LIVE Actualizat 30-09-2021
21:05

Știrile zilei din sport, joi 30 septembrie. Răzvan Lucescu, doar remiză în Conference League

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi 30 septembrie
30.09.2021 | 21:34
Stirile zilei din sport joi 30 septembrie Razvan Lucescu doar remiza in Conference League
ADVERTISEMENT
30-09-2021
21:05

PAOK Salonic, remiză surprinzătoare în Conference League

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Slovan Bratislava, în etapa a 2-a din faza grupelor Conference League.

Atacantul Alexandru Mitriță a evoluat până în minutul 74 la formația elenă. Trupa tehnicianului român a deschis scorul prin Akpom (9), slovacii reușind egalarea prin Green (15).

Într-un alt meci din grupele Conference League, mijlocașul Nicolae Stanciu a jucat până la pauza partidei pe care echipa sa, Slavia Praga, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Feyenoord Rotterdam.

30-09-2021
19:35

Ruse a pierdut în fața Svitolinei

Jucătoarea Elena Gabriela Ruse, locul 98 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Chicago.

Românca a fost învinsă în optimi de ucraineanca Elina Svitolina, principala favorită a competiției și locul 6 WTA, scor 3-6, 3-6, după o oră și 48 de minute. Pentru performanța reușită la turneul din SUA, Rise va primi 55 de puncte WTA și 6.478 de dolari.

30-09-2021
16:36

CSM București, eșec surprinzător cu SCM Râmnicu Vâlcea

Echipa de handbal feminin CSM București a fost învinsă, în deplasare, scor 30-31, de formația SCM Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din etapa a 4-a din Liga Florilor.

Pentru ”tigroaice” este primul eșec din acest sezon al campionatului intern. În clasament conduce Dunărea Brăila, cu 10 puncte, urmată de Măgura Cisnădie, Gloria Buzău, CSM București și Rapid, toate cu câte 9 puncte dar departajate de golaveraj. SCM Râmnicu Vâlcea este pe poziția a șaptea, cu 7 puncte.

30-09-2021
16:08

Formula 1 ajunge din acest an în Qatar

Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au confirmat că Marele Premiu al Qatarului va umple locul vacant din noiembrie în calendarul de curse din 2021.

Conform motorsport.com, cursa în nocturnă de pe Losail International Circuit se afla în etapele de planificare de câteva luni, dar anunţul a trebuit să aştepte finalizarea aranjamentelor comerciale, care au stabilit un acord pe termen lung pentru organizarea unui eveniment în Qatar timp de 10 ani, între 2023 şi 2032.

Prima ediţie a MP al Qatarului va avea loc în perioada 19-21 noiembrie 2021, dar anul viitor competiţia nu va avea loc, pentru a permite micului stat din Zona Golfului să se concentreze pe organizarea Cupei Mondiale de fotbal.

Evenimentul va reveni din 2023, într-un loc neconfirmat încă, posibil pe un nou circuit aflat acum în proiectare. Qatar devine a patra ţară din Orientul Mijlociu care organizează un Mare Premiu de Formula 1, alăturându-se Bahrainului, Emiratelor Arabe Unite (Abu Dhabi) şi Arabiei Saudite.

30-09-2021
15:10

Fiul unui cunoscut antrenor român a ajuns în Serie A. Se luptă pentru titularizare cu un alt internațional de juniori

Valentin Velcea jr. (17 ani), fiul fostului jucător și antrenor al Politehnicii Timișoara, a fost transferat în urmă cu câteva zile de Genoa și inclus în lotul echipei Primavera pentru meciul pierdut, scor 0-1, în fața celor de la Lecce.

Între buturi a luat loc Aleksander Mitrovic (18 ani), un alt internațional de juniori, dar această „dispută” pentru titularizare nu îi împiedică să fie prieteni. „Mă înțeleg foarte bine cu Sașa (n.r. – Mitrovic), suntem și colegi de cameră. Sunt bucuros că am găsit aici încă un român, chiar dacă și el este portar.

Rivalitatea este doar pe teren, când e vorba de sport nu am mamă, nu am tată! Eu am încredere că pot să reușesc aici, mă bucur că s-a rezolvat și transferul după ce am făcut toată pregătirea de vară cu Genoa”, a mărturisit Valentin Velcea pentru sport.ro.

30-09-2021
13:47

Un fotbalist care a debutat în La Liga în urmă cu o lună a fost convocat la naționala de seniori a Spaniei

Pablo Martin Paez Gavira, cunoscut ca fotbalist sub apelativul Gavi, a fost convocat de selecționerul Spaniei Luis Enrique pentru meciul cu Italia din semifinalele Ligii Națiunilor.

Convocarea lui Gavi poate fi considerată drept o mare surpriză în condițiile în care fotbalistul crescut în celebra Academie a Barcelonei, La Masia, abia a împlinit 17 ani și a debutat în La Liga pe 29 august, în victoria catalanilor 2-1 cu Getafe.

Gavi a adunat deja 6 meciuri pentru Barcelona, dintre care două în Liga Campionilor. Dacă va debuta în prima reprezentativă a Spaniei, Gavi va deveni cel mai tânăr fotbalist care a îmbrăcat tricoul ”Furia Roja”.

Recordul este al lui Angel Zubieta, care a jucat primele minute pentru naționala iberică, în 1936, la vârsta de 17 ani și 284 de zile.

30-09-2021
12:25

Jaqueline Cristian impresionează la Astana Open

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului WTA250 de la Nur-Sultan, cea mai mare performanță din carieră.

Românca de 23 de ani s-a impus categoric în fața jucătoarei din Serbia Alexandra Krunic 6-4, 6-3. Cristian a avut nevoie de doar o oră și 21 de minute pentru prima calificare într-o semifinală WTA.

În penultimul act al turneului din capitala Kazahstanului, românca o va întâlni pe Alison Van Uytvanck din Belgia. Pentru performanța sa Jaqueline Cristian și-a asigurat un cec în valoare de 10.100 de dolari și 110 puncte WTA.

30-09-2021
09:55

Florin Bratu a anunţat lotul naţionalei României U21 pentru amicalele din octombrie

România U21 va juca două meciuri amicale în următoarea pauză competiţională, cu Suedia U20 (7 octombrie, ora 21:00) şi cu Mexic U21 (9 octombrie, ora 21:00). Partidele se vor disputa la Marbella.

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);

Fundaşi: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);

Mijlocaşi: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);

Atcanţi: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Markovic (Universitatea Craiova).

30-09-2021
07:53

Anunțul momentului, Djokovic s-a retras de la Indian Wells

Liderul clasamentului mondial ATP, sârbul Novak Djokovic a anunțat că nu va participa la turneul ATP1000 de la Indian Wells.

”Îmi pare rău că nu-mi voi vedea fanii la Indian Wells şi că voi juca în deşert, locul meu preferat din circuit. Sper să ne vedem acolo anul viitor”, a transmis jucătorul.

Novak Djokovic a fost aproape să realizeze Marele Șlem anul acesta (câștigarea tuturor turneelor de Grand Slam), dar a fost învins în finala de la US Open de Daniil Medvedev.

Turneul de la Indian Wells se va derula anul acesta în perioada 6-17 octombrie.  

30-09-2021
06:41

CSO Voluntari a pierdut primul meci din istoria clubului în cupele europene

Calificată în premieră în competițiile continentale intercluburi de baschet masculin CSO Voluntari a pierdut primul joc din turneul de calificare pentru FIBA Europe Cup.

Ilfovenii au cedat cu 77-83 în fața mult mai titratei Benfica Lisabona și a ratat astfel șansa de a evolua în faza grupelor competiției amintite.

CSO Voluntari a obținut dreptul de a participa în cupele europene în calitate de câștigătoare a Cupei României 2021. Recent, ilfovenii au pierdut și Supercupa în fața campioanei U-BT Cluj-Napoca.

30-09-2021
05:25

Debut perfect pentru ”tricolore” la europenele de la Cluj

Echipele de tenis de masă ale României, masculin și feminin, au obținut victorii în meciurile disputate, miercuri, în cadrul Campionatelor Europene găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

La feminin, România a debutat perfect în competiție învingând cu scorul de 3-0 echipa Belgiei. Bernadette Szocs a învins-o pe Nathalie Marchetti cu 3-1, Elizabeta Samara a trecut de Margo Degraef cu același scor 3-1, iar Daniela Dodean Monteiro s-a impus fără emoții cu 3-0 în meciul cu Sara Devos.

La masculin, România a disputat al doilea meci. ”Tricolorii” s-au impus în fața Finlandei cu 3-1. Rareş Şipoş a câștigat greu cu Benedek Olah cu 3-2, iar Ovidiu Ionescu i-a învins pe Sam Khosravi cu 3-0, respectiv pe Benedek Olah cu 3-2. Punctul nordicilor a fost obținut în disputa dintre Alex Naumi – Hunor Szocs, 3-1 pentru reprezentantul Finlandei.

Joi sunt programate noi meciuri. Astfel, la feminin, România va înfrunta echipa Italiei, iar la masculin pe cea a Sloveniei.

Decizie radicală luată de administratorii NBA

Sportivii care evoluează în cel mai tare campionat de baschet al lumii, NBA, au primit o lovitură grea din partea organizatorilor.

Purtătorul de cuvânt Mike Bass a transmis cluburilor că sportivii care nu sunt vaccinați nu vor putea fi plătiți pentru meciurile în care nu joacă din motive cauzate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Jucătorii care aleg să nu se conformeze obligaţiei locale de vaccinare nu vor fi plătiţi pentru meciurile ratate”, a transmis oficialul NBA, Mike Bass.

În această perioadă se negociază protocolul sanitar pentru sezonul 2021/2022. Sindicatul jucătorilor se opune vaccinării obligatorii, în vreme ce autoritățile din New York și San Francisco au anunțat că în incintele sălilor de sport vor avea acces doar persoanele vaccinate.

ADVERTISEMENT