LIVE Actualizat 26-08-2021
20:14

Știrile zilei din sport, joi, 26 august. Răzvan Lucescu o duce pe PAOK Salonic în grupele Conference League

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 26 august 2021.
Stirile zilei din sport joi 26 august Razvan Lucescu o duce pe PAOK Salonic in grupele Conference League
ADVERTISEMENT
26-08-2021
20:14

Răzvan Lucescu ajunge în grupele Conference League

Echipa elenă PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat în grupele Conference League, după ce a învins, în deplasare, scor 2-0, formația croată NK Osijek, în m,anșa retur a play-off-ului.

Golurile echipei pregătite de tehnicianul român au fost marcate de Omar El Kaddouri (11) și Thomas Murg (80). În tur, la Slonic, scorul a fost egal, 1-1.

26-08-2021
19:36

Isăilă, primul punct în noul sezon din Emirate

Echipa Bani Yas, antrenată de Daniel Isăilă, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Al Wahda, în etapa a doua a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Gazdele au deschis scorul prin Joao Pedro (77), oaspeții reușind să obțină primul punct din acest sezon după autogolul lui Fares Al Saadi (90).

26-08-2021
16:16

Begu e în semifinale la Cleveland

Jucătoarea Irina Begu, locul 74 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Cleveland.

Begu a învins-o în sferturile de finală pe sportiva din Belarus Aliaksandra Sasnovich, numărul 99 mondial, scor 6-2, 6-4, într-o oră şi 38 de minute.

În semifinalele turneului american, Irina Begu va da peste câștigătoarea duelului dintre rusoaica Daria Kasatkina (locul 27 WTA) și poloneza Magda Linette (locul 51 WTA). Kasatkina este principala favorită a turneului, în vreme ce Linette este cap de serie numărul 6.

26-08-2021
14:16

Decizie fără precedent în Olanda. Spectatorii de pe stadioane vor putea urmări imaginile VAR.

Federația Olandeză de Fotbal a anunțat că spectatorii de pe stadioane vor putea urmări imaginile VAR, pentru a înțelege motivele care determină arbitrii să revină asupra deciziilor luate inițial. Măsura va intra în vigoare odată cu meciurile din etapa a treia.

De la introducerea VAR, unul dintre principalele obiective este acela de a informa mai bine publicul de pe stadioane despre situaţiile în care intervine VAR. Imaginile vor fi afişate numai atunci când o decizie a arbitrului este modificată în urma consultării VAR”, se arată în comunicatul emis de forul olandez.

26-08-2021
12:30

Spania, din nou fără jucători de la Real Madrid

Selecționerul echipei naționale a Spaniei, Luis Enrique, nu a convocat niciun jucător de la Real Madrid pentru meciurile din preliminariile CM 2022, la fel cum s-a întâmplat și la Euro 2020.

Spania va întâlni pe 2 septembrie Suedia, la Solna, Georgia pe 5 septembrie la Badajoz şi Kosovo pe 8 septembrie la Priștina, iar cei 24 de jucători convocați sunt următorii:

  • Portari: Unai Simon (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton & Hove Albion);
  • Fundaşi: Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Raul Albiol (Villarreal);
  • Mijlocaşi: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri (Manchester City), Koke (Atletico Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Brais Mendez (Celta Vigo);
  • Atacanţi: Pablo Fornals (West Ham), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhamton), Alvaro Morata (Juventus Torino), Gerard Moreno (Villarreal), Abel Ruiz (Braga).
26-08-2021
09:38

Venus Williams şi Sofia Kenin nu merg la US Open

Cu cinci zile înaintea startului turneului de la US Open, Venus William a anunţat că nu va participa, din cauza unei accidentări. Ultimul Grand Slam al anului se desfăşoară între 30 august şi 12 septembrie.

„Mă alătur Serenei Williams, lui Rafael Nadal şi Roger Federer pe lista accidentaţilor. Am avut probleme cu piciorul toată vara şi nu le-am putut depăşi. Am făcut ce am putut mai bine aici la Chicago (n.r. – a pierdut în primul tur), dar nu am reuşit să rezolv această problemă“, a precizat Venus Williams, care primise un wildcard din partea organizatorilor.

O altă jucătoare care va rata US Open-ul este Sofia Kenin (5 WTA). Americanca a primit rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Bayern Munchen a făcut spectacol în Cupa Germaniei

Supercampioana Germaniei, Bayern Munchen, şi-a spulberat adversarul din primul tur al Cupei Germaniei. Bavarezii au demolat-o pe Bremer cu 12-0.

Bayern a deschis scorul prin Choupo-Moting, care a terminat meciul cu 4 goluri, mai multe decât marcase în tot sezonul precedent de Bundesliga. La pauză, scorul era deja 5-0, deşi campionii au apelat la o echipă compusă mai mult din jucători care nu prind, de obicei, „primul 11“.

ADVERTISEMENT

Recitalul a continuat şi în actul secund, iar în minutul 65 tabela arăta 8-0. Bremer, formaţie de liga a cincea, a rămas în 10 în minutul 77, iar bavarezii au mai punctat de 4 ori în ultimele 10 minute.

Sergi Roberto a refuzat oferta de micşorare a salariului la Barcelona

Chiar dacă nu a prelungit înţelegerea cu Messi şi a scăpat de salariu acestuia, Barcelona are în continuare probleme cu plafonul de cheltuieli impus de Liga Spaniolă de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Trei dintre cei patru căpitani ai formaţiei blaugrana au acceptat diminuări ale veniturilor, dar Sergi Roberto a refuzat.

Gerard Pique a renunţat la jumătate din sumă, adică 6 milioane de euro în acest sezon, Jordi Alba a acceptat şi el să primească mai puţin cu 3 milioane de euro, iar Sergio Busquets a semnat şi el o înţelegere mai puţin bănoasă. Mai mult, presa din Spania scrie că Jordi Alba a fost de acord ca 25% din salariu pe anul acesta să îi fie achitat în sezonul viitor, pentru a degreva clubul de cheltuieli în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

Sergi Roberto a spus pas ofertei Barcelonei. Deşi nu a exclus din start o micşorare a veniturilor, fotbalistul nu a fost de acord cu termenii propuşi de club, anunţă ESPN.

De serviciile lui Roberto sunt interesate mai multe cluburi importante din Europa, iar contractul acestuia expiră la finalul acestui seyon. Astfel, jucătorul poate semna liber din ianuarie, cu şanse mari să obţină un salariu mai mare, dar şi o primă de instalare consistentă.

ADVERTISEMENT

Compania lui Roger Federer a cerut listarea la Bursă. Valoare estimată între 6 şi 8 miliarde de dolari

Roger Federer a investit în compania de încălţăminte sportivă „On“ în anul 2019, iar doi ani mai târziu se pregăteşte listarea la bursa din New York. „On“, care a fost fondată în 2010 în Zurich, a patentat o nouă tehnologie pentru talpa pantofilor de alergat. Acest lucru i-a atras atenţia şi investiţia lui Roger Federer în 2019.

Mai mult, legendarul jucător de tenis a colaborat la dezvoltarea unor pantofi pentru tenis, modele care îi poartă numele şi pot fi achiziţionate cu sume între 150 şi 200 de dolari.

On este o companie care înregistrează o creştere fulminantă, una dintre cele mai rapide dintre firmele de profil. Elveţienii au depus cerere pentru listarea la bursa din New York şi aşteaptă o evaluare între 6 şi 8 miliarde de dolari. Produse On sunt comercializate la nivel mondial în peste 8000 de lanţuri de magazine. Compania elveţiană îşi are sediul central la Zurich, dar a deschis sucursale pe toate continentele, în ţări ca SUA, Brazilia sau Japonia

 

 

ADVERTISEMENT