Sport

Știrile zilei din sport, joi, 4 noiembrie. Eșec pentru Răzvan Lucescu în Conference League. Mourinho, o nouă rușine. Debut cu dreptul pentru Conte

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de joi, 4 noiembrie.
Stirile zilei din sport joi 4 noiembrie Esec pentru Razvan Lucescu in Conference League Mourinho o noua rusine Debut cu dreptul pentru Conte
ADVERTISEMENT
04-11-2021
22:03

Rezultatele meciurilor din etapa a 4-a a grupelor Conference League

Rezultatele din etapa a 4-a a fazei grupelor Conference League și clasamentele:

Grupa A

  • Maccabi Tel Aviv – HJK Helsinki 3-0
  • LASK – Alashkert 2-0

gra

Grupa B

  • Flora Tallin – Anorthosis Famagusta 2-2
  • Gent – Partizan Belgrad 1-1

grb

Grupa C

  • Zorya Luhansk – ȚSKA Sofia 2-0
  • AS Roma – Bodo Glimt 2-2

grc

Grupa D

  • Randers – Jablonec 2-2
  • AZ Alkmaar – CFR Cluj 2-0

grd

Grupa E

  • Slavia Praga – Maccabi Haifa 1-0
  • Union Berlin – Feyenoord 1-2

gre

Grupa F

  • Lincoln Red Imps – Slovan Bratislava 1-4
  • PAOK Salonic – FC Copenhaga 1-2

grf

Grupa G

  • Rennes – Mura 1-0
  • Tottenham – Vitesse Arnhem 3-2

grg

Grupa H

  • Kairat Almaty – Qarabag 1-2
  • Omonia Nicosia – FC Basel 1-1

grh

04-11-2021
20:51

Contra, o nouă victorie la scor

Echipa Al Ittihad, antrenată de Cosmin Contra, a învins, pe teren propriu, scor 3-0, formația Al Fateh, în etapa a 11-a a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Romarinho (35 penalty, 70) și Igor Coronado (37). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român a urcat pe primul loc în clasament, cu 23 puncte, două mai multe decât următoarea clasată, Damac. Pe poziția a treia este Al Hilal, cu 19 puncte și două jocuri mai puțin disputate.

04-11-2021
17:24

România U19 va disputa 3 meciuri în preliminariile Euro 2022

Selecționerul echipei naționale sub 19 ani a României, Adrian Văsîi, a anunțat jucătorii convocați pentru cele trei meciuri programate în această lună în preliminariile Euro 2022.

România U19 va participa începând de săptămâna viitoare la un mini-turneu la Manavgat, în Turcia, unde va întâlni reprezentativele Letoniei, pe 10 noiembrie (ora 12:00), San Marino, pe 13 noiembrie (ora 12:00) și Turciei, pe 16 noiembrie (ora 16:00).  

Jucătorii convocați pentru această acțiune sunt:

Portari: Alexandru Borbei (Lecce | Italia), Aleksander Mitrovic (Genoa | Italia), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna);

Fundași: Alexandru Pantea (Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Andrei Coubiș (A.C. Milan | Italia), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Bogdan Lazăr (Farul Constanța), Costin Amzar (Dinamo);

Mijlocași: Andrei Pandele (Metaloglobus), Aurelian Ciuciulete (Unirea Constanța), Alex Militaru (Unirea Dej), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Albert Hofman (Universitatea Cluj);

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cătălin Burnete (Lecce | Italia).

04-11-2021
16:51

Glință, speranțe mari pentru a doua medalie la Europenele de natație în bazin scurt

Înotătorul Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan.

Românul a obţinut al doilea timp al semifinalelor, 49.81, primul aparţinându-i rusului Kliment Kolesnikov (49.15). Cei doi sportivi au concurat în semifinala a doua. Din prima semifinală, cel mai bun timp a fost obţinut de grecul Apostolas Christou – 49.98. Finala va avea loc vineri, 5 noiembrie, de la ora 17:43.

Miercuri, înotătorul român de 24 de ani a cucerit medalia de bronz în proba de 50 de metri spate, cu 22 de secunde şi 74 de sutimi, nou record naţional. Aurul în acea probă a fost luat chiar de rusul Kliment Kolsnikov.

04-11-2021
16:10

Fanii ”stejarilor” vor plăti între 5 și 10 euro pentru meciul test cu Uruguay din Italia

Echipa națională de rugby a României va disputa primul din cele trei meciuri programate în această lună, pe 7 noiembrie, în Italia, la Verona. Este vorba de jocul test cu Uruguay.

Meciul ar fi trebuit să se dispute pe 6 noiembrie, la București, dar oficialii Federației din America de Sud au solicitat ca acesta să aibă loc în Italia, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus din țara noastră.

Fanii ”stejarilor” care vor să asiste la partida test își pot achiziționa bilete accesând AICI link-ul aferent. Tiketele au prețuri între 5 și 10 euro și pot fi ridicate în ziua meciului de la casele de bilete ale arenei situată în Centrul Sportiv Payanini, via San Marco 114, Verona.

04-11-2021
15:05

Tecău și Krawietz au ratat șansa de a-și asigura calificarea la Turneul Campionilor

Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 7, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului Masters de la Paris.

Ei au fost învinşi, scor 3-6, 3-6, de cuplul Fabrice Martin/Andreas Mies (Franţa/Germania). Pentru prezenţa în această fază a competiţiei, Tecău şi Krawietz vor primi un premiu total de 15.250 de euro.

Dacă ar fi câştigat primul meci pe care l-au disputat la Paris, Tecău şi Krawietz şi-ar fi asigurat calificarea la Turneul Campionilor de la Torino, programat între 14 şi 21 noiembrie. Ei au în continuare şanse de a merge la finala sezonului, în funcţie şi de rezultatele altor echipe.

04-11-2021
14:00

Tragedie în hocheiul slovac

Hocheistul slovac Boris Sadecky, în vârstă de 24 de ani, care era legitimat la echipa Bratislava Capitals, a încetat din viață miercuri. Săptămâna trecută el s-a prăbușit pe gheață în timpul meciului jucat de echipa lui în deplasare, împotriva celor de la Dornbirn Bulldogs în cadrul International Central European Hockey League.

Sadecky a fost reanimat de urgenţă pe gheaţă, înainte de a fi transportat la spital, meciul fiind oprit definitiv după acest incident. Ulterior, oficialii clubului din Bratislava au anuțat că jucătorul este în stare stabilă.

Scorul în momentul întreruperii partidei era 1-0 pentru gazde, după reușita lui Vladimir, din minutul 3. Sadecky semnase în vară cu Bratislava Capitals, după ce a evoluat anterior la HC Slovan Bratislava, HC Orange 20 şi Dukla Trencin.

Cu naționala U-18 a țării sale a participat la Campionatul Mondial din 2015 (ocupând locul 7), iar cu reprezentativa de seniuori a jucat la Mondialele dinj 2016 și 2017.

04-11-2021
12:50

Shuai Peng susține că fostul vicepremier al Chinei a abuzat-o sexual: „Nu m-am putut opri din plâns. De frică, am cedat”

Shuai Peng, nimeni alta decât jucătoarea de tenis care în 2014 ocupa prima poziție în ierarhia mondială a probei de dublu, a lansat acuzații extrem de grave la adresa fostului vicepremier al Chinei, Zhang Gaoli (75 de ani). Într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare locală și eliminat ulterior de cenzura statului asiatic, aceasta susține că a fost abuzată sexual, chiar cu acordul soției oficialului, care „era de pază afară”.

Totul a început în 2007, pe când Zhang ocupa funcția de președinte al partidului din Tianjin. Cei doi s-au cunoscut la clubul de tenis din oraș și de atunci a început calvarul. „Am fost foarte speriată. În după-amiaza aceea, am refuzat mai întâi. Nu m-am putut opri din plâns. De frică, am cedat şi am făcut sex”, a mărturisit sportiva, ajunsă între timp la 35 de ani.

În palmaresul său se regăsesc și câteva turnee la simplu, dar cele mai importante reușite provin din circuitul de dublu. Concret, vorbim despre 23 de titluri, printre care și două de Grand Slam (Roland Garros 2014, respectiv Wimbledon 2013).

04-11-2021
12:12

Ultrașii FC U Craiova au vandalizat locuința lui Dragoș Bon. Mesajul transmis de secundul lui Reghecampf: „Nu mor leii când vor caii”

După Sorin Cîrțu, suporterii nou-promovatei FC U Craiova 1948 au mai făcut o victimă din staff-ul rivalei FC U Craiova. Nu mică i-a fost mirarea „secundului” Dragoș Bon când a văzut, dis de dimineață, mesajul obscen al Peluzei Sud 97, scris cu spray-ul, chiar la intrarea în blocul în care locuiește.

Suporterii EFM (n.r. Echipei familiei Mititelu) şi-au dorit, neapărat, să-şi arate frustrarea şi au decis în modul ăsta să-mi spună ‘Bună dimineaţa’. P.S.: nu mor leii când vor caii. Ştiinţa e mare!”, le-a transmis tehnicianul, prin intermediul contului său de Facebook. 

04-11-2021
11:28

Simona Halep, pe primul loc în sondajul WTA pentru lovitura lunii octombrie

Simona Halep a pierdut finala de la WTA Transylvania Open, dar primește o veste bună. Jucătoarea din Constanța a fost nominalizată la unul dintre premiile acordate de WTA, pentru că a reușit una dintre cele mai spectaculoase lovituri ale lunii precedente.

Pe locul 22 WTA, Halep se luptă pentru cea mai frumoasă lovitură din octombrie cu alte patru jucătoare de top: Angelique Kerber (Germania), Anett Kontaveit (Estonia) și Garbine Muguruza (Spania).

Lovitura în cauză a avut loc în primul tur al turneului de la Cluj, atunci când Simona a înfruntat-o pe Gabi Ruse, pe care a învins-o în două seturi 6-1, 6-2.

Halep conduce sondajul și, dacă va câștiga, ar putea fi un premiu de consolare pentru ea, care, până acum, n-a câștigat niciun turneu în 2021. Românca mai are o șansă săptămâna viitoare, atunci când va juca pentru ultima oară în acest an, la Linz.

04-11-2021
08:54

Irina Bara și Ekaterine Gorgodze, în sferturile turneului de la Buenos Aires

Irina Bara își continuă parcursul excelent în proba de dublu a turneului WTA 125 de la Buenos Aires, dotat cu premii în valoare de 115.000 de dolari. Alături de Ekaterine Gorgodze (Georgia), sportiva noastră s-a calificat în sferturi, după o victorie fără emoții, 6-4, 6-3, în fața perechii argentiniene Martina Capurro Taborda/Luciana Moyano.

Cu acest succes, deținătoarele titlului de la Transylvania Open (WTA 250) şi-au asigurat un cec de 1.250 de dolari şi 29 de puncte WTA la dublu. În următoarea fază a competiției vor da piept cu perechea Katarina Gerlach (Germania)/Daniela Seguel (Chile).

04-11-2021
08:47

Eșecuri pentru U BT Cluj și CSM Oradea în cupele europene

După două victorii consecutive, U BT Cluj a simțit pentru prima dată gustul înfrângerii în grupa G a Basketball Champions League (BCL), scor 78-68, în fața celor de la Hapoel Holon, dar rămâne pe prima poziție, în așteptarea următoarei etape, când vor da piept tot cu israelienii, pe propriul teren.

Baschetul nu e un sport în care joci perfect, ci trebuie să evoluezi în ciuda greșelilor. Până la urmă, sunt mândru de felul cum am luptat, avem 17 recuperări ofensive și am aruncat 33 de libere.

Asta spune multe despre nivelul nostru de combativitate pe teren. Nu am avut procentaje bune, mai ales la linia de fault, unde am ratat 12 aruncări libere. În plus, am avut 26% la aruncările de trei puncte”, a declarat tehnicianul campioanei României, Mihai Silvășan.

Tot miercuri, vicecampioana României, CSM Oradea, a pierdut cel de-al patrulea meci din Grupa H a FIBA Europe Cup, 75-68, în fața polonezilor de la Legia Varșovia. Se va putea revanșa, însă, pe 9 noiembrie, când va primi vizita lui FC Porto.

CSM Lugoj s-a calificat în șaisprezecimile Cupei Challenge

Echipa de volei feminin CSM Lugoj s-a calificat în șaisprezecimile Cupei Challenge, cea de-a treia competiție europeană intercluburi, după o victorie fără emoții, 6-0 la general, în fața slovacelor de la Pirane Brusno. Deși manșa retur s-a disputat fără spectatori, în contextul restricțiilor anti-Covid impuse de autoritățile române, în tribune și-au făcut apariția trei susținători ai echipei oaspete, printre care și fratele geamăn al președintelui.

Exasperat de prestația elevelor lui Kristian Michailov, acesta și-a dat tricoul jos și chiar s-a urcat pe masa rezervată reprezentanților mass-media. Doar intervenția jandarmilor a făcut ca scandalul să nu capete proporții în Sala ”Ioan Kunst-Ghermănescu”. În șaisprezecimi, echipa noastră va da piept cu elvețiencele de la Pfefingen.

ADVERTISEMENT

Meciul acesta a fost câștigat din Slovacia. Astăzi a fost aproape o formalitate, care trebuia jucată. Noi suntem deja cu gândul la meciul cu Medgidia de sâmbătă. Am folosit toate jucătoarele din lot.

Am folosit toată echipa și sunt mulțumit de jucătoarele care nu joacă de obicei. Echipa din Elveția e mult mai bună ca echipa din Slovacia. Primul meci se joacă în Slovacia și e bine pentru noi că avem returul la Lugoj. Mergem acolo să câștigăm cu 3-0 dacă se poate”, a declarat, la finalul meciului, antrenorul Lugojului.

ADVERTISEMENT
Tags: