Sport

Știrile zilei din sport, joi 24 iunie. După Rafael Nadal, o altă vedetă a anunțat că nu participă la Wimbledon

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri, 24 iunie.
24.06.2021 | 22:50
Stirile zilei din sport joi 24 iunie Dupa Rafael Nadal o alta vedeta a anuntat ca nu participa la Wimbledon
ADVERTISEMENT
24-06-2021
19:51

După Rafael Nadal, o altă vedetă a anunțat că nu participă la Wimbledon

După Rafael Nadal, Dominic Thiem a anunțat că nu va participa la turneul de la Wimbledon, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.

„Sunt foarte dezamăgit că trebuie să renunţ la următoarele trei turnee din programul meu: Wimbledon, Hamburg şi Gstaad”, a declarat Thiem.

Și Rafael Nadal și-a anunțat fanii printr-un comunicat postat pe rețelele de socializare că nu va participa la turneul de la Wimbledon: Salutare tuturor! Am decis să nu particip la ediția din acest an de la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nu este o decizie ușoară de luat, dar, după ce mi-am ascultat corpul și am discutat cu echipa mea, am ajuns la concluzia că este cea mai bună decizie.

În aceste momente ale carierei mele sportive, o parte foarte importantă este să previn orice fel de exces care m-ar putea împiedica să joc la cel mai înalt nivel pentru titluri.

Vreau să transmit un mesaj special fanilor mei din întreaga lume, mai ales celor din Marea Britanie și Japonia. Jocurile Olimpice au însemnat foarte mult pentru mine în calitate de sportiv.

Personal, am avut șansa să ajung la trei dintre ele și am avut onoarea să fiu purtătorul drapelului pentru țara mea”.

24-06-2021
18:58

Patru jucătoare din România vor participa la primul turneu WTA din istoria Clujului

Patricia Ţig (locul 62 WTA), Irina Begu (locul 79 WTA), Ana Bogdan (locul 92 WTA) şi Irina Bara (locul 113 WTA), au confirmat participarea la turneul Winners Open (WTA 250), care va debuta pe 1 august, la Cluj-Napoca.

Ne bucurăm să vedem o listă cu atât de multe nume mari ale tenisului mondial care vor veni la Cluj-Napoca, pentru prima dată în istorie. Avem multe jucătoare române şi ne aşteptăm ca performanţele lor să fie la un nivel cât mai ridicat. Ne-am dorit mult să readucem competiţiile mari de tenis în ţară şi să punem din nou România pe harta tenisului mondial.

În plus, mă bucur enorm că vom avea fani în tribune. În curând vom pune în vânzare abonamentele şi biletele, pentru ca fanii să aibă parte de o super experienţă aici acasă, la Winners Sports Club, şi să urmărească live un turneu WTA”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

24-06-2021
18:04

Astra a început pregătirile pentru Liga 2 sub conducerea lui Florin Stângă

Astra Giurgiu a ajuns la un acord cu fostul mjlocaș central căruia i-a oferit postul de antrenor principal. Stângă le-a mai antrenat în scurta carieră de tehnician pe AFC Hărman, SR Brașov și Odorheiu Secuiesc. 

Gruparea giurgiuveană a rămas fără antrenor la finalul sezonului trecut când Ionuț Badea a demisionat după ce echipa a retrogradat în al doilea eșalon al țării. 

Florin Stângă are 43 de ani, iar ca fotbalist a evoluat la nu mai puțin de 12 echipe, cele mai importante fiind FC Brașov, Juventus București, Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș. A avut și o scurtă experiență în afara țării la Xanti Skoda, în Grecia. 

24-06-2021
16:32

Peste 6.000 de reclamații a primit BBC pentru imaginile cu resuscitarea lui Christian Eriksen

BBC a primit nu mai puțin de 6.417 de plângeri după ce postul TV a difuzat imaginile cu Christian Eriksen în timp ce era resuscitat pe teren, în duelul dintre Danemarca și Finlanda, scor 1-0.

Telespectatorii au fost deranjați și consideră că intimitatea lui Eriksen și a familiei sale în acele momente erau pe primul plan, acuzând BBC că au încercat să facă totul doar pentru raiting.

24-06-2021
13:01

Dinamo, parteneriat cu Ital Gres

Dinamo a anunțat pe pagina de Facebook semnarea unui parteneriat pentru sezonul competițional 2021-2022 cu brand-ul Ital Gres.

Ital Gres, care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor ceramice marca Rondine Spa și a robineților pentru baie și bucătărie Piralla și Jacuzzi, este al treilea partener care se alătură clubului Dinamo în luna iunie, după Bilancia și Catapult.

”Suntem bucuroși să anunțăm un nou partener pentru Dinamo București. Echipa noastră are nevoie de condiții de performanță în cantonamentul de la Săftica și le mulțumim celor de Ital Gres că au venit alături de noi într-un moment foarte important în viața clubului”, a declarat managerul sportiv Marius Nicolae.

24-06-2021
10:54

Dinamo l-a adus pe handbalistul egiptean Ahmed Khairy

Echipa de haandbal masculin Dinamo București continuă întăririle pentru sezonul viitor și l-a adus pe egipteanul Ahmed Khairy.

În vârstă de 26 de ani, coordonatorul de joc a semnat un contract pe un sezon cu ”dulăii”. El a participat la ediţiile 2017 şi 2019 ale Campionatului Mondial alături de naţionala Egiptului, cea mai bună clasare fiind locul 8 la ediţia din 2019.

”Am ales Dinamo pentru ca este o echipa mare, care vrea să își depășească performanțele, o echipă care participă constant în cupele europene. Este o onoare să îmbrac tricoul lui Dinamo, iar faptul că echipa va fi antrenată de Xavier Pascual face ca orice jucător să își dorească să fie parte din proiect.

Să fii jucător sub comanda lui Xavier Pascal este o mare oportunitate să devii mai bun, să îți depășești limitele. Mulțumesc managerului meu care m-a ajutat să ajung aici și să lupt pentru Dinamo!”, a declarat egipteanul.

Odată cu aducerea lui Ahmed Khairy, noul antrenor al lui Dinamo, spaniolul Xavi Pascual, și-a completat poziția de coordonator de joc, acolo unde îi mai are pe Kamel Alouini și Octavian Bizău.

24-06-2021
09:03

Maecky Ngombo a semnat cu FC Botoșani

FC Botoșani a anunțat transferul atacantului Maecky Ngombo, care are o selecție la echipa națională de tineret a Belgiei.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani, născut la Liege, a venit liber de contract la Botoşani și a semnat un contract pe două sezoane. Ngombo a mai jucat în cariera sa la formațiile CR Belouizdad (Algeria), Go Ahead Eagles (Olanda), Ascoli şi Bari (Italia), Roda Kerkrade (Olanda) și Fortuna Dusseldorf (Germania).

24-06-2021
07:53

FC Brașov Steagul Renaște va fi condusă de Ilie Stan în Liga 2

Fostul antrenor al echipei Gloria Buzău, Ilie Stan, a anunțat că a ajuns la un acord pentru a prelua viitoarea echipă a orașului Brașov, care va juca în Liga 2.

Corona Brașov a reușit la finalul sezonului precedent să promoveze din Liga 3, iar autoritățile au decis schimbarea numelui formațiie în FC Brașov Steagul Renaște.

”Eu m-am înțeles cu cei de la Brașov, acum mai așteptăm să se rezolve actele și să fie totul în regulă cu identitatea echipei, să obținem CIS-ul. Ulterior va trebui aprobat bugetul în Consiliul Local, iar apoi vom începe treaba.

Suntem puțin în întârziere, așteptăm să se rezolve actele. Eu m-am gândit ce jucători putem aduce, dar trebuie să se rezolve situația clubului. Echipa se va numi FC Brașov Steagul Renaște.

Ați văzut ce proiect există la Constanța, este nevoie și aici de unitate din partea tuturor. Va fi un proiect demn de un oraș precum Brașovul. Eu voi semna pe trei ani. Mi-aș dori să promovăm din acest sezon, vă dați seama, însă va fi un sezon foarte dificil și suntem puțin în întârziere.

Din ce am înțeles, Liga 2 se va disputa tot în formatul cu play-off/play-out, dar acum se va disputa și play-out-ul în format tur-retur. Va fi un sezon foarte interesant, mai ales că acum se vor întoarce și suporterii pe stadioane”, a declarat Ilie Stan pentru digisport.ro.

23-06-2021
22:03

Jadon Sancho va juca în Premier League

Clubul englez de fotbal Manchester United este dispus să achite celor de la Borussia Dortmund aproximativ 90 de milioane de euro pentru a-l achiziționa Jadon Sancho, iar oferta este agreată de nemți, anunță cotidianul Bild.

În vârstă de 21 de ani, fotbalistul crescut de rivala ”diavolilor”, Manchester City, a acceptat oferta lui United și, dacă și cluburile vor ajunge la un acord scris, Sancho va parafa un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

Jadon Sancho evoluează la Borussia Dortmund din 2017 , iar în sezonul trecut, englezul a a reușit să marcheze 20 de goluri și să ofere 20 de asssit-uri în 44 de meciuri jucate în toate competițiile.

23-06-2021
21:51

Ucraineanca Dayana Yastremska revine în circuitul WTA

Jucătoarea ucraineană de tenis Dayana Yastremska revine în circuitul WTA, după aproape o jumătate de an. Sportiva a fost suspendată, temporar, din circuit, după ce a fost testată pozitiv pentru Mesterolon, o substanță interzisă pentru sportivi, utilizată în principal pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron. 

Yastremska nu a fost de acord cu decizia forului mondial și și-a căutat dreptatea la tribuna. Ucraineanca, numărul 37 mondial, a anunțat recent că un tribunal independent al ITF a stabilit că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări și că nu este vina jucătoarei.

”Sunt încântată și ușurată să anunț că am fost achitată. Am trecut prin foarte multe în ultimele 6 luni și a fost dificil să fac față unui val mare de comentarii negative”, a scris Yastremska, pe contul de Twitter.

Din pricina suspendării, Yastremska a ratat deja primele două turnee de Grand Slam ale anului, Australian Open și Roland Garros. Nu va juca nici la Wimbledon, turneu ce debutează luni, 28 iunie.

Achraf Hakimi semnează pe cinci ani cu PSG

Paris Saint Germain a ajuns la un acord cu Inter Milano pentru transferul fundașului Achraf Hakimi, anunță Gazzetta delo Sport.

Pentru a-și asigura serviciile fotbalistului de 22 de ani, PSG va achita campioanei Italiei suma de 65 de milioane de euro plus bonusuri de performanţă.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează și salariul pe care fotbalistul crescut de Real Madrid îl va încasa la Paris, în jur de 8 milioane de euro pentru fiecare dintre cele cinci sezoane.