 11 olri.

Ronaldo Deaconu a fost format la Academia Gheorghe Hagi și a mai evoluat, de-a lungul carierei, la formațiile de tineret ale lui Feyenoord și Twente, dar și la ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica și Sepsi.

18-11-2021
15:51

Alexander Zverev și Novak Djokovic se luptă pentru un loc în finala ATP Finals

Neamțul Alexander Zverev (locul 3 ATP) a obținut calificarea în penultimul actal Turneului Campionilor de la Torino, după ce a câștigat meciul împotriva polonezului Hubert Hurkacz (9 ATP), scor 6-2, 6-4, în Grupa Roșie.

Confruntarea în care Zverev a reușit zece ași și în care nu i-a dat nicio șansă de break lui Hurkacz s-a terminat după doar o oră. Polonezul a comis 20 de erori neforțate. De cealaltă parte, neamțul a greșit de numai opt ori. Raportul loviturilor câștigătoare a fost 22-20 pentru Zverev.

În urma acestei victorii, Alexander Zverev și-a asigurat locul doi în Grupa Roșie și va juca în semifinalele ATP Finals împotriva liderului mondial, Novak Djokovic, care a câștigat deja Grupa Verde, înaintea disputării ultimei partide.

Zverev și Djokovic s-au duelat în finala Turneului Campionilor în 2018, atunci când jucătorul german a reușit să se impună. Palmaresul duelurilor directe este însă de partea sârbului, care conduce cu 8-4.

18-11-2021
15:08

CFR Cluj este bună de plată la Mario Rondon

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF a anunțat că liderul Ligii I, CFR Cluj, campioana din ultimele patru sezoane, trebuie să-i plătească lui Mario Rondon drepturile financiare restante.

RONDON FERNANDEZ MARIO JUNIOR vs. FC CFR 1907 CLUJ SA – Pretenții financiare – Respinge excepțiile invocate de pârât ca neîntemeiate. Admite cererea reclamantului. Obligă pârâtul la plata către reclamant a drepturilor financiare restante conform actului adițional de reziliere și a taxei de procedură. Cu recurs”, este decizia anunțată de FRF și LPF.

În prezent, atacantul Mario Rondon (35 de ani) joacă la echipa poloneză de primă ligă Radomiak, dar el a fost la CFR Cluj în perioada 2019-2021. În acest interval de timp, el a bifat 78 de meciuri pentru gruparea din Gruia și a marcat de 14 ori.

Jucătorul născut în Venezuiela a fost forțat să plece de la CFR Cluj după ce a fost exclus din lot de către antrenorul Marius Șumudică, după cum a anunțat în exclusivitate FANATIK. Gruparea din Ardeal mai este în litigiu cu doi jucători, Iasmin Latovlevici și Sebastian Mailat, din aceleași motive.

18-11-2021
14:05

Lotul României pentru barajul cu Peru din Cupa Davis

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei de Davis a României pentru barajul cu Peru din Grupa Mondială I – Knockout a Cupei Davis. Alături de veteranii Horia Tecău și Marius Copil, căpitanul nejucător Gabriel Trif a decis să apeleze la tinerii Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan.

În schimb sud-americanii se vor baza pe Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos. Duelul este programat în weekendul 27-28 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

18-11-2021
12:38

Tecău și Krawietz părăsesc Turneul Campionilor cu o victorie

Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a câştigat ultimul meci pe care l-a disputat în Grupa Verde din cadrul Turneului Campionilor de la Torino.

Cei doi au învins echipa Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Spania/Argentina), scor 6-3, 6-7 (1), 10-6, într-o oră şi 40 de minute.

Tecău și Krawietz au ratat calificarea în semifinale după ce au pierdut primele două meciuri din grupă, scor 4-6, 4-6 cu echipa croată Nikola Mektic/Mate Pavic şi scor 6-7 (2), 5-7 cu perechea Ivan Dodig/Filip Polasek (Croaţia/Slovacia).

18-11-2021
09:38

Tribune pline la Australian Open în 2022

Premierul statului Victoria, din Australia, Daniel Andrews, a venit cu vești bune pentru consumatorii de sport. Astfel, la celebrul meci de cricket dintre Australia și India, denumit The Boxing Day Test, și la Australian Open, capacitatea de ocupare a tribunelor va fi de 100%, informează Fox Sports.

Având în vedere că, joi, statul a atins o rată de vaccinare cu ambele doze de 90%, Andrews a anunțat că aproape toate restricțiile anti Covid-19 aflate în vigoare vor fi ridicate la ora 23:59 în Australia.

Premierul a precizat că The Boxing Day Test și Australian Open „pot continua 100% cu un plan COVID aprobat”. Asta înseamnă că 100.000 de oameni pot lua loc în tribunele arenei Melbourne Cricket Ground (MGG).

Anul trecut, la meciul dintre Australia și India au asistat 30.000 de spectatori.

În ceea ce privește Australian Open, care va avea loc între 17 şi 30 ianuarie la Melbourne, premierul a reamintit că doar jucătorii vaccinaţi cu doza completă vor putea intra pe teritoriul statului Victoria fără carantină sau „bulă” sanitară, fără niciun fel de excepții.

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, care și-a trecut în palmares nouă titluri la Australian Open, câștigate după tot atâtea finale jucate, refuză să spună dacă este vaccinat sau nu.

18-11-2021
08:15

Eto’o, încrezător că va ajunge președintele federației

Fostul internaţional Samuel Eto’o şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Cameruneze de Fotbal, la o zi după ce echipa națională a acces în ultima fază a calificărilor la Cupa Mondială din 2022.

Fostul mare atacant, în vârstă de 40 de ani, a declarat că echipa actuală de conducere a federaţiei i-a propus postul de vicepreşedinte, pe care l-a refuzat. ”Voi fi următorul preşedinte al federaţiei, în ciuda tuturor înşelăciunilor”, a afirmat Eto’o, conform Gazzetta dello Sport.

Federaţia cameruneză se confruntă de câteva luni cu o criză. Alegerea preşedintelui actual, Seidou Mbombo Njoya a fost anulată în ianuarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Njoya a rămas în funcţie, în ciuda contestărilor, pentru organizarea noilor alegeri, care vor avea loc în decembrie.

18-11-2021
05:35

Garbine Muguruza, victorie la Turneul Campioanelor

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 6, a câștigat Turneul Campioanelor de la Gualadajara.

Ea a învins-o în finală pe Anett Kontaveit din Estonia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 7-5, 6-3, după o oră și 39 de minute, și a devenit prima sportivă din Spania care se impune în finala tenisului feminin.

Muguruza, în vârstă de 28 de ani, va încheia astfel anul 2021 pe locul 3 în clasamentul WTA, în timp ce Kontaveit va ajunge pe poziția a 7-a.

Finala probei de dublu de la Turneul Campioanelor a fost câștigată de perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, care a învins, scor 6-3, 6-4, cuplul Su-Wei Hsieh/Elise Mertens (Taiwan/Belgia).

18-11-2021
05:25

CSM Oradea, în grupele principale ale FIBA Europe Cup

Echipa de baschet masculin CSM Oradea s-a calificat în grupele principale ale FIBA Europe Cup, după ce a învins, pe teren propriu, formaţia ungară Szolnok, scor 78-70 după prelungiri, în ultimul meci din grupa preliminară H a competiţiei.

Principalii marcatori ai partidei au fost Bickauskis 15 puncte, pentru CSM, respectiv Subotic şi Cakarun, câte 14, pentru Szolnok. Astfel, grupa H se încheie cu Legia Varșovia lider, 12 puncte, urmată în clasament de CSM Oradea 9, FC Porto 8 şi Szolnok 7.

CSM Oradea, care în sezonul trecut a obţinut medalia de bronz în FIBA Europe Cup, va evolua în continuare în grupa K, unde este deja certă prezenţa formaţiilor Benfica Lisabona şi CP Sporting.

Casper Ruud, prima victorie la Turneul Campionilor

Tenismenul norvegian Casper Ruud a obținut prima sa victorie la Turneul Campionilor și păstrează șanse pentru calificarea în semifinalele competiției de la Torino.

Ruud l-a învins în etapa a doua a Grupei Verzi pe britanicul Cameron Norrie, care l-a înlocuit pe grecul Stefanos Tsitsipas, scor 1-6, 6-3, 6-4, după o partidă de aproape două ore.

ADVERTISEMENT

Pentru un loc în semifinale, norvegianul se luptă cu rusul Andrey Rublev, cei doi urmând să se întâlnească vineri în meci direct.