Sport

Știrile zilei din sport, joi 21 octombrie. Rezultatele din etapa a 3-a din grupele Conference League + clasamente

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, joi 21 octombrie.
Stirile zilei din sport joi 21 octombrie Rezultatele din etapa a 3a din grupele Conference League  clasamente
ADVERTISEMENT
21-10-2021
19:40

Rezultate din etapa a 3-a din Conference League

Echipa elenă PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, scor 2-1, formația FC Copenhaga, în etapa a 3-a a fazei grupelor Conference League.

Într-un alt meci, Slavia Praga, cu mijlocașul Nicolae Stanciu pe teren până în minutul 66, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de Maccabi Haifa.

Grupa A

HJK Helsinki – Maccabi Tel Aviv 0-3

Alashkert – LASK 0-3

ga

Grupa B

Anorthosis Famagusta – Flora Tallinn 2-2

Partizan Belgrad – Gent 0-1

gb

Grupa C

Bodo Glimt – AS Roma 6-1

ȚSKA Sofia – Zorya Luhansk 0-1

gc

Grupa D

Jablonec – Randers 2-2

CFR Cluj – AZ Alkmaar 0-1

gd

Grupa E

Feyenoord – Union Berlin 3-1

Maccabi Haifa – Slavia Praga 1-0

ge

Grupa F

FC Copenhaga – PAOK Salonic 1-2

Slovan Bratislava – Lincoln Red Imps 2-0

gf

Grupa G

NK Mura – Rennes 1-2

Vittese Arnhem – Tottenham Hotspur 1-0

gg

Grupa H

Qarabag – Kairat Almaty 2-1

FC Basel – Omonia Nicosia 3-1

gh

21-10-2021
18:26

Autoritățile italiene și olandeze îl caută pe Mohamed Ihattaren

Mijlocașul olandez, Mohamed Ihattaren, împrumutat în vară de la Juventus la Sampdoria, a fost dat dispărut în Olanda, informează Gazzetta dello Sport. Jucătorul de 19 ani ar fi fost văzut ultima dată la Sampdoria, pe 12 octombrie.

Pe de altă parte, el și-ar fi informat actualul club că trebuie să se deplaseze în Olanda din motive personale. Însă nimeni nu l-a văzut la Utrecht, orașul natal, sau la Eindhoven, unde a jucat la PSV până în vara acestui an.

Transferul lui de la gruparea olandeză la Juventus s-a făcut pe 31 august, dar echipa din Torino l-a împrumutat la foarte scurt timp la Sampdoria. Ar fi ajuns la echipa din Genova cu un surplus de cinci kilograme, motiv pentru care nu a jucat niciun meci în acest sezon.

Juventus și Sampdoria vor încerca să rezolve în iarnă situația fotbalistului în iarnă, iar dacă echipa din Genova renunță la el, oficialii din Torino va fi nevoită să renunțe la alt jucător.

21-10-2021
17:26

Trofeul de la Transylvania Open a fost dezvăluit

Trofeul de la Transylvania Open a fost dezvăluit și a pornit de la „Coloana Infinitului”, celebra creație a lui Constantin Brâncuși: Am ales să pornesc de la simbolul Florii Infinitului în designul trofeelor Transylvania Open 2021, lăsându-mă inspirată de sloganul acestui eveniment de anvergura: Tennis with a touch of magic.

Sportul reprezintă una dintre pasiunile mele, alături de creaţia de bijuterii. În fiecare piesă care îmi poartă semnătură pun un strop de magie. Iar Floarea Infinitului este magică”.

„Pentru că reprezintă un model unic, o floare bijuterie, care, prin structura să geometrică, curată şi simetrică, dezvoltă ideea de absolut, năzuinţă de a ne dezbracă de limite, de Perfecţiune înţeleasă drept Armonie.

În acelaşi timp, Floarea Infinitului cuprinde în esenţa semnificaţiei sale valorile care unesc creaţia cu sportul alb: determinare, viziune, disciplină, imaginaţie, curaj”, a declarat creatoarea Malvina Cservenschi.

Trofeul de la Transylvania Open. Sursă foto: Facebook TransylvaniaOpen
Trofeul de la Transylvania Open. Sursă foto: Facebook TransylvaniaOpen

 

21-10-2021
16:33

CSM Bucureşti, remiză pe terenul Gloriei Buzău!

Gloria Buzău şi CSM Bucureşti au remizat în derby-ul etapei a 13-a. Ambele formaţii au avut 12 puncte înainte de duelul direct, iar confruntarea nu a dezamăgit. A fost un meci aprig disputat de cele două formaţii. Gazdele au condus cea mai mare parte a timpului, însă la diferenţă mică. Cu 5 secunde înainte de final, Gloria Buzău reuşea să marcheze golul de 23-22, care părea că va aduce victoria echipei lui Aurelian Roşca. Însă, Neagu a reuşit să înscrie de la mijlocul terenului după o repunere rapidă în joc a mingii. S-a încheiat 23-23 şi ambele formaţii au câte 13 puncte după primele 6 etape. 

21-10-2021
15:42

Marius Marin a semnat un nou contract cu Pisa

Internaționalul român Marius Marin a semnat un nou angajament cu gruparea din Serie B, Pisa, anunță clubul italian.

Fostul căpitan al echipei naționale de tineret era sub contract cu Pisa până în 2023. Conform noului acord acesta este legat de formația antrenată în trecut și de Mirea Lucescu, până în 2025.

”Sunt fericit să îmi continui povestea alături de acest mare club, care m-a făcut să cresc că şi jucător, dar şi ca şi om! Mulţumesc pentru incredere staff-ului, conducerii, dar şi colegilor şi suporterilor. Împreună până în anul 2015! Forţa Pisa!”, a scris Marius Marin pe reţelele de socializare. 

21-10-2021
14:48

Begu, victorie în turneul de la Tenerife

Jucătoarea Irina Begu, locul 56 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Tenerife Open.

Begu a învins-o în optimi pe croata Donna Vekic, locul 101 WTA și venită din calificări, scor 4-6, 6-2, 7-6 (4), în două ore şi 49 de minute. Meciul a început miercuri, 20 octombrie, dar a fost întrerupt la scorul de 1-1 în setul doi, din cauza vizibilităţii reduse.

În runda următoare, românca o va întâlni pe sportiva americană Ann Li, numărul 60 mondial. Begu şi-a asigurat un premiu de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Tot la Tenerife Open, perechea Andreea Mitu/Vivian Heisen (România/Germania) a fost eliminată în sferturile de finală. Cele două au fost învinse de echipa favorită 4, Ulrikke Eikeri/Ellen Perez (Norvegia/Australia), scor 1-6, 7-5, 6-10, într-o oră şi 34 de minute.

21-10-2021
14:01

Forul mondial de fotbal (FIFA) a anunțat modalitatea de desfășurare a fazei play-off, de calificare la Cupa Mondială

Tragerea la sorți pentru play-off-ul de calificare la Cupa Mondială din Qatar va avea loc vineri, 22 octombrie, la Zurich în Elveția.

Cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor, dar care nu vor termina pe primele două locuri în grupele preliminarii, vor fi cele 12 echipe care vor participa în faza play-off de calificare.

Acestea vor fi repartizate în trei grupe a câte patru echipe, iar meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, semifinale și finală. Câștigătoarele celor trei grupe, alături de cele zece câștigătoare a grupelor din preliminarii se vor califica la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor, din Qatar.

21-10-2021
13:13

Marius Stavrositu și-a pus ”Șapcă roșie”

Fostul internațional al României, Marius Stavrositu, este noul antrenor al echipei masculin de handbal Universitatea Cluj. Acesta îl înlocuiește pe banca ”Șepcilor roșii” pe sârbul Vladimir Vojvodic.

Stavrositu a antrenat-o în sezonul trecut pe Steaua cu care a înheiat campionatul pe locul 8. La gruparea universitară, fostul jucător al echipei naționale va avea o misiune extrem de grea. După 7 etape alb-negrii sunt pe penultimul loc al clasamentului, cu 3 puncte.

”Pentru noi şi în special pentru mine obiectivul este unul foarte clar: rămânerea în prima ligă şi promovarea jucătorilor tineri. Mă consider un antrenor tânăr şi, aşa cum la rândul meu am învăţat de la alţii şi am acumulat multe în cariera de sportiv, doresc să împărtăşesc lucrurile bune pe care le-am câştigat şi cu cei tineri”, a declarat Stavrositu pentru site-ul oficial la echipei clujene.  

21-10-2021
12:32

Cinci accidentați și doi suspendați în lotul Chindiei

Echipa Chindia Târgovişte va întâlni Universitatea Craiova pe teren propriu, vineri, de la 20.30, la Ploieşti, în etapa a 13-a a Ligii I, dar antrenorul Emil Săndoi are mari probleme în ceea ce privește pregătirea confruntării cu echipa lui de suflet.

Tehnicianul echipei din Târgoviște a jucat timp de 21 de ani la Universitatea Craiova. Primii șapte (1970-1978) au fost la juniori, iar la seniori între 1983 și 1995, după care încă un sezon, ultimul al carierei, 1998-1999.

Venim după un rezultat pozitiv, un punct la Botoşani în condiţii speciale. Şi la meciul cu Universitatea Craiova avem în continuare probleme de lot. Baxevanos, Cornel Dinu, Cantave, Daniel Popa şi Adrian Ioniţă sunt accidentaţi, iar Kocic şi Suciu, suspendaţi”, a declarat tehnicianul pentru pagina de Facebook a clubului.

Meciul va fi foarte greu, cum sunt toate în momentul de faţă. Întâlnim cea mai în formă echipă din campionat. Cred că la ora actuală Craiova se exprimă foarte bine, este şi foarte eficace, are un lot foarte, foarte bun şi echilibrat, un antrenor foarte bun, cu multă experienţă”, a mai spus Săndoi.

Sunt totuşi convins că putem să ne descurcăm. Şi la acest meci vom avea mulţi jucători tineri pe bancă. Etapa trecută a debutat (Alexandru) Jipa, un copil cu potenţial. Va veni şi rândul lui Vlăduţ Stancu”, a încheiat antrenorul.

21-10-2021
10:26

FIFA a actualizat clasamentul pe națiuni. Pe ce loc este România

Echipa națională de fotbal a României a urcat un loc în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), după ultimele rezultate înregistrate în preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor.

”Tricolorii” se situează pe locul 41, conform ultimei actualizări, departe, însă, de poziția pe care a început anul (37), dar în ascensiune față de luna august când naționala lui Mirel Rădoi se situa pe locul 45.  

Lidera clasamentului FIFA este Belgia, urmată de Brazilia și Franţa, recent câştigătoare a Ligii Naţiunilor. Următorul clasament va fi publicat pe 25 noiembrie.

21-10-2021
07:20

Ultimul wild card la Transylvania Open a fost atribuit Gabrielei Ruse

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a primit un wild card, ultimul, din partea organizatorilor turneului Transylvania Open WTA 250 care se va desfășura în perioada 25-31 octombrie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Astfel, jucătoarea de 23 de ani completează lista jucătoarelor din România care vor evolua direct pe tabloul principal al turneului. Simona Halep, Irina-Camelia Begu şi Jaqueline Cristian sunt celelalte românce din turneul de simplu, care vor intra în competiție din primul tur.

Miercuri, organizatorii evenimentului au acordat alte patru wild card-uri, pentru calificări, jucătoarelor Irina Bara, Briana Szabo, Ilinca Amariei şi Andreea Prisăcariu.

România și-a asigurat a treia medalie la Campionatele Europene de box pentru tineret

Andrei Musteţ este al treilea pugilist român calificat în semifinalele Campionatului European de box pentru tineret din Muntenegru. Accederea în penultimul act al competiției înseamnă că Musteț are asigurată cel puțin medalia de bronz.

Românul l-a învins la puncte, scor 4-1, pe sportivul croat Deni Alagic, în limitele categoriei 63,5 kg. Andrei Musteț va boxa pentru calificarea în finala europenelor din Muntenegru cu georgianul Laşa Gagnidze.

ADVERTISEMENT

Loredana Andreea Marin la categoria 60 kg şi Maria Livia Botică la 81 kg și-au asigurat și ele medalii prin calificarea în semifinale.