Sport

Știrile zilei din sport, joi, 2 septembrie. Amendă uriașă pentru jucătorul bătăuș de la Galatasaray

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de joi, 2 septembrie.
Stirile zilei din sport joi 2 septembrie Amenda uriasa pentru jucatorul bataus de la Galatasaray
ADVERTISEMENT
02-09-2021
20:08

Amendă uriașă pentru jucătorul bătăuș de la Galatasaray

Marcao, fundașul lui Galatasaray care și-a bătut un coechipier în timpul partidei cu Giresunspor, a fost sancționat. Mai exact, a fost scos din lot și amendat cu 150.000 de euro, după incidentul pe care l-a avut cu Kerem Akturkoğlu.

„Jucătorul nostru Marcos de Nascimento Teixeira a fost amendat cu 150.000 de euro din motive disciplinare. Acțiunile sale au atras această sancțiune, după meciul Giresunspor – Galatasaray”, a informat clubul turc pe Facebook.

În plus, Marcao a fost suspendat, de Federație, timp de opt etape.

Partida Giresunspor – Galatasaray, 0-2, a fost primul meci al lui Alex Cicâldău în tricoul celor de la Galatasaray. Internaționalul român a reușit să marcheze un gol, la meciul de debut.

02-09-2021
16:53

Miralem Pjanic, aproape de un transfer la Beșiktaș

Barcelona mai cedează un jucător după plecările lui Lionel Messi și Antoine Griezmann. Miralem Pjanic, miljocașul central bosniac de 31 de ani este aproape de un transfer în Turcia la Beșiktaș.

„Cele două cluburi sunt în negocieri avansate pentru mutarea lui Pjanic. Un acord pentru un posibil împrumut e foarte aproape”, a scris jurnalistul italian Fabrizio Romano pe Twitter.

Fotbalistul venit anul trecut pe Camp Nou nu s-a acomodat deloc și are un salariu de nouă milioane de euro. În Turcia va câștiga de trei ori mai puțin. Barcelona a plătit 60 de milioane de euro pentru transferul său și a jucat în tricoul blaugrana 30 de meciuri, dintre care doar 13 din postura de titular: „Sincer, nici măcar nu înțeleg motivul acestei situații. Este clar că vreau să joc mult mai mult. Știu că pot oferi mai mult, iar când antrenorul mă introduce pe teren, dau totul. M-am descurcat bine, am avut jocuri bune. Mai mult decât atât, nu știu ce aș putea face. Mă antrenez, sunt pregătit”, declara jucătorul la finalul sezonului trecut.

02-09-2021
14:43

300 de oameni evacuați în urma unui incendiu la stadionul lui Tottenham

Tottenham Hotspur Stadium a fost cuprins de flăcări și numai puțin de 300 de persoane au fost evacuate în această dimineață. Cel mai modern stadion din Premier League este folosit drept centru de vaccinare anti-COVID-19.

Nu se exclude ipoteza unei mâini criminale conform informațiilor venite din presa engleză. Potrivit Daily Mail, pompierii s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră.

02-09-2021
09:44

Benjamin Mendy rămâne în arest preventiv

Deși are nu mai puțin de cinci capete de acuzare pe numele său, respectiv patru cazuri de viol și unul de hărțuire sexuală, Benjamin Mendy a încercat să obțină eliberarea sub control judiciar. Solicitarea i-a fost respinsă, însă, de magistrații englezi, așa că va rămâne în penitenciarul HPM Altcourse din Liverpool.

Când a fost arestat preventiv, ofițerul i-a transmis că urmează să fie plasat în aripa ”VP”, destinată persoanelor vulnerabile, dar fundașul francez al celor de la Manchester City a înțeles că va ajunge în aripa ”VIP”.

Când a ajuns, staff-ul i-a explicat că va fi reținut și plasat în aripa VP pentru siguranța sa. Poate că engleza lui nu e chiar cea mai bună, fiind francez, așa că nu a înțeles exact ce i s-a transmis și a crezut că va fi plasat în aripa VIP.

A avut parte de o trezire dură la realitate atunci când a văzut celula și a realizat cu cine o va împărți. Nu era deloc mulțumit, a fost o experiență care l-a trezit”, a declarat pentru The Sun un apropiat al lui Mendy.

02-09-2021
09:05

Doi jucători din naționala Braziliei au fost obligați să revină în Rusia

Nu se mai termină problemele pentru naționala Braziliei. După ce a fost nevoit să renunțe la nouă jucători pentru că echipele de club – toate din Premier League – nu le-au permis să facă deplasarea, selecționerul Tite rămâne fără alte două piese importante.

Este vorba despre mijlocaşul Claudinho şi atacantul Malcom, somaţi de oficialii lui Zenit Sankt Petersburg să revină în Rusia. Potrivit Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), dacă nu se conformau, riscau să fie aspru sancționați.

Jucătorii au primit apeluri neîncetate din partea clubului lor, Zenit Sankt Petersburg, obligându-i să revină în Rusia miercuri (n.r. 1 septembrie). Pentru a nu suferi nicio sancţiune din partea clubului, ambii jucători au decis să revină în Rusia”, se arată în comunicat.

02-09-2021
07:31

Alin Minteuan s-a întors la CFR Cluj. Va lucra din nou cu Dan Petrescu

CFR Cluj a anunțat – printr-un comunicat publicat pe rețelele de socializare – că Alin Minteuan a acceptat oferta de a prelua frâiele „satelitului”, care evoluează acum în Liga a treia. O mutare ce poate fi considerată surprinzătoare, având în vedere schimbul dur de replici pe care tânărul tehnician l-a avut în trecut cu Dan Petrescu.

Avem încă o veste bună pentru voi, dragi CFR-iști! Alin Minteuan revine la clubul nostru și va fi noul antrenor al echipei secunde, formație care evoluează în Liga a 3-a.

Suntem bucuroși că un alt fost mare jucător al clubului nostru revine acasă! Bine ai revenit acasă, Alin! Hai CFR!”, a transmis campioana en-titre a României.

02-09-2021
07:22

Barcelona vrea să-l păstreze pe Ronald Koeman. În ce condiții i-ar prelungi contractul

Dacă până mai ieri era gata să-l demită din funcția de antrenor principal, președintele Barcelonei, Juan Laporta ia acum în calcul să-i propună lui Ronald Koeman prelungirea contractului, dacă va îndeplini anumite condiții.

În primul rând, viitorul olandezului pe banca tehnică a formației blaugrana depinde de trofeele pe care le va cuceri în actualul sezon, mai ales pe plan intern. Decizia finală va fi influențată și de felul în care tehnicianul va reuși să gestioneze ascensiunea jucătorilor crescuți de academia La Masia, pe care este obligat să-i promoveze, având în vedere că echipa nu a mai făcut achiziții notabile în perioada de mercato.

Și nu în ultimul rând, Koeman nu trebuie sub nicio formă să se abată de la stilul de atac tradițional al catalanilor, chiar dacă nu mai are sub comandă jucători precum Messi sau Griezmann, care îi puteau garanta un număr mare goluri marcate.

Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1

Ajuns la 41 de ani finlandezul Kimi Raikkonen și-a anunțat oficial retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon, după mai bine de două decenii petrecute în circuit.

Asta este. Acesta va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie uşoară, dar după acest sezon va fi momentul pentru lucruri noi.

ADVERTISEMENT

Deşi sezonul continuă, vreau să le mulţumesc familiei mele, tuturor echipelor mele, tuturor celor implicaţi în cariera mea şi în special vouă, fanilor care m-aţi susţinut în tot acest timp.

Formula 1 se încheie pentru mine, dar mai sunt multe lucruri în viaţă pe care vreau să le experimentez şi de care vreau să mă bucur”, a transmis pilotul care deține recordul de kilometri parcurşi la volanul unui monopost de Formula 1.

ADVERTISEMENT