LIVE Actualizat 27-05-2021
16:12

Știrile zilei din sport, joi 27 mai. Alberto Bettiol, victorie din evadare în Turul Italiei. Video

Fanatik vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 27 mai.
27.05.2021 | 15:03
Stirile zilei din sport joi 27 mai Alberto Bettiol victorie din evadare in Turul Italiei Video
ADVERTISEMENT
27-05-2021
16:12

Bettiol, victorie solitară în Turul Italiei

Ciclistul echipei Education First Nippo, Alberto Bettiol, a câștigat din evadare etapa a 18-a a Turului Italiei, aceasta fiind prima sa victorie din carieră într-un mare tur.

Cea mai lungă etapă din Giro 2021 a însemnat zi de odihnă pentru favoriți înaintea ultimelor trei mari bătălii, astfel că o evadare a avut câștiga de cauză.

Italianul Bettiol a fost mare câștigător dintr-o evadare cu peste 20 de rutieri, el trecând siungur linia de sosire. Podiumul a fost completat de italianul Simone Consonni (Cofidis) și de irlandezul Nicolas Roche (DSM).

Vineri urmează o etapă mult mai scurtă decât cea de azi, care se va încheia însă pe Alpe di Mera, o cățărare de 9,8 km, cu o pantă medie de 8,9%, asta după ce rutierii vor trece peste alte 2 ascensiuni pe traseu, ceva mai ușoare însă.

27-05-2021
14:11

FC Argeș aduce doi jucători din play-off

FC Argeș a început stabilirea lotului pentru sezonul viitor, iar primarul Cristian Gentea a anunțat prelungirea contractelor cu nouă jucători și aducerea a doi fotbaliști care au evoluat în acest sezon în play-off-ul Ligii 1.

”Am semnat cu Alexandru Greab, Andrei Tofan, Grigore Turda, Deian Boldor, Nicolae Muşat, David Meza Colli, Ionuţ Şerban, Alexandru Işfan, Antun Palic, dar şi cu două nume noi foarte cunoscute. Nu pot să vi le spun până nu se termină campionatul. Sunt de la echipe din play-off şi nu pot să le fac rău oamenilor”, a declarat primarul.

Gentea a precizat că piteștenii i-au făcut o ultimă ofertă atacantului Cephas Malele, care din informațiile FANATIK cere un salariu lunar de 40.000 euro: ”În privinţa lui Malele, vă pot spune că aseară i-am dat ultima propunere a noastră.

Dacă o acceptă bine, dacă nu, cu părere de rău, nici noi nu putem mai mult. Noi sperăm să rămână. Oricum negociem cu alţi doi atacanţi cu nume”.

 

27-05-2021
12:44

Cîrstea, prestație superbă înainte de Roland Garros

Sorana Cîrstea, locul 61 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Strasbourg.

Ea a învins-o, în optimi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe chinezoaica Shuai Zhang, locul 45 WTA şi cap de serie numărul 6, după un meci care a durat 61 de minute. Cîrstea ar fi trebuit să joace în sferturi cu Bianca Andreescu, dar jucătoarea canadiană s-a retras din competiţie după ce a câştigat meciul ei din optimi. Astfel, sportiva din Târgovişte trece direct în semifinale.

În penultimul act, Cîrstea va evolua cu Iulia Putintseva din Kazahstan, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4, sau cu poloneza Magda Linette, locul 48 WTA şi cap de serie numărul 8. Calificarea în semifinale este recompensată la Strasbourg cu un premiu de 8.145 de euro şi cu 110 puncte WTA.

27-05-2021
12:01

Campion în Anglia cu Manchester City, Enzo Maresca e noul tehnician al Parmei

Conducerea clubului de fotbal AC Parma a anunțat numele noului antrenor care îi va pregăti pe Dennis Man și Valentin Mihăilă în următorul sezon de Serie B. Alesul finanțatorului american Kyle Krause este Enzo Maresca.

Tehnicianul de 41 de ani a activat în ultima perioadă în cadrul clubului Manchester City, unde a pregătit echipa de tineret a campioanei din Albion. Maresca a câștigat și el anul acesta titlul de campion al Angliei, la tineret.

Fost jucător la Juventus, Fiorentina și Sevilla, Enzo Maresca va fi la prima experiență ca antrenor principal al unei echipe de seniori. A mai activat ca secund la formațiile Ascoli, Sevilla și West Ham.

”Va fi un antrenor senzațional, sunt încântat de jocul acestei echipe! (echipa de tineret a lui Mancgester City – n.r.)”, a spus Pep Guardiola, după aflarea veștii că Maresca a fost învestit antrenor la Parma. 

27-05-2021
09:49

Fanii revin în tribune la meciurile naționalei României

Fanii „tricolorilor” vor avea acces în tribune pentru prima dată din noiembrie 2019 încoace. Pe 2 iunie, România are amical cu Georgia, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, iar meciul se va juca cu spectatori.

„Pentru a respecta condițiile prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății nr. 310/708/2021 privind prezența spectatorilor, la acest joc pot asista doar persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (minimum 10 zile de la rapel) și cele care prezintă un test negativ RT-PCR (efectuat în ultimele 72h înaintea meciului) sau rapid antigen (efectuat în ultimele 24h înaintea meciului, certificat de un laborator autorizat de Ministerul Sănătății).

Regulile privind testarea COVID-19 se aplică și copiilor cu vârsta mai mare de 5 ani.

Biletele sunt disponibile exclusiv online, pe bilete.frf.ro, prețul acestora fiind: 30 RON (peluze) și 60 RON (tribune).

Cum îți iei bilet la România – Georgia

  1. Accesezi bilete.frf.ro, alegi evenimentul, selectezi locurile (maximum 4 pentru o comandă) și tipul biletului (adult/copil).
    Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit (în Family Zone, sectoarele 204 și 206 ale Tribunei 2), însă și datele acestora trebuie introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero. Accesul pe stadion se face doar în baza unui bilet valabil nominal.
  2. Completezi datele fiecărei persoane care va participa la meci (nume, prenume, CNP), nu doar ale utilizatorului care plasează comanda. Biletele sunt nominale și netransmisibile.
  3. După introducerea datelor, achiți suma aferentă comenzii și primești pe mail câte un link separat de e-ticket pentru fiecare persoană înscrisă. Ex. dacă au fost achiziționate 3 bilete adulți și un bilet copil sub 14 ani, cumpărătorul va plăti doar valoarea biletelor pentru adulți și va primi 4 link-uri distincte de bilete nominale.
  4. În momentul accesării link-urilor, biletul va fi activat doar după ce bifezi că îți asumi, conform legislației în vigoare, respectarea regulilor de acces la evenimentele sportive din România și după ce vei alege una dintre următoarele variante:
  • Vaccinat împotriva SARS-CoV-2
  • Prezent cu un test negativ RT-PCR.
  • Prezent cu un test negativ rapid antigen,

Spectatorii se pot prezenta la meciul România – Georgia atât cu biletul printat, cât și cu acesta în varianta electronică.

Aceștia trebuie să aibă asupra lor documentele care atestă vaccinarea / testarea COVID-19 conform regulilor de acces prezentate mai sus”, se arată într-un comunicat emis pe site-ul FRF.ro.

27-05-2021
00:19

Constantin Budescu, decisiv în victoria obținută de Damac în deplasare cu Al Batin

Constantin Budescu a fost decisiv în victoria pe care formația la care evoluează, Damac, a obținut-o în deplasare scor 2-0 cu Al Batin, în penultima etapă a primei divizii din Arabia Saudită.

Budescu a început meciul pe banca de rezerve, dar a fost introdus pe teren la pauză, iar în cele 45 de minute a reușit să ofere colegilor săi două assisturi care s-au dovedit a fi decisive în stabilirea rezultatului final.

Prima pasă de gol a venit în minutul 73, când i-a trimis excelent din corner lui Emilio Zelaya, cel care a reușit să deschidă scorul.

A doua pasă decisivă a venit în minutul 84 și i-a fost adresată lui Abdullah Al Ammar, care a punctat pentru 2-0, scorul final al jocului.

În urma acestei victorii, Damac a urcat pe locul 13 în clasament, primul care asigură menținerea în prima ligă, dar se află la egalitate de puncte cu Al Batin, echipa pe care tocmai a învins-o. În ultima etapă, Damac va juca împotriva lui Al-Tawoon, clasată pe locul patru, în timp ce Al Batin va merge la Al Ain, formație deja retrogradată.

27-05-2021
00:05

S-a stabilit programul barajelor de promovare/menținere în Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul barajelor de promovare/menținere în Liga 1, care vor încheia acest sezon competițional. Partidele tur se vor disputa sâmbătă, 29 mai, după următorul program:

  • ora 15:30 CS Mioveni – Hermannstadt
  • ora 18:00 Dunărea Călărași – FC Voluntari

Meciurile retur se vor disputa săptămâna viitoare, în zile diferite, după cum urmează:

  • Miercuri, 2 iunie, ora 19:00 Hermannstadt – CS Mioveni
  • Joi, 3 iunie, ora 20:30 FC Voluntari – Dunărea Călărași

În ceea ce privește barajul pentru Conference League, Chindia Târgoviște va juca în primă fază pe teren propriu contra Viitorului joi, 27 mai, de la ora 20:30. Învingătoarea acestul baraj va disputa finala cu Sepsi în deplasare duminică, 30 mai, de la ora 20:30.

Toate partidele vor fi transmise pe posturile Look Sport, Digisport și Telekomsport.

 

26-05-2021
23:56

Panică la Real Madrid: a izbucnit un incendiu la stadionul „Santiago Bernabeu”

Momente de panică la Real Madrid, după ce miercuri seara a izbucnit un incendiu la stadionul „Santiago Bernabeu”, care se află în plin proces de modernizare.

Focul a izbucnit în partea superioară a tribunelor, însă nu a fost unul puternic și pompierii au putut să-l stingă fără a provoca prea multe pagube. Conform cotidianului spaniol Marca, încă nu se cunosc cauzele care au provocat flăcările.

Lucrările de modernizare ale stadionului „Santiago Bernabeu” continuă în ritm susținut și se estimează că ele vor fi gata la jumătatea anului viitor. Arena va fi una de cinci stele, cu acoperiș retractabil, iar capacitatea sa va crește până la 85.000 de locuri.

26-05-2021
23:47

Gianluigi Donnarumma pleacă de la AC Milan

Paolo Maldini, directorul tehnic al clubului AC Milan, a anunțat că portarul Gianluigi Donnarumma va părăsi echipa, deoarece a refuzat și ultima ofertă de prelungire a contractului scadent în această vară.

„Donnarumma a fost un lider și de cele mai multe ori un căpitan al echipei. Suporterilor le este greu să înțeleagă ce înseamnă să fii profesionist, să fii pregătit în orice moment să schimbi echipa. Este greu de acceptat, dar trebuie să ai respect pentru cineva care a oferit atât multe lui AC Milan. Drumurile noastre se despart acum și nu îi pot ura decât toate cele bune”, a declarat Paolo Maldini pe contul de Twitch al grupării milaneze.

Locul lui Donnarumma în poarta lui AC Milan va fi luat de Mike Maignan, transferat de la Lille în schimbul a 15 milioane de euro. Românul Ciprian Tătărușanu va rămâne, din nou, opțiunea a doua.

Sepsi îl transferă pe Hugo Sousa de la Astra

Sepsi Sfântu Gheorghe are planuri mari pentru sezonul viitor și este la un pas să-l transfere pe portughezul Hugo Sousa de la Astra Giurgiu. În vârstă de 28 de ani, Sousa evoluează pe postul de fundaș central, dar poate juca și în banda dreaptă a apărării. Liber de contract, deoarece înțelegerea cu giurgiuvenii îi expiră la jumătatea lui iunie, el va semna pe doi ani cu Sepsi.

În tricoul Astrei, Hugo Sousa a bifat 24 de meciuri, în care a înscris un gol. În 2011, el a mai evoluat în România timp de 6 luni la FC Brașov, iar printre echipele pe la care a mai trecut se numără FC Porto și Sporting Lisabona.

ADVERTISEMENT