LIVE Actualizat 23-09-2021
17:10

Știrile zilei din sport, joi, 23 septembrie. Romelu Lukaku vrea să pună capăt rasismului din fotbal: „Trebuie să lupt!”

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de joi, 23 septembrie.
23.09.2021 | 20:08
Stirile zilei din sport joi 23 septembrie Romelu Lukaku vrea sa puna capat rasismului din fotbal Trebuie sa lupt
ADVERTISEMENT
23-09-2021
17:10

Romelu Lukaku vrea să pună capăt rasismului din fotbal

Romelu Lukaku a mărturisit că vrea să pună capăt rasismului din fotbal și că va face tot ce îi stă în putere pentru a realiza acest lucru: „Trebuie să lupt. Pentru că nu o fac doar pentru mine. Lupt pentru fiul meu, pentru viitorii mei copii, pentru fratele meu, pentru toți ceilalți fotbaliști și pentru copii lor, pentru toată lumea.

Căpitanii fiecărei echipe și patru-cinci jucători, cele mai mari personalități ale fiecărui club, ar trebui să aibă o întâlnire cu directorii executivi ai Instagramului, FA (Federația Angliei de Fotbal) și PFA (Asociația Fotbaliștilor Profesioniști). Ar trebui să stăm în jurul unei mese și să avem o discuție despre asta (n.r. rasismul în fotbal). Să ne gândim cum putem să îl atacăm direct, nu doar în fotbalul bărbătesc, ci și feminin.

Cred că noi toți, împreună, ar trebui să avem o conferință și să vorbim despre lucrurile care trebuie adresate pentru a proteja jucătorii, dar și fanii și fotbaliștii tineri care vor să devină profesioniști”.

23-09-2021
16:09

Barcelona l-a transferat pe puștiul minune al Turciei

FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial că l-a transferat pe mijlocașul ofensiv Emre Demir de la Kayserispor, jucătorul urmând să rămână în Turcia până la finalul acestui sezon.

În vârstă de 17 ani, jucătorul este considerat o mare speranță a fotbalului turc, el fiind cel mai tânăr marcator din istoria campionatului. Demir a înscris pentru Kayserispor într-un meci cu Genclerbirligi, când avea doar 15 ani, 9 luni și 25 de zile.

Tânărul fotbalist a semnat un contract valabil până în vara anului 2027, iar Barcelona, care a plătit două milioane de euro pentrucerea sa, i-a stabilit o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. În prima fază, Emre Demir va evolua la echipa a doua a clubului catalan.

23-09-2021
15:12

Haas și-a anunțat piloții pentru sezonul viitor din Formula 1

Echipa de Formula 1 Haas a anunțat că va miza pe piloții Mick Schumacher și Nikita Mazepin și în sezonul viitor al Marelui Circ.

”Știam că dorim continuitate la volan pentru 2022 și sunt bucuros să vă anunț că Mick Schumacher și Nikita Mazepin vor concura pentru Haas și în 2022. Au făcut multe în acest an”, a declarat șeful Haas, Guenther Steiner.

Schumacher jr. şi Mazepin, ambii în vârstă de 22 ani, se află la primul lor sezont în Formula 1 şi nu au reuşit să aducă niciun punct pentru Haas, echipă prezentă de şase ani în Marele Circ.

23-09-2021
13:37

Robert Răducanu a semnat cu U Cluj

Dat afară de la FC U Craiova după un conflict cu suporterii, rebelul Robert Răducanu va evolua în eșalonul secund, la Universitatea Cluj. Anunțul a fost făcut printr-un scurt comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

De-a lungul carierei, mijlocașul de 25 de ani a evoluat pentru Concordia Chiajna, cu care a bifat nu mai puțin de 42 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc. În plus, și-a trecut în cont trei goluri și două pase decisive.

De la Craiova a fost înlăturat după ce a înjurat câțiva suporteri aflați în tribune la meciul câștigat cu 1-0 în fața celor de la Dinamo. „Aș vrea să transmit un mesaj nu numai din partea suporterilor din Peluza Sud, ci din partea tuturor suporterilor Universității Craiova. Până când Robert Răducanu nu își cere scuze în mod public și nu vine în fața noastră să-și ceară scuze, acest jucător nu mai are ce să caute la Universitatea Craiova!

A făcut o prostie! După meciul cu Dinamo, în care a intrat zece minute și mai mult a stat pe gazon, a jignit suporteri mai în vârstă din tribuna a doua. Noi am aflat o săptămână mai târziu. Niciun jucător al Universității nu a făcut asemenea greșeli.

Niciun jucător nu are dreptul să jignească suporterii Universității. Nu ne-a supărat nici măcar Gică Popescu, atunci când a plecat la rivala Dinamo, așa cum a făcut-o Răducanu. El știe despre ce e vorba și trebuie să-și ceară scuze.

Dacă nu o face în mod public, el nu mai are ce să caute nici măcar la antrenamente. Daca aflăm că se antrenează, mergem la teren și oprim antrenamentul! Acest mesaj l-au aflat și Adi Mutu și Adiță (Adrian Mititelu jr.) și sper să-l audă acum toată conducerea”, declara la acea vreme Andrei Preda, liderul ultrașilor FC U.

23-09-2021
09:56

Încă un român în Serie A. Tânărul Vlad Oargă a semnat cu Venezia

Tot mai mulți fotbaliști tineri din România intră în atenția cluburilor care evoluează în Serie A. Vlad Oargă (14 ani), cel mai recent nume apărut pe această listă, a semnat cu Venezia, unde mai sunt legitimați alţi doi compatrioți, fundașul central Luca Popa (15 ani) şi atacantul Norbert Nagy (16 ani).

Cu toții vor evolua pentru început la grupele de juniori. După U Cluj, Luceafărul Cluj şi CFR Cluj, Oargă a făcut pasul spre echipa din prima ligă italiană grație agentului său, Cătălin Sărmăşan, care a și anunțat mutarea, prin intermediul rețelelor de socializare.

23-09-2021
07:35

Naomi Osaka s-a retras de la Indian Wells

Fost lider mondial în urmă cu câțiva ani, Naomi Osaka se află într-un moment critic al carierei. Măcinată de anxietate și depresie, aceasta și-a anunțat retragerea de pe tabloul principal al turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, programat între 4 și 17 octombrie.

Sincer, nu ştiu când voi juca următorul meu meci de tenis. Simt, în ultima vreme, că atunci când câştig nu sunt fericită, Simt mai mult o uşurare. Iar atunci când pierd, mă simt foarte tristă. Nu cred că este normal”, declara japoneza imediat după eliminarea de la US Open, lăsând de înțeles că are nevoie de o pauză.

23-09-2021
05:29

Sepsi își inaugurează noua arenă. Amical cu o echipă din Slovacia

După o calificare fără mari emoții în optimile Cupei României, Sepsi așteaptă cu nerăbdare inaugurarea noii arene din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie, cu un amical în compania echipei Dunajska Streda din Slovacia.

Noul stadion se inaugurează pe 8 octombrie, dacă pandemia nu dă totul peste cap. 99% vom inaugura la acastă dată, cu o echipă din Slovacia, Dunajska Streda.

În campionat vom juca împotriva celor de la FC Voluntari. Ei au fost şi cei care au venit când am inaugurat stadionul vechi, ei sunt cei care vin şi când inaugurăm stadionul nou.

Chiar putem să spunem că sunt o echipă norocoasă. Eu sunt sigur că dacă ne mutăm în noul stadion vom avea mai mulţi spectatori din momentul de faţă”, a declarat patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi.

23-09-2021
05:25

Mircea Lucescu a pierdut primul trofeu cu Dinamo Kiev

Dinamo Kiev a fost învinsă fără drept de apel de rivala Șahtior Donețk, scor 0-3, în Supercupa Ucrainei. Este primul trofeu ratat de Mircea Lucescu de când se află pe banca tehnică a campioanei en-titre.

Elevii săi s-au văzut conduși încă din minutul 30, când Lassina Traore l-a învins pe Bushchan cu o lovitură de cap de la marginea careului mic, ca după pauză să reușească „dubla”. Scorul final a fost stabilit de Alan Patrick în minutul 61, la capătul unei curse de excepție încheiate cu un șut în forță, sub bara transversală.

Decizie fără precedent în Premier League. Pauză de șapte săptămâni la mijlocul sezonului

Oficialii din Premier League ia foarte serios în calcul varianta ca sezonul viitor, 2022-2033, să aibă parte de o pauză de șapte săptămâni, astfel încât Campionatul Mondial din Qatar să se desfășoare fără probleme.

Concret, scenariul propus în cadrul întâlnirii de miercuri, 22 septembrie prevede întreruperea stagiunii după weekendul din data de 12 noiembrie și fie reluat pe 26 decembrie. Turneul final se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. În ceea ce privește Liga Campionilor, UEFA și-a exprimat dorința ca faza grupelor să ajungă la final chiar înainte de startul competiției din Qatar.

ADVERTISEMENT