Sport

Știrile zilei din sport, joi 8 iulie. S-a decis soarta lui Deschamps după eliminarea rușinoasă de la Euro 2020

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi, 8 iulie.
08.07.2021 | 20:52
Stirile zilei din sport joi 8 iulie Sa decis soarta lui Deschamps dupa eliminarea rusinoasa de la Euro 2020
ADVERTISEMENT
08-07-2021
20:17

Deschamps rămâne selecționerul Franței

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a declarat că Didier Deschamps rămâne selecţionerul Franţei, în ciuda eliminării rușinoase de la Euro 2020.

”El va fi selecţionerul Franţei în Qatar. Totul s-a rezolvat în trei m inute. Dorinţa sa de a rămâne este foarte puternică, iar a mea era la fel. Nu a existat o mare discuţie. Avem un antrenor cu calităţi imense”, a spus Le Graet într-un interviu pentru Le Figaro.

Campioana mondială Franţa a fost eliminată, în 28 iunie, în optimile de finală ale Euro 2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei.

08-07-2021
18:56

Incidente la FC U Craiova - Radnicki Nis

Partida amicală dintre echipele FC U Craiova și Radnicki Nis a fost întrerupt în minutul 55, la scorul de 0-0, din cauza unor incidente petrecute pe teren. Jucătorii celor două formații s-au luat la bătaie pe gazon și în urma acestor probleme s-a decis ca întâlnireaq să nu se mai reia.

Antrenorul Adrian Mutu a început întâlnirea cu următoarea formulă de echipă: Mogoșanu – Cavanda, Machado, Kovacic, Huyghebaert – Pop, Asamoah, Albu – Bauza, Bălan, Răducanu.

Formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul amical cu echipa cehă Viktoria Plzen disputat la Kaprun. Cehii au deschis scorul prin Beauguel (45+1) , covăsnenii reușind egalarea prin Istvan Fulop (70).

Tehnicianul Leo Grozavu a început partida cu următorii jucători: Niczuly – Dimitrov, Tincu, B. Mitrea, Ştefănescu – Boubacar, Aganovic – Bărbuț, Chunchukov, Sousa – Păun.

Echipa Gaz Metan Mediaș a trecut într-o întâlnire amicală de formația FK Csikszereda din Liga 2, scor 3-2. Golurile ardelenilor au fost marcate de Morar – 2 și Trif (penalty).

Formația FC Argeș a remizat într-o partidă amicală cu ungurii de la Kisvarda, scor 2-2. Golurile piteștenilor au fost marcate de Dumitrașcu (11) și Honciu (82), în timp ce a doua reușită a maghiarilor i-a aparținut lui Claudiu Bumba (53).

08-07-2021
17:51

Diego Simeone și-a prelungit contractul cu Atletico Madrid

Diego Simeone și-a prelungit contractul cu Atletico Madrid pentru încă trei sezoane, așadar până în 2024. Șefii și fanii lui Atletico sunt foarte mulțumiți de tehnicianul argentinian, care a reușit să câștige un nou titlu în Spania, în sezonul trecut.

Diego Simeone va câștiga 40.000.000 de euro net pe sezon și rămâne cel mai bine plătit antrenor din lume.

 

08-07-2021
14:58

Tragedie la echipa Cetate Râșnov

Directorul sportiv al echipei Cetate Râșnov, Ciprian Mustață, a murit la vârsta de 45 de ani, el fiind găsit în stare de inconștiență în locuința sa din Brașov.

Conform Monitorul Expres, Mustață, care era și agent șef de poliție în Brașov, eras cunoscut cu afecțiuni medicale cardiace încă de anul trecut.

”Ne consumăm de atât de mult și uităm ca suntem trecători. Fetițele lui aveau mare nevoie de el. Un tată, un coleg si un om deosebit”, au spus colegii oficialului de la Râșnov.

08-07-2021
13:17

Astra a mai primit două puncte de penalizare

Echipa Astra Giurgiu a mai primit două puncte de penalizare deoarece nu și-a plătit datoriile către fostul antrenor interimar Alexandru Radu, iar Comisia de Disciplină i-a interzis dreptul de a face transferuri.

”Creditor Alexandru Radu, debitor AFC Astra – executare drepturi financiare – În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea AFC Astra cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată depunctare 2 puncte pentru perioada 16.06.2021-30.06.2021”, se menţionează în soluţia publicată pe site-ul oficial al FRF.

Astra Giurgiu a mai primit o sancţiune similară, scăderea a două puncte şi interzicerea dreptului de a transfera, la 30 iunie în cazul datoriilor către fotbalistul Andrei George Truşescu. Ţinând cont de faptul că sancţiunile cu depunctarea se cumulează, formaţia Astra va începe noua ediţie din Liga 2 cu o penalizare de 4 puncte.

Giurgiuvenii au ca dată limită achitarea restanțelor către Alexandru Radu până la 21 iulie 2021, ora 15:00, în caz contrar urmând să primească o nouă penalizare. Sancţiunea cu scăderea a 2 puncte se aplică timp de 90 de zile, după care urmează excluderea din toate competiţiile în curs şi retrogradarea în categoria inferioară, respectiv Liga 3.

08-07-2021
12:07

O victorie, un egal și un eșec pentru UTA în cantonamentul din Slovenia

UTA a pierdut ultimul meci test dinaintea startului noii ediții a Ligii 1, scor 0-1 cu Hajduk Split. Partida s-a disputat în cadrul cantonamentului din Slovenia, iar unica reușită i-a aparținut brazilianului Jairo de Macedo da Silva, în minutul 40.

Acesta este singurul eșec al trupei lui Laszlo Balint în amicalele din Slovenia. În precedentele meciuri test UTA a învins-o pe NK Aluminij, din Slovenia, scor 2-1 și a remizat cu o altă grupare din Croația, HNK Gorica, scor 1-1.

La finalul săptămânii viitoare UTA va disputa primul meci oficial al noului sezon, acasă cu Farul Constanța. Meciul este programat, duminică, 18 iulie, de la ora 18:30.

08-07-2021
10:51

FC Voluntari l-a împrumutat pe Daniel Paraschiv de la CFR Cluj

Proaspăt transferat la CFR Cluj în această vară de la Viitorul Tg. Jiu, atacantul Daniel Paraschiv (22 ani) a fost împrumutat la FC Voluntari pentru sezonul viitor.

„Multă baftă, Daniel Paraschiv! Cluburile CFR 1907 Cluj și FC Voluntari au ajuns la un acord privind împrumutul jucătorului Daniel Paraschiv. Sosit la echipa noastră în această vară, după o experiență la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, atacantul în vârstă de 22 de ani va evolua în următorul sezon pentru gruparea din Ilfov, sub formă de împrumut. Mult succes, Daniel!”, au anunțat campioanei pe contul de Facebook.

 

 

08-07-2021
08:57

Ieșeanul Mihai Nistor va disputa al treilea meci la profesioniști

Boxerul Mihai Nistor va urca la sfârșitul acestei săptămâni în ring, în cadrul unei gale care va avea loc la Los Angeles, în cadrul promoției Golden Boy, patronată de fostul mare campion Oscar de la Hoya.

Adversarul românului va fi americanul Colby Madison, cu 13 meciuri în circuitul profesionist – 9 victorii și două înfrângeri. Alte două meciuri s-au terminat la egalitate.

Pentru Mihai Nistor acesta va fi doar al treilea meci la profesioniști. În precedentele confruntări i-a învins prin KO pe mexicanii Christian Mariscal, în repriza a 3-a și pe Jaime Solorio, în prima repriză.

08-07-2021
06:15

PSG vrea să-l transfere și pe Paul Pogba

PSG a fost foarte activă pe piața transferurilor în această vară, dar nu se oprește aici. După ce a rezolvat mutările lui Sergio Ramos, Wijnaldum și Hakimi, vicecampiona Franței este gata să dea marea lovitură și să-l aducă la Paris pe francezul Paul Pogba. Interesul lui PSG pentru mijlocașul lui Manchester United este mai vechi, dar se forțează acum acest transfer pentru că patronii clubului nu au putut să treacă peste dezamăgirile din sezonul trecut, când s-au ratat Liga Campionilor și titlul în Ligue 1.

Mutarea are mari șanse de reușită, deoarece Pogba este reprezentat de controversatul Mino Raiola, impresar cu care gruparea pariziană se află în relații exelente. Raiola îi manageriază pe Verratti și Areola, dar și pe Donnarumma, pe care îl va direcționa în această vară tot spre Paris.

08-07-2021
05:29

Luis Filipe Vieira, președintele Benficăi, acuzat de fraudă fiscală

Autoritățile din Portugalia l-au arestat pe Luis Filipe Vieira, președintele Benficăi Lisabona. Acesta este acuzat de fraudă fiscală agravantă.

Alături de Vieira și Domingos Soares de Oliveira, omul său de încredere și administratorul clubului din Portugalia, este învinuit că între 2016 și 2017 ar fi prejudiciat autoritățile fiscale cu suma de 600.000 de euro.

În vârstă de 72 de ani Luis Filipe Vieira este președintele celui mai de succes club din Portugalia din noiembrie 2003. Sub conducerea lui Benfica a cucerit 7 titluri, 3 Cupe, 5 Supercupe și de 7 Cupa Ligii.  

08-07-2021
05:23

Liverpool i-a găsit înlocuitor lui Wijnaldum

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a găsit înlocuitorul perfect pentru Wijnaldum plecat de pe Anfield liber de contract la sfârșitul sezonului precedent.

Portughezul Renato Sanchez, campion în Franța cu Lille, va semna un contract pe cinci ani cu fosta câștigătoarea a Ligii Campionilor. Mijlocașul de 23 de ani a avut evoluții apreciate la Euro 2020, iar Klopp este dispus să plătească pentru serviciile acestuia 37 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 3 milioane, bonusuri de performanță.

Renato Sanchez a jucat în toate cele patru meciuri ale Portugaliei la Turneul Final al Campionatului European. În stagiunea precedente din Ligue 1, portughezul a bifat 23 de partide și a înscris un gol pentru campioana din Hexagon.  

Patronul lui Lazio Roma, obligat să renunțe la celălalt club pe care îl deține

Claudio Lotito, proprietarul clubului Lazio Roma, a fost notificat de Federația italiană de fotbal să renunțe la pachetul de acțiuni pe care îl deține la Salernitana, formație proaspăt promovată în Serie A.

Acesta este și coproprietarul Salernitanei. Cum echipa de la sud de Napoli a promovat în Serie A, și pentru că dubla proprietate este interzisă de regulamentul Federaţiei italiene, acționariatul trebuie să se schimbe.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației din Italia, Gabriele Gavrina, a anunțat că clubul Salernitana trebuie să-și schimbe proprietarul în termen de șase luni, în caz contrar echipa urmând să fie retrogradată, iar rezultatele obținute în acest interval să fie anulate.

Tags: