Sport

Știrile zilei din sport, joi, 30 decembrie. Prima reacție a rapperului Cheloo participant în premieră la raliul Dakar

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 30 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 30 decembrie Prima reactie a rapperului Cheloo participant in premiera la raliul Dakar
ADVERTISEMENT
30-12-2021
20:57

Cheloo și Mihai Ban au avut parte de o ploaie pe cinste în ziua în care au ajuns la Dakar

Cântărețul de rap Cheloo va participa anul viitor, în premieră, la Raliul Dakar, alături de pilotul Mihai Ban. Startul primei etape este programat chiar pe 1 ianuarie.

Cheloo și Ban au ajuns deja în Dakar unde efectuează ultimele pregătiri înaintea celei mai mari provocări. În prima lor zi în deșert, cei doi au fost întâmpinați de ploaie, iar artistul speră ca acest semn să fie unul de norocos.

”Plouă în deşert, în prima mea zi când ajung aici! Yeee, heee heee”, le-a transmis artistul fanilor, prin intermediul rețelelor sociale.

30-12-2021
19:54

Alex Maxim, assist și gol de la 11 metri pentru Gaziantep în Cupa Turciei

Gaziantep Gazișehir s-a calificat mai departe în Cupa Turciei după ce a trecut la loviturile de departajare de Bursaspor. Alex Maxim a fost integralist și a oferit un assist în timpul regulamentar.

În plus, mijlocașul român a transformat perfect o lovitură de la 11 metri, fiind chiar primul fotbalist desemnat de antrenor să execute seria.

30-12-2021
18:41

Capitala României ar putea organiza meciuri la un turneu final mondial

România și-a depus candidatura pentru organizarea Turneului final al Cupei Mondiale de rugby U20 din 2023, iar infrastructura sportivă a Capitalei întrunește condițiile impuse de forul mondial, spune președintele FRR, Alin Petrache.

”Vrem să putem să parafăm anul viitor o competiție pentru a o aduce în 2023 în România, este vorba de Campionatul Mondial U20, un turneu pentru care ne-am depus candidatura în urmă cu un an și jumătate.

Premierul a făcut atunci o scrisoare specială pe care am înaintat-o Federației Internaționale și sperăm ca anul viitor să intrăm pe ultima sută de metri și, în 2023, să ne bucurăm de organizarea celei mai celebre competiții, după Cupa Mondială, pe care să o facem aici, în România”, a declarat Alin Petrache potrivit sport.ro.

Dacă cererea FRR va fi soluționată pozitiv, peste doi ani, la București vor evolua cele mai puternice națiuni din sportul cu balonul oval – Noua Zeelandă, Australia, Anglia, Franța, Țara Galilor, Scoția, Japonia și alte echipe importante. 

Arcul de Triumf și noile arene Steaua, respectiv Rapid sunt stadioanele ce ar putea găzdui meciurile Cupei Mondiale de rugby U20.

30-12-2021
17:12

Jose Peseiro va prelua naționala Nigeriei după Cupa Arficii pe Națiuni

Fostul tehnician al Rapidului, Jose Peseiro, va prelua banca tehnică a naționalei Nigeriei după participarea acesteia la ediție de anul viitor a Cupei Africii pe Națiuni, care va avea loc în perioada 9 ianuarie – 6 februarie.

Tehnicianul în vârstă de 61 de ani va fi prezent alături de reprezentativa Nigeriei la turneul final al Cupei Africii pe Națiuni, găzduit de Camerun, dar în calitate de observator, pe bancă urmând să stea interimarul Augustine Eguavoen.

”În unanimitate am decis, în urma unei ședințe extraordinare, ca domnul Peseiro să preia echipa națională de la domnul Eguavoen, imediat după Cupa Africii. Cel din urmă va reveni la funcția anterioară, de Director Tehnic”, a anunțat Federației de Fotbal din Nigeria.

30-12-2021
16:12

Finalista de la Roland Garros are COVID și riscă să rateze participarea la AO 2022

A 11 jucătoare a lumii și finalistă la Roland Garros 2021, Anastasia Pavlyuchenkova, a fost testată pozitiv la COVID-19, la sosirea la Melbourne și a intrat în izolare.

Jucătoarea de tenis din Rusia riscă să rateze primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Sportiva a anunțat ca are schema completă de vaccinare, dar acest lucru nu i-a sensibilizat pe australieni.

”Sunt vaccinată complet și eram pregătită pentru startul sezonului, după ce m-am antrenat la Dubai! Dar trăim vremuri foarte dificile și imprevizilbile. Acum mă aflu în izolare, într-un hotel special și urmez toate protocoalele sanitare.

E cel mai important să avem grijă de noi și de sănătatea celor din jur. Voi reveni pe teren atunci când va fi sigur pentru toată lumea”, a transmis Anastasia Pavlyuchenkova, pe Twitter. 

30-12-2021
14:27

Claudiu Donose se antrenează cu Napoli

Juniorul de 17 al lui CSA Steaua, Claudiu Donose, se antrenează în acest zile cu SSC Napoli Primavera. Mijlocașul a debutat deja la primă echipă, unde a jucat trei meciuri și a fost adus în urmă cu șase luni de la LPS Iași.

Mijlocașul ofensiv poate juca și ca vârf. A evoluat în meciurile cu Dunărea Călărași, FC Brașov și Petrolul Ploiești.

30-12-2021
13:27

Elizabeth Omoregie a semnat un nou contract cu CSM București chiar de ziua ei

Handbalista Elizabeth Omoregie și-a pus semnătura pe un nou contract cu CSM București și va evolua pentru ”tigroaice” cel puțin până în 2023.

”O nouă veste bună din partea echipei feminine de handbal a clubului nostru! Elizabeth Omoregie, una dintre cele mai iubite tigroaice, a semnat prelungirea contractului cu CSM București! 

Sosită în 2018 la București de la Krim Ljubljana, multipla campioană a Sloveniei, Elizabeth Omoregie a devenit în scurt timp una dintre jucătoarele de bază ale echipei noastre”, a anunțat CSM București.

30-12-2021
11:19

Tatuajele, interzise la naționala Chinei

Ministerul chinez al Sporturilor le-a interzis jucătorilor din echipa naţională de fotbal să se tatueze, iar cei care au deja au fost îndemnaţi să le îndepărteze.

De câteva luni, China încearcă să-şi recapete controlul asupra tinerei generaţii cenzurând muzica, jocurile online sau chiar reality show-urile. Statul impune noi măsuri pentru a se asigura că tinerii nu cad pradă decăderii morale care ar veni din străinătate.

”În circumstanţe speciale, tatuajele ar trebui acoperite în timpul antrenamentelor şi competiţiilor”, a arătat ministerul, într-un comunicat, care interzice convocarea oricărui sportiv tatuat, conform L’Equipe.

Tatuajele sunt în general descurajate în China, care rămâne în mare parte o societate conservatoare. Dar acestea au un oarecare succes în oraşele mari, mai ales în rândul generaţiei tinere. Nu este prima dată când estetica îşi face loc în fotbalul chinez. În urmă cu câţiva ani, federaţia le ceruse deja jucătorilor să-şi acopere tatuajele la meciuri.

30-12-2021
07:31

Halep, ședință de pregătire cu Ashleigh Barty

Simona Halep se pregătește intens pentru noul sezon din circuitul WTA și s-a antrenat la Melbourne, pe Rod Laver Arena, împreună cu liderul mondial Ashleigh Barty.

”E întotdeauna o plăcere să împart terenul cu Ashleigh Barty! Mai ales că ne aflăm pe Rod Laver Arena”, a scris Halep pe contul de Twitter. În prima zi după ce a ajuns în Australia, campioana noastră s-a antrenat cu sârboaica Nina Stojanovic.

Simona Halep va începe 2022 la Melbourne Summer Set, în a doua săptămână va juca la Sydney Tennis Classic, iar apoi va merge la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

30-12-2021
05:48

Stadioane deschise doar la jumătate din capacitate în Italia

Guvernul italian a decis să reintroducă măsuri restrictive din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19, una dintre acestea fiind ca stadioanele să fie deschise doar la jumătate din capacitate.

Până acum, arenele din Italia puteau primi spectatori în limita a 75% din capacitate, dar răspândirea rapidă a variantei Omicron a făcut ca autoritățile să reacționeze. În spațiile închise, accesul publicului este permis doar în limita a 35% din capacitatea sălilor.

Conform Gazzetta dello Sport, Guvernul se gândise inițial să limiteze numărul de spectatori la maximum 5.000, ca în Franța, dar în cele din urmă a decis să meargă pe varianta cu 50% din capacitatea stadioanelor. Această nouă regulă va intra în vigoare din 6 ianuarie 2022.

Val de infectări cu Covid-19 şi în Ligue 1

Mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 s-au înregistrat la grupările Olympique Lyon, Angers şi Lorient, din Ligue 1 .

Conform L’Equipe, la Olympique Lyon s-au înregisrat mai multe cazuri pozitive înaintea reluării antrenamentelor. Dintre cei infectaţi, Lucas Paqueta este blocat la Dubai, unde se află cu familia pentru sărbători.

ADVERTISEMENT

Şi Angers ar avea numeroase cazuri de infectare, în timp ce la echipa Lorient cinci jucători au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

Samantha Stosur, decizie radicală după Australian Open

Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur, în vârstă de 37 de ani, și-a anunțat retragerea din competițiile de simplu după Australian Open 2022.

ADVERTISEMENT

Stosur, care a primit un wild card pentru primul Grand Slam al anului, a precizat că va continua să joace în proba de dublu până la sfârșitul sezonului. ”Sunt recunoscătoare să pot juca pentru a 20-a oară la Australian Open, în câteva săptămâni.

Le mulțumesc celor de la Tennis Australia pentru că mi-au oferit oportunitatea de a-mi încheia cariera la simplu în turneul de Grand Slam de acasă. Contează foarte mult pentru mine să închei în fața familiei, a prietenilor și a fanilor, care mi-au fost alături la bine și la rău.

ADVERTISEMENT

Sunt sigură că va fi un amalgam de emoții, dar nu aș vrea să fie altfel, mereu m-am gândit să-mi închei cariera în Australia. Totuși, plănuiesc să mai joc la dublu până la încheierea anului viitor, dar primul capitol al carierei mele se va încheia la Australian Open”, a scris sportiva pe rețelele de socializare.

Samantha Stosur a câștigat în cariera sa un turneu de Grand Slam la simplu (US Open 2011), patru la dublu și trei la dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Jose Peseiro, aproape să preia naționala Nigeriei

Fostul antrenor al Rapidului, Jose Peseiro, negociează cu Federația de Fotbal din Nigeria preluarea postului de selecționer al naționalei ”vulturilor”, cu doar câteva zile înainte de începerea Cupei Africii pe Națiuni.

Tehnicianul portughez este liber de contract din august, când a plecat de la naționala Venezuelei, și îl va înlocui la reprezentativa Nigeriei pe germanul Gernot Rohr. Interimatul la formația africană este asigurat de fostul internațional Augustin Eguavoen.

ADVERTISEMENT